QUOTE(Erszebeth @ 2015 04 28, 20:13)
Bet neaišku, į kur ji keičiasi. Oda gali įvairiai keistis, plaukai - irgi įvairiai. Keistis arba nesikeisti. Ir spalviniai tipai gali gautis visai netikėti.
Man labai įdomus mano mamos atvejis. Ji visą laiką buvo tipiškas DA - tamsūs (kaštoniniai) plaukai, tamsios (ruda su pilku, bendrai - tamsiai žalios) akys, tamsi oda (oranžinė į rudumą, su išlendančiu raudoniu). O kas gavosi dabar, kai jai 70? Oda prarado spalvą - išblyško, jokios oranžinės, praktiškai balta. Plaukai liko natūraliai tamsūs kaštoniniai (jos vis prašo išduoti tokių gerų dažų pavadinimą), tik gal pilkesni, tokie dulsvesni tapo, t.y. prarado dalį buvusio šiltumo. Akys liko, kokios buvo, bet išbalusiame veide tapo gerokai ryškesnės. Nuo DA nuėmus šiltumą ir padidinus kontrastą (taip taip - oda gerokai pašviesėjus) gaunam kažką panašaus į žiemą... Ir rimtai, ji dabar nešioja fuksijos (ne visai tos žvėriškos spalvos, bet tokios tamsiai rožinės gana švarios) striukę, ir ji ją puošia. Net nežinau, ar anksčiau puikiai tikdavusios plytos oranžinės ir raudonos ne prasčiau - gal apylygiai.
Kas bus įvykę su mano spalvos, kai būsiu 70ties - nežinau. Bet dabar turiu konstatuoti - prarandu kontrastą, įgaunu šiltumo. Kaip? Ogi oda buvo labai šviesi ir švari - tampa ne tokia švari, tamsesnė, kažkokia geltonai oranžinė. Plaukai buvę šviesūs gelsvi (gana ryškūs) - irgi tamsėja, nežyla, bet "nusiplauna" tas geltonumas ir lieka rudi, išlenda kažkoks ryžumas, lygiai tas pats vyksta su antakiais, kurie buvo gana juodi - dabar spalva lyginasi su plaukų spalva. Akys kaip buvę, bet dėl odos patamsėjimo kontrastas mažesnis, viskas murziniau. Išeina, kad greičiausiai buvusi BS tapau "sušildyta" ir kiek "pamurzinta" ir perėjau į WS, bet galbūt tai ne riba, ir ties 70 metų manęs laukia WA.
Tavo atveju pati turi atsakyti, kaip, per kurią vietą ta s"nusipilkinimas" vyksta, ar pereini į light, į soft, o gal išvis į dark, juk ir taip galima užsimurzint
Sutinku kad sunku pasakyt...
Mano mama irgi prarado plaukų spalvą, bet nepasakyčiau kad pašviesėjo ar patamsėjo. Tiesiog kai pats plaukas nebeturi to raudonumo (kažkur skaičiau kad pirmoje eilėje prarandamas raudonas plauko pigmentas, galvos nededu, nete visokio briedo prisiskaityt gali) kažkokie tamsesni atrodo. Bet jos akys prarado tą ryškumą, jos tokios žalios šviesios link salotinės buvo, žvaigdė auksinė... o dabar tokios labiau kaip vasaros paletės žalia ir žvaigždė kažkokia chaki. Tai kažkaip jai tie tamsūs lyg dažyti per tamsiai, juolab kad jai antakiai stabiliai pražilo ir blakstienos visai numenko. Oda patamsėjo, bet jau senokai, kai atsirado galimybė į pietesnės saulės paplūdimius nuvykt. Tai net nežinau ar tas kontrastas sumažėjo, ibo akys kaip buvo šviesiausios taip ir liko, ir nei patamsėjo, nei pašviesėjo. Bet spalvinė gama tikrai suminkštėjo, nebeliko to spalvos ryškumo, skambumo. Dėl šilta šalta sunku pasakyt, nelabai atkreipiau dėmesį kokia ji buvo. Mano akimis jai tiko tiek auksas, tiek sidabras, tiek šiltos, tiek šaltos, vat tik tos neaiškios spalvos mačiau kad jai vaizdą gadina. Išties man ji net labiau su šiltomis spalvom patiko (psichologiškai matyt - žinai šilta mama).
Tai va tiek ir aišku, kad minkštėja spalva. Dar radau kad šaltėja (čia gal susiję su tuo teiginiu, kad raudonas pigmentas prarandamas?).
Kad WA patekt reik patamsėt, nes jų paletė tamsesnė nei SA, bet nepasakyčiau kad mažiau ryški, spalvas net galim būtų įvardyt kaip sodresnes (čia aišku kaip tą sodrumą suprast, reik Diluko klaust, kad apšviestų kaip teisingai įvardyt bent angliškai vardan susitarimo kaip ką vadint

). Šiaip gal ir logiška BSp užmurzini - gauni WA, tik su temperatūra nelabai aišku... nebent BSp toks šiltas variantas papuolęs.
Mano pačios plaukai ir oda patamsėjo, o akys pašviesėjo. Plaukai gal seniau buvo kažkur true skalėj, o akys dark, dabar priešingai gal... oda dabar

, reiktų pasižiūrėt kokioje ten skalėje, nes kad naudoju šviesiausią krem pudrą kažkokio gamintojo, tai nereiškia kad anas gamina tikrai šviesiai odai. Taip pat oda įgavo kažkokį gelsvą atspalvį, kurio nepastebėdavau seniau, na kažkaip ne toks lyg įdegis buvo, toks labiau bronzinis prisiminimuose. O dabar, kaip kažkada minėjau - kažkoks sepijos spalvos, savotiškai gal ir šiltesnis, pamatuok kad geras dabar
Bet aš tai labai taip staigiai pastebėjau po antro nėštumo, kad seniau dėvėti rūbai mardografiją bjauroja. Perėjau prie daug minkštesnių spalvų, kurios tikrai man netiko jaunystėj, o tuo laikotarpiu jos mane pilnai tenkino. Paskui foto pastebėjau kad visgi kažkokia išblukus su jom. Bet šiaip sunkiai randu tą tarpelį tinkamo kažko, sakyčiau viskas netinka kol nenusišpakliuoji. Tai vis mąstau: ar aš nesusitaikau su vaizdo pablogėjimu ir jokia tobulos spalvos skarelė man nepadės, ar visgi reik savo spalvą tą rast, nes pasikeitė spalvinė gama.