Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ebru
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
panelė J
Nesenai sudomino nauja technika - ebru. Deja neradau daug info apie tai, todel, kviečiu pasidalinti ar atrasti kas tai per dalykas, kaip galima tai daryti namuose ir .t.t..t
Ligičiukas
Aš buvau plenere, tai dėstytoja turėjo visas priemones. Dirbti labai patiko. Sakė tie dažai su tulžim. Nežinau gal galima kokiomis ir kitomis priemonėmis. g.gif
Bircis
Pirkau dazus, kuriuos reik pilti i vandeni - pabadziau ..lyg ir pavyko. ("Marabu dažai marmuravimui", universalus. Tiesa - dazai patys ir vandens pagrindu)
http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...426124-500.html
Saga 28
QUOTE(Bircis @ 2011 12 27, 11:56)
Pirkau dazus, kuriuos reik pilti i vandeni - pabadziau ..lyg ir pavyko. ("Marabu dažai marmuravimui", universalus. Tiesa - dazai patys ir vandens pagrindu)
http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...426124-500.html
*

O kur pirkote dažus, internetu ar kur nors parduotuveje?
trr
ar apie šitą kalba?

arba dar

arba dar

arba dar g.gif

metodas aiškus, bet priemonių tai ir aš nežinau. biggrin.gif žinau, kad jų gali būti daug skirtingų (svarbu pats principas, kad dažas ant skysčio paviršiaus laikosi), bet nevisos jos vienodai smagios ir efektyvios. g.gif 4u.gif
seksiu temą biggrin.gif rolleyes.gif
Dangap
sveiki smile.gif kas tas ebru?
trr
QUOTE(Dangap @ 2011 12 29, 16:56)
sveiki smile.gif kas tas ebru?
*

tai iš turkijos kilusi popieriaus dekoravimo (arba tiksliau popieriaus marmuravimo) technika. "tapoma" ant vandens, paskui perkeliama ant popieriaus.

čia iš interneto platybių
user posted image

o čia toks jau sudėtingesnis
user posted image
pievu.medus
nezianu ar atidarys, mano pirmas blynas
https://picasaweb.google.com/11225971123101...609694678299554
Saga 28
QUOTE(pievu.medus @ 2011 12 29, 21:54)

Labai gražu...
Aš irgi norėčiau pabandyti, bet nelabai įsivaizduoju nuo ko pradėti...
Dangap
sakykim jei piešiu taip : prisileisiu vandens, įpilsiu ką nors putojančio(fairy, milteliu ir t.t),ir piešiu ant tų burbulų, o paskui lapą išimsiu. Tai skaitysis EBRU?
Saga 28
QUOTE(Dangap @ 2011 12 29, 23:37)
sakykim jei piešiu taip : prisileisiu vandens, įpilsiu ką nors putojančio(fairy, milteliu ir t.t),ir piešiu ant tų burbulų, o paskui lapą išimsiu. Tai skaitysis EBRU?
*

Manau kad ne... biggrin.gif nes ebru menui, kiek pasiskaitinėjau internete, priemonės truputį kitokios smile.gif
ebru priemonės
Dangap
Tos kurios piešė, gali paaiškinti eiga nuo a iki z? nes kol kas forume neaišku kas tai yra blush2.gif Ar būtinai reikia pirtis specialias priemones ?
trr
QUOTE(Dangap @ 2011 12 29, 22:59)
Tos kurios piešė, gali paaiškinti eiga nuo a iki z? nes kol kas forume neaišku kas tai yra blush2.gif Ar būtinai reikia pirtis specialias priemones ?
*

esmė, kad skysti dažai, turi plūduriuoti ir plaukioti vandens (ar kito skysčio) paviršiuje. studijų laikais teko daryti marmuravimą su topografiniais dažais, bet tiksliau nieko nežinau. tačiau žinau teoriškai, kad tas pats įmanoma su aliejiniais dažais (sriuboje aliejus juk plaukia vandens paviršiuje mirksiukas.gif ), tik irgi nežinau koks ten turi būt aliejų ir skiediklių santykis, kad dažas būtų skystas, nesimaišytu su vandeniu ir neskęstu. g.gif net pati užsimaniau pabandyti biggrin.gif . nors šiaip jei nesinori kankintis eksperimentuose ramiausia nusipirkti specialiai tam skirtas priemones (jų tikrai yra) ir varyt pagal instrukciją.
bet vistik sunkiausia gražiai priglausti popieriaus lapą prie vandens paviršiaus (kad kita pusė nenusidažytų ir kad piešinys ant vandens nesujudėtu). biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pievu.medus @ 2011 12 29, 20:54)

gražuu bigsmile.gif thumbup.gif o kokiom priemonėm daryta?
Nuotaikinga
Panos, o ko jūs dviratį išradinėjat? g.gif

Lietuvoje kiek žinau tikrąjį ebru meną dėsto vienintelė Irma Čekanauskienė. Ji ir atvežė ebru į Lietuvą.

Jos feisbuko adresas:

http://www.facebook.com/irma.cekanauskiene

Kartais "tiesiai" yra arčiau nei klaidžiojant "per aplink" mirksiukas.gif
pievu.medus
Tai labai užkabinantis, tačiau brangus menas, bent jau pirmai pradžiai, nes reik ne tik dažų, specialių dumblių kad padidint vandens tankį, bet dar ir priemonių, tokių kaip natūralūs teptukai, indeliai dažams, specialus indas piešimui, plius dažai genda, nes yra natūralūs. Pabandžiau, oatiko, bet lieka tik svajot kolkas apie nuosavą rinkinį. Paskaičiavus pradinis priemonių rinkinys apie 400-500lt atsieis.
Esu girdėjus kad daro tai ir su aliejiniais dažais, bet kažin ar gausis tas pats smile.gif Jei turit koki pažystama turka, paprašykit informacijos, nes pas juos to moko mokyklose, o ir priemonės gerokai pigesnes, tad jei ruošiatės vykt atostogaut, parsivežkite (ir man parvežkit smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif)
trr
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 12 30, 14:07)
Panos, o ko jūs dviratį išradinėjat?  g.gif

Lietuvoje kiek žinau tikrąjį ebru meną dėsto vienintelė Irma Čekanauskienė. Ji ir atvežė ebru į Lietuvą.

Jos feisbuko adresas:

http://www.facebook.com/irma.cekanauskiene
Kartais "tiesiai" yra arčiau nei klaidžiojant "per aplink"  mirksiukas.gif
*

dėsto kur? ir kada jį atvežė? smile.gif

aa, jau radau, ji atrado šią techniką internete. lygiai kaip ir mes dabar. biggrin.gif mirksiukas.gif tik kiek anksčiau. biggrin.gif 4u.gif dviračio čia ir neišrasi, ir mokytis ten nelabai yra ką, iš kelių video pakankamai aišku, svarbu priemonės. šiaip jau drąsu šiais informacinių technologijų laikais teigti, kad kažkas kažką atvežė į lietuvą biggrin.gif ir suversti tuos nuopelnus atsitiktiniam žmogui, dar suprasčiau jei ji tą meną būtų n metų studijavus pačioj turkijoj. rolleyes.gif apskritai popieriaus marmuravimas (tik be piešimo ant viršaus) egzistuoja jau kelis šimtus metų, lietuvoje taip pat. 4u.gif
laimyna
Irma vazineja po visa Lietuva su seminarais. buvau, zinau, patiko. taip, gana brangus malonumas, bent jau pacioje pradzioje susipirkti priemones. pas ja galima uzsisakyti ir priemoniu. geranoriskai nusiteikusi pasidalinti patirtimi..
panelė J
QUOTE(pievu.medus @ 2011 12 30, 16:24)
Tai labai užkabinantis, tačiau brangus menas, bent jau pirmai pradžiai, nes reik ne tik dažų, specialių dumblių kad padidint vandens tankį, bet dar ir priemonių, tokių kaip natūralūs teptukai, indeliai dažams, specialus indas piešimui, plius dažai genda, nes yra natūralūs. Pabandžiau, oatiko, bet lieka tik svajot kolkas apie nuosavą rinkinį. Paskaičiavus pradinis priemonių rinkinys apie 400-500lt atsieis.
Esu girdėjus kad daro tai ir su aliejiniais dažais, bet kažin ar gausis tas pats smile.gif Jei turit koki pažystama turka, paprašykit informacijos, nes pas juos to moko mokyklose, o ir priemonės gerokai pigesnes, tad jei ruošiatės vykt atostogaut, parsivežkite (ir man parvežkit  smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif)
*

va sita esu macius pries metus gerus per telika, deja tada 1 ausim pakalusiau, nors ten gavos ir viska...
tavi
Kas porą mėmesiu į Vilnių Irma užsuka. Galėsiu įmęst info kai bus
aneta23
Ka domina tikrai patariu Irmos pasiklausyti.Tai nuostabu.Musu visa seima pabande piesti ir tikrai patiko.Aciu Irmai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tavi
Čia info ir kaip susisiekt su Irma
http://www.kurybosterapija.lt/index.php/lt/suaugusiems
knoti
penkis mėnesiukus Turkijoje mokiausi šios dailės rūšies smile.gif labai įdomu ir patariu jei turite galimybę būtinai pamėginkite thumbup.gif
trr
QUOTE(knoti @ 2012 01 10, 09:42)
penkis mėnesiukus Turkijoje mokiausi šios dailės rūšies  smile.gif  labai įdomu ir patariu jei turite galimybę būtinai pamėginkite  thumbup.gif
*

o gal galit savo darbų čia įdėti temai pagyvinti.. bigsmile.gif ax.gif 4u.gif
knoti
QUOTE(trr @ 2012 01 11, 00:57)
o gal galit savo darbų čia įdėti temai pagyvinti..  bigsmile.gif  ax.gif  4u.gif
*

http://www.flickr.com/photos/cloudcastle/

Va keletas mano darbiukų 4u.gif
panelė J
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 12 30, 15:07)
Panos, o ko jūs dviratį išradinėjat?  g.gif

neišradinėjam, ačiū už kontaktą, bet neabejojiu , kad kaip ir su vsiais menais yra imanoma surasti alternayvu, nebutinai naudojant vien brangiais medizgas, apie tai as ir kalbu, kad gal kas daro namuose, pasidalintu patirtim, apie tai kaip galima kokia medizga kuo pakeist koks principas isvis viso to... ir .t.t.
tavi
Ifo

Norite patirti stebuklą:
Įsivaizduokite save oazėje, kurioje dvelkia turkiškos arbatos aromatas... Pajuskite jos saldumą, kuris idealiai tinka jums... Čia galite pabėgti nuo darbinių reikalų, kasdieninės rutinos ar rūpesčių.
Pagilinti Savo atpalaidavimą galite stebėdami ebru spalvų judėjimą vandens paviršiumi, kuris visuomet bus netikėtas ir užburiantis, tai dar vienas neįtikėtinas stebuklas Jūsų gyvenime. Perkelkite savo nuotaiką į savo piešinį, išlaisvinkite vaizduotę ir išbandykite savo ir ebru galimybes šioje oazėje... susikurkite savo nuotaikos paveikslą, kuris dar ilgai Jus džiugins.

Kursai skirti visiems tiek pažinusiems šį meną, tiek norintiems išbandyti pirmąjį kartą. Męs esame lankstūs ir prisitaikysime prie kiekvieno iš Jūsų poreikių.
Pradedantiesiems pristatysime pagrindines technikas, pažengusiems - naujas...

Tad visus norinčius pakeisti savo kasdienybę kviečiame panirti į Mūsų pačių susikurtą ebru oazę.

Pateikiame kursų grafiką, pasirinkite Jums patogiausią:

Kaunas Vilnius Šiauliai
Kūrybos terapijos namai
Gedimino g. 30 Artoteka
Strazdelio g. 1 Dekoravimo studija „Menoja“
Dvaro g. 79

Sausio 25 d. 19 val. Vasario 11 d. 16 val. Sausio 28 d. 13 val.
Vasario 8 d. 19 val. Vasario 18 d. 16 val.
Vasario 22 d. 19 val.

Kursų trukmė 3 valandos o su savimi reikia turėti tik puikią nuotaiką.

Kursų kainą galite sužinoti susisiekus individualiai, kadangi kainų skirtumas priklauso pagal miestą (dėl atstumo skirtumų).

Kaip visuomet grupėje žmonių skaičius ribotas, tad prašau iš anksto registruotis į kursus:
Telefonu: 8 698 55865
Elektroniniu paštu: ebru.project@yahoo.com
trr
QUOTE(knoti @ 2012 01 11, 09:36)
http://www.flickr.com/photos/cloudcastle/ 

Va keletas mano darbiukų  4u.gif
*

vau, kaip gražu thumbup.gif , spoksočiau ir spoksočiau į tą judantį raštą didelį lapą pasikabinus ant sienos. biggrin.gif o ką jūs su jais darot ir kokio jie dydžio? ax.gif
knoti
QUOTE(trr @ 2012 01 31, 02:04)
vau, kaip gražu  thumbup.gif , spoksočiau ir spoksočiau į tą judantį raštą didelį lapą pasikabinus ant sienos. biggrin.gif o ką jūs su jais darot ir kokio jie dydžio?  ax.gif
*

Aciukas ax.gif
Gryzusi is Turkijos, kaip ir sakiau isdalinau dali draugams 4u.gif dalis liko pas mane rolleyes.gif
wilmusia
Nu reiks eksperimentuot Tirpint kokį muilą su tulžim...ar tulžies kaime pas ką paprašyt, kai kiaulę pjaus. Žinoma, tas pats nesigaus. ale bent jau būsiu pabandžius. blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.