Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Lusasita @ 2009 10 14, 14:43)
as tai kai stengiuosi, kad kaloriju maziau butu  blush2.gif  tai man nei sviestuko nei riesutu nereik ax.gif  lotuliukas.gif  O visame apkepe tik 1700 kcal gaunasi ... dienos norma  lotuliukas.gif

o as dedu nes man reik daugiau.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Padruske22 @ 2009 10 14, 19:02)
o as dedu nes man reik daugiau.. wub.gif


nu jum reik uz du wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2003 12 02, 11:15)
Radau savo sena receptą citrininio varškes torto. Kept nereikia, bet man jis labai skanus. Taip, reikia: 500 gr varškes, 400 gr grietineles, 1 stiklinė cukraus, 2 citrinos, 1/2 stiklinės kokoso drožlių, 6 kiaušinių tryniai, 5 šaukštai želatinos. Eiga: Puse stiklines cukraus ir kiaušinių trynius išplakti iki purumo ir supilti per sietelį pertrintą varškę.Sudeti su likusiu cukrum išplaiktą grietinelę, kokoso drožlius, 1 citrinos sultys, 2 citrinų tarkuotą žievelę ir nuolat maišant supilti šaltame virintame vandenyje išbrinkintą želatiną. Masę sukresti į aliejumi ištepta formą ir pastatyti į šaldytuvą. Tortą apibarstyti kokoso drožlėm, papuošti citrinos griežineliais, plakta grietinele. Skonis tikrai fantastiškas. Geriau pagaminti iš vakaro. rolleyes.gif

reiks ryt pasidaryt drinks_cheers.gif
Atsakyti
kiek kartu anskciau buvau kepus varskes apkepa - nelabai jau skanus gaudavosi doh.gif kreipiaus pagalbos i mama mirksiukas.gif tai dave savo recepta, tai pirma karta nerealiai skanus varske apkepas iskepe thumbup.gif receptu dalinuos su jumis 4u.gif

Varskes apkepas:
0,5 stiklines manu,
1 stikline pieno,
800 gr varskes,
5 kiausiniai,
80 gr sviesto,
0,5 stiklines cukraus,
vanilinio cukraus, razinu (jeigu megstat)

Manus uzpilam pienu ir palaikom 30 min.
Varske, kiausiniu trynius, cukru ir sviesta ismaisom. I sita mase supilam piene isbrinkusius manus. Tada isplakam kiausiniu baltymus ir irgi supilam i mase. Tada galim sudeti razinas arba vanilinio cukraus truputi. Kepti 150-180 laipsniu temperaturoje.

del kepimo orkaiteje - as kepiau panasiai 70 minuciu 160 laipsniu karstyje 4u.gif

jeigu kas bandysit, sikiuosi ir kad ir jum skaniai iskeps 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(as-berry @ 2009 10 17, 17:45)
kiek kartu anskciau buvau kepus varskes apkepa - nelabai jau skanus gaudavosi  doh.gif kreipiaus pagalbos i mama  mirksiukas.gif tai dave savo recepta, tai pirma karta nerealiai skanus varske apkepas iskepe  thumbup.gif receptu dalinuos su jumis  4u.gif

Varskes apkepas:
0,5 stiklines manu,
1 stikline pieno,
800 gr varskes,
5 kiausiniai,
80 gr sviesto,
0,5 stiklines cukraus,
vanilinio cukraus, razinu (jeigu megstat)

Manus uzpilam pienu ir palaikom 30 min.
Varske, kiausiniu trynius, cukru ir sviesta ismaisom. I sita mase supilam piene isbrinkusius manus. Tada isplakam kiausiniu baltymus ir irgi supilam i mase. Tada galim sudeti razinas arba vanilinio cukraus truputi. Kepti 150-180 laipsniu temperaturoje.

del kepimo orkaiteje - as kepiau panasiai 70 minuciu 160 laipsniu karstyje  4u.gif

jeigu kas bandysit, sikiuosi ir kad ir jum skaniai iskeps  4u.gif


Aš labai panašų kepu, gal net ir tokį pat. Tikrai puilkus, skanus tiek šiltas, tiek šaltas, kito recepti net neieškau ir nesiruošiu bandyti.
Atsakyti
o man patinka pabandyt ka nors naujo
Atsakyti
Gal kuri nors gaminate iš varškės ką nors karšto ir sūraus? ax.gif Nuo daželio laikų nekenčiu varškės apkepo, o čia paskaičiau ir radau pagrinde tik jį.... Ir dar šaltas mases ant sumuštinių arba sūrį, kaip pagamint verysad.gif Stovi varškės šaldytuve, reikia arba valgyt arba lauk mest doh.gif
Atsakyti
mano uosviene daro is namines varskes lydyta suri su prieskoniais... tik va reiks pasidomet
Atsakyti
QUOTE(Padruske22 @ 2009 10 19, 11:55)
mano uosviene daro is namines varskes lydyta suri su prieskoniais... tik va reiks pasidomet

QUOTE(Greta77 @ 2009 05 29, 15:33)
Šnd dariau naminį olandišką sūrį. Skonis superinis. Jei anyta ir toliau "šefuos" namine varške, pienu, tai daugiau sūrio nepirksiu. Receptas iš SM

Namu salygomis gaminamas olandiskas suris

Jums reikes : 1 kg. varskes, 1 litro pieno, 2 kiausiniu, 100 gr. sviesto, druskos pagal skoni, puse arbatinio saukstelio sodos. Piena supilt i puoda, sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti, ant jo uzkloti marle ir nukosti. Nukosta varske sudet atgal i puoda, supilt isplaktus kiausinius, sudet sviesta, druska, soda. Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitint, kol pasidarys vientisa mase . Jei norit, pries baigiant virti, galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu. As dar cesnako dejau. Sudeti i indelius ir deti i saldytuva, kad sustingtu.


dariau , man patiko thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2009 10 19, 12:23)
dariau , man patiko  thumbup.gif  thumbup.gif

darei kaip ir mano uosviene daro,tik nezinojau kad taip vadinasi blush2.gif
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(as-berry @ 2009 10 17, 17:45)
kiek kartu anskciau buvau kepus varskes apkepa - nelabai jau skanus gaudavosi  doh.gif kreipiaus pagalbos i mama  mirksiukas.gif tai dave savo recepta, tai pirma karta nerealiai skanus varske apkepas iskepe  thumbup.gif receptu dalinuos su jumis  4u.gif

Varskes apkepas:
0,5 stiklines manu,
1 stikline pieno,
800 gr varskes,
5 kiausiniai,
80 gr sviesto,
0,5 stiklines cukraus,
vanilinio cukraus, razinu (jeigu megstat)

Manus uzpilam pienu ir palaikom 30 min.
Varske, kiausiniu trynius, cukru ir sviesta ismaisom. I sita mase supilam piene isbrinkusius manus. Tada isplakam kiausiniu baltymus ir irgi supilam i mase. Tada galim sudeti razinas arba vanilinio cukraus truputi. Kepti 150-180 laipsniu temperaturoje.

del kepimo orkaiteje - as kepiau panasiai 70 minuciu 160 laipsniu karstyje  4u.gif

jeigu kas bandysit, sikiuosi ir kad ir jum skaniai iskeps  4u.gif

apkepas tikrai labai skanus! kadangi namuose nebuvo manu kruopu, teko improvizuot su couscous, super gavosi thumbup.gif
Atsakyti