Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius patiekalus darote iš medaus?

Dar galima kepant paukshtiena ji panaudoti....
Atsakyti
o man patinka toki desertuka pasiruost:) Riesutus ( man skaniausi lazdyno, gali maišyti) uzpilti pasildytu, bet neuzvirtu medumi.. Valgyti silta
thumbup.gif
Atsakyti
medum galiam pertepti didelius vaflius, kukurūzus ar pan., arba užpilti graikiškus riešutus medum ir truputį ilgiau palaikyti, gaunasi sveikas "medaus skanėstas" thumbup.gif
Dar medų dedu į arbatas, į bebaigiančias virti košes, į pienu užpiltus miuslius, valgom agurkus su medum arba ir ant batono riekelių užsitepam thumbup.gif, skanu, kai įdedama į pyragą, keksą kepamą.
Atsakyti
Prašom Asta konkrečiau apie tą vištieną wink.gif

O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip?
Atsakyti
Čia ne maistas-o vaistas:

iš ryto "ant tuščio skrandžio" suvalgyti kokis 2 šaukštelius medaus ir išgert stiklinę šalto vandens, Labai labai sveika skrandžiui, insktams ir dar ten kažkam wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Aušrinė @ 2004 10 01, 13:47)
Prašom Asta konkrečiau apie tą vištieną  wink.gif

O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip?

Sukietejusi medu reikia su visu indu, kuriame jis yra istatyti i kita inda pvz. koki puoda su karstu vandeniu ir jis pamazu atitirps... ot
Papildyta @ [mergetime]1096636819[[b]*bea rgetime] [/b]
O su medum daug ka galima gaminti. Ir skruzdelyna, ir torta "Pensininkas", ir meduolius, ir sausainius, netgi daigintus kviecius sumaisius su medum labai skanu valgyti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 07 spalio 2004 - 22:14
Šio mėnesio "Ievoje" radau įdomu receptą vištienos su medumi.

Vištienos suktinukai su medumi

4 vidutinio dydžio vištų krūtinėlės be odos
150 g tepamo varškės sūrio su česnakais
75 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
8 plonų šoninės griežinėlių
baziliko
medus

vištienos filė išmušti ir ant kiekvieno muštinio dėti sūrio, bazilikų, pomidorų ir susukti į suktinuką. suktinuką apvynioti dviem šoninės gabalėliais ir perverti mediniais pagaliukais, apvolioti meduje ir sudėti ant nepridegamos skardos. kepti apie 20 min. 190 laipsnių orkaitėje, kol visiškaiiškepa vištiena. patiekti su makaronais ar bulvėmis ir žalumynais.
Atsakyti
QUOTE (Bitulka @ 2004 10 01, 16:10)
QUOTE (Aušrinė @ 2004 10 01, 13:47)
Prašom Asta konkrečiau apie tą vištieną  wink.gif

O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip?

Sukietejusi medu reikia su visu indu, kuriame jis yra istatyti i kita inda pvz. koki puoda su karstu vandeniu ir jis pamazu atitirps... ot
Papildyta @ [mergetime]1096636819[[b]*Atra rgetime] [/b]
O su medum daug ka galima gaminti. Ir skruzdelyna, ir torta "Pensininkas", ir meduolius, ir sausainius, netgi daigintus kviecius sumaisius su medum labai skanu valgyti thumbup.gif

kas per tortas "Pensininkas"? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 07 spalio 2004 - 22:15
labiausiai mėgsu skystą medų su morka thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Bitulka @ 2004 10 01, 15:10)
O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip? [/QUOTE]
Sukietejusi medu reikia su visu indu, kuriame jis yra istatyti i kita inda pvz. koki puoda su karstu vandeniu ir jis pamazu atitirps... ot

Tik ne daugiau nei 40 laipsniu temp. nes visos medaus savybes dings. smile.gif
Atsakyti
Labai norėčiau Kalėdoms iškepti figurinių meduolių. Gal kas turite gerų receptų, tik man reikėtų tokių, kad būtų be medaus (su cukrum).

(Gal jau buvo skelbta, įmeskit nuorodą.Ačiū.)
Atsakyti
[COLOR=red]Minkstas meduolis

250 g miltu,
250 g medaus,
100 g cukraus,
2 v.s.(valgomi saukstai) sviesto,
4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
taurele (30 g) romo,
sauja kapotu riesutu.

Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir, su kepimo milteliais sumaisytus, miltus. Atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir apie 50 min kepti 175 laipsniu orkaiteje. Iskepus galima apibarstyti cukraus pudra ar aplietu glajum.


[COLOR=red]Kieti meduoliai

500 g miltu,
500 g medaus,
kiausinis,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
nutarkuota vienos citrinos zievele,
saukstas sviesto skardai istepti,
trynys meduoliams aptepti.

Medu uzvirinti su 1/4 st vandens ir atausinti. Suberti miltus, sumaisytus su prieskoniais, citrinos zievele, kepimo milteliais. Imusti kiausini, uzminkyti tesla, uzdengti ir palikti per nakti. Kita diena ant miltais pabarstytos lentos iskocioti 1 cm storio laksta ir ispjaustyti norimos formos figureles. Jas sudeti i sviestu istepta kepimo skarda, aptepti isplaktu tryniu ir 15-20 min kepti 90 laipsniu karstumo orkaiteje. Puosti glajumi, riesutais, saldainiais.

Situos meduolius pries pora menesiu kepiau su dukra, bet pamirsau, ar tikrai tik 90 karscio reikia g.gif , nu bet jei nekreipiau i tai demesio, tikriausiai dariau kaip parasyta g.gif Bet buvo labai skanu thumbup.gif
O medu, manau, galbut gali keisti cukrum, bet as tai jau kai kepu meduolius, tai jie turi buti tik su medum...
Atsakyti