QUOTE(Raganiuka @ 2006 01 24, 17:42)
Pas mane irgi yra specialus dekliukas degiai zelei deti po fondiu puodu. irgi yra kempinele. man drauge paaiskino, kad kempinele padeda ilgiau degti tai zelei. zeles maciau pirkti Vilniuje, Senukuose tarp skyriu kur yra indai visokie sudeti. lentynoje is krasto, lentynos apacioje. ten yra ir kazkokiu prastu fondiu puodu, fondiu sakuciu atskirai pirkti ir zele sudeta. berods 4,99lt kaina.
Kazkas dar rase, kad is surio gumulas gavosi. man taip irgi pradzioje buvo. paskui kai pradejau deti citrinos sulciu arba istirpdytos citrinos rugsties, sita problema issisprende. dar manyciau, kad Dziugas nelabai tinkamas suris sitam reikalui.
Paskutini karta maisiau Zementalio truputi, Vilniaus ir Olandisko surio. Tie uzsienitiski labai brangus.. pabandzius pamaciau, kad su lietuviskais nei kiek ne prasciau.
tik man vis jis gaunasi kazkoks per rugstus.. ir galvoju, kad del vyno, nros jo pilu daug maziau, nei recpetuose parasyta. nesuprantu kodel taip gaunasi.. gal ne toki vyna pilu... tai mano klausiams butu, koki vyna pila tos, kurios jau isbandziusios ir igudusios fondiu daryme?
Nu ir duodi, dedi citrinos sulčių ir stebiesi ko taip rūgštu
Aš tai citrinos nededu, o kad nesigautų sūrio gniužulas, tai sutarkuotą sūrį po truputį beriu į įkaitintą vyną, visą laiką maišydama. Sūrio ypatingo nenaudoju, tik žiūriu kad riebesnis būtų.. Batoną supjaustytą gabaliukais (be plutelės) pakepinu orkaitėj, kad nebūtų labai minkštas ir nesubyrėtų pamerkus į sūrį . Vyną kiek žinau reikia naudoti baltą sausą, tokį ir naudoju.
Fondiu iš tikrųjų labai fainas dalykas, kai susireka gera draugų kompanija, labai jauku pasėdėti prie fondiu puodo..