QUOTE(vija zemaite @ 2016 04 04, 20:10)
Oi, negaliu, stoja širdis.
Po tokių apžvalgų, staigiai pajuntu, kiek mažai sukulentėlių turiu ir kokia dar nepatyrusi esu.

Svarbiausia, kad bute gyvenant, jokių šiltnamių neįsirengsi. Tad atvejis beviltiškas ir netobulėjantis.
Balkonas, kurį ruošiuosi tik sukulentariumu paversti, irgi ne pietinė, o tik rytinė pusė. Tad variantas irgi toli nuo tobulybės.
Kartais pasižiūriu į savo spygliuotus augintinius ir pagalvoju-kaip aš juos sugebu išlaikyti netinkamomis sąlygomis ir dar kartais žiedų sulaukti.
-------------------------------
Praeitą savaitę vartinėjau turimas knygas apie kaktusus, paskaitinėjau vis kai kur. Pasirodo, kad buto sąlygomis geriausiai klesti ne kokios mammilarijos, o astrophitumai. Matyt intuityviai nujausdama aš jų skaičių vis didinu.
O paskaitinėti labai net gerai, nes ne visada iš pirmo karto viskas galvoje užsifiksuoja. Štai ėmiau ir atradau, kad notocactusai ir parodijos, tėvynėje mėgsta parūgštintą žemę. Vadinasi, reikia į vazono žemės mišinį, įmaišyti ir šiek tiek durpės?
Nors jie man puikiai auga, bet reiks persodinėjant, keliems pabandyti parūgštinti gyvenimą.
Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2016 04 04, 14:00)
sveikos merginos,gal kuri auginate kaktusa auganti lauke? opuncija lig vadinasi.atsparus salciams.labai ieskau isigyti..
Nežinau kur gyvenate, bet dabar labai dažnai turguose galima rasti nusipirkti. Šiauliuose, tai dėdukas toks, net iš Latvijos jų atveždavo. Bet jo ten visa net kolekcija-geltonai, raudonai, rožiniai, oranžiniai žydinčių. Su nuotraukytėm žiedų. Pagal spalvą būdavo ir kainų skirtumai. Eurais dabar nežinau kiek prašytų, litais būdavo 8-12. Dydis 1-3 nareliai-blyneliai.
O pavienių egzempliorių visokie gėlininkai, krūmų, medelių augintojai dažnai turi.