Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Night13, aš negalėčiau... jei ant manęs rėkautų... Kaip tau pačiai jaustis unsure.gif

Niekas gi negimė mokėdamas. Pamažu pramoksi.

Aš tik vieną kartą dar sėdau prie vairo. Kosmosas kažkoks... Su tom pavarom sunku man susigaudyti. Ir kaip viską daryti reiks vienu metu... Pedalus spausti, posūkius rodyti, pavaras perjunginėti, vairuoti ir dar į veidrodėlius žiūrėti... Misija neįmanoma.

Na bet aikštelėje nieko nenulaužiau ir ant nieko neužvažiavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 04 15, 15:24)

Aš tik vieną kartą dar sėdau prie vairo. Kosmosas kažkoks... Su tom pavarom sunku man susigaudyti. Ir kaip viską daryti reiks vienu metu... Pedalus spausti, posūkius rodyti, pavaras perjunginėti, vairuoti ir dar į veidrodėlius žiūrėti... Misija neįmanoma.

Įmanoma įmanoma smile.gif Paskui pati stebėsies, kai daugiau pavažinėsi, kaip viskas savaime ir negalvojant pasidaro, o tau tereikia tik į kelią koncentruotis 4u.gif Bet tam reikia laiko, nenorėk visko iš karto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Night13 @ 2016 04 14, 22:15)
Kaip šitai pajaust??

Pajausi savaime, kol nejauti- tiesiog pasižiūrėk į dešinį veidrodėlį, matosi, kokiu atstumu važiuoji. Pajautimas atsiras gerokai vėliau.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 04 14, 21:15)
Turbūt, sunku ką patart, nes reik įgūdžių, bet o gal... Man vis komentuoja, kad važiuoju per toli dešinio krašto. O man atrodo, kad ir taip nedaug trūksta, kad į bortą įvažiuočiau. Kaip šitai pajaust??

Mane paauglystėje kai tėvas mokino, tai padėdavo ant žemės kokį akmenį ir liepdavo man jį ratais pervažiuoti. Tikrai padėjo susivokti kur mašinos šonai.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 04 15, 09:06)
Bent jau man tai pats svarbiausias dalykas atrodo normali psichinė būklė ir vidinis nusiteikimas - tiek mokantis, tiek vairuojant. Dar vienas svarbus dalykas man buvo įveikti vidinį "varovą" (kurį skatina ir aplinkinių nepakantumas) - būtinai reikia išmokti atsiriboti nuo aplinkos ir stengtis neskubėti. Nežiopsoti ir nesvajoti, aišku, bet jokiu būdu nedaryti nieko, kas viršija tavo galimybes ir nedaryti jokių manevrų, paskui kuriuos nespėja protas ir dėmesys. Pradžioj tas man buvo didžiausi iššūkiai, o su laiku viskas susitvarko - ir atstumai pasijaučia, ir reakcija pagreitėja. Sėkmės kuo didžiausios  4u.gif

Ačiū už sėkmės linkėjimus. Kad tik ji ateitų... Dėl emocinės būklės jau ir instruktorius sakė tą patį... Tai praeitąkart nespaudė, bet aš vis tiek sugebėjau porą k. žliumbtelt. doh.gif Sakė kas ir akivaizdu, kad mokytis pradėsiu, kai būsena nemaišys, nes dabar ji gerokai trukdo.
Nes tikrai, dabar važinėja, bet aš ne kažką galiu patobulėt. Ir pati suprantu. Kur ten. Tikrai aš nemoku atsiribot - sako dešiniau dešiniau dešiniau, ar dar kokią pastabą, tai man nuo to negerumo ant dūšios koooool dašyla. doh.gif

QUOTE(pikkolo @ 2016 04 15, 11:24)
Aš ir per daug link kairės pusės važiuodavau, man instruktorius patarė labiau stebėti veidrodėlius ir kad ašinė linija arba šaligatvio bortelis "eitų" per veidrodėlio vidurį, tuomet visada būsi juostos viduryje. Iš pradžių buvo gana sunku, bet kai tik pajusdavau kad per daug į kairę kreivoju, iškart pažiūrėdavau į veidrodėlį, kur tas šaligatvis "eina". Ir taip po truputį pradėjau važiuoti juostos viduriu. Night13 pabandyk ir tu taip. Gal pirmiau kur nuošaliau, jei bijai "pamesti" kelią, ar kai mažai mašinų, bet su laiku pamatysi, kad išmoksi vairuot. Aš esu įsitikinusi, kad man nėra skirta vairuoti, nes nejaučiu atstumų, nejaučiu mašinos, bijau vairuoti žiemą, bijau vairuoti svetimoj vietoj ir pan. Bet patikėk, patirtis daro savo. O blogiausiu atveju tiesiog pasireguliuoji maršrutą (ar važiavimo laiką) pagal save.

Geras patarimas, reiks pastebėt tą ašinę liniją, ačiū. 4u.gif O kiek laiko tu vairuoji savarankiškai? Ar labiau karts nuo karto (atsiprašau, temos nedaug paskaičiau, jei rašei)...
Matai, aš neturiu dabar ką vairuoti. Darbinė mašina dar remonte. verysad.gif Tai kol kas tik su instruktorium mokaus. Bet čia neilgo laiko klausimas.

QUOTE(Pingvinukas @ 2016 04 15, 15:24)
-Niekas gi negimė mokėdamas. Pamažu pramoksi.

--Aš tik vieną kartą dar sėdau prie vairo. Kosmosas kažkoks... Su tom pavarom sunku man susigaudyti. Ir kaip viską daryti reiks vienu metu... Pedalus spausti, posūkius rodyti, pavaras perjunginėti, vairuoti ir dar į veidrodėlius žiūrėti... Misija neįmanoma.

Na bet aikštelėje nieko nenulaužiau ir ant nieko neužvažiavau  blush2.gif

-Jis tą patį sako...
--Sėkmės mums abiems. doh.gif 4u.gif Nebaisu buvo vienai? Man seniau būdavo paniška baimė vien pagalvojus apie tai, kaip sėdu viena prie vairo. Niekas nereguliuoja ir pan. Bet čia išsilaikius teises. Neturėjau ir auto, tai ir nebuvo kur sėst. Dabar, kai žinojau, kad reiks vairuot darbe, per atostogas parai išsinuomavau mašiną. Ir kažkaip savaime nebebijojau, o norėjau.

QUOTE(denaxa @ 2016 04 15, 22:52)
Pajausi savaime, kol nejauti- tiesiog pasižiūrėk į dešinį veidrodėlį, matosi, kokiu atstumu važiuoji. Pajautimas atsiras gerokai vėliau.

Tai aš žiūriu, man atrodo, užvažiuosiu ant borto, o vis tiek sako dešiniau dešiniau. blink.gif Dėl to nervinaus, bet praeitą pamoką kažką vos lyg pajutau, kad galima ten arčiau važiuoti. g.gif Bet čia su instruktoriaus mašina. Turbūt, persėdus į darbinę, nebus tas pat.

QUOTE(valkata @ 2016 04 16, 23:56)
Mane paauglystėje kai tėvas mokino, tai padėdavo ant žemės kokį akmenį ir liepdavo man jį ratais pervažiuoti. Tikrai padėjo susivokti kur mašinos šonai.

Oho. unsure.gif O tai padangų "nesuvalgo"? Ar ten mažą akmenuką... Kažkodėl ėmiau įsivaizduot nemenką tą akmenį. doh.gif

Ryt vėl pamoka. Anąkart vis tik apramino mane ir dabar jaučiuos kiek ramiau, bet vis tiek kinkas drebinu.
Pradėjau labai bijot kitų mašinų... Atrodo, arba į užpakalį įvažiuos, arba į šoną, arba aš įvažiuosiu. verysad.gif Seniau to nebuvo...
Tas seniau sąlyginis, žinoma. Kiek aš čia pavažiavau...
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 04 17, 23:11)
Geras patarimas, reiks pastebėt tą ašinę liniją, ačiū.  4u.gif O kiek laiko tu vairuoji savarankiškai? Ar labiau karts nuo karto (atsiprašau, temos nedaug paskaičiau, jei rašei)...

Išsilaikiau teises 2003, vairuot pradėjau 2007, nes gyvenimas privertė. Tad stažą kaip jau ir nemenką turiu, nors baimių tikrai nesumažėjo. O šįmet dar teko užsienyje vairuoti, nes turiu nuolatines komandiruotes į Ispaniją, o ten nuo oro uosto iki vietos dar 300 km. Tad nuomoju mašiną. Net neįsivaizduoji kaip pirmą kartą bijojau ten vairuot, tuo labiau, kad nei vietoves pažįstu, nei vairavimo kultūra išmanau, o ir kaskart mašina kita (jau tris išbandžiau). O dar iš tos požeminė aikštelės ten išvažiuot taip siaura ir statu doh.gif Nu žinok kas kartą labai bijau (dėl to imu pilną draudimą, be jokių frančizių). Įsėdus į naują mašiną kol viską susireguliuoju, dar truputėlį pasėdžiu kol nurimsta nervai ir tik tada važiuoju. O ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 04 18, 10:18)
Išsilaikiau teises 2003, vairuot pradėjau 2007, nes gyvenimas privertė. Tad stažą kaip jau ir nemenką turiu, nors baimių tikrai nesumažėjo. O šįmet dar teko užsienyje vairuoti, nes turiu nuolatines komandiruotes į Ispaniją, o ten nuo oro uosto iki vietos dar 300 km. Tad nuomoju mašiną. Net neįsivaizduoji kaip pirmą kartą bijojau ten vairuot, tuo labiau, kad nei vietoves pažįstu, nei vairavimo kultūra išmanau, o ir kaskart mašina kita (jau tris išbandžiau). O dar iš tos požeminė aikštelės ten išvažiuot taip siaura ir statu doh.gif Nu žinok kas kartą labai bijau (dėl to imu pilną draudimą, be jokių frančizių). Įsėdus į naują mašiną kol viską susireguliuoju, dar truputėlį pasėdžiu kol nurimsta nervai ir tik tada važiuoju. O ką daryt?

Bet vis tiek šaunuolė, kad važiuoji. T.y., žinai, kad "reikia", nemeti darbo, o imi ir darai. Baimė suprantama svečioj šaly vairuot. unsure.gif Aš su instruktorium tą patį maršrutą važinėjau ir tai susimėtydavau kur (!) čia man važiuot. doh.gif Šiandien netoli namų posūkio vos nepravažiavau, kur man puikiai žinoma vieta. blink.gif T.y., aš tebevažinėju tik su instruktorium ir nežinau, kiek dar tai tęsis... Galimai kitą sav. jau iš naujo turėsiu jaukintis darbinę... Baisu man labai dėl to.
Ir šiandien palygint buvau rami (nerami, bet pagal mano ramybės galimybes, tai ramesnė), ir instruktorius nespaudė, ir tai po visko sėdžiu ir kalatojuos. verysad.gif Nu kas per padaras aš. doh.gif

Pikkolo, o Lt ar dažnai vairuoji? Nežinau, ką reiškia dažnai, bet ar nėra taip, kad karts nuo karto? Nuo 2007m, jei nuolat, tai tikrai nemenkas stažas. unsure.gif
Atsakyti
dabar važiuoju kasdien, nes reik vaiką į darželį nuvežti, viešuoju niekaip neišeitų. Bet kai buvau dekrete tai ilgai nevairavau, aplamai po gimdymo pirmą kartą sėdau vairuot po 4 mėnesių. Bet jei galėčiau rinktis, tai nevairuočiau. Dažnai patiriu stresinių situacijų vairuodama. Tad kaip jau minėjau renkuosi kuo lengvesnius maršrutus, ir jei galiu laiką kada važiuoti. Nors atrodo va jau kiek metų vairuoju, patirtis ir visa kita, nu bet negaliu įveikt vairavimo baimės iki galo ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 04 18, 23:20)
Ir šiandien palygint buvau rami (nerami, bet pagal mano ramybės galimybes, tai ramesnė), ir instruktorius nespaudė, ir tai po visko sėdžiu ir kalatojuos.  verysad.gif Nu kas per padaras aš.  doh.gif

Šitas praeis daugiau važinėjant, svarbiausia tau, manau- kad baimė netrukdytu adekvačiai suprasti situaciją ir priimti teisingus sprendimus. Šiek tiek baimės- normalu, ji tik padeda būti atidesniai ir kvailysčių nedaryti, bet ta baimė neturi trukdyti vairavimui. Tam reikia laiko, svarbu, kad tik važiuotum 4u.gif
Atsakyti
Vis jus paskaitau. Teises turiu nuo šių metų sausio (išlaikiau iš pirmo karto, beje). Važinėjau kasdien į darbą ir atgal ir kiekvieną dieną stresuoju prieš važiavimą. Kaip tai vargina. Tikiuosi, kad praeis.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 04 19, 09:59)
dabar važiuoju kasdien, nes reik vaiką į darželį nuvežti, viešuoju niekaip neišeitų. Bet kai buvau dekrete tai ilgai nevairavau, aplamai po gimdymo pirmą kartą sėdau vairuot po 4 mėnesių. Bet jei galėčiau rinktis, tai nevairuočiau. Dažnai patiriu stresinių situacijų vairuodama. Tad kaip jau minėjau renkuosi kuo lengvesnius maršrutus, ir jei galiu laiką  kada važiuoti. Nors atrodo va jau kiek metų vairuoju, patirtis ir visa kita, nu bet negaliu įveikt vairavimo baimės iki galo ir tiek.

Bet tai nereiškia, kad blogai vairuoji? Galų gale, tikslą pasieki, kaip suprantu, t.y., nuvažiuoji iki reikiamo taško. Tai svarbiausia. Gal tiesiog nemėgsti, kaip kad pvz., nemėgsta futbolo. g.gif Arba, pvz., aš su malonumu niekada neplaučiau indų. biggrin.gif

QUOTE(denaxa @ 2016 04 19, 11:02)
Šitas praeis daugiau važinėjant, svarbiausia tau, manau- kad baimė netrukdytu adekvačiai suprasti situaciją ir priimti teisingus sprendimus. Šiek tiek baimės- normalu, ji tik padeda būti atidesniai ir kvailysčių nedaryti, bet ta baimė neturi trukdyti vairavimui. Tam reikia laiko, svarbu, kad tik važiuotum 4u.gif

Grynai taip instruktorius sako. Rėkauti nustojo. Ir man ramiau, nes ir jis, matyt, išmėgino taktiką spausti mane, dabar mėgina kitą. Vakar kelis k. sakė parodyt rankas. T.y., žiūrėjo kiek dreba. doh.gif Bet jau nebe taip tragiškai jaučiuos dėka jo, nors vis dar krataus.
Tiek, kad mokausi viską kaip ir iš naujo, iš pagrindų. Sakė, kad apie važiavimą vienai dar neturėtų būt kalbos, o tą ir pati pajutau vakar. doh.gif Liūdna dėl to man, bet ką padarysi. Praėjo laiko, nuo teisių išlaikymo, įgūdžių neturėjau, o dabar įsodino darbdavys ir važiuok sostinės gatvėm. doh.gif

QUOTE(locust @ 2016 04 20, 22:47)
Vis jus paskaitau. Teises turiu nuo šių metų sausio (išlaikiau iš pirmo karto, beje). Važinėjau kasdien į darbą ir atgal ir kiekvieną dieną stresuoju prieš važiavimą. Kaip tai vargina. Tikiuosi, kad praeis.

Na, kad išlaikei iš pirmo karto, tai jau, manau, šioks toks rodiklis. Tikiu, kad tavo atveju praeis tas stresas, tiesiog dar nedaug laiko.
Man visą reikalą apsunkina ir tai, kad ir šiaip gyvenime nesu didelė linksmuolė, po tokio ilgo ir sunkaus morališkai periodo. Tebegeriu ir antidepresantus, bet šiais laikais, turbūt, nieko stebėtino. Tai apskritai sunkiau į daug ką reaguoju. Dabar dar ta avarija. Ir dar juk ne nuosavu automobiliu... Atsakomybė ne tik prieš save ir tą, kuriam įvažiavau...
Šiek tiek baimės gal nėra blogai, vis dėlto geriau taip, nei kokia nelaimė. Tik kad nebūtų panikos, irgi svarbu, kaip matau.
Atsakyti
Man padėjo atsikratyti baimės tik kasdienis važiavimas nesirenkant lengvesnio kelio. Baimė praėjo maždaug įpusėjus antriems metams.
Dabar vairavimas malonumas. Dažnai renkuosi vairuot, net kai mb važiuoja kartu.

Normalu bijoti pradžioje, ir klaidų daug kas darėm, nesamonių visokių. Atsimenu čia pasakojau kaip grybavau pirmais kartais viena išvažiavus. Visko buvo.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 04 21, 21:06)
Praėjo laiko, nuo teisių išlaikymo, įgūdžių neturėjau, o dabar įsodino darbdavys ir važiuok sostinės gatvėm.  doh.gif

Viskas bus gerai. išmoksi ir važinėsi švilpaudama 4u.gif Aš va irgi po teisių išlaikymo buvau tokioj stadijoj, kai vienai ne ne ne... bet nieko gi neklausiau, važiavau, buvo ir smulkių techninių įvykių... ir taip pat pradėjau pas jį nuo pačios pradžios, nuo nulio. Po pusmečio jau važiavau varžybose, o dar po metų jau turėjau profesionalo teises smile.gif Taigi neliūdėk, viskas įveikiama 4u.gif
Kas liečia darbdavį- turiu tokią draugę, ji kažkada irgi buvo išsilaikius teises, viską pamiršus, nes savo mašinos neturėjo ir nei karto nevažiavo po išlaikymo, ir va po dviejų su puse metų darbdavė jos klausia- teises turi? Nu turiu... Tai va paimsi ten ir ten porą žmonių ir nuveši ten ir ten... O aš sulaukiu skambučio (skambino jau važiuodama) ir klausimo-" klausyk, o stabdant sankabą reikia naudoti? Aš neprisimenu..." doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti