Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Vobla @ 2015 06 11, 13:34)
neturiu nei kurmiu nei kurkliu biggrin.gif  kurkliams pas mane per liesa zeme, o kurmiai matyt neturi kuom maitintis.

Kurkliai - lengvų žemių gyventojai . Molynuose anie negyvena .... Beveik negyvena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evitele @ 2015 06 09, 22:29)
labas vakaras siandien grizau is asodo nu tragedija tikraja ta zodzio prasme.darzas setas geguzes 16 diena,is 1,5 kg svogunu sodinuku sudyge koki 5,agurku is 2 pokeliu 1 isdygo ,is 4 pokeliu morko nieko nei 1 daugelio,nei sparaginiu ,nei zirniu( nervas ima negaliu grizau kaip sirse ) .nzn kuo atseti darza kad tuscias nebutu ar dar verta laukti.  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

neverkim,tokie metai.as seju daug zirniu,nes saldau,pernai maximiniais maisais namo tysiau.siemet turiu 6zirnius.praeita savaite atsejau,nezinia kas gausis.morku 3lysves,sudyge kur ne kur.sparagines visad tiesiai i zeme seju,neisdygo nei viena.dabar sudaiginau,jau nemazos,ryt sodinsiu.svogunai bujoja gerai.as kaltinu peles,nes tu svolaciu pilnas darzas.gailiuos,kad mulciavau siaudais,joms ten rojus.salotu jauciu neturesiu,nes zeme iskylota,vien urvai.ruosiuos sodint agurkus,vel su baime.siltnamiai salia,jei ten ateis-nusisaut belieka:)jau ir siaudus nugrebiau,ir laistau daznai,ir gaudykliu su nuodais pristatyta,zarazos nemirtingos
Atsakyti
Tikrai nemirtingos biggrin.gif Kaciu reikia ne (katinu), jos atsiveda vaiku ir gaudo peles, kad pamaitint vaikus. Pas mus irgi priviso peliu , nes neliko kaciu , nes katinu iskastruotu oriveze miescionis o tie ispjove ar isvijo kates o patys peliu negaudo. Issigymeliai gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 06 11, 14:02)
Tikrai nemirtingos biggrin.gif  Kaciu reikia ne (katinu), jos atsiveda vaiku ir gaudo peles, kad pamaitint vaikus. Pas mus irgi priviso peliu , nes neliko kaciu , nes katinu iskastruotu oriveze miescionis o tie ispjove ar isvijo kates o patys peliu negaudo. Issigymeliai gun_bandana.gif

zinau,du suniai,be sansu turet kate.pavasari dvi laukines pripjove.pas mane tos dirvines peles,ar pelenai,i namus jos neina,gyvena po zeme,minta saknim,darzovem.praeita sav.buvo is D ezinfos,je lanko mus pastoviai,tai atrado sode,po senom obelim lizdus.ten saugu,veda peliukscius.tai drasiai pylem nuodus.o darze tik metalines dezes su nuodais,neisnori i darza pylt.ir amzinai nepajudintas jaukas,kiek pati tikrinu.matomai pakanka mano sėto gerio.zinau,kad liksiu be morku,buroku,puses bulviu.bet jau rudeni nuemus derliu dėsim joms labai stiprios truciznos.kur uztenka sukontaktuot pelei su pele.miltukai tokie,jie ziurkems skirti.pakanka,kad prisiliecia kailiuku
o siemet ko gero eisiu i turgu darzoviu,kaip seniau:)
Atsakyti
Keičiasi ekosistema. Sodyboje pastebėjau kai kurių paukščių išnykimą- turime vieną kregždučių porelę (nors dar prieš gerus 5 metus pamenu kaip būdavo garažas aplipęs kregždžių lizdais), nebėra šarkų, strazdų, pagaliau žvirblių. Užtat atsirado kranklių, peslių.
Atsakyti
Aš pelių galiu paimti desietka ar dvi desietkas 4u.gif Katinai badauja verysad.gif Galiu mainyti kurmius į peles santykiu 1:10, už vieną kurmį norėčiau kokių 10 pelių bigsmile.gif

Arba nuomoju katę su trimis kačiukais. Nes nu sužvėrėjus ji, mėsos reikalauja. Apylinkėse pelių nei kvapo nelikę. Pas mus jau net kurmiai giluminiai pasidarė, kauburėlius tik vos kilsteli. Nes jei galvą kyštelėtų, tai jaučiu ten ir pabaigtų savo kasybos darbus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 11 birželio 2015 - 13:34
QUOTE(pagyvenus @ 2015 06 11, 14:29)
Aš pelių galiu paimti desietka ar dvi desietkas 4u.gif Katinai badauja  verysad.gif Galiu mainyti kurmius į peles santykiu 1:10, už vieną kurmį norėčiau kokių 10 pelių  bigsmile.gif

Arba nuomoju katę su trimis kačiukais. Nes nu sužvėrėjus ji, mėsos reikalauja. Apylinkėse pelių nei kvapo nelikę. Pas mus jau net kurmiai giluminiai pasidarė, kauburėlius tik vos kilsteli. Nes jei galvą kyštelėtų, tai jaučiu ten ir pabaigtų savo kasybos darbus  ax.gif

duociau tris karucius,kad eitu pagauti
o kaciu ir mielai prisiveisciau,joms neabejinga,namie turiu,bet sodyboj sunys karaliauja.musiskis tai draugauja,bet pastoviai buna kaimynu.na tai tikras kaimo suo-kate skudurais jam.zebenkstis dar rusy gyvena,gal ta pagaudo naktim,bet tokios karalijos jai per daug.eini salia lysves,na tai skyle prie skyles,kas sprindi ir arciau.tai po zeme takai vien,kur pajudinu,tai ranka iki alkunes lendatai kur cia derliu turesi,sodini,ravi,nugara lenki,ir snipstas
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2015 06 11, 12:50)
Kurkliai - lengvų žemių gyventojai . Molynuose anie negyvena .... Beveik negyvena smile.gif

ania? unsure.gif tai gal dar ateis nelabieji g.gif

QUOTE(yerena @ 2015 06 11, 13:18)
Keičiasi ekosistema. Sodyboje pastebėjau kai kurių paukščių išnykimą- turime vieną kregždučių porelę (nors dar prieš gerus 5 metus pamenu kaip būdavo garažas aplipęs kregždžių lizdais), nebėra šarkų, strazdų, pagaliau žvirblių. Užtat atsirado kranklių, peslių.

tikrai keiciasi- jusu kregzdutes siemet bande prisikabinti pas mus doh.gif
6 metus namas stovi- net nebande, bet va praeita savaite pabludo- bande kokius iskart 8 lizdus prikabinti man ant balto fasado doh.gif vaikiau, su slanga ploviau, (nes fasadui butu PYPIEC). buvau kaip tik issivaliusi langus ir visas tas molis tekejo man per balta fasada ir katik isvalytus langus. kone zliumbiau... paskui nusipiesiau vanaga ir prsiklijavau prie lango. iskart paliko ramybej...
strazdu, varnenu ir sociai. stazdai iskapsto man mulca kaip geros vistos. o kas skina braskiu ziedus ir uogas( ir palieka salia nuskintus) dar nezinau, bet faktas kad paukstukai...
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 06 11, 13:02)
neliko kaciu , nes katinu iskastruotu oriveze miescionis o tie ispjove kates

blink.gif blink.gif
Turbūt juokaujate ?
schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2015 06 11, 13:50)

Nu nors toks atlygis. Ir aš juos pilnai suprantu. Žirnius atsodinėjau, tai norint sausos žemės ant viršaus užberti, grumstukus reikia plaktuku susitrupinti doh.gif

Na bet ir sausra. MB kas vakarą laisto. Mulčiuot neturiu kuo, žolė nurudus verysad.gif Šiltnamis 15 kvadratų kas antrą dieną po 200 litrų susiurbia. Kai šiaip tiek pildavau savaitei.
Atsakyti
QUOTE(Goda_47 @ 2015 06 11, 07:43)

kurkliai baigia išpjauti agurkus, dar taip nebuvo , pirmi metai, kurmiu nenaikinom
vakar buvau kaime, iškasiau butelius su alumi, tai vienam suradau 7 išpampusius kurklius:( matyt pataikiau ant bendrabučio koridoriaus, arba vienas prisikvietė kitus pagerti lotuliukas.gif
visi svolačiai sėdėjo agurku lysvėje, kitur tik vienas kitas papuolė
gailiuosi, kad nenufotkinau, baisus vaizdelis

Ir mus kurkliai zarazos puola. Apsvieskit, kas cia per metodas su alum? bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2015 06 11, 12:50)

Dar ir kaip gyvena biggrin.gif pas mus kastuvo neina ikist koks molis o jie kuo puikiausiai iki 1,5 metru gylio urvelius rausia doh.gif

del paukstuku tai pritariu kad maziau ,varnenu ir zvirbliu atsigint negaledavom o siemet kazkaip nesimato g.gif
Atsakyti