QUOTE (bea @ 2004 01 05, 07:29) |
o shejp pamastysiu, pasikuisiu savo receptuose. zinau kad vishtiena troskina su medum.. |
dekui , lauksiu, vistiena tai as siaip kepu su medum, bet netroskinu?
Bent jau man tai labiausiai reiktu tokio, kur medaus tikrai daug reikia, nes turiu apie 3 litrus, ir niekaip negalim suvalgyti, man skaniausias yra skruzdelynas, bet nekepsi gi jo kasdien, be to tikram ir darbo daug idet reik ir laiko nemazai iseina, nors laaabai skanu, tai ne tie pirktiniai, fu, pasityciojimas. As ji ypatingom progom kepu, jei kept tai kept, paskutiniai buvo tevo 50-simtmeciui du - vienas 120 cm, kitas 140 cm aukscio ir per vakara sukapojom o dirbom trise visa diena.
Man tai pats skaniausias yra medaus tortas niam niam O šiaip tai lašišą marinuoju su medum, bet čia jo daug, aišku, neišnaudosi
Siap senovinio dzukisko tikro skruzdelyno receptas yra daug paprastesnis, tik ji sunkoka daryt:
as zinau toki:
stiklinei miltu - 1 kiausinis (atitinkamai jei 3 kiausiniai, tai 3 stikl. miltu)
Si tesla iseina labai kieta, tai ja reikia ismusti mediniu plaktuku ar kocelu, kol pradeda kilti pusleles(geriau musti mazesnius teslos gabalelius buna greiciau).
Kai tesla ismusta ji pasidaro zymiai minkstesne, tada ja kociojame laaabai plonai (as kocioju ant klijuotes, kol per tesla galiu iziuret klijuotes rasta ) ir tuomet pjaustau ivairaus dydzio gabalais ir verdu aliejuje.Kai viska isverdu, tada iekviena gabalelei aptepu lydytu medum (galima siek tiek skiesti vandeniu) ir sudejusi rata apibarstau aguonom, galima ir razinu, bet as nemegstu. Geriausia gaminti keliese, tada vienas kocioja, kitas kepa, trecias lipdo skruzdelyna
tai dar mano proseneles receptas
taip pat galima daryti ir zagareliu tesla, tik laabai plonai kocioti, teslos gaminimas paprstesnis yra.
Nu va ir as patirtim pasidalinau
as zinau toki:
stiklinei miltu - 1 kiausinis (atitinkamai jei 3 kiausiniai, tai 3 stikl. miltu)
Si tesla iseina labai kieta, tai ja reikia ismusti mediniu plaktuku ar kocelu, kol pradeda kilti pusleles(geriau musti mazesnius teslos gabalelius buna greiciau).
Kai tesla ismusta ji pasidaro zymiai minkstesne, tada ja kociojame laaabai plonai (as kocioju ant klijuotes, kol per tesla galiu iziuret klijuotes rasta ) ir tuomet pjaustau ivairaus dydzio gabalais ir verdu aliejuje.Kai viska isverdu, tada iekviena gabalelei aptepu lydytu medum (galima siek tiek skiesti vandeniu) ir sudejusi rata apibarstau aguonom, galima ir razinu, bet as nemegstu. Geriausia gaminti keliese, tada vienas kocioja, kitas kepa, trecias lipdo skruzdelyna
tai dar mano proseneles receptas
taip pat galima daryti ir zagareliu tesla, tik laabai plonai kocioti, teslos gaminimas paprstesnis yra.
Nu va ir as patirtim pasidalinau
siaip daugiausiai medaus sunaudojama meduoliams-kai kuriems apie 500g reikia (cia mazdaug apie litra) bet itariu kad labai jau didelis gausis nors gero meduolio niekada nebus per daug! o jei nori ji panaudoti naudingai tai rekomenduociau ciobreliu arbata su medum-ypac gerai nuo kosulio padeda! mes su vyru kai uzsikabliavom tai per savaite litra patvarkem! as gal ir per daug rasau, bet ka tik prisiregistravau tai zodziai ir liejasi...
O kas man gali pasakyt recepta kaip ta vistiena su medum kept? Nu va praeota savaite uzmeciau aki i "Baltojo katino svetaine".... ten kaip tik rode kaip kept vistu sparnelius: 3saukstai medaus, citrinos sultys...nu ir dra kazkas.....nepamenu Gal imbieras, gal muskatas.....
Susiruosiau siandien kept.... ir nezinau to ingrediento....
Ir dar viena dalyka praziopsojau.... ar reikia tuos sparnelius druskint ir pipirint?
Hellp!!!
Susiruosiau siandien kept.... ir nezinau to ingrediento....
Ir dar viena dalyka praziopsojau.... ar reikia tuos sparnelius druskint ir pipirint?
Hellp!!!
QUOTE (ely @ 2004 01 05, 13:40) |
Man tai pats skaniausias yra medaus tortas niam niam O šiaip tai lašišą marinuoju su medum, bet čia jo daug, aišku, neišnaudosi |
o kaip ta lasisa reik su tuo medum marinuoti? kas ten gaunasi? ar cia kokiam tai patiekalui?
norejau jusu paklaust kaip naturalu medu suskystint kad galima butu uzpilt ant zagareliu na padaryti skruzdelyna . Noreciau naudoti naturalu medu o ne dirbtini tik vat susiduriau su problema kad jis kietas o kaip msuskystint ir nezinau
istatyk medaus stiklaini i inda su pokarsciu vandeniu.
QUOTE (bea @ 2004 02 10, 16:04) |
istatyk medaus stiklaini i inda su pokarsciu vandeniu. |
o vandens i ji nereikia ipilt? ir jis suskystes iki tokios mases kaip dirbtinis? ar reiks su stiklainiu virint kas suskystetu?
Turiu nemazai medaus. Papasakokite ka su juo valgote Siaip vienas man jis nelabai skanus
Jeigu megsti gali meduolius kept, jie nemazai "suryja" O as kadangi ir gryna megstu, tai su arbata geriu- isnyksta labai greitai!