QUOTE(zuzla @ 2015 06 03, 22:45)
gal vyresnių vaikučių mamos užsuks.. kokio amžiaus berniukai pradeda sisioti vyriškai? man šian auklėtoja pareiškė, kad turime per vasarą išmokti, nes rudenį grupė bus vyresnė, didelė ir auklėtoja negalės kiekvieno sodint ant puodo, daugiau savarankiškumo. bl, aš tik ką pradėjau džiaugtis, kad D.C. ant puodo prašos, o ji man apie dar sudėtingesnius dalykus kalba. ji čia svaigsta? ar iš tikrųjų 3-4 metukų vaikai suvokia, kam tas "daiktas" ir gali šį mažiuką prilaikyti rankose neapsidirbę??
tik pirmadienį sujungė grupes, svetima auklėtoja ir jau kabinėjas

tai ką dabar, išvarys iš darželio, jei D.C. nemokės
Nežinau kaip jūsų darželyje, bet pas mus vyresniųjų grupėje nėra naktipuodžių, tik maži, vaikams pritaikyti unitazai. Tad visus reikalus nori nenori vaikams tenka atlikti kaip suaugusiems.
Kadangi mano vaikas pradėjo prašytis ant puoduko 1,9 m., tai ir anksti sysiot pradėjo kaip tėtis. Tiesiog vieną dieną pats savo noru pabandė tai padaryti. Man pasakė - aš sysiosiu kaip tėtis

Žinoma, reikėjo laiptelio, bet viską kuo puikiausiai atliko. Dabar jam beveik 3,6 m., absoliučiai visus reikalus atlieka kaip suaugusieji. Pats ant unitazo užsideda vaikams skirtą viršų jei rimto reikalo eina, pasilipa ant laiptelio, atsisėda. O sysiot jam jau nereikia laiptelio, pakelia dangtį, pasysioja, susitvarko. Naktį taip pat man nereikia keltis, pats nueina, pasysioja ir ateina. Ir, laaaabai retas atvejis būna, kad apšlapina kampus, kažkaip gražiai jam gaunasi nuo pat pradžių
Na, bet kiekvienas vaikas individualus, pvz. mano brolių vaikai vėlai pradėjo ne tik kad prašytis, bet ir patys savarankiškai atlikinėti reikalus. Vienam 4,3 m. tik dabar pradeda miegoti be pamperso naktį, sysioja lovoje, nes pats dar nejaučia kad reikia keltis. Tik prieš metus, gal kiek vėliau, atsisakė dienos metu pampersų. Kitas dar vėliau viską pradėjo.
Iki rudens dar nemažai laiko, tikrai išmoks sysiot kaip tėtis

O jeigu neišmoks, pamatys kaip kiti vaikai daro, darys ir jis taip