Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Anna Bergman @ 2016 01 11, 21:35)
O kur tokius pirkot?

vyras pernai is Rusijos parveze...
QUOTE(Paladė @ 2016 01 12, 08:00)
radau tik mums nepasiekiamose el. parduotuvėse

ale tikrai nera. paziurejau. dar man parveze svogunu visokiu seklu- tai asortimentas tas pats kaip ir lietuviskas. gal tik pigiau...
Atsakyti
Geras.
....Sodinkite. Vis daugiau tyrimų rezultatų rodo stulbinamą sodininkystės naudą psichinei ir fizinei sveikatai. ....

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...u.d?id=69938560

Atsakyti
Sveiki,
o kada svogunu seklas sejate?
Atsakyti
Aš sėju vėlai , kovo pabaigoj balandžio pradžioj.
Atsakyti
Ateinu dėl pastarnokų. Šį sezoną nepavyko užsiauginti, kyla abejonių dėl kelių dalykų. Visų pirma, kiek laiko lieka daigios jų sėklos? Pakeliai pirkti 2015 m. pavasarį, ant jų galiojimas iki 2018 m. 12 mėn. Sėti nurodyta 3 mėn tiesiai į dirvą. Gal reikėjo daiginti dėžutėje? Savo darže galėjau pradėti darbus 04.19 (neįklimpus iki kelių, vis tik priemolis). Tada ir pasėjau. Niekas man nesudygo, taip ir liko tuščia eilutė iki birželio vidurio (pasėjau juoduosius ridikus). Gal sėklas reikėjo mirkyti ar bent praplauti šiltesniu/karštesniu vandeniu (kaip kitų daržovių atveju, skatinant greitesnį dygimą)?

Noriu ir mėgstam pastarnokus, bet šių daržovių kaina...

Ir dar, kažkada buvo diskusija apie juodgrūdę- verta prasidėti (derlinga?) ar tiesiog pasilikti prie jos pirkimo prieskonių krautuvėlėje?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Dėl pastarnokų - kiek žinau, sėklos greitai praranda daigumą, sėti anksti (kiek įmanoma) į daržą, persodinimo nemėgsta.
Greičiausiai, kažkas su sėklom, nes jei daigios, tai nėra probleminė daržovė.
QUOTE(yerena @ 2016 01 15, 17:41)
Ateinu dėl pastarnokų. Šį sezoną nepavyko užsiauginti, kyla abejonių dėl kelių dalykų. Visų pirma, kiek laiko lieka daigios jų sėklos? Pakeliai pirkti 2015 m. pavasarį, ant jų galiojimas iki 2018 m. 12 mėn. Sėti nurodyta 3 mėn tiesiai į dirvą. Gal reikėjo daiginti dėžutėje? Savo darže galėjau pradėti darbus 04.19 (neįklimpus iki kelių, vis tik priemolis). Tada ir pasėjau. Niekas man nesudygo, taip ir liko tuščia eilutė iki birželio vidurio (pasėjau juoduosius ridikus). Gal sėklas reikėjo mirkyti ar bent praplauti šiltesniu/karštesniu vandeniu (kaip kitų daržovių atveju, skatinant greitesnį dygimą)?

Ir dar, kažkada buvo diskusija apie juodgrūdę- verta prasidėti (derlinga?) ar tiesiog pasilikti prie jos pirkimo prieskonių krautuvėlėje?

Ačiū  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 15, 18:41)

Ačiū  4u.gif

Pastarnokai daigūs 1 metus , geriausia būtų jei kažkas augina - pasikaulinti sėklų , ir sėti iš rudens .
Man sudygo tik Erfurto sėklų pastarnokai , hibridai . Kažkiek rudenį nurovėm , kažkiek valgysim pavasarį ir paliksiu per vasara, kad sužydėtų sėkloms. Žinau , kad hibridai ... bet gal kažkas gausis . Visi nehibridai kelis metus iš eilės nedygo . Sėju ir kovą , ir iš rudens. Daiginti namie netinka - na kaip ir morka - jei persodinsi bus šakota.
Sėklos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 15 sausio 2016 - 17:54
Dusia37, atitiko aprašymą: "...Šakniavaisiai stambūs..."?
Atsakyti
oj laiku jus cia su tais pastarnokais. rudeni ispleciau darza- masciau siemet ir ju pasiset... nemaniau, kad tokios problemos. masciau daigais kaip salierus sodint- pasiseti is anksto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 15, 18:59)
Dusia37, atitiko aprašymą: "...Šakniavaisiai stambūs..."?

Na iš kur bus stambūs šia sausą vasarą, mano smėlynuose. Kas juos palaistys ? Už morkas stambesni buvo .
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2016 01 15, 19:05)
oj laiku jus cia su tais pastarnokais. rudeni ispleciau darza- masciau siemet ir ju pasiset... nemaniau, kad tokios problemos. masciau daigais kaip salierus sodint- pasiseti is anksto doh.gif

Gal jums pavyks , mano rankos gal kreivos , ar abi kairės.... ar sėklos nevykę papuolė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 01 15, 18:19)

Gal jums pavyks , mano rankos gal kreivos , ar abi kairės.... ar sėklos nevykę papuolė smile.gif

tai, kad jau is karto klaidingai galvojau: norejau daigais doh.gif
jau pernai pasimokiau- sejau i indeli saknines petrazoles, rudeni nukasiau baubus ir kultunus doh.gif taip, saknys buvo tikrai dideles kaip ir buvo parasyta ant pakelio( gal kokius 300 gramu svere), ale del persodinimo ju gavosi simtas- normaliai isplaut zemes nei sudziovint doh.gif uzsikinsau kol isdarinejau...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 01 15, 19:28)
tai, kad jau is karto klaidingai galvojau: norejau daigais doh.gif
jau pernai pasimokiau- sejau i indeli  saknines petrazoles, rudeni nukasiau baubus ir kultunus doh.gif  taip, saknys buvo tikrai dideles kaip ir  buvo parasyta ant pakelio(  gal kokius 300 gramu svere), ale del persodinimo ju gavosi simtas- normaliai isplaut zemes nei sudziovint doh.gif  uzsikinsau kol isdarinejau...

Na kiek žinau - pastarnokai morkų giminės smile.gif O morkos daigais schmoll.gif
Atsakyti