Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Virtualnaja @ 2016 03 18, 11:25)
Laba diena, ir man labai aktuali sita tema smile.gif as kalbu apie konstitucinio teisma sprendima, del lubu . Trumpai apie save, 2013 ir 2015 metais buvau NGA , aisku buvo pritaikytos lubos. Ar yra daugiau tokiu mamyciu kaip as ? ir kokie jusu veiksmai ? Kaip planuojate kovoti del to , kad butu priteista kompensacija ?

Esu analogiskoje situacijoje - 2014 ir 2015/16 NGA su lubomis, tad jei kazkas butu organizuojamo bendras skundas ar pan - jungciausi.
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 03 20, 09:10)
jei kazkas butu organizuojamo bendras skundas ar pan - jungciausi.

Nemanau, kad labai kažkas pasiskelbs, kad tokį dlayką daro, geriausia pačioms pradėti ir ieškoti, kas jungtųsi (jei norit to), nes laukiant, kad kažkas kitas pradės, taip nieko ir nesulauksit...
Tai būtų nelengvas kelias, siūlyčiau samdytis advokatą ir jį pradėti eiti, nes eisit dar bent jau metus ar net daugiau.
Aš jau seniai supratau, kad jei pats nedarysi, nieko ir nebus smile.gif Linan pavyzdys tai puikiai įrodo, kad kartais vienas žmogus gali padaryti daug, tik reikia ryžto.
Todėl, merginos, čia jau esat dvi, kurioms tai aktualu - imkitės veiksmų! Gal tada ir prisijungiančių atsiras, jei garsiai pasiskelbsit, išlaidas pasidalinsit.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 03 20, 15:49)
Nemanau, kad labai kažkas pasiskelbs, kad tokį dlayką daro, geriausia pačioms pradėti ir ieškoti, kas jungtųsi (jei norit to), nes laukiant, kad kažkas kitas pradės, taip nieko ir nesulauksit...
Tai būtų nelengvas kelias, siūlyčiau samdytis advokatą ir jį pradėti eiti, nes eisit dar bent jau metus ar net daugiau.
Aš jau seniai supratau, kad jei pats nedarysi, nieko ir nebus smile.gif Linan pavyzdys tai puikiai įrodo, kad kartais vienas žmogus gali padaryti daug, tik reikia ryžto.
Todėl, merginos, čia jau esat dvi, kurioms tai aktualu - imkitės veiksmų! Gal tada ir prisijungiančių atsiras, jei garsiai pasiskelbsit, išlaidas pasidalinsit.

Galbut jus ir teisi, bet siuo metu del vaiko sveikatos bukles imtis iniciatyvos nuo nulio galimybiu neturiu, todel ir rasau kad jungciausi.
Atsakyti
Laba diena, turiu klausimeli.
Jei dirbu per dvi mones. Tarkime vienoje i rankas gaunu 1000 e (pagrindine imone kurioje dirbu), kitoje 300e , tai man sudes siuos pinigelius ir is ju ves vidurki tiek skaiciuojant VPA tiek NGA?
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2016 03 22, 12:33)
Laba diena, turiu klausimeli.
Jei dirbu per dvi mones. Tarkime vienoje i rankas gaunu 1000 e (pagrindine imone kurioje dirbu), kitoje 300e , tai man sudes siuos pinigelius ir is ju ves vidurki tiek skaiciuojant VPA tiek NGA?

Taip. Sudes visas pajamas, kuriuos ieis i mot.pasalpos ir mot(tev) pasalpos apskaiciavimo laikotarpi.
Atsakyti
Sveiki,
Tikiuosi pagelbesit. Isejus buvau vaiko prieziuros atostogu 2 metams. I darba grizti neketinau, parasiau pareiskima iseiti is darbo nuo 2016.03.23, kai buvau buhalterijoje pries parasant pareiskima, teiravausi kada man atvykti pasirasyti isakyma, man nenurode konkrecios datos tik ne anksciau nei 23. Siandien t.y. 24 diena skambina 16.3o atvykti i darba pasirasyti.. Pirma as gyvenu ne mieste , o uzmiestyje, antra mano vaikas serga buvom pas daktare oficialiai pranesta, jos nieko nenorejo girdeti tik man grasino apie dar atidirbinejima, ar taip gali elgtis?? Juk as dar buvau oficialiai dirbanti pradejus vaikui sirgti, ar daktaro pazyma nebus iskaityta kaip biuletinis?
Aciu, skubiai reikia atsakymo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(incomnia @ 2016 03 24, 18:59)
Sveiki,
Tikiuosi pagelbesit. Isejus buvau vaiko prieziuros atostogu 2 metams. I darba grizti neketinau, parasiau pareiskima iseiti is darbo nuo  2016.03.23, kai buvau buhalterijoje pries parasant pareiskima, teiravausi kada man atvykti pasirasyti isakyma, man nenurode konkrecios datos tik ne anksciau nei 23. Siandien t.y. 24 diena skambina  16.3o atvykti i darba pasirasyti.. Pirma as gyvenu ne mieste , o uzmiestyje, antra mano vaikas serga buvom pas daktare oficialiai pranesta, jos nieko nenorejo girdeti tik man grasino apie dar atidirbinejima, ar taip gali elgtis?? Juk as dar buvau oficialiai dirbanti pradejus vaikui sirgti, ar daktaro pazyma nebus iskaityta kaip biuletinis?
Aciu, skubiai reikia atsakymo verysad.gif

Nereikes nieko atidirbineti, nedarbinguma turit, tad po jo nuvaziuosit pasirasysit ir busit atleista.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Gal yra čia moterų,kurios vykdė individualią veiklą ir gauna/gavo NGA.Domina ar gavote už 3 mėnesius ar 4 mėnesius?Žinau,kad skaičiuoja 90d.d. dirbančios pagal darbo sutartį.Įdomu kaip su individualia veikla.Ar galiu tikėtis,kad vid.pajamas man daugins iš 4 ir perves pinigėlius ar tik iš 3.
Atsakyti
Ir dar turiu klausimą. Labai užkliuvo šis punktas "Motinystės pašalpa negali būti mažesnė ar didesnė, nei nustatytos ribos. Šios ribos nustatomos atsižvelgiant į LR Vyriausybės kasmet patvirtinamą einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydį, kuris nuo 2015 m. sausio 1 d. lygus 431 Eur., nuo 2015 m. liepos 1 d. - 434 Eur, o nuo 2016 m. sausio 1 d. lygus 445 Eur."
Mano kompensuojamasis uždarbis,tai yra suma,nuo kurios aš susimoku mokesčius sodrai yra apie 1000eu. Ar nepasieksiu lubų?Ar čia ne apie tai kalba ir toliau galiu sodrai mokėti nuo to 1000eu?
Atsakyti
QUOTE(Adelė0724 @ 2016 03 30, 15:02)
Sveikos  smile.gif  Gal yra čia moterų,kurios vykdė individualią veiklą ir gauna/gavo NGA.Domina ar gavote už 3 mėnesius ar 4 mėnesius?Žinau,kad skaičiuoja 90d.d. dirbančios pagal darbo sutartį.Įdomu kaip su individualia veikla.Ar galiu tikėtis,kad vid.pajamas man daugins iš 4 ir perves pinigėlius ar tik iš 3.

Viskas mokama taip pat, uz 4 menesius.
Papildyta:
QUOTE(Adelė0724 @ 2016 03 30, 16:31)
Ir dar turiu klausimą. Labai užkliuvo šis punktas "Motinystės pašalpa negali būti mažesnė ar didesnė, nei nustatytos ribos. Šios ribos nustatomos atsižvelgiant į LR Vyriausybės kasmet patvirtinamą einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydį, kuris nuo 2015 m. sausio 1 d. lygus 431 Eur., nuo 2015 m. liepos 1 d. - 434 Eur, o nuo 2016 m. sausio 1 d. lygus 445 Eur."
Mano kompensuojamasis uždarbis,tai yra suma,nuo kurios aš susimoku mokesčius sodrai yra apie 1000eu. Ar nepasieksiu lubų?Ar čia ne apie tai kalba ir toliau galiu sodrai mokėti nuo to 1000eu?

"Maksimali motinystės pašalpa per mėnesį yra 1424 Eur (3,2 einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio). "
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 03 30, 16:46)
Viskas mokama taip pat, uz 4 menesius.
Papildyta:

"Maksimali motinystės pašalpa per mėnesį yra 1424 Eur (3,2 einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio). "

Šitą sumą irgi radau.O tai ką tada reiškia tos sumos kur aš citatą įdėjau?Išsigandau,kad čia kalbama apie kompenauojamą uždarbį.
Atsakyti
QUOTE(Adelė0724 @ 2016 03 30, 18:31)
Šitą sumą irgi radau.O tai ką tada reiškia tos sumos kur aš citatą įdėjau?Išsigandau,kad čia kalbama apie kompenauojamą uždarbį.

3.2*445=1424 "lubos"
Atsakyti