
pasitaiko kartais tokiu nesekmiu...is tikruju lengviau isvirti tarkuotu bulviu cepelinus, o virtu bulviu - kaip kada pasiseka juos isvirti, visada jie buna labai minksti, o kartais ir istezta

reiškia bulvės buvo visai nekrakmolingos, todėl reikėjo dėt daugiau krakmolo. Aš panašiai 3 kg bulvių gar dedu apie 400 g krakmolo. Neįra, o skonis tikrai geras.
O virti reikia tik 5 min, nes įdaras turi būti iš virtos ir permaltos mėsos.
O virti reikia tik 5 min, nes įdaras turi būti iš virtos ir permaltos mėsos.
QUOTE(Tatjanajm @ 2010 12 10, 21:39)
as virtu bulviu cepelinaus darau is zalios mesos farso , tik i bulves dedu daug krakmolo ir kiausini , skonis fanatastiskas prapjovus net sultys isbega , ir padazas su spirguciais , skanesni uz tarkuotu bulviu 

Kiek laiko tokius cepelinus verdate?

O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti

Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.

QUOTE(Asta @ 2010 12 10, 22:49)
tuos cepelinus verdu 15 min ,kaip ir tarkuotu bulviu.QUOTE(drugelis. @ 2010 12 13, 15:17)
O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti

Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.

Kažkada pasinaudojau šiuo "auksiniu" patarimu,tai prasikeikiau

QUOTE(Goudute @ 2011 03 19, 20:33)
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.
As irgi lygiai taip pat kaip ir Jus gaminu.


Papildyta:
kazkuri minejo ,,auksine" taisykle.



QUOTE(Goudute @ 2011 03 19, 21:33)
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.
O be virtų bulvių nesigauna kietoki

QUOTE(perkūnija @ 2011 03 19, 20:55)
Nors ne manes klausete, bet atsakysiu, nes as lygiai taip pat gaminu.
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane...

QUOTE(ewacka @ 2011 03 19, 23:17)
Nors ne manes klausete, bet atsakysiu, nes as lygiai taip pat gaminu.
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane...
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane...

Ir pas mane minstuciai gaunasi
