QUOTE(mėnulis @ 2015 07 21, 09:02)
Tai, kad Sarunas Navickas rekomenduoja riebalus. Kiek maciau

Seku jo fb kaip gaunasi, tai giriasi, kad valgo riebiai. Gal nebent tiems, kurie nori svori mest reik valgyt liesiau. O jis ant saulegrazu al. kepa? Ne, tikrai jokiu karviu melziamu nelaikom ir negaminam.
Citatos is jo ykelto failo:
Apie baltymus:
Geriausias pasirinkimas vištų bei kalakutų krūtinėlės. Net tiršta nuo baltymų, o riebalų statistinis nulis, ypač kalakutienoje. Tik nepamirškite, kad kalbame apie krūtinėlę be odos, o ne apie riebią kulšį ar grilyje keptus viščiukus.
Žuvis ir jūros gėrybės tiems, kas juos mėgsta, taip pat labai geras neriebaus baltymo šaltinis. Dauguma baltos spalvos žuvų turi labai mažai riebalų, o jei pasitaiko riebesnių, pavyzdžiui, pangasija, visada galite tuos riebalus atskirti ir nevalgyti, nors šiaipjau žuvų taukai yra geras dalykas. Raudonos spalvos žuvys (lašiša) kaip taisyklė yra daug riebesnės, tačiau jų riebalai, sakyčiau, bent kartą per savaitę yra tiesiog privalomi. Geras keitimo variantas su kiaušiniais, kurie taip pat yra ne tik puikus baltymų, bet ir riebalų šaltinis. Beje, visas gerumas trynyje. Valgyti vien tik baltymus visai nebūtina, su sąlyga, kad jūsų valgiaraštyje nėra vietos visokiam saldžiai riebiam šlamštui.
Liesa varškė ir liesas baltas sūris, kurio pastaruoju metu nebematyti, yra geras pasirinkimas ir juos galima be sąžinės graužimo keisti praktiškai į visus baltyminės grupės produktus. Sutikčiau, kad ir kiti liesi ir ypač rūgštūs pieno gaminiai yra neblogas dalykas, nors nuomonė, kad suaugusiems žmonėms pieno vartoti nereikėtų man taip pat neatrodo klaidinga. Tačiau jei į rytinės kavos puodelį įsipilsite lieso pieno (ne grietinėlės, šiukštu), pasaulio pabaiga įvykti neturėtų. Kita vertus, visokie saldūs sūreliai, jau nekalbant apie geltonos spalvos bei visus pelėsinius sūrius turėtų likti už jūsų valgiaraščio ribų.
Jautiena. Kol rinksitės neriebius gabalus valgykite į sveikatą. Tačiau atminkite, kad net ir liesoka jautienos išpjova yra gerokai riebesnė už kalakuto krūtinėlę. Apie kumpį ar juo labiau faršą nėra ką ir kalbėti. Kitas jautienos minusas ypač jei renkatės teisingus gabalus yra kaina. Trečia, skaniai paruošti jautienos kepsnį reikia ir laiko, ir sugebėjimų. Bet visumoje produktas puikus. Veršiena taip pat šioje kategorijoje.
Žvėriena ir kiti egzotiški pasirinkimai dažniausiai yra palyginti geras dalykas, nes laukiniai žvėrys, kaip taisyklė, yra gerokai liesesni už naminius.
Kiauliena ir aviena neatsitiktinai atsidūrė šios grupės sąrašo dugne. Abi jos yra gerokai per riebios, kad būtų geras pasirinkimas žmogui, trokštančiam stangraus kūno.
Riebalai:
Lengvas būdas skirti gerus arba nesočiuosius riebalus, nuo sočių blogųjų yra jų būvis kambario temperatūroje. Jei prie maždaug aštuoniolikos laipsnių Celsijaus riebalai yra skysti tai geriečiai, jei kieti verčiau jų atsisakyti, nes tai prisotintieji riebalai. Geriesiems riebalams priskiriami beveik visi aliejai, išskyrus egzotiškuosius palmių bei kokosų aliejus, bei žuvų taukai. Blogieji tai visi gyvuliniai riebalai, įskaitant ir pieno riebalus. Štai kodėl nei sviestas, nei riebūs sūriai nėra geras pasirinkimas. Dar bjauresni yra vadinamieji hidrogenizuoti riebalai, pradedant margarinu bei majonezu ir baigiant įvairiausiais padažais.
Todėl ir rekomenduoju vien neriebius gyvulinius produktus, kaip paukščių krūtinėlės be odos, kuriuose gausu proteinų ir beveik nėra riebalų.
Tad ir naudokite, kai to reikia, šaukštą kitą aliejaus tinka rapsų, alyvuogių ar saulėgrąžų aliejai jų visų be vargo nusipirksite kiekvienoje maisto produktų parduotuvėje. Alyvuogių aliejus yra brangiausias ir labiausiai išreklamuotas, nors pagal savo savybes ir visiškai neutralų skonį geriausiai atrodo rapsų aliejus. Beje, jo ir kaina labai patraukli, tuo tarpu apie aukštos kokybės alyvuogių aliejų šito nepasakysi.
Na jis matau is patiekalu valgo siek tiek kitaip, bet cia is siu nuotrupu jis rodos siulo daugiau baltymine, mazai angliavandeniu ir mazai riebalu dieta

Vos ne kaip fitneso atstoves
Daug ir teisybes cia yra, bet keli dalykai siek tiek uzkliuvo