Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai 4

QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 26, 20:54)
5x4 ūkinuką iš 300cm blokų? Juokaujat turbūt? Ar irgi iš tų kur tikit tom pasakom, kaip šitų blokelių šiltinti nereikia?

turiu pasistatęs dirbtuves 80 m2 iš 375 mm akyto betono (liko nuo namo).
Tai jo ne tik kad apšildyt iš išorės nereikia, bet ir viduj kūrent užtenka mažos kinietiškos buržuikės kas trečią dieną pakurt.
Atsakyti
Jūsų reikalas kaip pinigus mėtyt smile.gif Ir skaičiuot gerai sekas, jei nuo namo atliko blokų 80kv.m. dirbtuvėm biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 26 balandžio 2016 - 21:31
QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 26, 21:12)
Jūsų reikalas kaip pinigus mėtyt smile.gif Ir skaičiuot gerai sekas, jei nuo namo atliko blokų 80kv.m. dirbtuvėm biggrin.gif

Taip. Skaičiuot sekasi gerai.
Statant 800 m2 namą, buvo užsakyta 10 % blokelių daugiau. Ne tik, kad reikėjo įvertint atliekas, bet ir tai, kad užsakant pilnomis mašinomis - transportas nekainavo.
O finale pasirodė, kad statant iš akyto betono blokų - atliekų visai nelieka.
Štai tokie reikalai.
Beje, kadangi pastatas skirtas komercijai, tai ir iš ko statyt buvo skaičiuojama labai kruopščiai.
Akyto betono blokeliai 375 mm storio (be papildomo šildymo) nugalėjo visas kitas konstrukcijas pagal kainą.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 15, 12:49)
Sandėliukui kokius blokus patartumėt? ~5x4m. sandėliukas. Galvoju apie Arko M15. Svarbu, kad būtų paprasta dirbt ir tvirti būtų, nes viduje bus krūva lentynų, tai kad nereiktų galvot kaip ką tvirtint į sienas smile.gif

Dabar apie lentynas.
Žmonės, kurie kala lentynas prie sienų yra senos bobutės arba kvailos namų šeimininkės, nes ant tokių lentynėlių galima pasidėt tik mylimo šuns paveiksliuką arba vazonėlį su kaktusu. Ir nesvarbu iš ko tos sienos padarytos.
Normalūs žmonės nusiperka surenkamas metalines lentynas, kurių kiekviena gali atlaikyt iki 500 kg svorį.
Tokiose lentynose gali susikraut kelis šimtus bankių konservuotų grybų arba krūvas detalių, skirtų seno opelio remontui. Tokias lentynas gali bet kada išardyt ir persivežt į kitą sandėliuką arba nuvalius, padovanot draugui gimtadienio proga.
Tokias lentynas galite rasti specializuotose lentynų parduotuvėse arba Vilniuje ermitaže II aukšte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citizenas: 27 balandžio 2016 - 04:10
800 kv.m namus statė prieš 25 m. žmonės Santa Barbaros prisižiūrėję Vilniuje Zujūnai, Balsiai ir kiti rajonai pilni tokių "gražuolių" smile.gif arba prieš 700 metų Gediminas smile.gif čia šiaip of topic. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(citizenas @ 2016 04 27, 04:09)
Taip. Skaičiuot sekasi gerai.

QUOTE(citizenas @ 2016 04 27, 04:09)
Akyto betono blokeliai 375 mm storio (be papildomo šildymo) nugalėjo visas kitas konstrukcijas pagal kainą.

Ties tuo ir baikim, ačiū pasiūlymus. Šitų blokų nesirinksiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 27 balandžio 2016 - 10:48
Sveiki,
Turiu Arko mūro blokų likutį už pusę kainos. M-18 180 vnt. ir M-12 130 vnt.
Jonava.
Jeigu ką domina prašau rašyti AŽ.
Atsakyti
Ka manote apie LAMMI blokelius?
Atsakyti
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2016 04 29, 08:24)
Ka manote apie LAMMI blokelius?

Pasidomėkite kaina prieš klausiant ir nekils daugiau klausimų.
Savybėmis, kurios turi skaitinę išraišką (apčiuopiamos ir pamatuojamos) jie nusileidžia silikato blokeliams apšiltintintiems putplasčiu, jau nekalbant apie betoninę sieną apšiltintą PIR. Kaina didesnė, termomasė prastesnė, šiluminė varža prastenė, sandarumas prastesnis, tvirtumas prastesnis.

Citizenas apsirinka norėdamas visas savybes atrasti vienoje medžiagoje. Kai kurios savybės yra prieštaraujančios viena kitai ir privalo būti skirtingose sienos pusėse. Pvz gerą termomasę užtikrinančios medžiagos niekada neturės gerų šilumos izoliacinių savybių. Tvirtumas ir šilumos izoliacija taip pat labai brangiai suderinamos savybės, o pridėjus atsparumą ugniai visai riesta pasidaro.
Naturalias medžiagas galima naudoti, bet reikia atitinkamai susitaikyti su natūralių jų kvapu, naturalia maisto medžiagos (medienos) paskirtimi būti valgoma kinivarpų ir su tuo susijusiais garsais, natūraliais irimo procesais. Jeigu viskas tinka, tai pirmyn. Daug laimingų žmonių gyvena šiaudiniuose namuose ir nesuka galvos dėl smulkmenų. Kiti bando nusilakuoti savo rąstus, nes jiems nepatinka natūralus patamsėjimas, kiti prisodrina nuodo, nes jiems nepatinka, kad jų rastai dar yra tinkami valgymui. Galų gale grindis vistiek išbetuonuoja ant putplasčio, nes prieš gamtos dėsnius nepašoksi, o ir aslos nesinori. Nori nenori blokelis bus chemiškai ir biologiškai daug neutralesnis už antiseptikais, antipirenais nuteptą, nulakuotą, nudažytą, chemiškai išbalintą, kartais net atkaitintą medieną.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 26, 20:54)
5x4 ūkinuką iš 300cm blokų? Juokaujat turbūt? Ar irgi iš tų kur tikit tom pasakom, kaip šitų blokelių šiltinti nereikia?

Laba diena,
Tamsta turbut ilgus metus gyvenate name pastatytame is Ytongo, kad tokiais teiginiais cia svaidotes. priesingai Jums ,as tokiame name gyvenu jau vienuolikti metai, jokiu problemu.
Namas statytas 2006, sienos 40cm YTONG 350kg.m3. varza apie 3.7 (tuo metu reikalavimas buvo 3.5), sienos papildomai nesiltintos. Isore Caparol sistema, vidus vokiskas Rotband/+tapetai.
Nei isoreje, nei viduje jokiu itrukimu/pelesiu ar dar kokiu tai negerumu. Namas vieno auksto, perdanga medine + 40cm birios vatos.Landgai 5kameru plastikas + viengubas paketas.
Sildomas SS OO 5.5kw+ Fuji el. 2.5kw. Ziema t. name 22-23c, sanaudos uz sausi 149eur(k.vanduo,sildymas + visa kita buitis) niekada nebandziau analizuoti daug tai ar mazai, mane tenkina. Tiesa namas 1 auksto, sildomo ploto 127kv.m. si men. siurbliai suvalge 15,7eur.
zentas prades statyti savo nama , panasu kad bus is sios medziagos http://www.heluz.lt/...i-heluz-family/
tai keramikiniai blokeliai su silt.medziaga viduje. Ju varza atitinka sios dienos reikalavimus.
Ir tai bus vienalyte siena o ne koks tai sumustinis, kuri darant labai didele tikimybe kad gali gautis s....s. Tiesa mes ne statybininkai, zmones kurie patys statosi/siltinasi namus tuos darbus gal ir pasidaro kokybiskai, na o samdant musu super statybininkus tu tiesiog dalyvauji loterijoje 50/50. o mes zmones neazartiski.
Geros Jums dienos.
Atsakyti
Su visa pagarba, man neįdomu iš ko jūs namus pasistatę, kiek mokat, kam mokėjot ir kaip padarė. Klausimas apie 5x4 ūkinuką. "Daryk iš blokų X nes mano namas iš blokų X" nuomonės nei įdomios, nei kam nors naudingos. Jei jum nepatinka, kad man nepatinka kažkokie blokai, tai čia tikrai ne mano problema, nereikia man įrodinėti kokie jie geri biggrin.gif

Ir išvis jau galit pamiršt šitą klausimą, nes sprendimas priimas ir dėl to, kad kažkam nepatinka, jis nebus keičiamas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 30 balandžio 2016 - 15:03
QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 30, 15:01)
Su visa pagarba, man neįdomu iš ko jūs namus pasistatę, kiek mokat, kam mokėjot ir kaip padarė. Klausimas apie 5x4 ūkinuką. "Daryk iš blokų X nes mano namas iš blokų X" nuomonės nei įdomios, nei kam nors naudingos. Jei jum nepatinka, kad man nepatinka kažkokie blokai, tai čia tikrai ne mano problema, nereikia man įrodinėti kokie jie geri biggrin.gif

Ir išvis jau galit pamiršt šitą klausimą, nes sprendimas priimas ir dėl to, kad kažkam nepatinka, jis nebus keičiamas biggrin.gif

Ne Jums tai buvo ir skirta, gal but kitus sie dalykai domina, tai tik komentaras.Del manes tai Tamsta savo buda nors ir is molio drebk , balana pasisviesdamas- man dzin.
Atsakyti
Tai ir gyvenkite kaip urviniai žmonės vienalyčiuose namuose, dar geriau, kad su oro tarpu būtų, juk sienoms kvėpuoti reikia smile.gif

o mes nemokantys statytis, statysim namus aplipintus celofanais, polistirolais ir kita plastmase.....

Namus iš dujų silikato 50 cm. storio be šiltinimo sluoksnuo yra ypač populiaru kaimyninėje liliputino valdojome šalyje statytis, mat technologijos iki ten dar nėra atkeliavusios. Vakaruose nieks taip nestato.
Atsakyti