Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija ,Turkija ir vėl Turkija

QUOTE(linamog @ 2015 04 17, 13:10)
Gaunasi is ko?

na pvz kiek lirų palikti už kambario sutvarkmą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 04 17, 10:38)
Jie netures kur det tu monetu. Ju nekeicia. Palikdavom lirom.

QUOTE(Orch @ 2015 04 17, 15:09)
Taigi ir lietuvos bankuose jokios kitos valiutos monetomis neima. Pvz usa valiuta tik popierine ir visos kitos. Gal nebent kokiam centriniam banke g.gif
Tai turbut ir pas juos taip pat.

Keicia pas juos tuose kioskeliuose ir metala, tik kursas buvo 30 proc mazesnis, na tai neverta.

Pvz prekybcentriuse gali moketi tiek $ tiek eurais (nera pas mane euro mygtuko blink.gif ), graza duoda lirom ,taciau ima tik popierinius pinigelius 4u.gif

As arbatai visada turiu $ man smagiau palikti popieriuka ir sokolada is LT (karuna arba princa) 4u.gif

Barmenui 'arbata' atiduodu visa is karto, dazniausiai pirmo vakaro pab (jau lyg ir zino kas tokie) tada jau eiliu nebera, gerimai ant staliuku patys ateina ax.gif

Atsakyti
QUOTE(bruc @ 2015 04 17, 14:25)
Keicia pas juos tuose kioskeliuose ir metala, tik kursas buvo 30 proc mazesnis, na tai neverta.

Pvz prekybcentriuse gali moketi tiek $ tiek eurais (nera pas mane euro mygtuko blink.gif ), graza duoda lirom ,taciau ima tik popierinius pinigelius  4u.gif

As arbatai visada turiu $ man smagiau palikti popieriuka  ir sokolada is LT (karuna arba princa) 4u.gif

Barmenui 'arbata' atiduodu visa is karto, dazniausiai pirmo vakaro pab (jau lyg ir zino kas tokie) tada jau eiliu nebera, gerimai ant staliuku patys ateina  ax.gif

Ta prasme barmenui pirma vakara duodate daugiau o po to jau ne? Nepagalvos, kad cia kasdieniniai tokie arbatpinigiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitvil @ 2015 04 13, 22:03)
Sveiki lauksiu atsiliepimų, aš važiuoju birželio 8 - 18 į Saphir hotel.

as buvau praeitaios metais saphire tai mum viskas patiko, musu buvo daug tai susitarem ax.gif ir gavom vilas, tai labai patiko smile.gif nes girdejau kad yra kambariu prie magistrales tai triuksmas labai smile.gif o siaip viesbutis puikus, toks seimininis, maisto daug, pramogu ir nemazai, man labai patiko, registraturoj sneka rusu anglu kalba, aplinka labai grazi ir tas spalvotas baseinas labai fainas, teritorija didele, priekaistu nera, mes buvom po joniniu.
Atsakyti
QUOTE(žydroji svajonė @ 2015 04 17, 15:21)
na pvz kiek lirų palikti už kambario sutvarkmą? g.gif

Mes po 1 lira palikdavom.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 04 17, 14:55)
Mes po 1 lira palikdavom.

tai čia gerokai pigiau nei vieną dolerį palikinėt bigsmile.gif
bet.. viena lira juk metalinė...ane? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žydroji svajonė @ 2015 04 17, 16:02)
tai čia gerokai pigiau nei vieną dolerį palikinėt  bigsmile.gif
bet.. viena lira juk metalinė...ane?  g.gif

Nu taip, bet lira gi ju nacionalinis pinigas, tai gal su metaline kazkaip susitvarkys. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bruc @ 2015 04 17, 15:25)

Pvz prekybcentriuse gali moketi tiek $ tiek eurais (nera pas mane euro mygtuko blink.gif ), graza duoda lirom ,taciau ima tik popierinius pinigelius  4u.gif

As arbatai visada turiu $ man smagiau palikti popieriuka  ir sokolada is LT (karuna arba princa) 4u.gif

Barmenui 'arbata' atiduodu visa is karto, dazniausiai pirmo vakaro pab (jau lyg ir zino kas tokie) tada jau eiliu nebera, gerimai ant staliuku patys ateina  ax.gif

Va ir as dabar turiu klausimu biggrin.gif 4u.gif
Sokolada ir aplamai arbatpinigius kambarinem paliekat kur, po pagalve? O sokolada normalia didele plyta po 100g? Ir taip kasdien? Ar sokolado duodate tik viena karta? Kur ji padedate?

O kitom dienom barmenui daugiau neduodate? Bendravimas ju "geras" islieka iki keliones pabaigos? Nedingsta maolunas ir gerumas negavus tokios pst sumos kita ir dar kita vakara? Ir kokia paprastai suma duodate barmenui arbatos?

Draugai nesenai buvo egipte tai sake labai viskas pasikeite kas buvo pvz pries penkis metus. Normalus bendravimas atsirado tik tada kada pagrindinei pvz valgykloj dave kaxkuriam 20€ , prie gultu kazkas vel 20€ ir tt. Sake su keliais $ ar € ten jau nieko nebepadarysi. Tai galvoju gal ir turkjoje jau taip? Buvau daugiau nei pries 5 metus galvoju gal ir ten viskas taip padikeite g.gif
Papildyta:
Mes pvz arbatpinigius kambarinei palikinedavome po pagalve po 1$ kasdien. Tada lyg ir tokios stafkes buvo. Buvo kad nespejom palikti pora dienu, tai kambarys buvo sutvarkytas lygiai taip pat kaip ar palikus ar ne. Bet nei gulbiu ar dar kokiu balboku nebudavo islamkstyta. Aisku mum to ir netrikejo, bet gal kad per mazai palikdavome schmoll.gif

Zodziu rimtai susimasciau dabar arbatpinigiu tema biggrin.gif biggrin.gif g.gif
Atsakyti
nu 20 eurų palikti arbatpinigiams tai išpindėjimas (atsiprašau) unsure.gif
čia tik ypatingai turtingi gali švaistytis tokiais pinigais unsure.gif
Atsakyti
O as arbatpinigiu tema nebemastau. Jei priekaistu nera, tai isvaziuodama i vokeli idedu, parasau padekojima ir tiek ziniu. Nei karto valymas nera nukentejes nuo to, kad negaudavo kasdiena pinigu. Anksciau dar ivairiai darydavom: tai uzmetam lapeli, kad netrukdytu ir nueinu tik su ranksluosciais prie jos ir paprasau, kad pakeistu, tuo paciu ir pinigeli iduodu, tai padedu pinigu, bet ne kiekviena diena. Bet as jau pradejau senokai nebeleisti, kad tvarkytu man kambari kasdiena. Kaip kiaules neapsikuiciam, ranksluoscius galima paprasyti, kad pakeistu ir be tvarkymosi - man kazkaip saugiau, kai kasdiena nesitampo kazkas po mano teritorija, taip man didesne tikimybe, kad mano daiktai saugus, o ir privatumas taip pat. bet cia psichologinis momentas ax.gif taip, kad mes naudojames ju paslaugomis tik tada, kai to tikrai reikia. Pinigu nuo to nesusitaupo, nes duodam tiesiog didesne suma per karta. Bet as arbatpinigius traktuoju kaip padeka uz gera darba, uz tai, kad kokiom nesamonem nesugadino man poilsio, o ne pakistukus, kad padarytu ta darba normaliai.
Paskutinius kartus Turkijoje pasibuvom rusu nesugadintuose viesbuciuose, tai kambarines arbatpinigiu nepaimdavo, padedavo atgal ant spinteliu ar staliuko. Tai tokiu atveju pasirinkimas tik toks, kad arba dedi i voka isvykdamas, arba susigauni kambarine ir igrudi jai i delna pinigeli (jei keiciu tik ranksluoscius, tai kartais taip darau). Visus kartus kambarines tai nepriimdavo, kaip savaime suprantamo dalyko smile.gif Tiesa, padavejui daviau arbatpinigius uz tai, kad kokteilius atnesa. Tai aiskinomes ilgai: as jam sakau, kad cia jums arbatpinigiai uz malonu aptarnavima, o ans man aiskina, kad gerimai bus irasyti i mano saskaita ir isvykdama susimokesiu biggrin.gif Kai suprato, kad cia jam, tai akys vos neisvirto. Tuo metu ten praktiskai 100 proc britai atostogavo. Matyt britai nesisvaisto arbata
Atsakyti
Na bent jau gidai pasakoja, kad arbatpinigiai visur paliekami, nes tokia kultūra. Atlyginimai nedideli, todėl arbata labai vertinama.
Mes kambarinėms visada paliekam po 1$. Jei palikčiau tik išvažiuodama, visa arbata liktų tik paskutinę dieną tvarkiusiai, o jos juk keičiasi. Barmenui irgi kas vakarą po vieną ar kelis $, priklausomai nuo nuotaikos smile.gif Tada ir kokteiliai patys ateina, ir užkandžiai, kartais primixuoja ir to, ko meniu nėra smile.gif
Bet mums patiems patinka arbatpinigių duot smile.gif
Atsakyti
Nesuprantu as jusu.Kovo pradzioj buvau Alanijoj--jokiu arbatpinigiu.Aptarnavimas aukstos klases.Tiesa,buvo tik anglai ir vokieciai.
Atsakyti