Ne nu, būna, kad tikrai kitas gali mažiau - kitur gyvena, gal ten kokią koją yra nulūžęs ar kūdikį mažą augina, ar ką nors kitą slaugo. Bet tai vis tiek galima domėtis, skambinti, klausti, visom progom važiuoti lankyti, finansiškai paremti, galų gale.
Bet gal žmogus tiesiog nesupranta? Ypač kai yra patogiau nesuprasti.
Kažkaip tas "urviškumas", kas, mano galva, yra depresija tiesiog, yra labai mažai viešinamas, apie jį labai mažai kalbama. Kitaip negu, tarkim, apie PMS arba pogimdyminę depresiją. Kažkaip atrodo, kad labai paprasta, atiduodi tą senolį su jo demencija į senelių namus, ir viskas. Juk patogu. Atvažiuoji triskart per savaitę.
Tai bet jofana, kūdikį irgi galima į vaikų namus atiduot. Paskui ateini ir pasiimi sau priešmokyklinį, labai patogu, nei bemiegių naktų, nei iš darželio pasiiminėt...
Aišku, būna visokių atvejų, būna, kai tie slaugos namai - vienintelė išeitis. Bet jau tik ne kiekvieną kartą

Ai.
Papildyta:
Man labai įsiminė, kai buvo slaugoma mano močiutė, tėvo mama.
Jinai sirgo vėžiu. Tas, aišku, kiek lengviau, nes laikas ribotas, kita vertus, skausmų nebuvo - jai pasisekė.
Tai giminė visa suėjo ir sudarė planą. Kadangi niekas neturi sąlygų slaugyti pas save namuose, ligonė bus savo namuose, tik slaugoma bus pagal grafiką, slaugantysis ten ir nakvos. Ir buvo surašyti visi galintys: jos sesuo, abu vaikai, abiejų vaikų žmonos, dvi tetos ir dar viena babcė, devintas vanduo nuo kisieliaus, bet dalyvauti ne prieš. Gal dar kas, nebepamenu. Viso išėjo ar tai 8 žmonės, ir išeidavo maždaug viena diena per savaitę, silpnesnės sveikatos babcėms - ir rečiau. Jei kas savo laiku negali - nesunku ir pasimainyt. Nedidelė čia prievolė, paslaugyt kartą per savaitę! Ir iš rajono atvažiuoti galima.
Mes, tada vaikai, į grafiką traukiami nebuvom, bet laisvu grafiku lankydavom, tarkim,kartą per savaitę ar dažniau, jei eini pro šalį.
Manau, taip yra protingiausia. Tiktai vienas momentas - būtina daug giminės viename mieste ir turėtų visi bendrauti...