Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos,

QUOTE(jolituxxx @ 2016 01 13, 17:27)
Koncervuodavau, bet aštresni gaudavosi nei pirktiniai  ax.gif  Norint, kad švelnesni būtų- reiktų nuplikyti, nupilti ir tik tada užpilti koncervavimo skysčiu, aš kartais taip darau jei norisi švelnesnio aštrumo ax.gif 
Man čiliukai dar labai skanu koncervuoti su agurkiukais pamaišyti - agurkėliai įgauna aštrumo wub.gif Buvau užtaisius tokių atominių agurkėlių su Kilianais, kad kas ragavo sakė tooookio aštrumo agurkų dar nėra tekę ragauti  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš kartą nusipirkus buvau aštrių, bet suėjo biggrin.gif
Atsakyti
http://giedrius-v.li....com/65860.html

Sudedu į plastmasinius kibirėlius, laikau šaldytuve,nors,manau, vėsiai bet kur galima laikyti.
Beje, kadangi marinato buvo per daug, sudėjusi visus pipirus, likusį, kuriame buvo maišomi pipirai, užpyliau ant supjaustytų kopūstų. Marinuoti kopūstai buvo fantastiškai skanūs , tik - per mažai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 13 sausio 2016 - 17:41
QUOTE(Paladė @ 2016 01 12, 16:48)
netekę sulčių man nebetinka padažams, savo cinkelį praranda, skonio ir kvapo sumažėja. o šiaip vartot per aštrūs

Džiovinti gerai aštriems aliejams, tada gali kiekvienas sau įsipilti pagal pageidavimą. Mūsų šeimoj visi skirtingai jaučiam, tai kokias tyrsriubes darau su mažiausiu kiekiu aliejaus, vėliau įsipilam papildomai. Salotoms taip pat. Pernai dukra pridarė draugams tokių kalėdinių dovanų. Dabar neišmetu mažų buteliukų nuo aliejaus, kuo daugiau, tuo įvairesnių skonių virtuvėje būna.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 01 13, 18:18)
Pernai pirkau Johnsons seeds Jalapen7 s4klas,i6augo visai ne jalapenai rolleyes.gif .
Marinuoju HUNGARIAN  WAX HOT aitrius pipirus pagal Giedriaus receptą, gaunasi puikūs. Pradėjau marinuoti,kad vyras nepirktų tų pirktinių jalapenų, dabar jis nenori į juos net pažiūrėti biggrin.gif


Ir pas mane šie pipirai HUNGARIAN WAX HOT ne visada būna aštrūs (kai kada vyrai sako "neaštrus"ar pusė būna neaštraus), bet sunaudoju visus ir "gaminiai " tikrai būna aštrūs. Aš galvojau gal dėl to,kad iš savų sėklų ir esu auginusi šalia saldžiųjų paprikų.
O šiaip jie man patinka,nes labai derlingi ir nereiklūs, auga net lauke.

Dar aš juos nepjaustytus sudedu į dėžutę ir užšaldau šaldiklyje, labai gerai tinka troškiniams.
Ir labai patinka šis "gaminys",ypač tinka užsitepti ant kokio duoniuko ar džiuvėsėlio, jei nežinai,
ko nori biggrin.gif

http://www.1000recep...a.d?id=65587084
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 01 13, 17:18)
Pernai pirkau Johnsons seeds Jalapen7 s4klas,i6augo visai ne jalapenai rolleyes.gif .

Lygiai tas pats rezultatas pas mane - iš 4 daigų 3 buvo neaišku kas doh.gif išmečiau von visas likusias sėklas ir dabar galvoju kur normalių nusipirkt, savo kažkodėl nepasidariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2016 01 13, 16:42)
Pritariu  drinks_cheers.gif Aji crystal norint, kad anksčiau derėtų tai irgi jau reiktų sėti, nes su pomidorais sėjant tai jie tik rudeniop pradeda derėti  doh.gif


Aji daiginu kartu su paprikom, vasario pradzioje. Uztenka.


QUOTE(sypt @ 2016 01 13, 17:02)
Pasilla Bajio tikras grozis, ir Aji Crystal sudomino, noreciau tokiu. Jei jau per velu itauksim i kitu metu planus.


Kad ne velu. As turiu seklu, galiu pasidalinti.

QUOTE(jolituxxx @ 2016 01 13, 17:27)
Koncervuodavau, bet aštresni gaudavosi nei pirktiniai  ax.gif  Norint, kad švelnesni būtų- reiktų nuplikyti, nupilti ir tik tada užpilti koncervavimo skysčiu, aš kartais taip darau jei norisi švelnesnio aštrumo ax.gif 
Man čiliukai dar labai skanu koncervuoti su agurkiukais pamaišyti - agurkėliai įgauna aštrumo wub.gif Buvau užtaisius tokių atominių agurkėlių su Kilianais, kad kas ragavo sakė tooookio aštrumo agurkų dar nėra tekę ragauti  lotuliukas.gif


Kazkada agurkus sukonservavau su Coral pipirais. Vieno 2 cm skersmens pipiriuko 3 vyrai negalejo suvalgyti lotuliukas.gif o suvalge ilgai tylejo ispustom akym.

O siaip man giedriaus receptas nelabai, per daug acto ir saldytuve laikyti. Siemet vakavau paprastai, superiniai buvo


QUOTE(daimura @ 2016 01 13, 20:31)
Lygiai tas pats rezultatas pas mane - iš 4 daigų 3 buvo neaišku kas  doh.gif išmečiau von visas likusias sėklas ir dabar galvoju kur normalių nusipirkt, savo kažkodėl nepasidariau  g.gif


Zinok, as Maximoje nusipirkau pernai. Sejau kartu su savo krapstytiniais, uzaugo vienodi.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2016 01 13, 21:45)
Aji daiginu kartu su paprikom, vasario pradzioje. Uztenka.


Aš sausį ir vasarį sėju tai man tie sėtieji sausį geresnius rezultatus parodo- būna derlingesni. Gal jie dėmesio daugiau gauna, nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2016 01 13, 05:39)
paprikos.lt galit nusipirkti dziovintu papriku.is ju issiimsit seklas

Sveikos paprikų visokiausių augintojos! mirksiukas.gif
Gal turit patirties kiek laiko paprikų sėklos būna daigios? Turiu iš kelionės parsivežus kažkokių aštrių džiovintų grūstų su visomis sėklomis paprikų, bet joms jau mažiausiai 2,5 metų. Kažin dar verta vargti ir bandyti sėti?
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna @ 2016 01 14, 01:51)
Sveikos paprikų visokiausių augintojos!  mirksiukas.gif
Gal turit patirties kiek laiko paprikų sėklos būna daigios? Turiu iš kelionės parsivežus kažkokių aštrių džiovintų grūstų su visomis sėklomis paprikų, bet joms jau mažiausiai 2,5 metų. Kažin dar verta vargti ir bandyti sėti?

Reikia dėti daiginti, ir pamatysit. Sudrekinkit kosmetinius padukus, sudekit į juos seklas, kiskit į plastikinius maišelius ir laikykit ant radiatoriaus. Kasdien paziurekit, kai išleis uodega, kiskit į žeme.
Atsakyti
Jau du žmonės mačiau galvoja išsiauginti iš džiovintų išėmę sėklas. Nebūtinai pavyks, ir ne dėl to, kad sėklos jau nedaigos nuo ilgo laikymo, o dėl to, kad gali būti per aukštoj temperatūroj džiovinta.
Beje, jeigu jau 2,5 metai, tai tikriausiai ir jau praėjo tas laikas, kol reikia suvalgyti.

Kas dėl auginimo aštresnių nei pajėgiat suvalgyti - juk galima ne visą panaudoti papriką vienam gaminimui - pvz pusę, ar ketvirtį. Šiuo atveju patogiausia naudot sudžiovintas, arba supjaustytas ir užšaldytas.

Dar yra paprikų, kurios yra neaštrios/mažai aštrios, bet su skoninėmis ir aromatinėmis savybėmis.
Visos paprikos valgomos, bet yra giminingų augalų, kurie nevalgomi (pvz. kiauliauogės). Dekoratyvinės beveik visos yra capsicum annuum, jei ant pakelio taip parašyta - galit valgyt. Bet perkant iš gėlių salonų augalą su daug vaisių, tai susimąstyčiau, nes jie augina su daug trašų.


paprikos.lt pasikeitė savininkas, tai gal nespėjo susitvarkyt su sėklom. Nors mačiau (FB), kad prsidaigino jau jie.

Scovilio skalėj sunku rasti tuos, kuriuos pardavinėja lietuviški sėklų pardavėjai, nes jų pavadinimai nenormalūs.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2016 01 13, 22:09)
Aš sausį ir vasarį sėju tai man tie sėtieji sausį geresnius rezultatus parodo- būna derlingesni.  Gal jie dėmesio daugiau gauna, nežinau  g.gif


Vasari pas mane visi dar demesio speja gauti smile.gif
Aji Crystal uzauga toks medis, kad sunku isivaizduoti, ka ten dar geriau galima aprodyti, man vieno krumo sociai buna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 01 13, 18:36)
Ir pas mane šie pipirai HUNGARIAN  WAX HOT ne visada būna aštrūs (kai kada vyrai sako "neaštrus"ar pusė būna neaštraus), bet sunaudoju visus ir  "gaminiai " tikrai būna aštrūs. Aš galvojau gal dėl to,kad iš savų sėklų ir esu auginusi šalia saldžiųjų paprikų.
O šiaip jie man patinka,nes labai derlingi ir nereiklūs, auga net lauke.


as kelis metus juos auginau ir dziaugiausi del saikingo astrumo, didelio derliaus ir storu sieneliu. bet uzpernai man labai kliuvo stora ir kieta ju skura( tas pavirsinis luobas) tai pernai jau nebeauginau...
Atsakyti