Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai TIK su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
blackberry
mano megstamiausi amerikietiski blyneliai. siandien dariau pagal Neringos recepta, bet ne karta dariau ir pagal kitus, truputi skiriasi, bet vistiek gaunas lb skaniai 4u.gif

skaniausia valgyti su klevu sirupu, su uogiene man ne tas.. ir su silauogem wub.gif


user posted image

Reikia:

1,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės pasūkų
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
1 a. šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos

Viską suplakite iki vientisos masės. Palikite apie 15 min. kad miltai išbrinktų. Turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.

Kepkite ant sausos keptuvės, ant vidutinės, o jei pergreitai keps, ant silpnos ugnies, dėdami po vieną šaukštą blynelių masės. Palikite nemažus atstumus, nes blyneliai išsiplės ir pakils.

Kai matysite, kad blynelių masė pradėjo korėtis ir paviršius pradėjo gelsvėti – blynelį apverskite.

Štai nuotraukytė su 3 blynelių stadijom – trečioji tinkamiausia apversti, matyti kaip paviršius pagelto ir iškorėjo. Antroje nuotraukoje matosi, kad viduriukas dar šiek tiek “skystas”.

receptas is http://www_neringa-blogas_com/kulinarija/b...s-receptas.html

Ulė
Įdarytas karpis

user posted image

2.8kg. karpio
morka
poras
kelios riekelės juodos duonos
česnako
150 gr. sūrio
keli šaukštai majonezo
druskos, pipirų citrinos

Karpį išvalyti, pagardinti prieskoniais, pašlakstyti citrina ir palikti keliom valandom. Morką sutarkuoti, porą supjaustyti ir apkepinti svieste. Duodą supjaustyti kubeliais ir apskrudinti. Sūrį sutarkuoti sumaišyti su majonezu ir česnaku. Žuvį įpjauti per kaulą, (kad iškepusios nereikėtu draskyti) ir sudėti įdarą, pradžioj keptas daržoves, paskui sūrį ir duoną. Suvynioti į foliją ir kepti 30 min. Atidengti ir dar 15 min. leisti kepti, kol apskrus.

user posted image

Skanaus !!

user posted image
Fortun@
Manau nerealiai skanus karpis, tik nesupratau ka reiskia Žuvį įpjauti per kaulą. Atleiskit uz neismanuma.
Ulė
QUOTE(Fortun@ @ 2012 01 03, 16:20)
Manau nerealiai skanus karpis, tik nesupratau ka reiskia Žuvį įpjauti per kaulą. Atleiskit uz neismanuma.
*


na supjaustyti ne atskirais gabaleliais, bet pjauti per kaula iki kitos gulincios ant skardos puses, kad paskui liktu perpjauti tik per idara ir oda, nes issidrabstys viskas, jei reiketu per visa zuvi perpjaut 4u.gif
jaz blush2.gif nzn a ajskiai cia ajskinu 4u.gif
ELlJA
Žodžiu pjauni, trakšteli kaulą ir sustoji. biggrin.gif sutrupini nekeptam karpiui stuburą, nes kai iškeps, mėsytė bus minkšta ir tada negražiai pjausis rolleyes.gif
Fortun@
Aciu, viska supratau smile.gif
onute33
is to kas buvo saldytuve:)
virtas arba apvirtas bulves supjaustyti riekelemis ir iskloti skardos dugna.uzbarstyti druskos,ant virsaus pakepta desra,kepintas morkas su svogunais,tarkuota suri ir sauja turimu grybu.jai neturite ir nereikia.pasauti i orkate ir kepti kol isilydys suris.
greita ir skanu.ir puikia sunaudojami likuciai.skanaus.
user posted image
egesichora
O kas čia tie gelsvi apvalūs šalia karpio?
Renatina
QUOTE(egesichora @ 2012 01 03, 19:00)
O kas čia tie gelsvi apvalūs šalia karpio?
*



patisoniukai gal


Ulė
QUOTE(Renatina @ 2012 01 03, 19:06)
patisoniukai gal
*


taip drinks_cheers.gif
grange
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 01 02, 13:25)
Kaip tik ieškojau, ką pasigaminti pietums ir užkliuvo už akių šitas receptukas. Jau spėjau ir pasigaminti, ir pavalgyti. Iš ties labai trašku, kvapnu ir vištiena sultinga gavosi. Išbandžiau ir orkaitėje, ir keptuvėje  biggrin.gif Gaminsiu dar tikrai  smile.gif
*


super džiugu, kad patiko.
o kaip skaniau, keptuvėj ar orkaitėj?
Gisana
Traškūs vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže:
user posted image
user posted image
Receptas:
Sparnelius marinavau parą laiko majonezo ir sojos padaže.
Vėliau įmušiau vieną kiaušinį, apvoliojau krakmole ir miltuose, krakmolo ir miltų santykis 3:1 kažkur.
Padažas: pakepiau česnaką su tarkuotu imbieru. Įpyliau puse šaukšto acto ir tris šaukštus sojos padažo, įdėjau Uncle Bens padažo Sweet & Sour ir pavirinau viską.
egesichora
QUOTE(Renatina @ 2012 01 03, 19:06)
patisoniukai gal
*



O kur tokių mažiukų gauti? Čia jie gal konservuoti?
Ulė
QUOTE(egesichora @ 2012 01 04, 01:53)
O kur tokių mažiukų gauti? Čia jie gal konservuoti?
*


konservuoti ir ziauriai skanus bigsmile.gif PC Rimi 4u.gif
aistuzele
Kiaulienos kumpis apelsinų padaže su bulvių kroketais

user posted image

Kiaulienai reikės

300 gr kiaulienos kumpio (tinka ir sprandinė)
2 apelsinų sulčių
Puse baltosios poro dalies
Pora skiltelių česnako
Puse stiklinės pieno
1 v.š. miltų
Druska, pipirai
Lauro lapas

Bulvių kroketams

8 vidutinės bulvės
1 kiaušinis
100 gr krakmolo (viskas priklauso nuo bulvių krakmolingumo, krakmolo reikia dėti tiek, kad masė būtų šiek tiek lipni, nes pridedant per daug krakmolo, kroketai taps guminiai)


Mėsą supjaustyti mažais gabaliukais, berti druskos, pipirų ir užpilti apelsinų sultimis. Palaikyti kelias valandas. Paimti puodą, sudėti išgrėbtą mėsą, užpilti vandeniu, kad ją apsemtų per pora pirštų, dėti druskos, lauro lapą, kelis kvapniuosius pipirus ir išvirti. Bebaigiant virti supilti apelsinų sultis, kuriose marinavosi mėsa, dėti smulkintą česnaką ir žiedais pjaustytą porą. Troškinti, kol mėsą galutinai išvirs. Pieną sumaišyti su miltais ir pilti į troškinį. Maišyti, kol padažas sutirštės.
Bulvių kroketai. Išvirti bulves, atvėsinti ir sumalti. Dėti kiaušinį, krakmolą, gerai išminkyti. Daryti kroketus, forma gali būti įvairi, šiuo atveju pasirinkau spausti formele. Prieš tai stalą pasibarsčiau miltais. Padarytus kroketus, išvirti riebaluose, išvirusius dėti ant servetėlės, kad sugertų riebalus ir tiekti į stalą. Skanaus !!!
rugiagele26
Jei noretumet daryti pyragelius su kopustais ir grybais,tai kaip darytumet, ir naudotumet bemiele ar mieline sluoksniuota tesla pirktine? blush2.gif taip uzsimaniau... o kaip daryt nelabai ismanau..
spin2liux
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 20:27)
Jei noretumet daryti pyragelius su kopustais ir grybais,tai kaip darytumet, ir naudotumet bemiele ar mieline sluoksniuota tesla pirktine?  blush2.gif taip uzsimaniau... o kaip daryt nelabai ismanau..
*


as dariau taip: raugintus kopustus pakepinau, kol suminkstejo (mano mociute taip daro ir man labai skanu) tada emiau pirktine sluosniuota bemiele tesla, lapeli pjoviau per puse, siek tiek pakociojau, kad gautusi kvadratas, dejau kopustus ir uzlanksciau trikampeli, virsu patepiau kiausinio plakiniu, kepiau kol graziai parudavo, buvo tikrai skanu mirksiukas.gif
rugiagele26
QUOTE(spin2liux @ 2012 01 04, 19:37)
as dariau taip: raugintus kopustus pakepinau, kol suminkstejo (mano mociute taip daro ir man labai skanu) tada emiau pirktine sluosniuota bemiele tesla, lapeli pjoviau per puse, siek tiek pakociojau, kad gautusi kvadratas, dejau kopustus ir uzlanksciau trikampeli, virsu patepiau kiausinio plakiniu, kepiau kol graziai parudavo, buvo tikrai skanu mirksiukas.gif
*



Aciu, ryt bandysiu kazka makliavot smile.gif
*Keila*
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 20:41)
Aciu, ryt bandysiu kazka makliavot smile.gif
*


Arba galima su sv. kopustais. Issivirti pora kiaiusiniu kietai ir supjaustyti kvadratukais. Sv. kopusta supjausytit kvadratukais, taip pat dideli svoguna kvadratukais, svoguna pakepinti ant aliejaus, sudeti kopustus, kepinti kol suminkstes, pagardinti prieskoniais, ant galo subwerti kiausinius, ismaisyti, keleta minuciu pakepti. Atvesinti, deti ant apvalaus laksto per viduri, uzlenkti, su sakute, suklijuoti sonus, aptepti trynio/pieno plakiniu ir kepti, kol graziai pagels.
Renata123
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 18:27)
Jei noretumet daryti pyragelius su kopustais ir grybais,tai kaip darytumet, ir naudotumet bemiele ar mieline sluoksniuota tesla pirktine?  blush2.gif taip uzsimaniau... o kaip daryt nelabai ismanau..
*


Su sluoksniuota tesla esu darius pyragelius laaabai seniai ir su tokia ir su kitokia. Skirtumo tarp skoniu nepamenu. doh.gif Bet vis tiek bus skanu su bet kokia, jei megsti tas teslas. Dabar, jei darau pyragelius, tai tik is namines, mielines teslos.
Kas liecia idara... Su kopustais darau lygiai taip pat, kaip rase spin2liux, tiesiog keptuveje juos gerai istroskinu. Jei darau atskirai su grybais: dziovintus grybus ismirkau, isverdu, sumalu mesmale. Keptuveje pakepinu svoguniukus, pridedu maltus grybus ir pabaigoje virtus ryzius. Idarus atsaldau. Jei noriu kopustus su grybais kartu. Tai dz.grybus ismirkau ir kartu troskinu su kopustais ilgeliau, kad grybai issisutintu, isvirtu.
Visad naudoju dz. baravykus, turiu visa maisiuka nemaza prisidziovinus. Jau net nzn ka dar galima skanaus ir nepabodusio su jais pagaminti. g.gif
rugiagele26
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 04, 22:24)
Su sluoksniuota tesla esu darius pyragelius laaabai seniai ir su tokia ir su kitokia. Skirtumo tarp skoniu nepamenu. doh.gif Bet vis tiek bus skanu su bet kokia, jei megsti tas teslas. Dabar, jei darau pyragelius, tai tik is namines, mielines teslos.
Kas liecia idara... Su kopustais darau lygiai taip pat, kaip rase spin2liux, tiesiog keptuveje juos gerai istroskinu. Jei darau atskirai su grybais: dziovintus grybus ismirkau, isverdu, sumalu mesmale. Keptuveje pakepinu svoguniukus, pridedu maltus grybus ir pabaigoje virtus ryzius. Idarus atsaldau. Jei noriu kopustus su grybais kartu. Tai dz.grybus ismirkau ir kartu troskinu su kopustais ilgeliau, kad grybai issisutintu, isvirtu.
Visad naudoju dz. baravykus, turiu visa maisiuka nemaza prisidziovinus. Jau net nzn ka dar galima skanaus ir nepabodusio su jais pagaminti.  g.gif
*



Kotletu farsa maisyt su grybais. Nu super skonis thumbup.gif
Zuzi_šoka
Sveikos, cai mano siandieniniai pietus:
Visas darzoves, kokias tik turite ir megstate sumetame i puoda, ipilame siek tiek vandens ir troskiname. As darau astriai - i puoda imetu susmulkintus du cili pipiriukus. ax.gif Kiekviena karta gaunasi skirtingai, bet esme - darzoviu troskinys -puikiai tinka detoksikuoti ir vitaminais papildyti organizma. mirksiukas.gif
Konkreciai siandien i puoda "krito": Spalvotos paprikos
Briuselio kopusteliai
Kalafioras
Brokolis
Svogunas
Cesnakai
Sparagines pupeles
Raudonosios pupeles (is skardines)
Cili pipirai (sviezi)
Keli saukstai pomidoru pastos
Druska
Sveikiausia, aisku be duonos, bet as prisikandu juoda. O siandien dar ja paskrudinau ir cesnaku itryniau. doh.gif Kepiau vyrui uzkandai prie alaus...tai... ax.gif
Galimos labai ivairios varijacijos. Kartais dedu morku, nededu "briuseliniu".
Skanaus!
user posted imageHosted on Fotki
NickaD
jau ilgai svarsčiau pasigaminti... internete ieškojau recepto, bet vat iš tokių produktų iš kokių aš norėjau pasigaminti - recepto nebuvo... doh.gif
Kepti koldūnai su mėsa ir grybų padažu

Koldūnų tešlai:
3 st. miltų
1 st. verdančio vandens
3 v. š. aliejaus
truputėlis druskos

Įdarui:
1kg. faršo
1 mažą svogūną
100g. sūrio
prieskonių

Padažui:
didelį pakelį pievagrybių (būna tokiam mėlynam pakely)
200g. grietinėlės 35proc. riebumo
200ml. pieno
druskos
prieskonių (pipirai, paprika, ciberžolė ir visokių, kokių širdis geidžia)
1 mažas svogūnas

Ant viršaus 300g. sūrio
Aliejus kepimui
Miltų pabarstymui

1. Visą tai ko reikia koldūnų tešlai paruošti - suminkom (arba pasinaudojam duonkepe).
2. Sutarkuojam sūrį, supjaustom svogūną. Į dubenį sudedam faršą, supjaustytą svogūną, sūrį, prieskonių. Viską išmaišom su rankom.
3. Na, o dabar galim pradėti kibti į koldūnų darymą. tongue.gif (Aš dariau su koldūninės pagalba).
user posted image
4. Į gilią keptuvę (aš naudojau mažutį puodą) įpilam aliejaus tiek, kad aliejus galėtų apsemti koldūnus ir įkaitinam. Kai aliejų įkaitinom, sumažinam ugnį ir dedam koldūnus. Iš tikrųjų priklauso koks koldūnų dydis. Jei jie maži - dedam daugiau, jei dideli - mažiau. Aš dėjau į mažą puodą daugmaž 10 koldūnų. Riebaluose verdam tol, kol visi gražiai, šviesiai rudai apskrunda.
user posted image
5. Į keptuvę įpilam aliejaus ir įkaitinam. Sudedam supjaustytą svogūną bei supjaustytus pievagrybius. Kai viskas šiek tiek apsikepina įpilam grietinėlės ir troškinam. Kai grietinėlės lieka šiek tiek - įpilam pieno, pridedam prieskonių, druskos. Padažo tirštumą reguliavau pagal save. Kuo skystesnis padažas, tuo daugiau koldūnų bus apsemta. smile.gif
6. Formą, į kurią dėsim koldūnus ištepam sviestu (gal ir nereikia, bet iš įpratimo). Sudedam koldūnus. Ant viršaus užpilam padažo ir uždedam sutarkuotą sūrį.
user posted image
7. Kepiau 15min. 160 laipsnių įkaitintoj orkaitėj, kol sūris ištirpo.
Skonis - super.
Galbūt per didelis žaidimas, bet va - prisižaidžiau. hihihi.gif
user posted image
user posted image
keistuole
QUOTE(NickaD @ 2012 01 05, 16:13)
jau ilgai svarsčiau pasigaminti... internete ieškojau recepto, bet vat iš tokių produktų iš kokių aš norėjau pasigaminti - recepto nebuvo... doh.gif
Kepti koldūnai su mėsa ir grybų padažu

Koldūnų tešlai:
3 st. miltų
1 st. verdančio vandens
3 v. š. aliejaus
truputėlis druskos

Įdarui:
1kg. faršo
1 mažą svogūną
100g. sūrio
prieskonių

*



ir jūs tikrai sunaudojote 1 kg faršo blink.gif
šiaip pagal šį tešlos receptą priklauso 400 g faršo, bet man darant su koldūnine ir tai lieka.
NickaD
QUOTE(keistuole @ 2012 01 05, 17:31)
ir jūs tikrai sunaudojote 1 kg faršo  blink.gif
šiaip pagal šį tešlos receptą priklauso 400 g faršo, bet man darant su koldūnine ir tai lieka.
*


tikrai taip. aš kočiojau labai plonai tešlą ir dėjau daug faršo.
keistuole
QUOTE(NickaD @ 2012 01 05, 16:40)
tikrai taip. aš kočiojau labai plonai tešlą ir dėjau daug faršo.
*



dėl plonumo tai taip aš kartais pasimuliuoju, bet labai daug pridėjus faršo, jis pradeda lįst pro šonus užkočiojant antrą lakštą g.gif
Blundus
Malta mėsa įdaryta cukinija

Elementaru, paprasta ir skanu 4u.gif

Reikia:
cukinija
malta mėsa (naudojau jau savo paruoštą kotletams)
svogūnas
česnakas
prieskoniai (muskatas, saldžioji paprika, pipirai, druska)
sūris

Cukiniją persipjauti pusiau, išskobti vidų. Dėti į keptuvę smulkiai supjaustytą cukinijos minkštimą, svogūną, mėsą, bei prieskonius, įspausti česnaką. Trumpai viską apkepti ir įdaryti šia mase cukinijas, galiausiai šauti į įkaitintą orkaitę, pakepti apie 10-15min. Išimti ir apibarstyti sūriu, kepti kol jis išsilydys. Apibarstome šviežiais krapais ir... Skanaus smile.gif

toks mažytis pastebėjimas, kad kitąkart nulupčiau cukinijoms skūrelę, man truputį per kieta ji buvo.

user posted image

user posted image
NickaD
QUOTE(keistuole @ 2012 01 05, 17:45)
dėl plonumo tai taip aš kartais pasimuliuoju, bet labai daug pridėjus faršo, jis pradeda lįst pro šonus užkočiojant antrą lakštą  g.gif
*


aš su pirštais į vidų įspaudžiu. kadangi pas mane buvo plona tešla, kai kurie įplyšo, bet nei iš vieno faršas nepabėgo. aš niekada nepalieku neįspaudus į vidų, nes tada, kaip jūs ir sakot, man pro kraštus išlenda.
brashke77
ČACHOCHBILI arba VIŠTIENA POMIDORŲ PADAŽE
gruzinų virtuvė
user posted image

2 kg vištos sparnelių su nugarėlėmis
4 dideli svogūnai
2 skiltelės česnako
Miltai apvoliojimui
Druskos šaukštelis
Malti pipirai
Džiovinti bazilikai, kalendra
Vanduo
Pomidorų tyrė (pirkau butelyje Vynotekoje, be jokių priedų) 200 ml
Aliejaus kepimui, labai nedaug


Sparnelius nupjaustyti, nugarėles sukapoti į 4 dalis. Miltus ir druską sumaišyti. Į įkaitintą su aliejumi keptuvę dėti apvoliotus miltų/druskos mišinyje sparnelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada suberti kapotus svogūnus ir žoleles, permaišyti, kepti kol svogūnai suminkštės. Aš atsiradusį riebalų perteklių nupyliau, tada supylti vandenį, tiek, kad iki pusės apsemtų mėsą ir troškinti , kol suminkštės, apie 30 min. Tuomet išspausti česnaką, supilti pomidorų tyrę , atsargiai išmaišyti, ir dar troškinti ant mažos ugnies 10 min, ragaujant, ar netrūksta druskos, pipirų. Va ir viskas, patiekalas paruoštas. Patiekti galima su ryžiais. Tiks ir makaronai arba mūsų mylimos bulvės.

Aš patiekiau su marinuotu agurkėliu. Skanaus!!!
brashke77
Kalakutienos kepsneliai kukurūzų dribsnių paniruotėje
user posted image
Kalakuto file apie 0,5 kg
Prieskonių vištienai
Česnako 2 skiltelės
Kiaušinis
Kukurūzų dribsnių be priedų (cornflakes) 4 saujos maždaug

File supjaustyti 1 cm griežinėliais ir pamarinuoti prieskoniuose su spaust česnaku. Kukurūzų dribsnius sudėti į maišelį ir su grūstuve susmulkinti iki stambių trupinių. Kiaušinį gerai išplakti. Mėsą pamirkyti kiaušinyje ir apvolioti paspaudžiant dribsniuose. Kepti aliejuje ant mažesnės ugnies, kad mėsa iškeptų , o kukurūzai nesudegtų smile.gif
Įdomus skonis, visai patiko, puiki alternatyva, kai džiūvėsėlių nėra, o tik dribsnių maišas, kaip pas mane biggrin.gif
Asta
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 05, 19:40)

Įdomus skonis, visai patiko, puiki alternatyva, kai džiūvėsėlių nėra, o tik dribsnių maišas, kaip pas mane  biggrin.gif
*



Pas mane ir panašiai buvo smile.gif Tik kad tų dribsnių niekas nebenorėjo, tai su blenderių sutryniauir turėjau paniruotei beveik kaip džiuvėsėlių ax.gif
Mandrama
QUOTE(zaliaake25 @ 2011 12 30, 16:03)
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi)
*


Sakykite, o triusis neapdega tiek laiko kepant neuzdengto? blush2.gif Labai domina receptai su triusiena, aciu

Gisana
Kotletukai su makaronais ir baltuoju padažu:
user posted image
Receptas labai paprastas. Kepkite kotletus pagal savo skonį, makaronus irgi biggrin.gif o padažą dariau taip: ištirpdžiau sviestą, pakepinau svogūnų laiškus jame, įdėjau šaukštą miltus, pakepinau vėl viską, tada įdėjau porą šaukštų grietinės ir supyliau puodelį vandens, viską pavirinau, įdėjau prieskonių. Paprasta, bet labai skanu ir lietuviška thumbup.gif
*Keila*
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 05, 19:09)
ČACHOCHBILI arba VIŠTIENA POMIDORŲ PADAŽE

Vos perskaiciau pavadinima biggrin.gif ir vos liezuvio nenusilauziau biggrin.gif , bet vistiena atrodo labai skaniai ir reikes butinai isbandyti
aistuzele
Vištienos krūtinėlės suktinukai su pomidorų/fetos salotomis kitaip

user posted image

Reikės

Vištienos krūtinėlė
Prieskonių (čia kaip kas mėgsta, šį kartą marinavau su kariu, česnaku, druska, pipirais ir šiek tiek čili pipiro)

Krūtinėlės įdarui

1 kiaušinis
1 saliero stiebas
1 nedidelis svogūnas
1 v.š. majonezo
20-30 gr fermentinio sūrio
1 v.š. miltų


Pomidorų-fetos salotos kitaip
(fetą galima keisti rikotos sūriu arba paprasčiausia riebesne grietine)

3 didelių pomidorų
apie 150 gr fetos sūrio
20 gr želatinos (jei naudosit lapelius, tada 2 lapeliai)
druska, pipirai, džiovintas bazilikas
Šlakelis pieno

Pirmiausia reikia pasidaryti pomidorų/fetos salotas. Pomidorus nulupti ir per sietelį pertrinti, kad būtų tik sultys be jokių priemaišų. Berti šiek tiek druskos, pipirų ir džiovintų bazilikų. Jei naudosit fetą, druskos reikia tik šiek tiek.
Fetą sumaišyti su trupučiu pieno, kad gautųsi skystesnio pavidalo masė.
Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti garų vonelėje. Ištirpintą želatiną, padalinti pusiau ir supilti į pomidorų ir fetos mases. Gerai išmaišyti. Paimti indą, kuriame sluoksniuosite, geriausia tai būtų stačiakampė forma lygiu dugnu. Pilti fetos masę, ant jos pomidorų masę, padėti į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų pomidorų sluoksnis, tada vėl pilti fetos masę, pomidorų masę ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai, viršuje turi būti pomidorų sluoksnis. Dėti į šaldytuvą, kol visiškai sustings, aš pasidariau jį iš vakaro. Šio užkandžio konsistencija nebus visiškai želatininė, tai minkštas, tačiau išlaikantis savo formą patiekalas.
Vištienos krūtinėlės suktinukai.
Vištienos krūtinėlė pamušti, bet ne per plonai. Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išsikepti omletą. Kadangi turėjau dvi krūtinėles, omletą padalinau į dvi dalis, dėjau ant krūtinėlės ir susukau vyniotinukus, susukau į plėvelę, perrišau virvele.
Vyniotinukus kepti 190 temp orkaiteje apie 20 min. Iškepusius išvynioti iš plevelės, supjaustyti, dėti pomidorų/fetos salotas (formą daryti kokia tik norisi, aš išspaudžiau cilindro formos formele), prie jo dar pridėjau kubeliais pjaustytus agurkus, prie krūtinėlės galima naudoti padažą, šį kartą pakaitinau švelniąsias garstyčias su medumi, santykis 2:2. Skanaus !!!
user posted image
Tigris
QUOTE(Asta @ 2012 01 05, 21:54)
Pas mane ir panašiai buvo smile.gif Tik kad tų dribsnių niekas nebenorėjo, tai su blenderių sutryniauir turėjau paniruotei beveik kaip džiuvėsėlių  ax.gif
*



Paniruotei 'kai nieko po ranka nera' as dar naudoju paprastus kruopu dribsnius... Avizu, 5 ar 4 grudu... Labai skaniai gaunasi thumbup.gif: karta net smulkias miezines kruopas naudojau - cia jau megstantiems daugiau pakramtyti hihihi.gif
Evelincik
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 07, 09:11)
Vištienos krūtinėlės suktinukai su pomidorų/fetos salotomis kitaip


super,kaip is restorano meniu good.gif

ciachochbili irgi ziauriai gardziai atrodo,niekad nebandziau vistos su pomidoru padazu blush2.gif
oplialialia
Sveikos,
turiu dideli gabala kiaulienos nugarines su kaulu ir lasinuku. Noriu kepti visa, tik kaip iskept, kad butu minksta ir sultinga mesyte? ax.gif
mamuke68
QUOTE(oplialialia @ 2012 01 08, 16:53)
Sveikos,
turiu dideli gabala kiaulienos nugarines su kaulu ir lasinuku. Noriu kepti visa, tik kaip iskept, kad butu minksta ir sultinga mesyte? ax.gif
*


kepk kepimo rankovėje. Esu kepusi didžiulę mentę, kumpį.Iškepa puikiai thumbup.gif
Agnikiii
QUOTE(oplialialia @ 2012 01 08, 15:53)
Sveikos,
turiu dideli gabala kiaulienos nugarines su kaulu ir lasinuku. Noriu kepti visa, tik kaip iskept, kad butu minksta ir sultinga mesyte? ax.gif
*


as dar ipjaunu ir i ipjautas vietas rukytos sonines idedu ax.gif
brashke77
QUOTE(oplialialia @ 2012 01 08, 17:53)
Sveikos,
turiu dideli gabala kiaulienos nugarines su kaulu ir lasinuku. Noriu kepti visa, tik kaip iskept, kad butu minksta ir sultinga mesyte? ax.gif
*




QUOTE(mamuke68 @ 2012 01 08, 18:02)
kepk kepimo rankovėje. Esu kepusi didžiulę mentę, kumpį.Iškepa puikiai thumbup.gif
*


drinks_cheers.gif
dar galima pries kepant majonezo/garstyciu misinuku istrint, kartu su prieskoniais ax.gif
huga
QUOTE(Agnikiii @ 2012 01 08, 23:34)
as dar ipjaunu ir i ipjautas vietas rukytos sonines idedu  ax.gif
*




QUOTE(brashke77 @ 2012 01 09, 17:20)
drinks_cheers.gif
dar galima pries kepant majonezo/garstyciu misinuku istrint, kartu su prieskoniais  ax.gif
*


O kiek laiko kepat?
brashke77
QUOTE(huga @ 2012 01 09, 17:33)
O kiek laiko kepat?
*


oj, sunku pasakyt, bet jau kai ikaista, pradeda kepti, tai valanda tikrai, o po to isjungiu ir dar bent 30 min palieku tam maise pailseti, labai geras dalykas, nezinau, kas ten atsitinka, bet mesa minkstutele. Taigi, viso apie 1val 30 min 4u.gif
Agnikiii
QUOTE(huga @ 2012 01 09, 15:33)
O kiek laiko kepat?
*


valanda tai butinai, ziurint kokio dydzio gabalas 4u.gif
aistuzele
Kepti imbieriniai šonkauliukai

user posted image

Reikės

500 gr šonkauliukų
10 gr imbiero šaknies
4 skiltelių česnako
Druska
Pipirai


Druską sutrinti su česnaku, imbiero šaknimi, pipirais. Turi gautis tiršta masė. Gerai įtrinti šonkauliukus, vis pamasažuojant, kad mėsa būtų sultinga. Taip pamarinuotą mėsą, palaikyti nemažiau kelių valandų (pamarinavau ryte, vakare kepiau).
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepti šonkauliukus iš abiejų pusių. Po to sudėti į skardą ir pašauti į 190 temp orkaitę 25 minutėms.Skanaus !!!

user posted image

Kas del kumpio, kad jie išliktų sultingi yra nemažai variantų, vienas gan populiarus prikaišant kumpį lašinuko juostelėmis, o aš labiausiai mėgstu, gerai įmarinavus kumpį, pašauti jį į 220 temp orkaitę 15 min, tada sumažinti kaitrą iki 190 temp ir pabaigti kepti. Tas stiprus užkepimas kumpį tarsi užkoncervuoja ir jis vėliau iš vidaus troškinasi, jei kumpis labai didelis, suglamžau kepimo popieriaus gerą gabalą, sudrėkinu po šaltu vandeniu ir apdengiu mėsą ir taip kartoju kokius tris kartus, kol link pabaigos popierių nuimu ir leidžiu mėsai apskrusti.
Elena
Bulviniai blynai su kiaušiniais

Ūkiškas toks patiekalas hihihi.gif

Reiks:
bulvių,
druskos,
svogūno
kiaušinių

Sutarkuojame bulvės kartu su svogūnais,išpilame viską į kiaurasamtį kad skysčio ko mažiau būtų.
Paskaniname druska, išmaišome.
Įkaitiname gerai keptuvėje aliejų, dedame bulvių masės ir su šaukštu padarome duobutę į kurią įmušame kiaušinį.Kiaušinį pabarstome su druska ir pipirais.
Uždengiame.Kai kiaušinis susitraukia atsargiai apverčiame ir dar pakepame.

Skanaus!

user posted image

user posted image


regna
QUOTE(Elena @ 2012 01 10, 12:06)
[color=darkviolet][b]Bulviniai blynai su kiaušiniais

*



Elena 4u.gif Tavo išmonei nėra ribų 4u.gif Šaunuolė
due drops
QUOTE(Elena @ 2012 01 10, 12:06)
[color=darkviolet]Bulviniai blynai su kiaušiniais
*


Koks idomus patiekalas bigsmile.gif .Tikrai bus isbandytas biggrin.gif
Mėlynakė_
Labai paprastas patiekaliukas 4u.gif

Kaip paršelis vištelę pamilo biggrin.gif

*Vištienos filė ( aš naudoju mažąją), tiek kiek suktinukų darysim tiek ir gabaliukų);
*Karšto rūkimo šoninė (tinka ir žalia plonom juostelėm);
*Fermentinio sūrio.


Vištienos filiukus pamušame (gaunasi pailgos juostelės). Tada pabarstome mėgstamais prieskoniais, galima truputį pamarinuoti. Šoninę ir sūrį taip pat susipjaustome plonomis juostelėmis. Sūrį perku raikytą, tai gabaliuką padalinu į 3 dalis.

Dedame šoninę, ant viršaus vištienos juostelę ir tada sūrio juostelę, susukamę ir susmeigiame smeigtuku. Gaunasi simpatiškos rožytės.
Dedame į skardą, užklojame folija ir kepame apie 30 min. 200 laipsnių orkaitėje. Dar 10 min. pakepu nuėmus foliją.

Šį kartą valgėme su bulvių koše ir pekino kopūsto ir agurko salotomis. SKANAUS!


user posted image
mammka
Porais ir paprikom idaryta krutinele (uzsikirto lt raides) blush2.gif doh.gif

(Vienai porcijai)
Krutinele
Prieskoniai (galima pamarinuot,galima tik pabarstyt ir iskart kept)

Idarui:
Puse poro.
Puse paprikos ,druska,pipirai

Krutineleje ipjaunam "kisene" prikemsam kepintu poru ir paprikos,sutvirtinam smeigtuku.
Kepam apie 180 laipsniu orkaitej apie 20min.

Padazui:
Susmulkintus spinatus,truputi smulkintos paprikos pakepinam svieste,beriam siek tiek miltu,pakepinam.Pilam grietineles,pieno,gardinam druska,pipirais.


Garnyras pasirinktinai smile.gif

user posted image



Svilpikai

Bulviu
Kiausinis
Druska
Krakmolas

Normu nera,darau viska is akies blush2.gif
Bulves isviriau paprastai,sutryniau trintuve. Ketvirtadali bulviu isemiau ir i ju vieta iberiau krakmolo,lygiai tiek kiek isemiau bulviu. Imusiau kiausini,beriau druskos ir minkiau. Ant miltuoto pavirsiaus pakociojau tesla,supjausciau stambiai ir kepiau orkaitej kol apskrus.
Gaunasi labai sausi,todel butinas
padazas

Spirgai,svogunas,grietine. Visa uzpyliau ir leidau pastovet kelias minutes.Gaila,grybu neturejau.
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.