QUOTE(snickers @ 2015 06 21, 13:22)
Toks jausmas , kad apie mane rašot, sėdinčią su batonais, šviežia žuvimi ir kvepiančiais pomidorais kavinukėje einant link tunelio- ten tooooooks saulėtekis

Tas padavėjas jau trečia dieną žino , ką atnešti
Aha, tas jausmas ten nerealus

. Taip pasiilgau, kad jau nesulaukiu. Nors man jau toks jausmas, kad išbandėme visus pietų Dalmatijos turgus ankstyvais rytais. Visur nerealu, bet prie Omišo vis dėlto - kažkas tokio
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2015 06 21, 12:28)
o nuo kurios vietos vaziuodavot jeigu ne paslaptis

ir ten kaip suprantu reikia kirsti BaH? Tai jeigu mes pvz kiekviena diena ten pirmyn atgal vaziuotumem per BaH jokiu problemu?
kad dabar lyg ne austriu sezonas iki rugsejo

o vat midijos tai niam niam tik gaila be manes ju niekas nemegsta

bet turbut galima vietinese kavinukese ju uzsisakyti be problemu?
Važiuojame paprastai nuo Gradac (čia paskutinis miestas prieš BH sieną. Dėl kirtimo - buvo dienų, kai po keturis kartus sieną kirsdavome - jokių bėdų. Tik niekaip nesuprantu - kam jums kasdien pirmyn-atgal per tą sieną? HB siena nuo Pelješac pusiasalio - apie keliasdešimt km, kempingai, kuriuos žiūrite - maždaug pusiasalio viduryje, tai dar +50 km. Nuvažiuojate ir leidžiate laiką pusiasalyje, kur daugybė miestukų ir net nemažų miestų, jei yra noro, galite persikelti į Korčulos, Mljet salas, nuvažiuoti iki Dubrovniko - visam tam sienos kirsti nereikia, ji jau likusi už nugaros

.
Dėl austrių - tai jūs, matyt, remiatės legendine "r" raidės prancuziška taisykle. Tas principas buvo išrastas, kai valgytos tik laukinės austrės - pavasarį (kai mėnesiai turi pavadinime "r", austrės neršia, todėl laikomos skanesnėmis, o rudenį - būna riebesnės, nes pritunka per vasarą

. Bet Kroatijoje, kaip dabar ir visoje Europoje, austrės auginamos veisyklose ir valgomos ištisus metus. Beje, būtent kroatai išsaugojo senają europietiškąją austrių veislę, kurios nebelikę niekur kitur.
Dėl midijų - taip, jas siūlo kiekviena kavinė ir restoranas. Tik skirtumas toks - jeigu šviežių tiesiai iš jūros, kurias galite gamintis pati, kaina - apie 1,5 eu, tai kavinėje midijų porcija, tiesa, didžiulė - apie 10 eu.
Man Pelješac pusiasalyje labiausiai patiko prie midijų-austrių augyklų veikiantis mažučiukai restoranėliai, teisingiau - vos keli staliuki po pušimis ant įlankos kranto. Atvažiuoji, sutari su šeimininkais, jie tiesiai iš jūros ištraukia tinklą su austrėmis, čia pat vietoje atidaro, dar pasiūlo citrinos, baltos šviežios duonos, baltojo jų gamybos vyno. Stebuklas