QUOTE(Obuoliausia @ 2015 07 09, 13:45)
Dėl nuvažiavimo per parą - didžiausia problema yra "juodoji skylė" Varšuva... Bent mums taip buvo. Žemėlapis atnaujintas prieš pusę metų, pražiopsojom naujo greitkelio nuorodą, kurio "nematė" ar tiesiog nevedė GPS... Kitas nuvažiavimas, per kurį norėjo vesti - buvo uždarytas. Aplink pačią Varšuvą pakankamai daug kelių remonto darbų... Jei šita vietovė pravažiuota ne vieną kartą, tada gal bus lengviau išsiorientuoti.
Cia siemet dar tebevyksta keliu darbai aplink Varsuva?

Ufff, laukia ilgas kelias...
Mes pries keturis metus dviems isleidom maziau nei 1000 eur. Siemet planuojam su rezervu iki 1500eur, o kadangi vaziuosim keturi suauge viena masina, tai dar siek tiek susitaupys kurui ir keliu mokesciams.
Is Vilniaus pajudesim tik 8 val ryto, truputi pergyvenu, kad kiek velokai, bet kitaip nesigauna, kiek leis musu dvimete, bandysim laikyti tempa, nes planuojam pasiekti Mikulova

Gal esat kas taip velai iskeliave, kelinta daug maz pasieket Mikulova?
Ir ar nieks nesat vaziave nuo alpiu kelio Karawankenn tuneliu i Slovenija? Kazi tas tunelis visa para atidarytas? Neapsisprendziu kurioje puseje daug maz planuotis nakvyne
Beieskodama info atradau dar siek tiek tradiciniu Dalmatijos regiono patiekalu pavadinimus :
Brodet od riba - žuvies troškinys: įvairių rūšių žuvis su alyvuogių aliejumi, vynu, svogūnais, česnaku ir petražolėmis.
Dalmatinski pršt šiek tiek parūkytas Dalmatijos kumpis.
Dingac ir Postup - raudonieji vynai.
Djuveč - su ant grotelių kepta mėsa valgomas garnyras iš ryžių, pomidorų, pipirų ir svogūnų.
Fritule - riebaluose kepta mielinės tešlos kepinys, apibarstytas cukraus pudra.
Koštradina - virta ėriena, dažnai patiekiama su Dalmatijos pomidorų padažu.
Lozovaca ir Travarica - Dalmatijos vynuogių ir žolelių trauktinės.
Mantala - alaus tirštimų duona, pietinės Dalmatijos valgis.
http://www.quest.lt/...ante-sibenikas/