Supermama.lt: interneto klubas mamoms ir tėčiams
FOTOKONKURSAS

 Konkursai  Dalyviai  Kaip dalyvauti 
Balsavimas baigtas 09-12-2009.
Nuotraukų: 27. Peržiūrų: 30309. Priimta balsų: 446
I vieta: 46 balsų, 10.31%
Ąāņīš: Opdum 
Dydis: 640x427, 44150 baitų 
Atnaujinta: 11-11-2009, 19:38
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 46
Reitingas: 10.31
Viso: I vietaNEVALGIUKO PIETŪS ( šio patiekalo sūnus niekada neatsisako)

Skanu , nebrangu ir sveika :)

Reikės : plikytu ryžių 2 maišiukai;
vištienos file (arba kulšelių mėsos)1 krūtinėlė , arba dvi kulšelės .
Pievagrybių (300gr)
Neriebios grietinėlės,( puse pakelio)
Mažu morkyčių,( puse pakelio , šaldytu)svogūnų ,( 2vnt) druskos pipirų, pagal skonį
.
Paruošimas:
Kubeliais supjaustyt vištieną, truputi pakept su alyvuogių aliejumi, dėt morkytės taip pat apkept kartu su mėsyte galiausiai svogūnai, bei pievagrybiai viska patroškint sudėt prieskonius, druska,galiausiai užpilt su grietinėlė, maišant patroškint kol grietinėlė sutirštės. SKANAUS :)

Tokiu patiekaliukų užtektu pamaitint 4 vaikučius už 15 LT :)

II vieta: 34 balsai, 7.62%
Ąāņīš: nataliuncik 
Dydis: 640x480, 152560 baitų 
Atnaujinta: 25-11-2009, 22:12
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 34
Reitingas: 7.62
Viso: II vietaViščiukai pievelėje

Patiekalui paruošti reikės:

2 viščiuko blauzdelės
3 vidutinio didžio bulvytės
3 Briuselio kopūstukai (jos galima pakeist į špinatų lapus, krapus, petražoles, tinka viskas kad uždažyti)
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas medaus
~ 50ml pieno
10 - 20g sviesto
česnakai, druska, juodieji pipirai pagal skonį

Papuošimui reikės:

1 ridikėlio
5 salotų lapų
mažos morkytės
krapų
lašiuko majonezo
4 kalendros rutuliukų (viščiukų akytėms)

Pipirus, druską ir česnakus sugrūsti ir sumaišyti (jei česnakus spaust su spaustukų jie bus aštresnio skonio), ištrinti vištieną. Dubenėlyje sumaišyti medų su majonezų, ištepti blauzdeles ir dedam į orkaitę. Kept kol gražiai apskrus. Jei vaikas alergiškas medui, blauzdeles galima ištept vien majonezu.

Nuskustos bulvės užpilamos nedideliu kiekiu verdančio vandens ir verdamos pridengus. Tuoj pat išvirus reikėtų sutrinti bulves grūstuvu, užpilti karštu pienu, įdėti sviesto ir trinti, kol bulvių masė bus vientisa, puri. Žalia bulvių košę gaunam trinant ją su apvirtu piene Briuselio kopūstais (arba špinatu lapais, kapota sauja krapų, petražolių.

Viską gražiai sudedam į lėkštutę, papuošiam ir kviečiam pietaut mažylį.

Gaminant iš karto visai šeimynai, vienos porcijos kaina išeina maždaug už 3.4 Lt

III vieta: 32 balsai, 7.18%
Ąāņīš: cezi 
Dydis: 448x336, 109644 baitų 
Atnaujinta: 16-11-2009, 17:34
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 32
Reitingas: 7.18
Viso: III vietaKirmėliukai pievelėje

Jums reikės:
400g veršienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
1 morkos
1 š. kukurūzų miltų
500g virtų bulvių
1 nedidelis brokolis
50g fermentinio sūrio
50g grietinėlės

1. Į faršą dėti sutarkuotą svogūną, kiaušinį, kukurūzų miltus, druską ir mėgstamus prieskonius. Viską gerai išminkyti, daryti mažus rutuliukus ir išvirti (mesti į verdantį pasūdytą vandenį) kartu išvirkite morkytę.

2. Virtas bulves sutarkuoti, paskaninti prieskoniais bulvėm ir formuoti rutuliukus.

3. Brokolį susmulkinti ir išvirti sultinyje, kuriame virė mėsos rutuliukai. Fermentinį sūrį sutarkuoti ir kartu su virtais brokoliais ir šlakeliu sultinio sutrinti virtuviniu kombainu ar blenderiu. Sultinį pilkite palaipsniui, kad per daug neatskiest padažo. Paskaninkit grietinėle.

4. Į lėkštę pilkite padažą ir išdėliokite rutuliukus pakaitom (bulvių-mėsos), papuoškite "pievelę" "gėlytėmis" iš morkos ir padarykit veidukus.

Padažui galite naudoti ir žiedinius kopūstus, tik tada bulves reiktų "nudažyti" prieskonių pagalba (kari-bus geltonesnės, prieskoniai paukštienai - bus rausvesnės) ir pavadinimas pasikeistų - "Kirmėliukai pusnyse"

Jei turite galimybe, visus produktus virkite garuose! Bus labai sveika, gražu ir skanu, jūsų mažyliui tikrai patiks.

Iš šito kiekio drąsiai pamaitinsit 4 mažylius, o vienos porcijos kaina apie 2,5 - 3 Lt.

Skanaus...

31 balsas, 6.95%
Ąāņīš:  
Dydis: 600x401, 407540 baitų 
Atnaujinta: 17-11-2009, 17:20
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 31
Reitingas: 6.95Linksmieji varškėtukai :)
Jums reikės:
- 2 x 200 gr pakelių varškės (riebumas nesvarbu);
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 2 šaukštų cukraus;
- kvietinių miltų (naudojau extra) tiek, kad varškėčius galima būtų formuot rankomis, tačiau tešla neturi būti pernelyg tiršta (visad dedu iš akies, bet maždaug stiklinė gaunas tų miltų sudėt);
- aliejaus varškėtukų formavimui ir kepimui;
- papuošimui: grietinės, banano, mandarino (galima pakeist obuoliu ar apelsinu), kelių razinų akelėms (jei neturit, akeles galima padaryt užlašinant uogienės ar džemo).
Eiga:
Į dubenį sukrečiame varškę, suberiame cukrų, įmušame kiaušinius. Viską labai gerai išmaišome. Tada pamažu beriame miltus ir minkome tol, kol gausime pakankamai tirštą masę, kad galima būtų formuot varškėčius.
Labai gerai įkaitinam keptuvę, pilam šlakelį aliejaus, jį taip pat įkaitinam. Išsitepam delnus aliejumi, imam saują tešlos ir formuojam varškėtuką. Tada į keptuvę ir čiumpam kitą porciją. Man keptuvėj sutelpa keturi :) Neskubėkim verst varškėtukų ant kito šono, nes jei bus nepakankamai apkepę, gali prikibt prie dugno ;)
Iškeptus varškėtukus dėliojam ant lėkštučių ir puošiam – bananą nulupam, supjaustom apskritimais, dedam po du ant varškėtuko, ant banano gabaliukų dedam razinas – akytės :). Nulupam mandariną ir išdalinam skiltelėmis, po vieną dedam ant varškėtukų – šypseniukai :). Kabinam šaukštą grietinės ir formuojam „ševeliūrą“ :).
Patiekiam kol dar šilti. Skanaus!
Vienos porcijos (du varškėtukai) kaina maždaug 3-4 Lt. Iš viso gaunas maždaug 3 porcijos.

30 balsų, 6.73%
Ąāņīš: Valerija 
Dydis: 635x425, 62293 baitų 
Atnaujinta: 01-12-2009, 15:55
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 30
Reitingas: 6.73Bulvių spurgytės su upėtakio įdaru pagardintos varškės padažu

7 porcijos
Bulvių spurgytėms reikės:
800 g virtų bulvių
200 g pieno
4 šaukštai miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
400 g upėtakio
1 šaukštas cukraus
Druska, žuvies prieskoniai
Aliejus

Varškės padažui:
200 g varškės
200 g grietinės
Nedidelė skiltelė česnako
Druska, pipirai, žaluma


Į puodą supilamas pienas, cukrus, pora žiupsnelių druskos, sviestas. Šidoma ant silpnos ugnies kol užvirs ir ištirps sviestas, suberiami miltai ir kaitinami kol užsiplikys (maišoma apie 10 min, kad išsimaišytų ir nesviltu prie dugno), nukeliama nuo ugnies ir paliekama atvėsti. Sudedami kiaušiniai ir išmaišoma į vienalytę masę. Tuomet į šią plikytą tešlą sudedamos bulvės kurios prieš tai buvo sumaltos mėsmale.
Upėtakis supjaustomas 2 X 1 cm gabaliukais, pasūdomas, pabarstomas prieskoniais.
Šlapiomis rankomis formuojamos spurgytės į kurių vidų dedama po upėtakio gabaliuką, verdama įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, apie 10 - 15 min. Iškepus sudėti į indą padengtą servetėlėmis, kad sugertu riebalus.
Padažui pašildoma greitinė, pora šauštų vandens. Varškę reikia pertrinti per sietelį ir suberti į šildomos grietinės indą, užvirinti negalima. Pasūdoma, papirinama ir suberiamas smulkiai sukapotas česnakas.

Bulvių spurgytės sudedamos į lėkštę, pagardinamos padažu ir apibarstoma žalumynais.

Vienos porcijos kaina 2,5 - 3 Lt

26 balsų, 5.83%
Ąāņīš: Olaiva 
Dydis: 640x465, 34997 baitų 
Atnaujinta: 16-11-2009, 15:36
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 26
Reitingas: 5.83Sočiosios valtelės

2 valtelėms reikės:
100 gr.maltos mėsos (dažniausiai naudoju kalakutieną arba vištieną)
2 šaukštų manų kruopų
prieskoninių žolelių
druskytės
Jūrai-bulvių košei reikės:
3 bulvių
trupučio pieno
druskytės
Valtelių įdarui-salotoms reikės:
Mažo pomidoro
Šaukšto grietinės
Ketvirčio poro
Mažos morkos
Trupučio aliejaus
Mažo svogūniuko

Maltų džiūvėsėlių (valtelėms apvolioti)
Fermentinio sūrio lapelio(burėms)
2 medinių smeigtukų

Iš valtelėms skirtų produktų išminkome ir suformuojame vieną didelį plokščią kotletą. Jį dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 30 min.Po to išimame,perpjauname pusiau,gaunasi 2 valtys,dar keliom minutėm įdedame į puodą.
Iš bulvių išverdame košę,įpylę truputį pienuko ją sugrūdame.Dedame į lėkštę ir šaukštu padarome bangeles.
Išimame valteles,jų dugnus apvoliojame džiūvėsėliuose ir patupdome ant bulvių košės. Užpilame vietoj padažiuko truputį sultinio,kuris nuvirė nuo mūsų mėsytės.
Į vieną valtelę dedame iš tarkuotų morkų,svogūniuko ir aliejaus padarytas salotas.Į kitą - pjaustyto poro,pomidoriuko ir grietinės salotas. Iš fermentinio sūrio išpjauname 2 bures,jas prismeigiame su mediniu smeigtuku ir...
SKANAUS PASIPLAUKIOJIMO bulvių košės jūroje su maltinukų valtelėmis !

Vienos porcijos kaina(gaminant iš karto visai šeimynai 4 porcijas) beveik 3 litai ;)

22 balsai, 4.93%
Ąāņīš: doviile 
Dydis: 640x480, 67668 baitų 
Atnaujinta: 15-11-2009, 18:47
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 22
Reitingas: 4.93Vaikiški pietūs :)

Reikės:
Blynams:
1 Kiaušinis
0,5 stiklinės pieno
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis sodos
0,5 stiklinės kefyro
miltų

Padažui:
grietinės pagal skonį , sirupo ar uogienės, vaisių papuošimui

Gėrimui:
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės sulčių
ledų

Blynam sumaišome visus išvardintus ingridientus, suplakame mikseriu ir kepame ikaitintoje keptuvėje be riebalų, sudedame i lėkštę, kad mažiesiems kiltų didesnis apetitas papuošiame jų mėgstamais vaisiais :)
Suplakame pieno kokteilį ir papuošiame stiklinę obuolio skiltele
Skanaus! :)


2 vaikučiams, kaina apie 10lt

19 balsų, 4.26%
Ąāņīš: Sapokliaka 
Dydis: 640x427, 52032 baitų 
Atnaujinta: 26-11-2009, 15:19
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 19
Reitingas: 4.26Kalakutienos maltinukas su grybų "kepure"

MALTINUKUI:
Kalakutienos faršo - 700 g.
½ svogūno galvutės
Pipirų, druskos
Trijų baltos duonos ar batono gabalėlių
1 kiaušinio (nebūtinai)

GRYBŲ "KEPUREI"
Apie 300 g. virtų ir susmulkintų grybų
(galima naudoti ir pievagrybius)
2 didelių šaukštų grietinės, alyvuogių aliejaus

SALOTOMS:
Aisbergo salotos, poro, špinatų lapelių, pomidoro, agurko, granatų, citrinos, sojų padažo ir alyvuogių aliejaus.
Porcijos kaina – apie 4 litus

Paruošimas:

Kalakutienos faršą išmaišome su išmirkyta balta duona arba batonu, smulkiai supjaustytu svogūnu, įmušame kiaušinį, pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir suformuojame norimo dydžio kotletus, kuriuos apkepame keptuvėje.

Miške surinktus ir išvirtus grybus sumalame per mėsmalę (arba labai smulkiai pjaustome, bet užims daugiau laiko) paskaniname druska, pipirais ir apkepame aliejuje. Aš tokius ruošinius rudenį užšaldau ir naudoju, kai grybų miške nebėra :)
Taigi, paruoštus grybus dedame į puodą ir sumaišome su grietine, ant grybų dedame apkeptus kotletus ir įpylę šlakelį vandens, troškiname apie 30 min. ant mažos ugnies.
Jei naudosite pievagrybius, tai juos geriau pjaustyti, ne malti mėsmale. Jų virti nereikia – iš karto apkepti keptuvėje.


Suplėšome aisbergo salotą, pomidorą pjaustome skiltelėmis, agurką - šiaudeliais, porą - griežinėliais, dedam špinatų lapelių ir saujelę granatų. Užpilam alyvuogių aliejumi, išspaudžiame citrinos sulčių ir apšlakstome sojų padažu.

Į lėkštę dedam kotletą, ant viršaus "grybų kepurę“ ir kalną :) salotų.
Kam salotų mažai - galima valgyti su ryžiais ar balta duona.
Skanaus ;)

19 balsų, 4.26%
Ąāņīš: Neigaja 
Dydis: 550x368, 104004 baitų 
Atnaujinta: 26-11-2009, 11:34
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 19
Reitingas: 4.26Lietiniai-vėrinukai(su paslėptomis petražolėmis)

2 pieniškos dešrelės (Aukščiausios rūšies)
Tešla lietiniams(kiaušinis,miltai,truputis pieno,vandens,aliejaus)
50 g petražolių
Agurkas
Pomidoras
truputis paprikos
2 alyvuogės
(patiekalas tiekiamas karštas,tik daržovės šaltos)


Kartais taip užsinori dešrelių,tai gaminu lietinukus su petražolėmis,taip petražolių vaikučiai visai nevalgo purtosi,o kai jos paslėptos tešloje,net nepastebi,kerta įsijuosę .
Padarome lietinių tešlą ir į ją įdedame pjaustytas petražoles ir kepame lietinius,dešreles išverdame,ir kol viskas karšta lietinius sukame ir pjaustome ritinukais ir suveriame ant iešmelio su daržovėmis(daržoves iš anksto susipjaustykite,kad lietinukai neatšaltų) .Aš suku lietinius su pirštinėmis,nes labai karšta rankomis,ir nelaukti kol atvės ,į stalą patiekti KARŠTUS
Lietinukai atrodo spalvingai,o petražolių skonis net nesijaučia,bet tokie lietinukai daug sveikesni ir derisi su daržovytėmis,tad vaikučiai mielai valgo,mano dukrytė net papriką tada suvalgo,kas nemėgsta galima jos nedėti,o verti su jūsų vaikučio mėgiamomis daržovėmis (galima net su virtomis daržovėmis),o alyvuogės dukrytė nevalgė,ji liko tik kaip papuošimas
pietukų kaina 4-5 lt

17 balsų, 3.81%
Ąāņīš: Aurėja 
Dydis: 640x428, 201549 baitų 
Atnaujinta: 12-11-2009, 20:23
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 17
Reitingas: 3.81Žalias Šreko pasimatymas

- Mama, aš nevalgau daržovių!
- O naujų Šreko nuotykių išgirsti nenori? – Kartą Šrekas išsiruošė į pasimatymą<...>

Sudėtis:

Viena vištienos blauzdelė (be kaulo) ar dalis krūtinėlės be odelės;
Žaliųjų daržovių: briuselio kopūstėlių, brokolių, žalios saldžiosios paprikos;
pomidoras, bulvė;
Pusė prinokusio avokado vaisiaus;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
druskos, prieskonių.

Paruošimas:

Nedidelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, ir trumpai iš abiejų pusių apkepame vištienos kepsnelį, pagardintą mėgstamais prieskoniais. Po to įpilame šlakelį virinto vandens ir dar kepame maždaug 15 minučių.
Per tą laiką puode užverdame druska, lauro lapeliais ir nemaltais juodais pipirais pagardintą vandenį. Suberiame briuselio kopūstėlių saują, smulkintą bulvę; jiems bebaigiant virti, pridedame keletą šakelių brokolių.
Nulupam prinokusį avokadą ir atidalijame jo puselę. Iš jo suformuojam žaliojo Šreko veidą, gėlės stiebelį, lapelį.
Virtos daržovės, paprika bei kepsnelis taip pat keliauja į lėkštę ir padeda užbaigti į pasimatymą išsiruošusio Šreko portretą. Tik nepamirškite gėlių gražuolei Fionai (pomidoras)!

Kad ne tik vištiena, bet ir žaliosios daržovės pasiektų tikslą, turite pasakoti išsižioti iš nuostabos verčiančius nuotykius, kaip į pasimatymą su Fiona einančiam Šrekui kelią pastojo <...>

Mažylio pietūs kainuos apie 4-5 litus.

17 balsų, 3.81%
Ąāņīš: grange 
Dydis: 640x480, 57548 baitų 
Atnaujinta: 18-11-2009, 19:11
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 17
Reitingas: 3.81Geltonsparniui drugiui į pievą nusileidus...

Reikės:

Apie 100 gr. grikių
stiklinės pieno
2 stiklinių vandens
1 valg. šaukšto sviesto
šiek tiek druskos
pusę vištienos krūtinėlės
vienos mažos šviežios morkos
mažo gabaliuko agurko
2-3 v.š. koncervuotų žirnelių
žiupsnelio kario
lašelio kečupo ir majonezo

Paruošimas:

1.Vištienos krūtinėlę išvirti su trupučiu druskos ir žiupsneliu kario (dėl spalvos ir malonaus skonio)..
2.Užsivirinti vandenį, ir sudėti grikius.
3.Kai vanduo užverda, nupilti jį, nes nuo grikių gaunas tamsokas. Supilti pieną, sudėti sviestą.
pieną galima maišyti su vandeniu, arba vien tik vandenį. Skysčių turi būt šiek tiek daugiau nei grikių.
4.Palikti iki užvirimo, ir išjungti.Uždengti dangtį ir palikti apie 15 min. kol grikiai gražiai išbrinks.
5. Iš išvirusių grikių formuoti drugelio kūną. Vištienos krūtinėlę perpjauti per pusę į dvi didesnes dalis, ir dar dvi mažesnes, ir formuoti sparnelius. Iš morkos padaryti ūsus ir kojytes, bet taškiukus. Ant peilio galo paimti kečupo bei lašiuką majonezo akims suformuoti. Paberti žirnelių į lėkštę, vadinamai pievai.
Ir skanaus!
Paruošimo laikas max. 30 min.
Vienos porcijos kaina apie 3 lt.

16 balsų, 3.59%
Ąāņīš: erikiuxxx 
Dydis: 640x428, 141911 baitų 
Atnaujinta: 01-12-2009, 19:28
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 16
Reitingas: 3.59Gardus blynas ''Grietinietis'' .. :)

Paprasta, Skanu, Greita!

1 Kiaušinis
1 valg. šaukštas grietinės
1 valg.šaukštas cukraus
1 valg.šaukštas miltų
druskos

viską suplakti, ir kepti
labai greit iškepa :)

porcijos kaina ~ 1,5lt

SKANAUS :)

16 balsų, 3.59%
Ąāņīš: *Dita* 
Dydis: 500x290, 44929 baitų 
Atnaujinta: 11-11-2009, 21:59
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 16
Reitingas: 3.59Trinta cukinijų sriuba.

reikės :pusės cukinijos, morkos, kelių vidutinių bulvių, česnako skiltelės,truputį saliero stiebo, prieskonių.

Cukiniją ir bulves supjaustytas kubeliais sudėt į 1l verdančio vandens, įdėt smulkiai kapotą salierą ir virt apie 25min.per tą laiką susitarkuoti morką ir smulkiai sukapot česnaką, pakept keptuvėje su trupučiu aliejaus kol suminkštės ir sudėt į puodą kur verda cukinija.Dar truputį pavirti. Po to viską supilt į trintuvę ir sutrint. Galima, bet nebūtina pagardinti grietinėle, tepamu sūreliu, grietine ir t.t.
Gaunasi apie 6 porcijas.

kaina iki 10lt.

16 balsų, 3.59%
Ąāņīš: Papugele 
Dydis: 640x500, 50001 baitų 
Atnaujinta: 01-12-2009, 15:54
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 16
Reitingas: 3.59Garuose virti kotletukai su krapų padažu

Siūlau paprastą, bet mūsų vaikų mėgiamą patiekalą:)

Imam
0.5lg kalakutienos ar kito mėgiamo faršo,
1 kiaušinį,
druskos, mėgiamų prieskonių.
Gerai išmaišom ir garuose išverdam kotletukus(apie 30min)
Užpilam krapų padažu. Jam svieste pakepinam šaukštelį miltų. Ipilam pieno, įberiam džiovintų prieskoninių daržovių ir gerą žiupsnį krapų. Paverdam kol sutirštėja.
Tiekiam su burokėliais.

Vienos porcijos kaina apie 2.50lt

SKANAUS

14 balsų, 3.14%
Ąāņīš: Raimonda-Gema 
Dydis: 640x480, 39292 baitų 
Atnaujinta: 16-11-2009, 19:50
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 14
Reitingas: 3.14Makaronai su sūriu:

reikės:
500 g. makaronų
2 morkos
0,5 svogūno
3 skiltelės česnako
300 g faršo
200 g sūrio
prieskoniai

Išpradžių verdame makaronus, kol jie verda pakepiname faršą su morkomis ir svogūnais idedame prieskoniu pagal skonį. Po to sudedame makaronus išvirtus ir iškart sūrį su česnakais , ilgai kepint nebereikia, tik kol istirps sūris.
Kaina 4 asmenims apie 8 lt, labai skanu ir aromatinga :)

12 balsų, 2.69%
Ąāņīš: Mažulėlė 
Dydis: 640x372, 43005 baitų 
Atnaujinta: 24-11-2009, 1:16
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 12
Reitingas: 2.69BALANDĖLIAI KITAIP

MUMS REIKĖS:
500 g kiaulienos-jautienos faršo
150 g ryžių
2 kiaušinių
1 svogūno
1/4 kopūsto
pipirų
druskos
džiūvesėlių

MORKŲ GARNYRUI:
1 morkos
50 g fermentinio sūrio
1 česnako skiltelės
majonezo

DAIKONO GARNYRUI:
1 daikonas
majonezas

PAPUOŠIMUI:
poras

Ryžius išverdame ir nusunkiame. Kopūstą sutarkuojame burokine tarkute. Svogūną smulkiai supjaustome.

Į faršą įmušame kiaušinius, sudedame ryžius, svogūną, kopūstus, beriame pipirų (ar prieskonių, kuriuos mėgstate), druskos, džiūvesėlių, viską gerai išmaišome/perminkome, formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių. Apkeptus kotletukus dedame į puodą ir neilgai patroškiname (troškinau sultinyje).

Garnyrams sutarkuojame morkas, sūrį, daikoną. Daikoną maišome su majonezu. Morkas, sūrį, išspaustą česnaką išmaišome su majonezu.

Kotletukus puošiame porų juostelėmis.

SKANAUS ;)

Viena porcija kainuos 2-3 Lt. ;)

12 balsų, 2.69%
Ąāņīš: Mėnulė 
Dydis: 640x494, 60334 baitų 
Atnaujinta: 25-11-2009, 16:39
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 12
Reitingas: 2.69Grikių-kalakutienos blyneliai su salotomis

Blyneliams:
100 g grikių
300 g maltos kalakutienos
2 kiaušinių
2 šaukštai miltų (grikinių arba kvietinių)
Prieskonių

Salotoms:
3 didelės morkos
2 skiltelės česnako
2 šaukštai majonezo
Druskos

Grikius išvirti. Sumaišyti su malta kalakutiena, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus. Iš gautos masės formuoti blynelius ir kepti. Salotoms morkas sutarkuoti, susmulkinti česnaką, įberti druskos ir išmaišyti su majonezu. Patiekti su sviesto-grietinės padažu. Tinka ir bet kurios kitos salotos, pavyzdžiui, burokėlių (svarbu, kad būtų mėgstamos vaiko). Skanu, maistinga ir nebrangu – 4 asmenims kainuotų apie 10-12 lt.

P.S. Dar labai skanu ant karšto blynelio uždėti ploną griežinėlį fermentinio sūrio ir marinuoto agurkėlio. Tada nereikia padažo.

11 balsų, 2.47%
Ąāņīš: Armana 
Dydis: 640x427, 48145 baitų 
Atnaujinta: 20-11-2009, 14:29
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 11
Reitingas: 2.47Varškės ir ryžių apkepas

Apkepui reikės:
0,5 stiklinės ryžių
1 stiklinės pieno
0,5 stiklinės vandens
1 šaukšto sviesto
4oo gr. varškės
2 kiaušinių
3 šaukštų manų
4 šaukštų cukraus
100 gr. razinų

Į puodą supilame pieną ir vandenį, išverdame ryžius,į juos įmaišome sviestą. Varškę išmaišome su kiaušiniais, manais, cukrumi ir razinomis. Kepimo skardą ištepame riebalais, į apačią dedame ryžius, o ant viršaus varškės masę,kepame 180 laipsinių karštumo orkaitėje apie 30 minučių. Apkepą galima papuošti šviežiais arba džiovintais vaisiais ir patiekti su grietine, sviestu arba uogiene. Skanaus!

Gaunasi 4 porcijos. Vienos porcijos kaina 1.50 Lt

11 balsų, 2.47%
Ąāņīš: Atize 
Dydis: 542x504, 191986 baitų 
Atnaujinta: 24-11-2009, 11:14
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 11
Reitingas: 2.47Aštuonkojai

Reikės:
Spageti makaronų (plonesnių)
dešrelių 1 pokelio (dažniausiai naudoju be jokių E)
pomidorų padažo
prieskoniai

Pirmiausia padaliname dešreles į 3 cm dydžio gabaliukus. Tada pasikviečiam 7 metų padėdėjėją
ir prašom padėti suformuoti aštuonkojus t.y. sulaužom spageti makaronus kad būtų įvairaus dydžio.
Paimam dešrelę ir su sulaužytais spageti formuojam aštuonkojui kojas. Kai aštuonkojai suformuoti juos dedam
į pasūdytą verdanti vandenį ir verdam apie 15 min., kol makaronai išverda.
Paimam lėkštę idedam pomidorų padažo ir padarom jūrą, kurioje ir susodinam išvirtus aštuonkojus.
Vietoj dešrelių galime naudoti faršą. SKANAUS.
Porcija iš vieno pokelio gaunasi 2-3 vaikams priklauso nuo valgytojų sotumo.
Kaina apie 10 Lt.

8 balsų, 1.79%
Ąāņīš: Ramziukė 
Dydis: 640x480, 195936 baitų 
Atnaujinta: 18-11-2009, 16:34
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 8
Reitingas: 1.79Cukinijų plokštainis “Skanutis”

Reikės:
600-700 g. cukinijos (galima dėti 300 g. cukinijos ir 300 g. moliūgo);
200g. fermentinio sūrio;
4 kupini valgomieji šaukštai miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
300 g. karštai rūkytos virtos kalakutienos kūtinėlės;
2 vidutinio dydžio svogūnų;
1 vidutinio dydžio morkos;
skiltelės česnako;
3 kiaušinių;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, krapų, petražolių, špinatų pagal skonį.

Cukiniją nulupam, išimam sėklas ir sutarkuojam burokine tarka. Taip pat sutarkuojam ir fermentinį sūrį. Pilam išplaktus kiaušinius, dedam miltus, kepimo miltelius, beriam druską, pipirus, smilkintus žalumynus (pagal skonį). Svogūnus, morką ir kumpį supjaustom kubeliais, česnaką išspaudžiam spaustuve ir viską apkepinam keptuvėje kol svogūnai ir morkos suminkštės. Praaušus, sudedam į paruoštą masę. Gerai išmaišom ir sukrečiam į kepimo popierium išklotą skardą (manoji 23x33cm.). Kepam apie 50 min. 180'-186' C orkaitėje.
Gaunasi 6 porcijos. Porcijos kaina apie 3 Lt

Skanaus



8 balsų, 1.79%
Ąāņīš: Corny 
Dydis: 640x480, 45550 baitų 
Atnaujinta: 17-11-2009, 17:21
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 8
Reitingas: 1.79Sveikuolis aštuonkojis

Patiekalui paruošt reikės
100 g. naminio faršo
Kiaušinio
Mažo svogūno
Mėgiamų prieskonių faršui pagardinti
Kelių spageti makaronų papuošimui
Šaldytų daržovių
Saujelės ryžių
Morkos
Šaukšelio majonezo

Supjaustome svogūną,įmušame kiaušinį ir subėrus mėgiamus prieskonius išmaišome su faršu.Formuojame rutuliuką,jo apačią persmeigiame spageti makaronais(padarome kojelesc),dedame į verdantį vandenį ir verdame dvidešimt min.Tuo pat metu išsiverdame saujelę ryzių ir šaldytas daržoves.Išvirus sumaišyti ir pagardinti druskyte bei gabalėliu sviesto.
Morka sutarkuojame ir sumaišomos su majonezu.Dedam į lekstute ir skanaujam.Sveika,skanu ir nekainuoja dag pinigų.
Kaina 3 LT

8 balsų, 1.79%
Ąāņīš: laukine 
Dydis: 640x480, 45460 baitų 
Atnaujinta: 30-11-2009, 21:22
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 8
Reitingas: 1.79Saldus troškinys

Reikės:
0,5 kg vištienos arba kalakutienos filė
1 stiklinė sultinio
1 maža skardinė konservuotų ananasų
1 maža skardinė konservuotų persikų
1 valgomas šaukštas miltų
1 ryšulėlis svogūno laiškų arba 1 poras
druskos
pipirų
kario
vištienos prieskonių
aliejaus, sviesto

Gaminimo procesas:
Vaisius, svogūnus (porą) supjaustome.
Vištienos (kalakutienos) filė supjaustome 1 cm gabaliukais ir apibarstome vištienos prieskoniais, kariu, druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname paukštieną iš visų pusių. Po to juos išimame iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname 1 šaukštelį sviesto ir joje apkepiname svogūnų galvutes (arba baltąją porų dalį). Įberiame miltų, truputų pakepiname, įpilame sultinio ir ant mažos ugnies pakaitiname porą minučių visą laiką maišant. Pabarstom druska, pipirais, įpilame vaisių marinato. Dar porą minučių pakepiname. Tada sudedame paukštienos gabaliukus, vaisius, svogūno laiškus (porus) ir viską išmaišome. Dar truputį pakaitiname.
Serviruojame pagal savo skonį ir fantaziją.
Skaniausia su ryžiais.
Skanu ir greita!
Gaunasi apie 6 porcijos (priklauso nuo apetito :))
Kaina ~ 5 Lt.

8 balsų, 1.79%
Ąāņīš: Džinė 
Dydis: 640x480, 46346 baitų 
Atnaujinta: 12-11-2009, 10:09
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 8
Reitingas: 1.79Plovui pasigaminti, reikės:

2 pakiukų plikytų ryžių (pakiukai po 100g);
1 vištos šlaunelės;
1 svogūno;
1 didelės morkos;
sviesto 100g;
prieskonių apibarstymui 50gr;
švelnaus pomidorų padažo 0,5ltr;
kelių pertražolės šakelių - papuošimui.

Ryžius nuplauname šaltame vandenyje. Paliekam pabrinkti. Po 15 minučių uždedam virti. Pavirę 15-20min, išjungiam ir paliekam išbrinkti.
Atsikram puodely išverdame vištos kulšelę, ją atvėsiname. Nulupame skūrelę ir mėsytę permalame mėsmale.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame mažais kūbeliais supjaustytus svogūnus, sumaltą mėsytę, morką sutarkuotą per burokinę tarką, užbarstome prieškoniais ir kepiname. Pastoviai maišome, kad neprisviltų.
Kai apkepa, pripilam švelnaus pomidorų padažo ir vėl gerai išmaišom.
Per tą laiką, ryžius suverčiame į sietelį, perplauname po tekančiu vandeniu ir paliekame nusivarvėti.
Puode sluoksniuojam: ryžius su mėsytė su morkom, iki kol viskas susideda. Tada statom vėl ant viryklės, supilam paskutinį pomidorų padažą ir pamažu, viską mediniu šaukštu išmaišom.

Į lėkštutes formuojam savo pagamintą šedevrą :) gaunasi 4 porcijos.

o kaina - 11,50Lt.

SKANAUS!

5 balsų, 1.12%
Ąāņīš: sinsan 
Dydis: 448x335, 87307 baitų 
Atnaujinta: 29-11-2009, 13:33
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 5
Reitingas: 1.12Vištienos ir daržovių kotletukai
500 g. vištienos faršo;
250 g. morkų;
2 skiltelės česnako;
2 kiaušiniai;
4 šaukštai džiuvėsėlių arba avižinių dribsnių;
druskos, pipirų;
margarino kepimui;
1 stiklinė pieno, truputėlis ciberžolės ir šaukštelis miltų.
Faršą maišykite su morkom, tarkuotom per smulkią burokinę tarką. Įmaišykite trintus česnakus, džiūvėsėlius, suberkite prieskonius, muškite kiaušinius ir išmaišykite. Skonis turi būti pikantiškas. Iš faršo lipdykite apvalius mažus kotletukus ir kepkite margarine. Iškeptus sudėkite į puodą, supilkit pieną ir visus riebaliukus kurie liko nuo kepimo. Kotletukus tušinkite 3-4 min. Kotletukus išgriebkite. Į skystį dėkite miltus, berkite truputėlį ciberžolės, išplakite šluotele ir pakaitinkite. Kai pradės tištėti nuimkite nuo ugnies. Štai ir turime pikantiškus vištienos kotletukus su skaniu padažu. Skanaus.
šie kotletukai labai tinka vaikams, nes nėra riebūs ir nesunkiai virškinami. Iš šio kiekių gaunasi 10 - 12 kotletukų, vienos porcijos kaina gaunasi apie 2 - 3 litus. O jei dar naudojate savo daržo daržoves, tai dar pigiau :)

5 balsų, 1.12%
Ąāņīš: VI-VA-VI 
Dydis: 640x524, 61980 baitų 
Atnaujinta: 12-11-2009, 21:07
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 5
Reitingas: 1.12Bulvės su kepta pangasijų file - petiekalas 3 vaikams
Bulvės - 500 g
Pangasijų file - 400g
Agurkai - 3 vienetai 200g
Krapai - 20g
Petražolės - 20g
Prieskoniai
Aliejus kepimui
Pangasijų file marinuoti majoneze su prieskoniais 3 val . Majonezą naudoju - "Vilnius"..100g
Po to įkaitinti keptuvę , apvolioti žuvį miltuose, ir atsargiai dėti į keptuvę. Bulves apskusti ir virti 20-30 min. Žuvį ,kai iškeps, padėti ant servetėlės kad įsigertų aliejus . Po to padėti į lėkštę. Padėti bulves šalia žuvies ir papjaustytą agurką, viską papuošti krapais ir petražolėmis.
Kainos:
Žuvis kainuoja 400gr - 4 lt
Bulvės 500gr - 0,50ct
Agurkai - 3 vienetai 200g - 1,20lt
Krapai , petražolės 40g - 0,50ct
Prieskoniai - 0,20ct
Majonezas (Vilnius) 100g - 0,50ct
Aliejus ("Jasmine") 50gr - 20ct
Agurkai 3 vienetai -200gr -1,20lt
7,10 lt*3 porcijos=viena porcija išeina už 2,30 lt

3 balsai, 0.67%
Ąāņīš: Betukas 
Dydis: 640x482, 46525 baitų 
Atnaujinta: 24-11-2009, 1:15
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 3
Reitingas: 0.67"Galiūno pietūs"
(Faršo ir grikių apkepas )

Reikės:
400 g. faršo
400 g. grikių
svogūnas
česnakas
fermentinis sūris
pomidorų padažas
prieskoniai

Paruošimas:
Kol verda grikiai, apkepiname keptuvėje faršą su prieskoniais, įpjaustytu svogūnu, česnakėliu.(galima ir paprikos įpjaustyti) Baigiant kepti įdedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome.
Apkepintą faršą dedame į skardą, užklojame grikių sluoksniu, užtarkuojame fementinį sūrį, užberiame žalumos (petražolių, krapų). Pašauname į orkaitę ir kepame apie 20 min.
Valgome su marinuotomis daržovėmis ar gaiviomis salotomis, Skanaus :)

P.S. Galimi variantai: vietoje grikių labai skanu bulvių košė apklota pomidorų riekelėmis ir sūriu. Manau, kad puikiai tiktų ir ryžiai. Taigi - prašom, gaminkit pagal savo skonį :)

Iš nurodyto kiekio produktų papietautų 5 galiūnai :) Vieni "Galiūno pietūs" kainuotų apie 3 Lt.

0 balsų, 0%
Ąāņīš: Stebukle 
Dydis: 640x480, 302990 baitų 
Atnaujinta: 16-11-2009, 17:32
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 0
Reitingas: 0Baltyminiai blyneliai


Receptas skirtas 5 asmenims:
Reikės: ryžių 400gr.
fermentinio sūrio 400gr.
1 kiaušinio.
krapų, druskos, juodųjų pipiriukų, alyvuogių aliejaus, kečiupo.

Paruošimas:
Išverdame ryžius,(užvirus ryžiams, paverdam juos 5 min. išjungiam viryklę, uždengiam ir leidžiam jiems išbrinkt).
Fermentinį sūrį sutarkuojam per burokinę tarką.
Kaip ryžiai išbringsta ir pravėsta, tiek kad galėtumėt rankose juos laikyt, dedam viską į bendrą masę: virtus šiltus ryžius, dedam sutarkuota fermentinį sūrį, mušam kiaušinį, prieskonius... viską išminkom iki bendros masės.
suformuojam rankose neperdinelius kepsniukus-blyniukus, tik ne labai plonus(nes suluš) ir dedam į keptuvėje įkaitintus riebalus(alyvuogių aliejų). Pakepam ant vidutinio katrumo liepsnos, kool apskrunda. Patiekiam su kečiupu, daržovėm(jei norit).

Visa tai kainuoja:
200gr aliejaus (4Lt); ryžiai 400gr (2Lt); fermentinis sūris 400gr (6Lt)ir prieskoniai, kečiupas 1Lt.
5 asmenims pavalgyt kainuoja 13Lt, viena tokia porcija 2,6Lt.

Ir kas svarbiausia, šituose blyniukuose yra visko, ko reikia jaunam organizmui(baltymai+angliavandeniai+riebalai).

 
 Svečias  •Prisijungti •Aptarimas