QUOTE(zuikis5 @ 2016 04 15, 09:06)
Bent jau man tai pats svarbiausias dalykas atrodo normali psichinė būklė ir vidinis nusiteikimas - tiek mokantis, tiek vairuojant. Dar vienas svarbus dalykas man buvo įveikti vidinį "varovą" (kurį skatina ir aplinkinių nepakantumas) - būtinai reikia išmokti atsiriboti nuo aplinkos ir stengtis neskubėti. Nežiopsoti ir nesvajoti, aišku, bet jokiu būdu nedaryti nieko, kas viršija tavo galimybes ir nedaryti jokių manevrų, paskui kuriuos nespėja protas ir dėmesys. Pradžioj tas man buvo didžiausi iššūkiai, o su laiku viskas susitvarko - ir atstumai pasijaučia, ir reakcija pagreitėja. Sėkmės kuo didžiausios
Ačiū už sėkmės linkėjimus. Kad tik ji ateitų... Dėl emocinės būklės jau ir instruktorius sakė tą patį... Tai praeitąkart nespaudė, bet aš vis tiek sugebėjau porą k. žliumbtelt.

Sakė kas ir akivaizdu, kad mokytis pradėsiu, kai būsena nemaišys, nes dabar ji gerokai trukdo.
Nes tikrai, dabar važinėja, bet aš ne kažką galiu patobulėt. Ir pati suprantu. Kur ten. Tikrai aš nemoku atsiribot - sako dešiniau dešiniau dešiniau, ar dar kokią pastabą, tai man nuo to negerumo ant dūšios koooool
dašyla.
QUOTE(pikkolo @ 2016 04 15, 11:24)
Aš ir per daug link kairės pusės važiuodavau, man instruktorius patarė labiau stebėti veidrodėlius ir kad ašinė linija arba šaligatvio bortelis "eitų" per veidrodėlio vidurį, tuomet visada būsi juostos viduryje. Iš pradžių buvo gana sunku, bet kai tik pajusdavau kad per daug į kairę kreivoju, iškart pažiūrėdavau į veidrodėlį, kur tas šaligatvis "eina". Ir taip po truputį pradėjau važiuoti juostos viduriu. Night13 pabandyk ir tu taip. Gal pirmiau kur nuošaliau, jei bijai "pamesti" kelią, ar kai mažai mašinų, bet su laiku pamatysi, kad išmoksi vairuot. Aš esu įsitikinusi, kad man nėra skirta vairuoti, nes nejaučiu atstumų, nejaučiu mašinos, bijau vairuoti žiemą, bijau vairuoti svetimoj vietoj ir pan. Bet patikėk, patirtis daro savo. O blogiausiu atveju tiesiog pasireguliuoji maršrutą (ar važiavimo laiką) pagal save.
Geras patarimas, reiks pastebėt tą ašinę liniją, ačiū.

O kiek laiko tu vairuoji savarankiškai? Ar labiau karts nuo karto (atsiprašau, temos nedaug paskaičiau, jei rašei)...
Matai, aš neturiu dabar ką vairuoti. Darbinė mašina dar remonte.

Tai kol kas tik su instruktorium mokaus. Bet čia neilgo laiko klausimas.
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 04 15, 15:24)
-Niekas gi negimė mokėdamas. Pamažu pramoksi.
--Aš tik vieną kartą dar sėdau prie vairo. Kosmosas kažkoks... Su tom pavarom sunku man susigaudyti. Ir kaip viską daryti reiks vienu metu... Pedalus spausti, posūkius rodyti, pavaras perjunginėti, vairuoti ir dar į veidrodėlius žiūrėti... Misija neįmanoma.
Na bet aikštelėje nieko nenulaužiau ir ant nieko neužvažiavau
-Jis tą patį sako...
--Sėkmės mums abiems.

Nebaisu buvo vienai? Man seniau būdavo paniška baimė vien pagalvojus apie tai, kaip sėdu viena prie vairo. Niekas nereguliuoja ir pan. Bet čia išsilaikius teises. Neturėjau ir auto, tai ir nebuvo kur sėst. Dabar, kai žinojau, kad reiks vairuot darbe, per atostogas parai išsinuomavau mašiną. Ir kažkaip savaime nebebijojau, o norėjau.
QUOTE(denaxa @ 2016 04 15, 22:52)
Pajausi savaime, kol nejauti- tiesiog pasižiūrėk į dešinį veidrodėlį, matosi, kokiu atstumu važiuoji. Pajautimas atsiras gerokai vėliau.
Tai aš žiūriu, man atrodo, užvažiuosiu ant borto, o vis tiek sako dešiniau dešiniau.

Dėl to nervinaus, bet praeitą pamoką kažką vos lyg pajutau, kad galima ten arčiau važiuoti.

Bet čia su instruktoriaus mašina. Turbūt, persėdus į darbinę, nebus tas pat.
QUOTE(valkata @ 2016 04 16, 23:56)
Mane paauglystėje kai tėvas mokino, tai padėdavo ant žemės kokį akmenį ir liepdavo man jį ratais pervažiuoti. Tikrai padėjo susivokti kur mašinos šonai.
Oho.

O tai padangų "nesuvalgo"? Ar ten mažą akmenuką... Kažkodėl ėmiau įsivaizduot nemenką tą akmenį.
Ryt vėl pamoka. Anąkart vis tik apramino mane ir dabar jaučiuos kiek ramiau, bet vis tiek kinkas drebinu.
Pradėjau labai bijot kitų mašinų... Atrodo, arba į užpakalį įvažiuos, arba į šoną, arba aš įvažiuosiu.

Seniau to nebuvo...
Tas seniau sąlyginis, žinoma. Kiek aš čia pavažiavau...