QUOTE(enura @ 2015 06 21, 20:48)
kasdien tai tikrai nevazinesim, bet pasitikslinau ar nekyla kokiu bedu daznai kertant
del austriu taip, butent del R raides ir klausiau, nes kaip ten bebutu daug kas tuo dar vis vadovaujasi. dekui, kad apsvietet, dabar zinosiu kad nevisai tiesa
aisku kaina tai fantastine 1,5 eur
bet nemoku as ju gaminti
visada kavinese/restoranuose valgau. gal koki receptuka tuo paciu duotumet pagal kuri gaminat
nes esant tokioms salygoms griekas butu nepasinaudot galimybe
o jau del restoraneliu prie augyklu tai is vis
tai turetu buti pacios geriausios vietos joms valgyti
o kazkur iskabos buna apie tas augyklas
ar reikia klausti vietiniu kur jas rast?
viska ka apraset apie pusiasali man labai labai patiktu
bet deja kitiems su kuriais vaziuosiu visa tai jokio ispudzio nedaro...
nu va ir sugadinot visa idile
jau galvojau bus beveik rojus zemeje, bet... pasirodo visur savi nuansai ....
ziurejau ir as kad dar Orebice pusej nemazai kempingu yra. o kaip ten ? gal irgi neblogai?
del austriu taip, butent del R raides ir klausiau, nes kaip ten bebutu daug kas tuo dar vis vadovaujasi. dekui, kad apsvietet, dabar zinosiu kad nevisai tiesa
aisku kaina tai fantastine 1,5 eur
o jau del restoraneliu prie augyklu tai is vis
viska ka apraset apie pusiasali man labai labai patiktu
nu va ir sugadinot visa idile
ziurejau ir as kad dar Orebice pusej nemazai kempingu yra. o kaip ten ? gal irgi neblogai?
Nesukite sau galvos dėl smulkmenų: gyvenamoje saloje
Dabar iš eilės: midijų - austrių augyklos prasideda nuo pat įvažiavimo į pusiasalį. Ranka rašyti užrašai prie pastatų, neretai panašių į sandėlius ar rajono degalinių parduotuvėles, skelbia "Školki" (midijos) ir "Kamenici" (austrės). Einate, ieškote šeimininkų, užsisakote. Dažnai tokiose užeigose vos vienas kitas staliukas, o neretai vietoj jų - plasmasinė kėdė. Bet maistas nuostabus.
Kavinių-restoranų su jūros gėrybėmis daugybe Stone, dar daugiau - Maly Stone. Važiuojant giliau į pusiasalį, yra užeigėlė prie įva-iavimo į miestelį Drače (įlankos pusėje). Ten prie kelio namukas ir prieplauka parduoda išsivežimui ir gamina vietoje.
Receptas - pats paprasčiausias - midijas nuplauti, kurios išsižioję ir nenori užsičiaupti, išmesti, iš kriauklių tarpelių peiliuku išlupti jūržoles. Suversti į didelį puodą BE VANDENS, uždengti ir kaitinti maždaug 10 min, kol midijos atsivers. Kitam puode pakepinti svogūną, česnakus, gerai būtų ir salierų stiebai kapoti, įpilti pusę stiklinės vyno, pusę stiklinės grietinėlės, kai užvirs, sudėti ten pat midijas (skystis, kurį jos išskyrė, turi ir likti pirmajame puode, nes ten neretai būna smėlio), išmaišyti ir valgyti su balta duona arba prancūziškomis bulvytėmis (kroatai, beje, nesivargina - sudeda į puodą midijas, įspaudžia česnako, užpila vyno, pakaitina ir valgo, bet maniškiams mano variantas patinka labiau, receptas, beje, autentiškas prancūziškas
Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2015 06 21, 19:44)
buvom ir mes prieš 2-3 metus postojna jama. ėjom tik į urvus-deja kainos nepamenu jau. ir nepasakyčiau kad šalta buvo. tuomet buvo liepa, važiavom iš venecijos-kurioj tikslia žinau kad buvo +28, tad panašiai turėjo būt ir prie postojna jama. net foto pažiūrėjau-dukra ir brangioji su džinsais ir lengvais megztukais 
Papildyta:
jurasaule, taip meistriškai-gurmaniškai aprašai jūros gėrybes, kad net paragaut užsinorėjau
nors niekas nesam namuose pamišę dėl jūros gėrybių 
Papildyta:
jurasaule, taip meistriškai-gurmaniškai aprašai jūros gėrybes, kad net paragaut užsinorėjau
Eceri, dėl Postojna jamos - tai taip, lauke, kai buvom, tai buvo +35, bet viduje nusileidus - apie +16, sustirau iš širdies
O dėl jūros gėrybių - surizikuokit gi bent kartą. Mes kai kroatijoje pirmą kartą austres užsisakinėjome, paėmėme po vieną pradžioj, paskui dar po dvi, tada mano vyresnysis vaikas atsisakė - esą sotus, o mažius 12-kos išsireikalavo dar papildomai. Taip kad niekada negali žinoti.
O Lietuvoje aš jūros gėrybių nebelabai galiu pirkti, nes po Adrijos-Viduržemio jūrų, kur tiesiai traukia ir parduoda, pas mus man os visą laiką dvėseliena atsiduoda. Nors yra Vilniuje viena parduotuvė, kur geras veža, bet kainos
Beje, kas skaitote, neapsigaukite, kad Kroatijoje jūros gėrybės pigios - midijos, taip, kaip ir rašiau 1,5-2 eu, bet krevetės, priklausomai nuo dydžio - apie 40-60 litų, aštunkojai panašiai, dorados - apie 40 lt (tiek prašė Zadaro turguje), užvietines makreles ir skumbres mokėjau apie 20 lt







