maniskiams jau vietos mzoka. tai arba persodint i didesnes talpas. arba i zeme. tai mastau dar pakankint ir i zeme sodint. bus man gimkes sventimas: rakem siltnamyje
kazi kiek ilgai dar tas salnas zada
QUOTE(Freke @ 2015 05 01, 20:17)
maniskiams jau vietos mzoka. tai arba persodint i didesnes talpas. arba i zeme. tai mastau dar pakankint ir i zeme sodint. bus man gimkes sventimas: rakem siltnamyje
kazi kiek ilgai dar tas salnas zada 
Šalnų lyg tai jau nežada
sakykit, ar jau reiktų persodinti šį ąžuolą? jau senai tame vazone vargsta, gal kas ne taip? Kažkada rodžiau labai mažą, dabar ženkliai patįso

QUOTE(Marmaledas @ 2015 05 01, 20:48)
sakykit, ar jau reiktų persodinti šį ąžuolą? jau senai tame vazone vargsta, gal kas ne taip? Kažkada rodžiau labai mažą, dabar ženkliai patįso
Džyzus,į kokį tu šiltnamį jį sodinsi?
QUOTE(Dumsė @ 2015 05 01, 19:47)
tai kad lyg is sekmadienio i pirmadieni turejo buti. bet kad geriausia profesija sinoptiko. sakyk ka nori. orai tai nepastovus gi. viena diena vienokie kita jau kitokie. tai kaip galima prognozuoti????
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 30, 21:03)
Nu geras...
Kaip tik ruošiausi išmesti savo 20-ties metų senumo pūkinę striukę. Tai gal tikrai galima pabandyt išardyt ir padaryt eksperimentą su dar nesusodintais keliais pomidorais.
Papildyta:
Nieko nepadarys blogo tas kurmis. Pažiūrėk, kur jo takai eina ir ten pomidorų nesodink ant jo greitkelio. Kaip tik gal į naudą išeis, suės kirminus. Augalai prie kurmio prisitaiko. Jeigu jo urvų neardai, leidi bėgiot jam pasidarytais takais, tai kurmis taikiai sugyvena su augalais ir jokių bėdų nepridaro. Beto svarbu šiltnamyje turint kurmį, laistyt visą žemę, o ne tik pilt prie pat pomidorų šaknų. Nes drėgmė, puvimas pritraukia kirminus, sliekus, o kur kirminai, tai ten ir kurmis. Todėl ir svarbu laistyt visą žemę, kad kurmiui pakaktų jo nuolatinių takų, nerausinėtų naujų. Pernai pas mane gyveno kurmis, tai jis tikrai niekur daugiau nelakstė, tik tais pačiais savo pavasarį padarytais takais.
Didesniem pomidorams su plačia šaknų sistema iš viso jokių problemų nebėra. Man kurmiai beje gražūs, minkšti ir švelnūs padarėliai. Vien jau todėl jų negaudyčiau. O dar ir naudingi, nes suryja visokias šlykštynes dirvoje.
Papildyta:
Nieko nepadarys blogo tas kurmis. Pažiūrėk, kur jo takai eina ir ten pomidorų nesodink ant jo greitkelio. Kaip tik gal į naudą išeis, suės kirminus. Augalai prie kurmio prisitaiko. Jeigu jo urvų neardai, leidi bėgiot jam pasidarytais takais, tai kurmis taikiai sugyvena su augalais ir jokių bėdų nepridaro. Beto svarbu šiltnamyje turint kurmį, laistyt visą žemę, o ne tik pilt prie pat pomidorų šaknų. Nes drėgmė, puvimas pritraukia kirminus, sliekus, o kur kirminai, tai ten ir kurmis. Todėl ir svarbu laistyt visą žemę, kad kurmiui pakaktų jo nuolatinių takų, nerausinėtų naujų. Pernai pas mane gyveno kurmis, tai jis tikrai niekur daugiau nelakstė, tik tais pačiais savo pavasarį padarytais takais.
Didesniem pomidorams su plačia šaknų sistema iš viso jokių problemų nebėra. Man kurmiai beje gražūs, minkšti ir švelnūs padarėliai. Vien jau todėl jų negaudyčiau. O dar ir naudingi, nes suryja visokias šlykštynes dirvoje.
Sveikos,ka daryt su likusiais?nes daigu turejau daugiau.
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 05 01, 19:53)
Džyzus,
ui, šits mamos apartamentinis, neduos į šiltnamį, bo tik vienas yra ans. Nu persodins, perduosiu, ale a netrūksta jajam ko? nežydi, rupkė
QUOTE(Marmaledas @ 2015 05 01, 21:27)
ui, šits mamos apartamentinis, neduos į šiltnamį, bo tik vienas yra ans. Nu persodins, perduosiu, ale a netrūksta jajam ko? nežydi, rupkė

Tikriausiai pikiuojant šaknis užsilenkė. Persodink ištiesus. Pamatysi akyse augt pradės
a tai kad jis ten sėtas ir nejudintas dar... ar pas visas Vilmukai toki dideli? kokio dydžio bliūdo skynimui reiks kaži?
QUOTE(adija5 @ 2015 05 01, 11:39)
Aik pagalvių ardyt čia nesigilinus.Arba kirpk plaukus
Reikia pomidorams plunksnų verkiant, kitaip be derliaus liksi 
O man šnd nedavė draskyt senos striukės...
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 05 01, 21:05)
O man šnd nedavė
o tai nebūna pas jumis kad vat kažkaip ima ir suplyšta tie seni rūbai... nu net neaišku kaip-žiūrėk, o jau skylėtas matomoj vietoj- negi nešiosi