QUOTE(enura @ 2015 06 22, 16:08)
aciu uz info

man patinka miestukai su siaurom gatvelem
o tas mokestis tai turbut staltieses bus, kaip Sicilijoje "coperto". tada jau arbatpinigiu papildomai nebereikia palikti jeigu jis iskaiciuotas.
Aha, kroatai italų pavyzdžiu pradėjo įsivedinėti staltiesės mokestį: tai yra, jei picą psiimate išsinešimui ar kavą griate prie baro, mokesčio nėra, jei atsisėdate prie staliuko, kur jus reikės aptarnauti - mokėsite papildomai. uuuuu, lupikai
Beje, Korčulos gatvelės ne paprastai siauros: miestelis suprojektuotas lyg žuv

es griaučiai - tai yra, viena gatvelė tiesi, o šoninės yra šiek tiek išlenktos, kaip žuvų groblai. Taip padaryta tam, kad į miestelio kiemus neįsisuktų vėjas, kuris ten gana stiprus.
Centrinėje Korčulos aikštėje šv.Marko bažnyčiojeyra Tintoretto paveikslai. Įėjimas į bažnyčią mokamas - pernai buvo 5 kunos žmogui (2,5 LT).
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2015 06 22, 11:47)
mano mintis skaitot, kaip tik norejau del Mostaro klausti. Kaip supratau verta ten nuvaziuoti ir su salim, miestu susipazinti ir dar tuo paciu ir naudos gauti, t.y. apsipirkti ir skaniai pavalgyti
Į Mostarą tikrai verta - labai gražus miestas, senoji BH sostinė, architektūra turkiška, daug mečečių ir minaretų, o visas senamiestis - ištisinis turgus, beje, yra labai įdomių dalykų (šalikų, indų, kilimų už labai pigiai

)
Pusiaukelėje nuo Kroatijos (skaičiuoju nuo miestelio Gradac) ir Mostaro yra grsieji Kravice kriokliai (prie kaimelio Liubuški, važiuojant nuo Čapljina link Liubuški). Vaizdai labai įspūdingi, po krokliais galima maudytis, nors yra vienas bet - iki krioklių reikia perplaukti labai sraunia kalnų upe, platumo gal daugiau nei Vilnelė, srovė didelė, vanduo ledinis, jokio nusileidimo į vandenį nėra, tiesiog šoki nuo betoninio atitvaro. Gelbėtojų irgi nėra, kaip ir valčių, tiltelių ir panašiai. Bosniai atsipūtę. Mano sūnus 12-kos metų perplaukė, bet jis buvo turbūt jauniausias plaukikas. Šiaip mažiukų vaikų ten leisti nereikėtų.
Vėlgi - iš Mostaro artėjant prie Kroatijos, prie miestelio Počitelj yra viešbutis "Jelčic" ir jo restoranas (šalikelėje virėjo figūra pastatyta). Maistas buvo nerealus, stebuklingas ir taip toliau - grilyje kepta minkštutė veršiena, buvės, kalnas daržovių. Su gėrimais kainavo 42 eu

keturiems.