Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(Vidam @ 2016 03 22, 08:53)
nute labai gražus kupstukas wub.gif
Bet gal reikia kažkiek pareguliuoti  g.gif Gal neprasibraus per lapus žiedai  g.gif Man kai pirmi metai, tai nesusigaudau dar apie juos. Kai palandžiojau, pažiūrėjau nuotraukų tai gražu kai kupstas nemažas, svyrantis ir kupstai žiedų. Na eksperimentuosiu, aišku jei per karščius nenumarinsiu. O tos standartinės, tai kai kurios irgi kaip pasiutusios leidžia atžalas, nukrapštau ir vėl priaugę. Visos auga vienodomis sąlygomis, o kokios skirtingos- vienos prisiplojusios prie žemės kaip blynai, kitos ant ilgų kotų lapus aukštyn iškėlusios  lotuliukas.gif
Atrodo saulės mažai yra, bet margučių lapai margi margi, nors žiemą buvo žali. Be jokių lempų, bet gyvena  visos ant palangės wub.gif  Baltus vaikučius-albinosus atskyriau, nesulaukiau kada pažaliuos ir kol kas gyvena ir netgi žaliais taškučiais pasipuošė.

Standartai dažnai pradeda "vaikuotis" prieš žydėjimą. Beje, atsargiai - krapštant labai labai mažus kartais galima nukrapštyti ir besiformuojančius žiedus. Kai kurių veislių ant žiedstiebio būna nedideli lapukai. Aišku, yra kai kurių veislių, kurios nuolat auginasi pamainą. Aš kartais palieku kokį vieną paaugti, kai noriu pasidauginti veislę.
Kai kurias sanpaulijas verta auginti vien dėl lapų mirksiukas.gif Ir, skirtingai nuo strepsių, lapų įvairovė labai dideli. Ir ne tik dėl margumo, bet ir dėl lapų formos. Manęs net yra klausę: "o ką, čia irgi sanpaulija?" lotuliukas.gif
Atsakyti
man daugumai matosi kazkokie taskiukai,tai vis mastau kas cia bus,ziedai,ar pazastinukai ax.gif
Papildyta:
Rima maciau tau numire visi grog,tai turiu dar viena didesni uz juos likusi,iduosiu tau ,auginkis,gal sis gyvens,iduosiu kaip visada. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2016 03 22, 09:07)
Standartai dažnai pradeda "vaikuotis" prieš žydėjimą. Beje, atsargiai - krapštant labai labai mažus kartais galima nukrapštyti ir besiformuojančius žiedus.

Atrodo kad ne žiedai buvo, matėsi kad vaikučiai. Gal nebekraštysiu g.gif bus daugiau žiedų kai kelios augs biggrin.gif
Atsakyti
Nieko man neišeina savo grožius pasidemonstruoti. Nuotraukos su mano klipata-invalidu fotiku gaunasi tik tokios:

user posted image]My Webpage[/URL]
Tad neverta net baterijas eikvoti. Teks džiaugtis tik jūsiškiais grožiais ir natūra ant palangės.

Čia miniukas pirktas ,,Ermitaže" kovo 17 d. Realiai žiedai tamsesni.

Atsakyti
evora, labai graži kompozicija wub.gif
Galvojau irgi keletą sodinti į vieną vazoną, bet pabijojau, kad nuaugs lapai į vieną pusę, sunyks tų šonų, kur liečiasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(P.Kristina @ 2016 03 23, 08:57)
evora, labai graži kompozicija  wub.gif 
Galvojau irgi keletą sodinti į vieną vazoną, bet pabijojau, kad nuaugs lapai į vieną pusę, sunyks tų šonų, kur liečiasi  g.gif

Aš mamai buvau pripirkusi visokiausių spalvų miniukų. Ji juos vis prikaišiodavo į tarpus tarp didelių vazonų. Laistant būdavo sunku prieiti, o ir 83 m. sulaukus judesių korekcija nebe ta, tad pasitaikydavo ir nelaimių. Tada paėmiau plokščius didelius rudus plastikinius vazonus kur kaktusus sodindavau ir po 3 sanpaulytes susodinau. Labai gražiai visos sužėlė, o kai sužysta, tai gražiausia stalo puošmena.
Tą padariau ir su saviškėm trim . Turiu baltą stambiais žiedais, šviesiai violetinę ir tą kur foto žydi. Kad jautrūs lapeliai nesiliestų žemės, pakišu po vieną kitą gražų akmenėlį. Vienodam krūmo išauginimui, vis pasukinėju vazoną. Kol kas rezultatas džiugina.

Atsakyti
Galiu tik įsivaizduoti, koks grožis, kai visa kompozicija pražysta wub.gif

Pasirodysiu savo Ermitažinę ax.gif Kol kas stovi ant stalo atokiau nuo kitų gėlyčių, niekuo nepurškiau, kol kas nieko nepastebėjau (tfu tfu tfu). Sausį sūnus mėlyną Maximinę dovanų gavo. Irgi kol kas nieko ax.gif

user posted image
Atsakyti
Niekada nėra pasitaikę iš kokios nors pardės, turgaus parsinešti nesveiką, apkrėstą sanpauliją. Tai ir jokių atsargumo priemonių niekada nesiimu.
Papildyta:
Čia mamos miniukai tik susodinti-radau senesnių laikų foto.

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 22, 13:56)
Nieko man neišeina savo grožius pasidemonstruoti.

Pirmoji tikra gražuolė, nors ir prastai matosi thumbup.gif

Ar nekyla problemų dėl drėgmės, kai sodinat kelis augaliukus į vieną vazoną g.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2016 03 23, 17:58)
Pirmoji tikra gražuolė, nors ir prastai matosi thumbup.gif

Ar nekyla problemų dėl drėgmės, kai sodinat kelis augaliukus į vieną vazoną g.gif

Tikrai problemų neturėjom, nors šioje temelęje buvo prognozių, kad nieko gero nebus.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 23, 18:03)
Tikrai problemų neturėjom, nors šioje temelęje buvo prognozių, kad  nieko gero nebus.

Viskas priklauso nuo priežiūros - ir atskiruose vazonuose auginant galima ir supūdyt, ir šienu pavert smile.gif Svarbu, jog pasiteisino toks būdas smile.gif
Gal kada nors ir aš pabandysiu, bet šiuo metu man patikimiau atskiruose vazonėliuose biggrin.gif
Atsakyti
Įsižydėjo Mac's Southern Springtime

user posted image

Angel's Innocence
user posted image
Atsakyti