Įkraunama...
Įkraunama...

Kalorijų skaičiavimo metodas, X tema

QUOTE(Pergale1 @ 2015 12 03, 10:54)
Tik... Kaip po treniruotes nevalgyti? Nes tiesiog gaila vel atstatyti prarastas kalorijas...griztu apie 19.30, tai kaip ir nereiketu daugiau nieko valgyti, kokios arbateles isgeri ir gerai, kaip ikalbeti save neimti nieko i burna?

na, jei eini 21 val miegot, tai gal ir nereiketu valgyti. o jei eini veliau, tai net butina pavalgyti. aisku, patartina ka nors ne bais kaloringa, su daugiau baltymu.

QUOTE(BiteRite @ 2015 12 03, 15:19)
Su manim bėda yra tokia. Jau pusę metų laikausi 5:2 dietos. Ji man labai patinka ir nežadu jos mesti. Dietos esmė du pasninkai per savaitę, o kitom dienom gali valgyt ką nori ir.......kiek nori......Tai va man tas svoris niekur ir nekrenta, nes ne pasninko dienom matyt susigrąžinu viską ką prarandu (kalorijų prasme). Reikia man pradėti skaičiuoti ne pasninko dienom, išmokti tvarkingai maitintis (o ne tai kad visą dieną nieko, nes nėr laiko, o vakare ėdu ką matau..... Planuoju užsivesti maisto dienoraštį.
Tai va. Esu 173 cm ir sveriu 63. Tikslas iki kalėdų sverti 58.

va cia ir beda, kad neteisingai suprantama sita dieta 5:2 . Cia esme yra 2 dienos griezto pasninko , beveik bado...o kt dienomis reikia valgyti tiek, kiek organizmui reikia, ir ne daugiau. Nes suvalgant daugiau, svoris nekris, o jei leisit valgyt ka nori ir kiek nori - dar net ir padides biggrin.gif . Visu dietu esme - suvartoti maziau kaloriju nei iseikvoji. Tik labai gaila, kad dauguma dietu buna drastiskos, kurios visiskai sugadina medziagu apykaita doh.gif ir paskui zmogus priverstas visa gyvenima gyventi pusbadziu, o jei atsipalaiduoja - tuoj pat susigrazina svori, ir dar su kaupu doh.gif

QUOTE(BiteRite @ 2015 12 03, 18:17)

Deja dažnai norisi viską mesti. Tada per kokis dvi dienas galiu laisvai užsimesti 3 kg.....Svorsi man labai greit auga. Atsiplaiduoti visai negaliu.

va cia tai tikrai nesamone doh.gif negi sugebetum per dvi dienas suvalgyti daugiau nei 24000 kcal ? lotuliukas.gif o tiek reiktu suvalgyt , kad priaugt 3 kg ... jei sneket apie skyscius ir zarnu turini - taip, tikrai galima tiek ir per para prisivalgyt. As pati taip sugebu ... ir nematau tame nieko blogo, per pora dienu vel palengveji tiek pat.... Man pvz ner kas per karta suvalgyt 1kg virtu kalaforu - kaloriju mizeris, o svorio atzvilgiu??? gi pasunkeji is karto 1 kg...o jei per diena ne karta tu kalafioriu suvalgai lotuliukas.gif

Atsakyti
BiteRite, viskas su tavo svoriu tvarkoje. Man keista, kad dar tau blogai, dar nori iki 58 mest.
O aš tai tavo ūgio ir sveriu 81, tai aš tridurė spinta lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 12 03, 20:46)

va cia tai tikrai nesamone  doh.gif  negi sugebetum per dvi dienas suvalgyti daugiau nei 24000 kcal ? lotuliukas.gif  o tiek reiktu suvalgyt , kad priaugt 3 kg ... jei sneket apie skyscius ir zarnu turini - taip, tikrai galima tiek ir per para prisivalgyt. As pati taip sugebu ... ir nematau tame nieko blogo, per pora dienu vel palengveji tiek pat.... Man pvz ner kas per karta suvalgyt 1kg virtu kalaforu - kaloriju mizeris, o svorio atzvilgiu??? gi pasunkeji is karto 1 kg...o jei per diena ne karta tu kalafioriu suvalgai  lotuliukas.gif

Oi, Laina, kaip laiku perskaiciau, nes jau sazine buvo kamuot pradejus, paskaiciavau, kad siandienos mano nuodemes 1500 kaloriju perteklius doh.gif tai realiai paskaiciavus priaugsiu 200 gramu, ne taip jau ir baisu, bet tik tiek kad 3 dienas reikia vel stropiai skaiciuoti kad ta 200 gramu nusikratyti lotuliukas.gif Zodziu isvada tokia, kad tik viena diena savaiteje gali buti su nuklydymais, ir tai proto ribose, nes paskui taip ir tasysis tas svoris pirmyn atgal lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(simba3 @ 2015 12 04, 19:30)
BiteRite, viskas su tavo svoriu tvarkoje. Man keista, kad dar tau blogai, dar nori iki 58 mest.
O aš tai tavo ūgio ir sveriu 81, tai aš tridurė spinta  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

As irgi ta pati spinta lotuliukas.gif Nors jau spejau pasijausti geriau atsikracius 6kg, bet va sulygynus su kai kuriom merginom tai dar toli grazu iki to lieknumo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskio daina @ 2015 12 05, 23:30)
Oi, Laina, kaip laiku perskaiciau, nes jau sazine buvo kamuot pradejus, paskaiciavau, kad siandienos mano nuodemes 1500 kaloriju perteklius  doh.gif  tai realiai paskaiciavus priaugsiu 200 gramu, ne taip jau ir baisu, bet tik tiek kad 3 dienas reikia vel stropiai skaiciuoti kad ta 200 gramu nusikratyti  lotuliukas.gif Zodziu isvada tokia, kad tik viena diena savaiteje gali buti su nuklydymais, ir tai proto ribose, nes paskui taip ir tasysis tas svoris pirmyn atgal 

taip, nors svarstykles gali parodyt ir +2kg kita diena, bet ... uztai ir sakau, kad man juokinga, kai paskaitai dietu temas ir matai tuos krykstavimus, kai po vienos dienos randa - 1kg ir dziaugias merginos, arba lieja nuoskaudas, kad va, laikesi tikrai scyrai dietos, o pasisvere ir pliusas doh.gif

na, mano patarimas , jei jau matai, kad tikrai padauginsi ta diena kaloriju - paimti ir pajudeti siek tiek daugiau. pasivaikscioti greitu zingsniu, jei jau tingisi koki pratima padaryt mirksiukas.gif ir visos bedos issisprendzia. Nes tikrai nezinai, kiek is tiesu ta diena tu kaloriju iseikvoji...kiek suvalgai - susiskaiciuoji, o kiek iseikvoji ? Man siuo atveju ir padeda tas fizinio kruvio matuoklis - zingsniamatis.
be jo butu labai sunku orientuotis , bent jau man rolleyes.gif

Atsakyti
Aš tai manau kiekvienai savo, kiekvienai savi tikslai.

Kol kas pabandžiau aš tą mitybos dienoraštį rašyti......PŠŠŠŠŠ visiškas gavosi. Visas tikslumas užsibaigia tuo kad suvalgau kokią sriubą kartu su šeima ir fig žino kiek ten tų kalorijų joje. Arba šaltienos bliūdelį naminės....Kaip skaičiuoti tokius produktus? Suprantu, kad reikia viską susisverti prieš gaminant....Bet jei to nepadarai? Kaip tada? Gal yra kažkios apytikrės kolorijos?
Na tarkim: kopūstų sriuba virta su kiaulės mėsa yra tiek ir tiek, su veršiena - tiek tiek ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BiteRite: 07 gruodžio 2015 - 18:35
deja, nieks nepasakys , kiek turi kaloriju tavo pagamintas patiekalas. nebent pati zinai, kiek ir ko dejai. sriubu kalorijos , velgi, priklausys nuo riebumo. jei sultinys neriebus - nugraibyti riebalai nuo virsaus, tai jis neturi daug kaloriju - 100g - 15-30 kcal... o visa kita, kad deta, vel turi pasiskaiciuot ... uztai tas kaloriju skaiciavimas ir yra uzknisantis dalykas biggrin.gif
ir todel, kartais zmogus isisvaizduoja, kad valgo nedaug (pvz, galvoja , kad suvartoja per para 1500 kcal, o is tiesu - gerokai virsija 3000 kcal doh.gif ) . man labai patinka kartais paziuret per TLC televizija ta laida apie storulius... biggrin.gif daug tiesos ten pasakoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 12 07, 19:45)
deja, nieks nepasakys , kiek turi kaloriju tavo pagamintas patiekalas. nebent pati zinai, kiek ir ko dejai. sriubu kalorijos , velgi, priklausys nuo riebumo. jei sultinys neriebus - nugraibyti riebalai nuo virsaus, tai jis neturi daug kaloriju - 100g - 15-30 kcal... o visa kita, kad deta, vel turi pasiskaiciuot ... uztai tas kaloriju skaiciavimas ir yra uzknisantis dalykas biggrin.gif
ir todel, kartais zmogus isisvaizduoja, kad valgo nedaug (pvz, galvoja , kad suvartoja per para 1500 kcal, o is tiesu - gerokai virsija 3000 kcal doh.gif ) . man labai patinka kartais paziuret per TLC televizija ta laida apie storulius... biggrin.gif daug tiesos ten pasakoma biggrin.gif

ECH, gaila biggrin.gif Nu vadinasi reiks kažkaip suktis su tom kalorijom.
O TLC aš irgi pasižiūriu. "Secret Eaters", My 600 lbs life", "My weight is killing me" . Dabar dar prasidėjo apie tokią žurnalistę, kuri siekia priaugti daug svorio, kad paskui įrodytų storuliams, kad įmanoma jį numest, tiesiog nustojus ryti.
Atsakyti
aha, ir ta paziuriu... stipriai ji ten 'uzvaziuoja' storuliams, bet kita vertus - tiesa sako smile.gif
Atsakyti
Jungiuosi 4u.gif

Rugsejo 1 sveriau 89kg, siai dienai sveriu 79kg, ugis 169cm.Per tuos kelis men isbandziau dau dietu, svoris krenta, dziaugiuosi, bet pabodo save riboti nuo produktu, kuriuos megstu😕 taigi skaiciuoju kcal. Tikslas 69kg. Turiu tris vaikus, todel apie isejima sportuoti nera net kalbos😉 nusipirkau Fitbit ir stengiuosi per diena suvaikscioti ne maziau 10000zingsniu. Dabar mazajai dantys dygsta, labai nerami, tai pasiimu ja ant ranku ir vaikstau po namus😉
Kcal suvartoji tiek, kad nebuciau alkana, ty jei jauciuosi soti suvalgiusi 1000kcal, nevalgau vien todel, kad datempciau iki 12000...karta per sav su mb pasidarom vakara sau, su uzkandziais ir taure vyno, tadien kcal neskaiciuoju😉

Prisiduodam prnktadieni? Niekas nepsikeite?
Atsakyti
supervisor, sveika prisijunugus.
nezinau, ar kaloriju skaiciukus rasai tik siaip, ar tu tikrai tiek vartoji ? as kai paskaitau tokius postus, man plaukai pasisiausia, ir pasidaro gaila tokiu moteru sad.gif
na ir kas, kad svoris greit nukris badaujant... nes ta, ka parasei - neitelpa i jokius sveikos mitybos remus doh.gif ... susivarysi galutinai medziagu apykaita, ir rezultate, po keletos geru menesiu vel sversi 89kg, o gal ir visa 100 doh.gif
cia as taip bjauriai , trumpai ir aiskiai. Senbuves puikiai zino apie ka as. Manau, ir tu zinai biggrin.gif ...
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 12 09, 09:09)
supervisor, sveika prisijunugus.
nezinau, ar kaloriju skaiciukus rasai tik siaip, ar tu tikrai tiek vartoji ? as kai paskaitau tokius postus, man plaukai pasisiausia, ir pasidaro gaila tokiu moteru sad.gif
na ir kas, kad svoris greit nukris badaujant... nes ta, ka parasei - neitelpa i jokius sveikos mitybos remus doh.gif ... susivarysi galutinai medziagu apykaita, ir rezultate, po keletos geru menesiu vel sversi 89kg, o gal ir visa 100 doh.gif
cia as taip bjauriai , trumpai ir aiskiai. Senbuves puikiai zino apie ka as. Manau, ir tu zinai biggrin.gif ...

Zinau zinau😉 Bet jei tikrai didziule lekste salotu su rieke duonos ir puodeliu kavos yra 400kcal ir as jauciuosi soti, kodel dar turiu suvalgyt pvz meduoli, kad gauciau ta papildoma 129kcal😉 labai noreciau nuotrauka ideti, tik nezinau kaip, patodyciau savo paskutiniu dienu meniu su kcal....suruosii dicke i mokykla ir issiaiskinsiu tada ir idesiu. Nera cia taip baisiai kaip gali atrodyti😂😃😄 valgau as normaliai😉
Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2015 12 09, 10:18)
Zinau zinau😉 Bet jei tikrai didziule lekste salotu su rieke duonos ir puodeliu kavos yra 400kcal ir as jauciuosi soti, kodel dar turiu suvalgyt pvz meduoli, kad gauciau ta papildoma 129kcal😉 labai noreciau nuotrauka ideti, tik nezinau kaip, patodyciau savo paskutiniu dienu meniu su kcal....suruosii dicke i mokykla ir issiaiskinsiu tada ir idesiu. Nera cia taip baisiai kaip gali atrodyti😂😃😄 valgau as normaliai😉

na, aiskint neaiskinsiu, kokia zala darai, jei gauni nepakankamai kaloriju , kuriu tau reik gyvybei palaikyt, nekalbant jau apie tai, kad per diena dar padarai 10 000 zingsniu doh.gif
sveikata tavo, ir pasirinkimas tavo. Tad skaiciuoti kalorijas ir mesti svori reikia sveikai ir protingai. Greitis cia vaidina neigiama vaidmeni, deja.
turi issideliot savo valgymus ir porcijas taip,kad uztikrintum sveika subalansuota mityba, ir pakankama energijos kieki mirksiukas.gif

o tu nesamoniu, kad 1000 kcal per para ir sociai pavalgius - tai pilnos dietu temukes doh.gif ...ir tos merginos ten sedi per amziu amzius...nes numeta, ir vel priauga, ir vel meta, ir vel priauga...tiesa, tik migruoja tarp temu 'grikiu dieta', 5:2 dieta, skysciu dieta ir pan lotuliukas.gif o rezultatas - visiskas snipstas galu gale doh.gif

nu bjauri as, bet ar ne tiesa rasau? cool.gif
Atsakyti