Pakepinu smulkiai smulkiai pjaustytas morkas (tarkuotos netinka), česnako daug ir svogūno ir suverčiu pomidorų savo sultyse skardinę. Gaunas super, ypač ant vamzdelinių makaronų
Raflezija, nežinau ar čia skaitos padažu ar ne, bet aš taip darau su makaronais 
Pakepinu smulkiai smulkiai pjaustytas morkas (tarkuotos netinka), česnako daug ir svogūno ir suverčiu pomidorų savo sultyse skardinę. Gaunas super, ypač ant vamzdelinių makaronų
Pakepinu smulkiai smulkiai pjaustytas morkas (tarkuotos netinka), česnako daug ir svogūno ir suverčiu pomidorų savo sultyse skardinę. Gaunas super, ypač ant vamzdelinių makaronų
QUOTE(Papooga @ 2006 11 22, 19:22)
Manau, kad apie bešamelio padažą eina kalba
Pakepinis šaukštą miltų ant sviesto ir įpili pieno, gerai maišai ir kaitini kol sutirštės, prieskoniai pagal skonį - druska, pipirai, muskatas....
Vietoj pieno galima ir grietinėlę.
Mokykloje tikriausiai pienas skiestas vandeniu naudojamas, bent jau mano laikais tokie padažai ten būdavo
Pakepinis šaukštą miltų ant sviesto ir įpili pieno, gerai maišai ir kaitini kol sutirštės, prieskoniai pagal skonį - druska, pipirai, muskatas....
Vietoj pieno galima ir grietinėlę.
Mokykloje tikriausiai pienas skiestas vandeniu naudojamas, bent jau mano laikais tokie padažai ten būdavo
oi begalo dekui, tikriausiai ir bus tas
sveiki, nelabai moku gaminti padažus
, gal kas kokių receptėlių gali pasakyti, norėčiau išmokti grybų padažą daryti ar šiaip kokį įdomesnį. Vieną tokį galiu pasiūlyti prie vištienos kepsniuko. Reikės:
morkų tarkuotų per burokinę tarką,
šampinjonų,
svogūno galvutė,
grietinėlės,
truputuką druskos ir prieskoninių čiobrelių
Morkas ir svogūną pakepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi, tada sudėti grybus, ir viską patroškinti kelias minutes, prieš pabaigą supilti grietinėlę ir sudėti prieskonius. Skanaus!
morkų tarkuotų per burokinę tarką,
šampinjonų,
svogūno galvutė,
grietinėlės,
truputuką druskos ir prieskoninių čiobrelių
Morkas ir svogūną pakepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi, tada sudėti grybus, ir viską patroškinti kelias minutes, prieš pabaigą supilti grietinėlę ir sudėti prieskonius. Skanaus!
padazui ruosti reikia nedidelio puodelio ir šluoteles
Reikia paimti kelis didelius šaukštus sviesto ar margarino juos ištirpinti. kai sviestas ikaista iberti pora saukstu miltu ir nuolat maisant pakepinti kol pasidarys auksine spalva, tada supilti sultinio pora samciu ir viska gerai ismaisyti. padazas sutirsteja. pagardint galit petrazolem, druskyte ir tt Atitinkamai galim naudoti vistienos, darzviu ar zuvies sultinius
Reikia paimti kelis didelius šaukštus sviesto ar margarino juos ištirpinti. kai sviestas ikaista iberti pora saukstu miltu ir nuolat maisant pakepinti kol pasidarys auksine spalva, tada supilti sultinio pora samciu ir viska gerai ismaisyti. padazas sutirsteja. pagardint galit petrazolem, druskyte ir tt Atitinkamai galim naudoti vistienos, darzviu ar zuvies sultinius
QUOTE(GF FERRE @ 2007 04 05, 14:19)
Labai norėčiau pasigaminti mėlynojo pelėsinio sūrio padažiuką.
Kiek ieškojau, tai randu tokį primityvų tik su pienu
Kiek ieškojau, tai randu tokį primityvų tik su pienu
Su konjakėliu
250ml grietinėlės, 75 ml daržovių sultinio, 125j sūrio, šaukštas konjako, juodųjų pipirų. Sultinį užvirinti, jame išleisti šakute suminkytą sūrį, supilti grietinę, užskaninti konjaku, papipirinti.
Su vynu
30g sviesto, 2 nedidukės cukinijos, česnako skiltelė, 100ml sauso balto vyno, 100g sūrio, 300g grietinėlės, druskos, pipirų. Sutarkuotas cukinijas patroškinti svieste su česnaku, supilti vyną, pavirinti, sudėti sūrį, grietinėlę, padruskinti, papipirinti.
Prost
Tarp kitko nors ir primityvus padažas su pienu, bet labai skanus
Aš neseniai dariau gorgonzolą su varške ir grietinėle, irgi tris ingredientai, bet kaip skanu
Dar vienas:
100 g Mūsų natūralaus sūrelio
50 g rokforo
1 v.šaukštas hereso
porą lašiukų baltojo vyno acto
kajeno pipirų, druskos
rokforą užpilti heresu, užlašinti acto, sumaigyti šakute. Sumaišyti su sūreliu, pasūdyti, įberti pipirų.
Aš neseniai dariau gorgonzolą su varške ir grietinėle, irgi tris ingredientai, bet kaip skanu
Dar vienas:
100 g Mūsų natūralaus sūrelio
50 g rokforo
1 v.šaukštas hereso
porą lašiukų baltojo vyno acto
kajeno pipirų, druskos
rokforą užpilti heresu, užlašinti acto, sumaigyti šakute. Sumaišyti su sūreliu, pasūdyti, įberti pipirų.
QUOTE(Glacee @ 2007 04 05, 15:16)
Pilnai pritariu, kiek žinau, pas mus jis dažniausiai ir vartojamas, o tas perpus su varške irgi mėgstamas, tik su pienu vietoj grietinėlėsmažiau ant klubų sėda.
Radau dar egzotikos:
Buffalo Chicken Wings padažas
2 tb susmulkinto svogūno
1 česnako skiltelė susmulkinta
4 tb smulkiai kapotų petražolių
250 ml majonezo
1 c grietinės
1 tb citrinos sulčių
1 tb raudono vyno acto
200 g sūrio
druskos, pipirų
Blue cheese dressing:
7 tb alyvų aliejaus
2 česnako skiltelės
75 g sūrio
4 tb balto vyno acto
1 tb vandens
1 tb cukraus
1/2 ts Hot Pepper Sauce arba -Tabasco
1/2 ts druskos
1/4 ts pipirų
1 tb kapoto baziliko
Išverčiau (iš vokiečių), bet kas tie sutrumpinimai, niekur nepaaiškinta. Įtariu, kad versta iš anglų ir palikta nepakeista, tai tada ko gero būtų tb - valgomas šaukčtas- tablespoon, ts - teaspoon- arbatinis šaukštelis, c - cup -puodelis, indelis. Nebijai, paeksperimentuok
O su pienu - tai koks? Kokiom proporcijom det piena ir suri?
QUOTE(Shalimar @ 2007 04 06, 10:25)
Maždaug pusė pieno kiekio, o aplamai, kiek nori. Kai neturi iš ko padažo padaryt, tai paprasčiausias variantas - užkaitini pieną, idedi suniurkyto lydyto sūrelio ar kokio pelėsinio, pamaišai, kol išsileido, ir turi padažą. Jei sūrelis buvo su kokiais priedais - žolėm, paprika ir pan, jau vėl kitokas gausis. Jei turi, darai su grietinėle, gali česnako įdėt, sviesto, įpiaustyt rūtyto kumpio. Vienžo, viengungių berniukį megstamiausias padažas.Pilamas ant virtų bulvių ar makaronų. Tiesa, nuo pelėsinio luobą tai nuimt reikia, jis neišsilydo. Kur minėjau daromą su varške - jos imama maždaug tiek pat, kiek sūrio, tada skonis būna švelnesnis
Padažas prie liulia kebabų:
Į natūralų jogurtą įspausti kelias česnako skilteles, įberti smulkintų mėtų lapelių, smulkiai supjastytų šviežių agurkų, druskos ir baltųjų pipirų (pagal skonį).
Ant grotelių iškeptus baklažanus nulupti, sutrinti šakute. Įspausti citrinos, skiltelę česnako, įberti druskos, baltųjų pipirų (pagal skonį), viską išmaišyti su šlakeliu alyvų aliejaus. (pastarasis labiau tinka prie paukštienos kebabų)
Į natūralų jogurtą įspausti kelias česnako skilteles, įberti smulkintų mėtų lapelių, smulkiai supjastytų šviežių agurkų, druskos ir baltųjų pipirų (pagal skonį).
Ant grotelių iškeptus baklažanus nulupti, sutrinti šakute. Įspausti citrinos, skiltelę česnako, įberti druskos, baltųjų pipirų (pagal skonį), viską išmaišyti su šlakeliu alyvų aliejaus. (pastarasis labiau tinka prie paukštienos kebabų)
Aliejus, bazilikas, garstycios, majonezas











