QUOTE(Milinga @ 2010 11 10, 15:18)
na, kaip kokybė, ar vis dar patenkinta esat? mums reikia ąžuolinių
Mes pirkom duris iš minėto pardavėjo (MK). Jie patys negamina, bet tarpininkauja parduodant ir teikia įstatymo paslaugas, jei reikia. Iš kokio gamintojo perka medžio masyvo duris nepaklausiau.
Sau ėmėm uosios masyvo. Dėl kokybės nepasakyčiau, kad kas liečia apdirbimo (vizualinę) kokybę, ji būtų aukšta. Klijuota mediena visiškai nederinant atspalvio, kaip papuolė. Tiesa, spalvinio įvairumo aš broku nelaikiau, tai užsakydama dėl to visiškai nesiteiravau. Ir man taip tinka. Tik kai pažiūrėjau padarytas kitų meistrų, atkreipiau dėmesį, kad tikrai žymiai geriau parinkta spalva, tokio margumo nėra. Nors užsakinėdami žmonės irgi apie tai nekalbėjo.
Yra kitų problemų, dėl kurių klausiau užsakydama, ir žadėjo, kad nebus. Yra keletas pajuodimų, šakų ištrupėjusių ir glaistytų matomose vietose. Kokybiškoje gamyboje tokių dalykų neturi būti. Medžio apdirbimas dalyje vietų šiurkštus - braukiant ranka ar prisilietus rūbu jaučiais kaip per švitrinį popierių kad brauktum. Kadangi medžio turim ir daugiau (laiptai, parketas) - visur jis apdirbtas tvarkingai, jokio šiurkštumo. Klausiau kitų meistrų, kame problema, tai sakė "nedašveista".
Yra klijuotos staktos vietų, kur medis tiek išsivaikščiojęs, kad braukiant ranka jaučiasi iškilę sujungimų linijos.
Bet negalima sakyti, kad durim esam nepatenkinti. Medis iš esmės yra "įnoringa" medžiaga. Esam pas pažįstamus susidūrę, kai "išsikraipo", durys pučiasi ir lenda iš filingų keičiantis sezonui, išsilenkia, skyla medis. Pas mus šiuo požiūriu viskas padaryta tvarkingai - nei vienų durų iš 7 nebuvo persikreipusių, neužsidarančių. Vyriai, spynos suleisti tiksliai. Sudėjom drėgnesniu sezonu, dabar jau šildoma keli mėnesiai ir kol kas visos kaip buvo atreguliuotos, taip ir toliau gerai darinėjasi, medis filinginiuose sujungimuose nepasislinko iš savo vietų. Žodžiu kol kas panašu, kad pati mediena buvo paruošta gerai, durų tikslumas pakankamas. Mums šie parametrai buvo labiau aktualūs.
Taip kad jums patiems spręsti, ar būtumėt patenkinti tokiomis durimis. Arba gal verta iš anksto aptarti aukščiau mano išvardintas apdailos problemas, kad apdirbtų tvarkingiau. Sėkmingo pasirinkimo