QUOTE(MPukuotasis @ 2015 07 29, 13:05)
Sužinojau, kad čiužiniai yra gamintojo "PERDORMIRE". Gal kažką esate apie juos girdėję? 

Lietuvoje jais mazai prekiaujama, kazko blogo apie pati gamintoja nepasakysiu, o kas del ciuziniu, tai palete pas juos plati, reiketu konkretizuotis apie kuri modeli kalbam.
Ilgai rinkausi ir dvejojau. Tarp favoritu buvo Tyla**, taciau stabde kaina. Galiausiai isigijau Kovas ciuzini, perpus pigiau. Kol kas labai patinka, jokiu adaptacijos periodu. Judesiai nepersiduoda, miegu patogiai. Rekomenduoju:)
QUOTE(tursi @ 2015 07 29, 19:14)
Ilgai rinkausi ir dvejojau. Tarp favoritu buvo Tyla**, taciau stabde kaina. Galiausiai isigijau Kovas ciuzini, perpus pigiau. Kol kas labai patinka, jokiu adaptacijos periodu. Judesiai nepersiduoda, miegu patogiai. Rekomenduoju:)
O tai kokia to Jusu minimo per pus pigesnio ciuzinio sudetis? Perpus pigesnis negali buti, jei lyginamuose ciuziniuose yra tokios pat ar labai artimai panasios sudedamosios dalys.
Papildyta:
QUOTE(esaba @ 2015 07 29, 18:04)
Sveiki,
Reikia patarimo dėl čiužinio 160x200 cm, dviem asmenims, 170/63 ir 175/76. Kad atitiktų kainos ir kokybės santykis.
Lova užsakinėsime pas baldininkus, ji bus su grotelėmis.
Ačiū.
Reikia patarimo dėl čiužinio 160x200 cm, dviem asmenims, 170/63 ir 175/76. Kad atitiktų kainos ir kokybės santykis.
Ačiū.
QUOTE(MPukuotasis @ 2015 07 29, 19:12)
Meginsiu ir aš tada taip. 180x200 arba 200x200, dviem asmenims: 170/85 ir 185/105. Kaina iki 600eur. Lova su grotelėmis 

Vis delto reiketu kazka papasakoti ir daugiau... tik zinant sudejimo duomenis ir kokios pinigines galimybes, neatsizvelgiant i pomegius, poreikius ir kt. rekomendacijos gaunasi tarsi nukeltos is oro...
O aš niekaip neapsisprendžiu - į dvigulę lovą pirkti du viengulius 80x200 ar dvigulį 160x200. Antičiužinuką turim. Dvigulis gaunasi truputį pigiau, bet mano ir vyro svorio skirtumas 30 kg, tai galvoju gal apkeitinėti bus galima... nu bet ištikro absol nežinau kaip pasirinkti...
Patarkit iš praktikos kaip geriau.

QUOTE(sapniukas @ 2015 07 29, 20:46)
Vis delto reiketu kazka papasakoti ir daugiau... tik zinant sudejimo duomenis ir kokios pinigines galimybes, neatsizvelgiant i pomegius, poreikius ir kt. rekomendacijos gaunasi tarsi nukeltos is oro...
1. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai.
200x200 arba 180x200, aukščio limito kaip ir nėra.
2. Jūsų ūgis ir svoris.
170/85 ir 185/105.
3. Ant ko (čiužinio, lovos ar žemės) miegojote iki šiol.
Keletą metų miegama ant kietos ir nepatogios sofos. Draugė labai nesiskundžia, bet aš asmeniškai atsikeliu be jokių patalų ant jos paviršiaus ir nesijaučiu labai gerai rytais (kurį laiką teko miegoti dvigulėje lovoje ant kieto čiužinio, abiems visai tiko ir patiko, bet neįsivaizduojame koks čiužinys buvo).
4. Numatoma čiužinio kaina.
iki 600 Eur.
5. Norisi kieto ar minkšto čiužinio.
Asmeniškai norėčiau minkšto, o draugė kieto. Tačiau kiek teko miegoti ant kieto čiužinio, nėra jis toks jau ir kietas, tai manau viskas būtu gerai iki tol kol jis nebūtu kaip akmuo.
6. Norite, kad miegant būtų šilčiau ar vėsiau.
Nesvarbu jeigu šilčiau nėra iki tokio lygio jog prakaituotum. Asmeniškai geriau užmiegu kai vėsu, bet šiluma kaulu irgi nelaužo.
7. Ar namuose drėgna, gal Jus linkęs prakaituoti.
Namuose nėra drėgna ir abu neesame linkę prakaituoti.
8. Ant kokio pagrindo (lovos grotelių ar kt.) bus dedamas čiužinys.
Lovos su grotelėmis.
9. Paminėkite, jei turite kažkokių reikšmingų sveikatos sutrikimų.
Abu jauni/sveiki manau jokių konkrečių sutrikimų negalėčiau paminėti, nebent tai kad draugė alergiška pūkams, kas turbūt didelio skirtumo neturi

QUOTE(Vaidulys @ 2015 07 29, 22:27)
O aš niekaip neapsisprendžiu - į dvigulę lovą pirkti du viengulius 80x200 ar dvigulį 160x200. Antičiužinuką turim. Dvigulis gaunasi truputį pigiau, bet mano ir vyro svorio skirtumas 30 kg, tai galvoju gal apkeitinėti bus galima... nu bet ištikro absol nežinau kaip pasirinkti...

Vaidulys,
kai dideli svorių, miegojimo įpročių, sudėjimų skirtumai visada rekomenduotina pasižiūrėti individualiai ir pritaikyti čiužinius atskirai kiekvienam.
Be to, viengulių čiužinių priežiūra lengvesnė, užvalkalus, pvz. mūsų gaminių, skalbti paprasčiau (nusivelka užvalkalai viršus/apačia atskirai), vartyti (jei to reikia) patį čiužinį lengviau.
Aišku, lemiamas apsisprendimas priklauso nuo jūsų norų, finansų.
Papildyta:
QUOTE(MPukuotasis @ 2015 07 30, 07:50)
1. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai.
MPukuotasis,
universalesnis čiužinys yra TYLA***, nes virš spyruoklinio MULTIPOCKET bloko yra du komforto sluoksniai, kurie daugeliu atvejų prisitaiko prie įvairiausių svorių (viršutinis-lateksinis, nusegamas užtrauktuku ir po juo esantis HR putų poliuretano).
Kitas variantas-pasinaudoti dabartine akcija ir įsigyti HARMONIJA*** , kuris turi taip pat viršutinį nusegamą sluoksnį (viskoelastinį, minkštesnį), o pats branduolys-pilnaviduris, sluoksniuotas, su viršutiniu 3d tinkleliu(atlieka 2 f-jas: sukietina, nepakenkdamas elastingumui ir "oro pagalvė" čiužinio viduje, skirta didinti oro pralaidumą).
QUOTE(MPukuotasis @ 2015 07 30, 08:50)
Itariu, kad Jusu drauge alergiska ne konkreciai pukams, o namu dulkiu erkutems. Ir patikekit, tai labai rimtas argumentas renkantis ciuzini.
Tokiais atvejais labiausiai pasiteisina poliuretaniniai ciuziniai. Kokybiski uz norima kaina, ar netoli norimos kainos, butu HR poliuretano ciuziniai kaip Royal Vital Pur H3 kietumo, Prestige KS55 H3 kietumo, brangesni, bet ir dar labiau patogus butu Laguna arba Cascada su termoreguliacinio viskoelasto sluoksniu. Sie du ciuziniai yra H-Universalaus kietumo, tikrai nepasirodys nei Jums nei Jusu antrai pusei per minksti.
200x200 ismatavimo nerekomenduociau uzsisakineti, nes labai sunku toki dideli ciuzini priziureti, be to, tai jau nestandartinis ismatavimas kainuosiantis zymiai brangiau..
Papildyta:
QUOTE(Vaidulys @ 2015 07 29, 23:27)

Siaip pvz. Vokietijoje pagrinde yra perkami i dvigules lovas du vienguliai ciuziniai, nes tokius daug lengviau priziureti. Dviguliai labiau populiarus postsovietinese salyse....
Zinoma, dar yra galimybe ne viena ciuzini susikomplektuoti is 2 skirtingu kietumu branduoliu (H3+H2, H3+H4 ir t.t.) po vienu istisiniu uzvalkalu, pvz. visus Metzeler gamintojo ciuzinius, daugeli poliuretaniniu Fey gamintojo ciuziniu, bei kt.
QUOTE(sapniukas @ 2015 07 29, 21:46)
O tai kokia to Jusu minimo per pus pigesnio ciuzinio sudetis? Perpus pigesnis negali buti, jei lyginamuose ciuziniuose yra tokios pat ar labai artimai panasios sudedamosios dalys.
Papildyta:
Papildyta:
kas dėl papildomos informacijos apie:
reikia patarimo dėl čiužinio 160x200 cm, dviem asmenims, 170/63 ir 175/76. Kad atitiktų kainos ir kokybės santykis.
Ačiū.
Perskaičiau daug informacijos šioje temoje, ir pasimečiau, kokio čiužinio ieškoti

ar su spyruoklėmis ar mišrų ar be spyruoklių. Kad turėti nuomonę, reikia ant visokių pagulėti ir tada butų galima palyginti. Kas dėl kainos, be abejo ne pačio brangiausio, kur reikia mokėti už reklaminius triukus. Reikia normalaus čiužinio, kad gerai jaustumeisi atsikėlęs, kad pailsėtų raumenys ir stuburas, kad po kažkiek metų neatsirastų duobės:). Kažkokių problemų ar super reikalavimų nėra. Gal kas iš patyrimo gali patarti, ar būtinas nusegamas viršus, kad išsiplautų, kaip dažnai jis plaunamas, kokia medžiaga praktiškiausia, ar prakaituojama, nes visiškai nepralaidus orui ir pan.. Manyčiau, kad nenoriu dormeo , nes iš dviejų skirtingų žmonių girdėjau, kad labai prakaituoja miegodami, ypač vyrai.
ačiū
Sveiki,
norėtumėme patarimo renkantis čiužinį. Esame jauni žmonės, tuo pačiu ir turimas pinigų krepšelis nėra didelis, tačiau norisi už turimus pinigėlius išsirinkti geriausią variantą.
1. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai: 160x200 cm
2. Jūsų ūgis ir svoris: ji 179/62 ir jis 193/85.
Metus miegame ant naujos spyruoklinės sofos: nepatogu, bet per tiek laiko spėjome įprasti, o ir po darbų miegame kaip užmušti
apie 400 Eur, max 500 (jei tas šimtas eurų labai ženkliai keičia galimo įsigyti čiužinio klasę ir kokybę, tuomet papildomai pataupytumėm, idealu būtų iki 400)
Abu sutinkame dėl vidutinio kietumo čiužinio, kietas kaip akmuo ar minkštas ir beformis erzintų.
Aš mėgstu šilumą ir man visur visuomet šalta, o draugui atvirkščiai - karšta ir nuolatos miega be kaldros. Tad manau čia reikėtų to aukso viduriuko
Namuose nėra drėgna, aš nesu linkusi prakaituoti, o draugui (galbūt dėl to, kad jam nuolatos karšta), naktį kartais sudrėksta nugara.
Lovos su grotelėmis.
Abu esame jauni, tad jokiais skausmais ar jaučiamais negalavimais nesiskundžiame, tačiau abiejų stuburas yra iškrypęs, tad, jei mano menkos turimos žinios yra teisingos, reikėtų tvirtesnės atramos stuburui.
Kadangi čiužiniais pradėjau domėtis visai neseniai ir tikrai nieko nenusimanau, būsiu labai dėkinga už patarimus ir konkrečių variantų siūlymus.
norėtumėme patarimo renkantis čiužinį. Esame jauni žmonės, tuo pačiu ir turimas pinigų krepšelis nėra didelis, tačiau norisi už turimus pinigėlius išsirinkti geriausią variantą.
1. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai: 160x200 cm
2. Jūsų ūgis ir svoris: ji 179/62 ir jis 193/85.
Metus miegame ant naujos spyruoklinės sofos: nepatogu, bet per tiek laiko spėjome įprasti, o ir po darbų miegame kaip užmušti

apie 400 Eur, max 500 (jei tas šimtas eurų labai ženkliai keičia galimo įsigyti čiužinio klasę ir kokybę, tuomet papildomai pataupytumėm, idealu būtų iki 400)
Abu sutinkame dėl vidutinio kietumo čiužinio, kietas kaip akmuo ar minkštas ir beformis erzintų.
Aš mėgstu šilumą ir man visur visuomet šalta, o draugui atvirkščiai - karšta ir nuolatos miega be kaldros. Tad manau čia reikėtų to aukso viduriuko

Namuose nėra drėgna, aš nesu linkusi prakaituoti, o draugui (galbūt dėl to, kad jam nuolatos karšta), naktį kartais sudrėksta nugara.
Lovos su grotelėmis.
Abu esame jauni, tad jokiais skausmais ar jaučiamais negalavimais nesiskundžiame, tačiau abiejų stuburas yra iškrypęs, tad, jei mano menkos turimos žinios yra teisingos, reikėtų tvirtesnės atramos stuburui.
Kadangi čiužiniais pradėjau domėtis visai neseniai ir tikrai nieko nenusimanau, būsiu labai dėkinga už patarimus ir konkrečių variantų siūlymus.