norejau daryti cepelinus, prisiskutau kalna bulviu, o pasirodo mano tarkavimo masina sugedo tai va galvoju reikia didzkukuliu pridaryt, bet nezinau tiksliai kaip gal galit pasidalint savo slaptais receptais?
o tai didzkukuliai tai nera tas pats,kas cepelinai? ar tu turi omeny virtu bulviu cepelinus?tada tau tiek daug bulviu neprireiks
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 25, 16:26)
o tai didzkukuliai tai nera tas pats,kas cepelinai? ar tu turi omeny virtu bulviu cepelinus?tada tau tiek daug bulviu neprireiks
o reikia vien virtu bulviu ar ir tarkuotu reikia? ir kokiom proporcijom?
kiek zinau tai didzkukuliai ir cepelinai tas pats
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt...
kazkada dariau tokius cepelinukus...darau is virtu bulviu ir virtos mesos idaro, bet galima deti ir zalios. Virtas bulves sumalu mesmale, idedu 2 zalius kiausinius, druskos ir krakmolo nepagailiu, visada viska dedu "is akies", todel sunku parasyti proporcijas...Po to is teslos ir mesytes (galima ir varskes ar grybu idaro) darau apvalius kukulius, mazdaug tokio dydzio, kokio buna silkiniai bulviu virtinukai parduotuvese supakuoti - zodziu nedidukus darau, tada mazesne tikimybe, kad jie isirs puode beverdant. Verdu apie 10 -15 minuciu, jei ideta i vidu virta mesyte, galima virti ir kokias 5 - 7 minutes, nelaukiant kol istis Patiekti galima su megstamu padaziuku, skanaus
QUOTE(Nerytė @ 2008 06 25, 19:09)
kiek zinau tai didzkukuliai ir cepelinai tas pats
QUOTE(aviete5 @ 2008 06 25, 20:01)
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt...
Per mažai krakmolo arba virtų bulvių tai ir sukrenta
Pabandysiu parašyt kaip aš darau.Kadangi viską visada darau iš akies tai tikslaus kiekio ko dėt negaliu pasakyt .Tagi:
Nuskutam ir sutarkuojam bulves (tarkim 15vnt.),kitas bulves (tarkim 5vnt.) išverdam su lupenom,nulupam,sumalam per mėsmalę.Sutarkuotas bulves nuspaudžiam,sultis paliekam nusistovėt (ant indo dugnu susidaro krakmolas) .Nuspaustus tarkius sumaišom su virtom,sumaltom bulvėm.Įdedam druskos,prigramdom krakmolo(iš indo,kuriame išspaudėt sultis) kiek ant dugno yra.Tikriausiai bus jo per mažai tai įdedam dar kelis šaukštus.Viską gerai išmaišom.Faršą ruošt tikriausiai visos moka .Užvirus vandeniui visad įmetu mažą rutuliuką bulvinės masės,tada matau,jei išsileidžia-įdedu daugiau krakmolo.Jei viskas gerai,formuojam cepelinus,dedam į verdantį vandenį ir verdam apie 20min.
Papildyta:
Paskaičiau,kad virtų bulvių reik apie 1/3 žalių bulvių kiekio .Sėkmės gaminime,lauksim kaip sekėsi .
QUOTE(mammka @ 2008 06 26, 16:50)
Per mažai krakmolo arba virtų bulvių tai ir sukrenta
Del to sakinio drysciau nesutikti Sakyciau per mazai tarkes, tuomet gali sukristi.Siaip manau, kad tokio kaip krakmolo visai nereiktu i tikrus cepelinus(nekalbu cia apie virtu bulviu su krakmolu cepelinus), bet mes taip istobulejom, kad ismokom i cepus deti visokius manus, krakmolus,miltus ir dar visokius okius produktus.Tu receptu isties yra begales.Bet kiekvienas renkasi savo skonio receptoriams pati paciausia.As kartais dedu truputi krakmolo, jei matau, kad bulves visiskai skystos ir nekrakmolingos, o siaip, jei bulves normalios, tai darau dazniausiai ant puses:puse tarkes(nelabai stipriai nuspaustos) ir puse virtu bulviu(ale as jau jas luptas issiverdu ir suminkau).Labai gerai isminkau tesla ir, kai darau cepus truputi uzleidziu blyno krastelius vienas ant kito, kad nesiskirtu.Dedu i verdanti vandeni su druska i 5 ltr.dydzio puoda ne daugiau, kaip 10 cepu, kad nesukibtu ir verdu ant dideles ugnies, kol uzverda, paskui truputi prisuku.Svarbu nepervirti.Nu vo, parasiau savo tecnologija , bet kiek seimininkiu, tiek ir technologiju manau
Cepelinai bus daug minkstesni, jei labai stipriai nenusunksite tarkes.
QUOTE(Srove @ 2008 06 26, 20:45)
Del to sakinio drysciau nesutikti Sakyciau per mazai tarkes
Net nesusimasčiau apie tai .
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
QUOTE(mammka @ 2008 06 26, 22:19)
Net nesusimasčiau apie tai .
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
Nu bet siemet negali pykti ant svieziu tu lenkisku bulviu.Kiek pirkau, tai sukrenta, labai jau krakmolingos vis pasitaiko.As turiu tarkiams spausti parasiutines medziagos, tai ji sulaiko visa krakmola, nusunkus skysti ir palaukus nerasi nei laso krakmolo.Kazkaip uztenka kol kas jo
va va, aciu dievui gavau ko norejau dabar galesiu lekt bandyt kazka daryt, o tai ir stovi tas kalnas bulviu uzmerktos saldytuve
dekui
dekui
QUOTE(indria @ 2008 06 27, 01:11)
va va, aciu dievui gavau ko norejau dabar galesiu lekt bandyt kazka daryt, o tai ir stovi tas kalnas bulviu uzmerktos saldytuve
dekui
dekui
Palauk, nelek taip greit .Jei ilgai laikei bulves uzmerktas, tai tikrai krakmolo reikes ko gero, nes bulves budamos nuskustos vandeny ilga laika, netenka dalies krakmolo.