Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(coco5 @ 2016 06 28, 10:08)
Ar galiu šį mėnesį sodinti tujų gyvatvorę 80-100cm aukščio, jei bus gausiai laistoma? Ar vistik laukti rudens?

Jeigu iš vazonų - galite sodinti, jeigu iškastos iš žemės-labai didelė rizika.
Atsakyti
Sveiki,
ar dar galima geneti paprastas vakarines gyvatvorines tujas ar jau per velu?
Atsakyti
QUOTE(karile_23 @ 2016 08 02, 15:43)
Sveiki,

Jei neklystu tujas geni anksti pavasari ir apie rugpjucio puse.Kazkodel uzsifiksave taip,pati zadu genet dar po kokiu 4-5dienu.Pataisykit prasau ,jei klystu.

Atsakyti
Gal kas patarsite, ar imanoma islaikyti per ziema Smaragd tujas, jei jos auga moliniuose vazonuose? Turiu dvi, apie 40-50 cm aukscio.
Atsakyti
QUOTE(karile_23 @ 2016 08 02, 14:43)
Sveiki,

Visi skirtingai sako. biggrin.gif aš tai dabar karpau, ir nieko joms nenutiko. Nors kaimynas sakė, kad pas mus nekarpomos, esa ju negalima kirpti. :/ Manau kad genejimus reiketu baigti kuri laika pries salcius, kad zaizdos spetu uzgyti, o krastai apsitrauktu nauja zieve, kitaip gali nusalti.
Papildyta:
QUOTE(CervusDama @ 2016 08 03, 08:15)
Gal kas patarsite, ar imanoma islaikyti per ziema Smaragd tujas, jei jos auga moliniuose vazonuose? Turiu dvi, apie 40-50 cm aukscio.

Patarciau ziemai nepalikti lauke. Vazone labiau sala saknys, negu zemeje.
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2016 08 03, 09:15)

įmanoma. Reikia prieš užeinant šalčiams apšiltint vazonus ir pakelt aukščiau, ty pastatyt ant nedidelio paaukštinimo. Kai prisninga, apdėti vazonus sniegu. Jei laikosi pliusas žiemos metu ir augalai gauna daug saulės, reiktų dar ir palaistyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2016 08 03, 09:15)

Įmanoma, jeigu vazone yra ne vien tik šaknys, o ir žemių. Mes savo smaragdus vazonuose paliekame žiemoti po atviru dangumi.
Atsakyti

Leiskit pirma pakrioksiu cray.gifcray.gifcray.gifcray.gifcray.gif Pavasari sodinom tujas(brabantai), pirkom maximoj per akcija tas 60cm didumo berods. Atrodo prigijo neblogai. Patresem, tai augo, zaliavo, dziaugiaus, kad nerealiai jos man cia prieaugi dave. galvojau, kol nama pastatysim turesiu tvora kaip turi but, katutem plojau, tuju soki sokau. Ogi dabar ziurekit kokia spalva. Cia jau ...? (Ten toliau zali, tai puskiparisiais, tie tai iskart trys nudvese, kiti lyg zaliuoja dar). taip .... MB nufotkino, bet turbut ir taip aisku, kad jau galesiu graziai palaidot tas savo tujas? O cia matos tik dalis. Sitiek pinigu i ..... cry.gifcry.gifcry.gifcry.gif zole nedygo, tujos nudvese, ...man tas namas, turbut liksiu bute gyvent angel_sadangel.gif [url="https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15242022_1431258693570984_305740795737362113_n.jpg?oh=b3842e12cdc9c538952c4ab53c388729&oe=58FD134E"]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0...amp;oe=58FD134E[/url]

Atsakyti

Gal aš kazkaip kitaip ziūriu, bet man ten numirėlių nesimato?

Atsakyti

! 
Prašom nevartoti necenzūrinių žodžių ir diskutuoti pagarbiai
Atsakyti

sveiki, reikia patarimo, ar ne per vėlu sodinti tujas, kai naktimis jau gali būti poros laipsnių šaltukas?

Atsakyti
Jei iš vazonų, tai ne vėlu. O šiaip spygliuočius iš grunto geriausia sodinti rugpjūčio gale ir balandžio mėnesiais.
Atsakyti