Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvies kotletai

O aš smile.gif štai kaip gaminu žuvies kotletus ....... Nuperku jūros lydekos ar kitokios kokios šaldytos žuvies filė, atšildau, nusunkiu tą vandenį ir sumalu mėsmale vieną kartą. Tada (aišku galima tai daryti kai žuvis atšildinėja), nulupu svogūną, nuskutu morką (kartais morkos ir nededu), supjaustau smulkiai svogūną, morką sutarkuoju ir pakepinu su aliejumi (galima su sviestu kepinti, skaniau gaunas, bet pas man cukrinukas namie, reik dietos laikytis). Šitas kepintas daržoves sudedu i sumaltą žuvies faršą, išmaišau ir vėl permalu antrą kartą (čia kai laiko turiu tai malu 2 kartus smile.gif ), dar sumalu pora reikelių mirkyto batono vandenyje (mirkyt galima piene, grietinėlėj bei vandens ir peino mišinyje). Į faršą dar galima įdėti smulkintų petražolių. Tada įmušu kiaušinį, suberiu prieskonius: maltus pipirus, vegetą, druskytės, kas megsta gali dar įpilt šaukštą sojos padažo, čia jau pagal skonį kas kam. Gerai išmaišau, bei visą šią tešlą paėmus į ranką išmušu ( tai reik keletą kartų visą tešlą paėmus gerai trenkt atgal į dubenį, vienu žodžiu padaužyt) , tai suteikia tešlai purumo. O jei dar įmaišai išplaktų kiaušinio baltymų tai visai liuks, puri buna labai. Ir jau tada formuoju kokius noriu kotletukus, apvolioju džiuvėsėliuose ( galima miltuose voliot ) ir kepu aliejuje iš abiejų pusių iki gatavumo. Tada pasigaminu baltą padažą, nes man skaniau su tuo padažu, ir patiekiant užpilu juo žuvies kotletukus tiems kas pageidauja. Pabarstau žalumos ( smulkintų petražolių ir krapų ) smile.gif Taigi garnyrą pasirinkit jau pačios kokį norit, daržoves taip pat ir linkiu skanaus..... essen.gif

P.S iš šio žuvies faršo galima gaminti ir žuvies kukuliukus, apkepus juos nedideliam kiekyje aliejaus, sudėti į puodelį su baltu padažu ir patroškinti. Arba sudėti į skardą ir kepti orkaitėje, o baigiant kepti uzpilti baltu padažu ir dar kokias 5-10 min. uždengus palikti kepti orakitėje. Labai tinka dietiniam maitinimui ir galima be vargo pašildyt jei liko wink.gif.
Atsakyti
o kaip ta balta padaza gamini?.........valgykloje taip skaniai visada buna, o kiek darau tai ne tas ir psio, kazkoks susigumulaves, per tirstas arba per skystas...... ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saulyte @ 2005 04 07, 12:51)
P.S iš šio žuvies faršo galima gaminti ir žuvies kukuliukus, apkepus juos nedideliam kiekyje aliejaus, sudėti į puodelį su baltu padažu ir patroškinti. Arba sudėti į skardą ir kepti orkaitėje, o baigiant kepti uzpilti baltu padažu ir dar kokias 5-10 min. uždengus palikti kepti orakitėje. Labai tinka dietiniam maitinimui ir galima be vargo pašildyt jei liko wink.gif.

GREITA IR LABAI SKANUuser posted image
Atsakyti
Ai nu tai šita gumuliukų problema dažnai vyrauja smile.gif. Butina kepint miltus įkaitintoj keptuvėj nesvarbu ar su svietu kepini ar be jo, bet keptuve turi but įkaitinta prieš beriant miltus. Baltam padažui miltų ilgai nereik kepint, kad nepatamsėtų, nes gausis jau nebe baltas. Apkepus miltus ( geriau butų mažam padažų puodelyj kepint miltus) sumažinu ugnį, šiuo atveju pilu maža srovele ir pastoviai maišant virintą vandenį ir kokių 80-90 laipsnių karščio (galima žuvies sultinį ), vienu žodžiu tik ne šaltą vandenį ar sultinį nono.gif ir būtina maišyt. Pilu tiek vandens, kai bemaišant ( maišau aš plakimo šluotele) pamatau, kad padažas jau įgauna savo tirštumo konsistenciją. Na jei norit į padaža pilt dar pieno ar grietinėlės, tai vandens ar sultinio reiks šiek tiek mažiau, nes pienas ar greitinėlė praskies padažą dar. Kai padažas atrodo jau tinkamo tirštumo, jį reik dar 5-8 min. pavirt ant mažos ugnies retsykiais pamaišant, ibert druskos, pipirai tiktų malti balti (nors ir juodi neblogai, tik tada padažas atrodo kaip su aguomom smile.gif ) . Ir baigiant virti supilti pieną ar grietinėlę. Tačiau, jei pilu pieną, aš padažą dar kartą užvirinu, o jei grietinėlę-- tai tik iki užvirimo ir staigiai išjungt. Tada reik uždengt puodelį dangčiu, nes neuždengus padažo jo paviršiuje susidaro plėvėlė. kad ji nesusidarytų, dar galima pabarstyti padažo paviršių smulkiu cukrum, tik nedaug mirksiukas.gif

Nežinau ar aš čia suprantamai parašiau ar ne, nes man su rašinėliais ir seniau sunku būdavo biggrin.gif. O padažus išmokau gamint kai labai senai mokinausi virėjos specialybės, labai gera technologė mums dėstė maisto gaminimo technologiją ir visokių gudrybių išmokino. Duok dieve jai sveikatą smile.gif

doh.gif
visai pamiršau, na jei jau tie gumuliukai vis vien gaunasi, tai tada yra išeitis , pertrint padažą per smulkų plastikinį sietelį. Kitas būdas, jei gaminu bet kokį kitą padažą (tinka ir baltam, tik nededu morkų), tada aš darau taip : pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas su aliejum ar sviestu, tada suberiu į keptuvę su daržovėm šaukštą miltų nu gal pusantro šaukšto ir išmaišau keptuvėj, kol daržovės sugeria tuos miltus ir jų nelieka sausų. Viską suverčiu į nedidelį puodelį su verdančiu vandeniu, išmaišau ir verdu uždengus kol daržovės sumikštėja. Kai daržovės gatavos, išjungiu puodelį, imu mikserį ( no toks kur ir į puodą galima įkišus išplakt) ir viską sumalu, kol gaunas vientisas padažas. Tada vėl ant ugnies, beriu prieskonių, ragauju, galima sojos padažo įpilt , pakaitinu iki užverda. Nu man tai skaniai gaunas ir svarbiausia be gumuliukų smile.gif.
Atsakyti
aciu....... savaitgalyje jeigu niekur neisvaziuosime bandysiu.... kazkada dairau kepeneliu maltinukus su perlinemis kruopomis (is SM receptas).......... tai vyras valge ir gyre, bet pabreze, kad su baltu padazu labai skanu butu wink.gif va ir susidomejau kaip daryti
Atsakyti
Žuvies kotletai su sezamu

4 žuvies filė (lydekos ar menkės)
2 kiaušinių
2 šaukštų džiuvėsėlių
pusės citrinų sulčių
kvapiųjų pipirų arba citrinpipirių
druskos, saujelės sezamo sėklų ir aliejaus kepimui

Padažui
1 skiltelės česnako
1 šaukšto slyvų arba serbentų džemo
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto pomidorų padažo
pipirų, druskos, žiupsnelio imbiero miltelių

Žuvies filė sumalti, suberti džiuvėsėlius, supilti citrinos sultis, įmušti vieną kiaušinį, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Iš masės suformuoti kotletus, pavolioti juos į plaktą kiaušinį, paskui į sezamo sėklas. Kepti keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekti su padažu, sumaišytu iš nurodytų produktų.

Atsakyti
Aš žuvies kotletus gaminu taip:

1 kg šaldytos bet kokios baltos žuvies filė, 100 g tarkuoto lydyto sūrio, 3 v. š. miltų, 3 v.š. majonezo, 2 kiaušiniai, prieskonių.
Žuvies filė supjaustyti gabalais, dėti į verdantį vandenį (galima su lauro lapu, citrinos gabaliuku) ir pavirti apie minutę. Vandenį nupilti, žuvį susmulkinti šakute. Sudėti išvardintus produktus, išmaišyti. Gautą masę šaukštu dėti keptuvėn ir apkepti aliejuje kol paruduos.

Galima valgyti su garnyru:
Pakepinti 2-3 tarkuotas morkas, 2 svogūnus. Įdėti porą šaukštų pomidorų padažo. Tokį garnyrą dėti į puodą kartu su žuvies kotletukais, įpilti truputį vandens ir dar patroškinti apie 15 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AuDi-77: 03 rugsėjo 2006 - 14:00
Aš tai dar į žuvies faršą įmalu gabaliuką šviežių lašinukų,na žinoma manai ir t.t.Susidomėjau tuo receptu kur dedamas sūris g.gif jaučiu,kad turėtu labai skaniai gautis g.gif
Atsakyti
ŽUVIES KOTLETAI

500 g faršo
3 morkos
2 svogūnai
2 v. š. manų kruopų
4 kiaušiniai
3 v. š. aliejaus
vegeta
česnako porą skiltelių

Morkas ir svogūnus su česnaku sumalti, įbert vegetos į faršą, įdėt kiaušinius, manų kruopas ir išmaišyti, įpilt aliejaus ir vėl pamaišyt. Kabint šauksštu masę ir kept kotletus. Skanaus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 11 28, 12:42)
ŽUVIES KOTLETAI

500 g faršo
3 morkos
2 svogūnai
2 v. š. manų kruopų
4 kiaušiniai
3 v. š. aliejaus
vegeta
česnako porą skiltelių

Morkas ir svogūnus su česnaku sumalti, įbert vegetos į faršą, įdėt kiaušinius, manų kruopas ir išmaišyti, įpilt aliejaus ir vėl pamaišyt. Kabint šauksštu masę ir kept kotletus. Skanaus essen.gif


drinks_cheers.gif viska labai panasiai darau, tik aliejaus nepilu, o imetu pora saukstu miltu, kazkaip tvirtesne mase gaunasi, nes kotletus formuoju rankomis ir paniruoju i dziuveselius. Ir renkuosi viena arba svoguna, arba cesnaka smile.gif O farsa darausi pati, nes visuomet turiu lakia vaizduote ir pradedu galvoti, kas gali pakliuti i pirktini zuvies farsa.... g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2006 11 30, 13:11)
drinks_cheers.gif  viska labai panasiai darau, tik aliejaus nepilu, o imetu pora saukstu miltu, kazkaip tvirtesne mase gaunasi, nes kotletus formuoju rankomis ir paniruoju i dziuveselius. Ir renkuosi viena  arba svoguna, arba cesnaka smile.gif  O farsa darausi pati, nes visuomet turiu lakia vaizduote ir pradedu galvoti, kas gali pakliuti i pirktini zuvies farsa....  g.gif  lotuliukas.gif

aš ir faršą daraus pati drinks_cheers.gif tik visgi aš tau siūlyčiau pasigamint būtent pagal šį receptą, kur miltų papildomai dėt nereik, gaunasi labai purūs ir skanūs thumbup.gif
Atsakyti
skaniausi manau is lydekos file
Atsakyti