Įkraunama...
Įkraunama...

Maudymosi baimė

Mano mergyte nuo gimimo nemegsta maudytis. Taciau kuo toliau tuo graziau. Paskutinius kartus ji visa laika isteriskai klyke kol maudem. Nebezinom ka ir daryti ji tiek isiverkia, net dreba. Gal kas susiduret su tokia beda ir gal radot sprendima sad.gif
Atsakyti
mesbuvom susidure su sia problema.pirma kart,is nemokejimo,isgasdinom vaika,ir viskas,pradejus maudynes prasidedavo klykimo seansai.tai va 2 sav .nemaudem,tik kas diena kruopsciai apvalidavau,kol ji uzsimirso,o po to vel viskas is pradziu,labai ramiai,pasitikinti savim,leisdavau i vonele,ir tyliai kalbedavau su ja,svarbiausia paciai nepanikuot,ir nesukaut,nesiblaskyt.dabar maudynes megstamiausias musu uzsiemimas.

gal vanduo per karstas?? ph34r.gif
Atsakyti
Kai Paulius buvo visai visai mazutis, irgi labai verkdavo maudomas sad.gif. Dabar manau, kad jam gal ir temperatura vandens galejo netikti, o gal ir dar kas... Mes ji nuo pat pradziu maudydavom didelej savo vonioj. "Problema" issprendem taip, kad as lipau su juo kartu i vonia ir duodavau kruti vonioj. Taip pora sykiu pasimaudem ir daugiau nebeverke. Paskui kuri laika maudydavosi su Teveliu, kol viena diena pamatem, kad jam geriau vienam - vietos daugiau pasipliuskenti buna smile.gif .
Atsakyti
Mano 4 metu bernas bijo maudytis. ph34r.gif
Klykia ant visos vonios "gelbekit" "padekit"!!!
Net nezinau kokiu priemoniu imtis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 01 23, 12:02)
Mano 4 metu bernas bijo maudytis. ph34r.gif
Klykia ant visos vonios "gelbekit" "padekit"!!!
Net nezinau kokiu priemoniu imtis unsure.gif

maniskiui irgi buvo užėjusi krize mat sugalvojau jo mėgstamų maudynių metu padaryti jo nemėgstamą plaukiukų pakirpimą, po to maudyti bijojo juodai, tai su teciu eidavo kartu abu bliaudavo susede-po keleto kartu jau tipo bliaudavo nes taip smagiau rolleyes.gif O vandens temperatūra tai vaikų odelė plona ir nors mums atrodo vos šilta vaikui jau per karšta(neseniai teko atsakinėti sūnui kodėl suaugę verdantį vandenį vadina šiltu ir siūlo jame maudytis) temperatūrą geriausia matuoti vaikišku termometru kur parašyta optimal baby, arba merkdami savo jautrią kūno dalį, nes plaštakos visko matę nebejautrios t.y. per alkūnės sulenkimą...
Atsakyti
Mes irgi didžiąją iš nemokėjimo pirmąkart išgąsdinom ir viskas - būdavo begalinės problemos, ištisas verkimas kol maudai, kai paaugo - pradėjo vonioj žaisti, bet vos prireikia plautis galvą - vėl rėkimai, net vasarą į vandens telkinį nebrisdavo daugiau nei iki nariukų ph34r.gif . Reikalai pasitaisė, kai pirmąkart pabandė plaukti su ratu, nuo tada ir vonioj problemų beveik nėra, tiesa, plaunant galvą vistiek rėkia, nu bet ir plaukai ne šiaip sau - iki pat užpakalio.
Tieas, dar vienu metu sutikdavo be ašarų plautis galvą, jei tėtis už rankos laikydavo rolleyes.gif
O su maže nėra jokių problemų - tik pirmus porą kartų nelabai patenkinta buvo, o dabar, kaip visi normalūs vaikai, kai įdedi į vandenį - juokiasi, ištrauki - verkia biggrin.gif
Atsakyti
Na del vandens temperaturos tai as istikinus, kad viskas ok, nes visada termometra naudoju.
As padariau isvada kad plaukuoti zmogeliukai maudytis nemegsta, nes maniske su daug plauku gime ir galvos plovimas didziausia jos gyvenime tragedija.
Aciu mamytes kad patirtim pasidalijot reiks kartu eit maudytis, na bet kaip nepatoguuuuuuu.
Atsakyti
Labai gerai prisimenu tą laiką, kai visa laiptinė drebėdavo nuo klyksmo, kai maniškė buvo maudoma. O tai buvo, nes:
1. Kažkoks "lievas" kiniškas termometras rodė neteisingą temperatūrą, ir mes pirmosioms maudynėms pasirinkome per karštą vandenį.
2. Kažkur išgirdau, kad kai kurie mažiai bijo vonios erdvės, tad juos geriau maudyti lengvai susukus į palutę, o paskui po truputėlį išsukti.
3. Kadangi tie klyksmai tęsėsi beveik trejetą metų ir netildavo nuo čiaupo atsukimo iki užsukimo ir iškėlimo iš vonios, pati pradėjau šį procesą atidžiau stebėti ir analizuoti. Suvokiau, kad mano mergaitė paniškai bijo ant veidelio bėgančio vandens. Tada pradėjome plaudamos galvytę, ją kiek galima daugiau atlošti atgal, kad vanduo visai nepatektų ant veidelio. Problemą išsprendėme, maudynės virto malonumu.
Atsakyti
QUOTE (Laisvė @ 2004 01 23, 13:46)
Suvokiau, kad mano mergaitė paniškai bijo ant veidelio bėgančio vandens.

Va, va, pas mus ta pati problema blink.gif Negaliu priversti net veido nusiprausti. Tai kad ir savo malonumui vaikas nemegsta maudytis. Vasara buvom prie ezero, tai kad nesimaudyti vaikas vos ne krumuose sedejo ph34r.gif o vat broliuko negalejom istraukti is vandens. Net per lietu maudesi vasara tongue.gif
Atsakyti
Na buvo ir mano mazius pradejes bijot maudyniu, klyke kaip kazinkas vos i vandeni pamerktas. Tuo metu maudem ji dviese su teciu tetis ji laike vandeny o as apiplaudavau. Zinot nustojo rekt kai pradejau maudyt ji viena, pasiguldydavau ji voneleje galvyte padedavau auksciau, dar linksmesnes maudynes tapo kai vaikis jau galejo sedet, bet ir dabar kai reik plaut galvyte reik ji pasiguldyt ant ranku, kad vandenukas ant veideio nebegtu, va tada vel asaros buna, manau vaika snori jausti tvirta pagrinda po savim o ne tik laikancias rankas, jam truksta tada stabilumo. Beto irgi nemegsta vandens pilamo ant veidelio, tik kaip to isvengt dar nesugalvojau, nes atlost galvyte ne taip lengva. Dabar beje jam 1,2 metuko.
Atsakyti
O ar negali taip buti, kad muilo i akis pateko? Nes jeigu bijo veiduka slapint, tai gal muilas kaltas, man paciai taip vaikystej buvo. Mane mama maudydama aplink veida uzdedavo ranksluosti, kai plaukus plaudavo, kad joks laselis vandens neuztikstu smile.gif
Atsakyti
apie veiduko slapinima net snekos negali buti, as jos su dregna vatyte pavalyt be asaru negaliu. Viena karta pabandziau nuplauti tai pasigailejau biggrin.gif
Bet zinot mamukai kas man labai keista, juk as savo mazes uzpakali tai po kranu plaunu ir kojytes vakarais kai nemaudom nuplaunu po kranu ir viskas ok, o juk vaikas suriestas ir man taip atrodo kaip tik turetu nervas imti. kartais pati pastebiu kad per klaida kai uzupakali plaunu po per karstu vandeniu pakisu, tai ji tik sustena ir tiek. Nesuprasi tu klecku. Matyt as galvoju busiu klaida padarius kad vonioj maudau, gerai sakot gal ir erdve per didele. Sakau jei nepades maudymasis kartu reiks i bliuda pamaudyt pabandyt ir jei tiks vonele nedelsiant isigysiu.
Atsakyti