Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Sparaxis @ 2015 08 31, 08:36)
Draugė reikalingą plotelį užkloja senu linoleumu. Per vasarą viskas supūna ir rudenį sodina.

O garsvos ar irgi isnyktu taip apklojus?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 09 01, 12:25)
O garsvos ar irgi isnyktu taip apklojus?

Mano kaimynė taip išsinaikino,nežinau ar ilgam tik.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 09 01, 13:31)

Jei isnyko tai ir isnyko, nebent ateis is kaimynu.
As tokio dydzio (apie ara) linoleumo neturiu, kazkada nemazai seno ismeciau, bet turiu 2x3 sena sint. kilima stora, tai nors dali uzklociau. Kazi o dabar uzklot ir per ziema palikt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 09 01, 12:38)
Jei isnyko tai ir isnyko, nebent ateis is kaimynu.
As tokio dydzio (apie ara) linoleumo neturiu, kazkada nemazai seno ismeciau, bet turiu 2x3 sena sint. kilima stora, tai nors dali uzklociau. Kazi o dabar uzklot ir per ziema  palikt g.gif

Aš jau dabar kločiau,tik gal po kilimu kokia plėvelę būtų gerai paklot,kad dregmės negautų.Šovė kažkaip į galvą tokia mintis g.gif
Atsakyti
Aš kilimo į daržus nekločiau smile.gif
Labai gerai juoda agroplėvelė , sunaikina net varputį .
Arba kartonas , ir ant jo užpilta - durpė , humusas ar kt . kas prispaustų . Galima ir kartonas o ant viršaus - žolė ar šienas. Prasčiau negu agroplėvelė - bet gal ir dirvą pagerina .
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 09 01, 12:31)

Jei šaknų neišrinko, tai gal ir nelabai ilgam.
Pas mus vieną žiemą buvo sukrautas ruberoidas nuo stogo, tai pavasarį po juo liko plika žemė, bet pienių ir garšvų šaknis reikėjo išrinkti, nes pradėjo greit želti. Bet taip lengviau perkasti ir išrankioti. Nuo pavasario ruošiu lysvę šilauogėms - pritiesiau perkirptų maišų nuo durpių, juoda puse į viršų. Prirėmiau storomis šakomis, kad vėjas nenuneštų, ilgai buvo pakelta nuo augančios žolės, dabar jau subliuško.
Kitą ,,tinginio daržo" plotą pernai dengiau kartonu ir kroviau nupjautą žolę, šiemet sudėjau bulves. Dabar bulves nukasinėju - žolė pilnai nesuirusi, dar nelabai tinka ką sodinti, gal kitais metais, nebent sukasti ir užpilti sijotos žemės.
Atsakyti
Kartono turiu , prisikaupiau deziu, o vat maisus nuo durpiu ''kvaile ismeciau, nepagalvojau, kad galima perpjaut ir patiest. Bet kartonas nesulaikys garsvu, buvau padarius yoki dalyka pries pora metu, kitos zoles isnyko, bet garsvos per kelis kartono sluoksnius prasimuse, tada nieko daugiau ant jo nedejau o dabar nieko neturiu, zoles truputis ir tas visiskai isdziuves, nes nelaisciau o beto ir nebutu jo uzteke, nes ir mulciavimui vien tik siltnamiui neuztenka, tik vo vos plona sluoksneli pridengia, cia ne mulcias o kaip koks voratinklis, dabar ir to nebeliko , supuvo, bet ir nebereikia , nes ir pomidoru nebera.
Atsakyti
Ir aš su panašiu klausimu... unsure.gif
Nuo birželio pabaigos buvo užklota žolė juoda plėvele. Kai kur dviem sluoksniais, kai kur vienu. Dabar pradėjom po gabaliuką atidengti ir kasti. Tai kai kur žolė ir šaknys gerai sudžiuvo, bet daug yra vietų kur lenda žolė naujai. doh.gif Perkasinėjam, renkam šaknys, metam lauk. box.gif karsta.gif
Jau matau kad viso ploto šiemet neperkasim. Planuoju gabalą žemės palikti iki pavasario. Bet tą gabalą noriu nuėmus plėvelę užkloti šiaudais ir kartonu. Ką pirmiau kloti - kartoną o ant viršaus šiaudus ar atvirkščiai? Kaip patartumėt geriau padaryti?
Planuoju toje vietoje pavasarį bulves sodinti, tai kiek suprantu ir perkasinėti nereikės.

Beje, tas visas šaknis kur iškasam - jas galima palikti krūvoje kad pūtų ir pavasarį kai jau bus supuvę naudoti kaip mulcą? Ar geriau to nedaryti ir mesti viską lauk? blush2.gif
Atsakyti
Aš šaknų nepalikinėju, neaišku kiek gyvybingos. Pas mus dar reinutrė klaidžioja po žeme, niekaip nepavyksta išnaikinti tos pabaisos. Dilgėlių ar garšvų šaknys sudrėkę vėl atsigauna, nežinau kiek metų reiktų džiovinti.
Gal kas su didesne tingniavimo praktika parašys. Aš pirma ant užleistos pievos klojau kartoną, vėliau daug nupjautos žolės, tiesiog gavosi naujas ,,ištemptas" kompostynas. Kur ploniau žolės pakraščiuose, pro kartoną pradėjo želti garšvos. Dar prisirinkau kartono, tai reiks tokiu būdu toliau tvarkytis. Tik šiemet menkai žolė augo, tai nėra ką dėti ant viršaus. Gerai būtų kokį šiaudų ritinį nusipirkti, bet nežinau kur.
Man gavosi ne bulvių auginimas po šiaudais, o labiau dalies žemės ploto tvarkymas.
Atsakyti
Labas rytas, ar zadate kokiu tai buti prasviezinti darza? gal kuo uzseti rideniui??? ar tresti???
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2015 09 07, 08:35)
Labas rytas, ar zadate kokiu tai buti prasviezinti darza? gal kuo uzseti rideniui??? ar tresti???

gerai būtų baltom garstyčiom užsėt, bet kol nusiims burokėliai ir morkos, gali būt jau vėlu. Aparti geriausia žydinčias, nors jos ir trumpos vegetacijos, gali nebespėti, žiūrint, koks ruduo bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 09 07, 09:28)
gerai būtų baltom garstyčiom užsėt, bet kol nusiims burokėliai ir morkos, gali būt jau vėlu. Aparti geriausia žydinčias, nors jos ir trumpos vegetacijos, gali nebespėti, žiūrint, koks ruduo bus  g.gif

drinks_cheers.gif tai tuštumas ,dabar likusias ,galima apsėt g.gif
Atsakyti