Dar galima kepant paukshtiena ji panaudoti....
o man patinka toki desertuka pasiruost:) Riesutus ( man skaniausi lazdyno, gali maišyti) uzpilti pasildytu, bet neuzvirtu medumi.. Valgyti silta
medum galiam pertepti didelius vaflius, kukurūzus ar pan., arba užpilti graikiškus riešutus medum ir truputį ilgiau palaikyti, gaunasi sveikas "medaus skanėstas"
Dar medų dedu į arbatas, į bebaigiančias virti košes, į pienu užpiltus miuslius, valgom agurkus su medum arba ir ant batono riekelių užsitepam , skanu, kai įdedama į pyragą, keksą kepamą.
Dar medų dedu į arbatas, į bebaigiančias virti košes, į pienu užpiltus miuslius, valgom agurkus su medum arba ir ant batono riekelių užsitepam , skanu, kai įdedama į pyragą, keksą kepamą.
Prašom Asta konkrečiau apie tą vištieną
O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip?
O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip?
Čia ne maistas-o vaistas:
iš ryto "ant tuščio skrandžio" suvalgyti kokis 2 šaukštelius medaus ir išgert stiklinę šalto vandens, Labai labai sveika skrandžiui, insktams ir dar ten kažkam
iš ryto "ant tuščio skrandžio" suvalgyti kokis 2 šaukštelius medaus ir išgert stiklinę šalto vandens, Labai labai sveika skrandžiui, insktams ir dar ten kažkam
QUOTE (Aušrinė @ 2004 10 01, 13:47) |
Prašom Asta konkrečiau apie tą vištieną O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip? |
Sukietejusi medu reikia su visu indu, kuriame jis yra istatyti i kita inda pvz. koki puoda su karstu vandeniu ir jis pamazu atitirps... ot
Papildyta @ [mergetime]1096636819[[b]*bea rgetime] [/b]
O su medum daug ka galima gaminti. Ir skruzdelyna, ir torta "Pensininkas", ir meduolius, ir sausainius, netgi daigintus kviecius sumaisius su medum labai skanu valgyti
Šio mėnesio "Ievoje" radau įdomu receptą vištienos su medumi.
Vištienos suktinukai su medumi
4 vidutinio dydžio vištų krūtinėlės be odos
150 g tepamo varškės sūrio su česnakais
75 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
8 plonų šoninės griežinėlių
baziliko
medus
vištienos filė išmušti ir ant kiekvieno muštinio dėti sūrio, bazilikų, pomidorų ir susukti į suktinuką. suktinuką apvynioti dviem šoninės gabalėliais ir perverti mediniais pagaliukais, apvolioti meduje ir sudėti ant nepridegamos skardos. kepti apie 20 min. 190 laipsnių orkaitėje, kol visiškaiiškepa vištiena. patiekti su makaronais ar bulvėmis ir žalumynais.
Vištienos suktinukai su medumi
4 vidutinio dydžio vištų krūtinėlės be odos
150 g tepamo varškės sūrio su česnakais
75 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
8 plonų šoninės griežinėlių
baziliko
medus
vištienos filė išmušti ir ant kiekvieno muštinio dėti sūrio, bazilikų, pomidorų ir susukti į suktinuką. suktinuką apvynioti dviem šoninės gabalėliais ir perverti mediniais pagaliukais, apvolioti meduje ir sudėti ant nepridegamos skardos. kepti apie 20 min. 190 laipsnių orkaitėje, kol visiškaiiškepa vištiena. patiekti su makaronais ar bulvėmis ir žalumynais.
QUOTE (Bitulka @ 2004 10 01, 16:10) | ||
Sukietejusi medu reikia su visu indu, kuriame jis yra istatyti i kita inda pvz. koki puoda su karstu vandeniu ir jis pamazu atitirps... ot Papildyta @ [mergetime]1096636819[[b]*Atra rgetime] [/b] O su medum daug ka galima gaminti. Ir skruzdelyna, ir torta "Pensininkas", ir meduolius, ir sausainius, netgi daigintus kviecius sumaisius su medum labai skanu valgyti |
kas per tortas "Pensininkas"?
labiausiai mėgsu skystą medų su morka
QUOTE (Bitulka @ 2004 10 01, 15:10) |
O kaip laaaabai kietą medų suskystint? Tiesiog į puodą ir pašilt ar kaip? [/QUOTE] Sukietejusi medu reikia su visu indu, kuriame jis yra istatyti i kita inda pvz. koki puoda su karstu vandeniu ir jis pamazu atitirps... ot |
Tik ne daugiau nei 40 laipsniu temp. nes visos medaus savybes dings.
Labai norėčiau Kalėdoms iškepti figurinių meduolių. Gal kas turite gerų receptų, tik man reikėtų tokių, kad būtų be medaus (su cukrum).
(Gal jau buvo skelbta, įmeskit nuorodą.Ačiū.)
(Gal jau buvo skelbta, įmeskit nuorodą.Ačiū.)
[COLOR=red]Minkstas meduolis
250 g miltu,
250 g medaus,
100 g cukraus,
2 v.s.(valgomi saukstai) sviesto,
4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
taurele (30 g) romo,
sauja kapotu riesutu.
Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir, su kepimo milteliais sumaisytus, miltus. Atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir apie 50 min kepti 175 laipsniu orkaiteje. Iskepus galima apibarstyti cukraus pudra ar aplietu glajum.
[COLOR=red]Kieti meduoliai
500 g miltu,
500 g medaus,
kiausinis,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
nutarkuota vienos citrinos zievele,
saukstas sviesto skardai istepti,
trynys meduoliams aptepti.
Medu uzvirinti su 1/4 st vandens ir atausinti. Suberti miltus, sumaisytus su prieskoniais, citrinos zievele, kepimo milteliais. Imusti kiausini, uzminkyti tesla, uzdengti ir palikti per nakti. Kita diena ant miltais pabarstytos lentos iskocioti 1 cm storio laksta ir ispjaustyti norimos formos figureles. Jas sudeti i sviestu istepta kepimo skarda, aptepti isplaktu tryniu ir 15-20 min kepti 90 laipsniu karstumo orkaiteje. Puosti glajumi, riesutais, saldainiais.
Situos meduolius pries pora menesiu kepiau su dukra, bet pamirsau, ar tikrai tik 90 karscio reikia , nu bet jei nekreipiau i tai demesio, tikriausiai dariau kaip parasyta Bet buvo labai skanu
O medu, manau, galbut gali keisti cukrum, bet as tai jau kai kepu meduolius, tai jie turi buti tik su medum...
250 g miltu,
250 g medaus,
100 g cukraus,
2 v.s.(valgomi saukstai) sviesto,
4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
taurele (30 g) romo,
sauja kapotu riesutu.
Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir, su kepimo milteliais sumaisytus, miltus. Atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir apie 50 min kepti 175 laipsniu orkaiteje. Iskepus galima apibarstyti cukraus pudra ar aplietu glajum.
[COLOR=red]Kieti meduoliai
500 g miltu,
500 g medaus,
kiausinis,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
nutarkuota vienos citrinos zievele,
saukstas sviesto skardai istepti,
trynys meduoliams aptepti.
Medu uzvirinti su 1/4 st vandens ir atausinti. Suberti miltus, sumaisytus su prieskoniais, citrinos zievele, kepimo milteliais. Imusti kiausini, uzminkyti tesla, uzdengti ir palikti per nakti. Kita diena ant miltais pabarstytos lentos iskocioti 1 cm storio laksta ir ispjaustyti norimos formos figureles. Jas sudeti i sviestu istepta kepimo skarda, aptepti isplaktu tryniu ir 15-20 min kepti 90 laipsniu karstumo orkaiteje. Puosti glajumi, riesutais, saldainiais.
Situos meduolius pries pora menesiu kepiau su dukra, bet pamirsau, ar tikrai tik 90 karscio reikia , nu bet jei nekreipiau i tai demesio, tikriausiai dariau kaip parasyta Bet buvo labai skanu
O medu, manau, galbut gali keisti cukrum, bet as tai jau kai kepu meduolius, tai jie turi buti tik su medum...