Įkraunama...
Įkraunama...

Didžkukuliai

pasitaiko kartais tokiu nesekmiu...is tikruju lengviau isvirti tarkuotu bulviu cepelinus, o virtu bulviu - kaip kada pasiseka juos isvirti, visada jie buna labai minksti, o kartais ir istezta doh.gif
Atsakyti
reiškia bulvės buvo visai nekrakmolingos, todėl reikėjo dėt daugiau krakmolo. Aš panašiai 3 kg bulvių gar dedu apie 400 g krakmolo. Neįra, o skonis tikrai geras.
O virti reikia tik 5 min, nes įdaras turi būti iš virtos ir permaltos mėsos.
Atsakyti
as virtu bulviu cepelinaus darau is zalios mesos farso , tik i bulves dedu daug krakmolo ir kiausini , skonis fanatastiskas prapjovus net sultys isbega , ir padazas su spirguciais , skanesni uz tarkuotu bulviu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tatjanajm @ 2010 12 10, 21:39)
as virtu bulviu cepelinaus darau is zalios mesos farso , tik i bulves dedu daug krakmolo ir kiausini , skonis fanatastiskas prapjovus net sultys isbega , ir padazas su spirguciais , skanesni uz tarkuotu bulviu thumbup.gif

Kiek laiko tokius cepelinus verdate? ax.gif
Atsakyti
O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti thumbup.gif
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 12 10, 22:49)
Kiek laiko tokius cepelinus verdate?  ax.gif
tuos cepelinus verdu 15 min ,kaip ir tarkuotu bulviu.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 12 13, 15:17)
O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti  thumbup.gif
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.  thumbup.gif

Kažkada pasinaudojau šiuo "auksiniu" patarimu,tai prasikeikiau doh.gif , gavau virti puode tik po 3 cepelinus ir kiekvieną kartą keičiant vis naują vandenį
Atsakyti
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Goudute: 19 kovo 2011 - 20:35
QUOTE(Goudute @ 2011 03 19, 20:33)
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.

As irgi lygiai taip pat kaip ir Jus gaminu. ax.gif Tik verdu visada apie 40 min. Jei sakot, kad ir per mazesni lailo perioda isverda, nevirsiu daugiau taip ilgai 4u.gif
Papildyta:
kazkuri minejo ,,auksine" taisykle. smile.gif As ja irgi zinau, bet ne visada man ji pasiteisina schmoll.gif jei per daug krakmolo apvolioju tai kietut kietuteliai gaunasi maniskiai cepelinai, o jei tik siek tiek , tai labai daznai jie prayra (bet neiki galo) vistiek. Bet, dabar susimasciau, kad gal del to, kad ilgokai , pasirodo, verdu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Goudute @ 2011 03 19, 21:33)

O be virtų bulvių nesigauna kietoki g.gif
Atsakyti
QUOTE(perkūnija @ 2011 03 19, 20:55)
O be virtų bulvių nesigauna kietoki g.gif

Nors ne manes klausete, bet atsakysiu, nes as lygiai taip pat gaminu.
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 03 19, 23:17)
Nors ne manes klausete, bet atsakysiu, nes as lygiai taip pat gaminu.
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane... ax.gif

Ir pas mane minstuciai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti