Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Vidam @ 2016 02 25, 23:34)
Aš neauginu svyrančių tai nežinau kaip jas  per žiemą laiko ir kaip geni. Pagal mane tai prigis ir augs, aš būčiau patrumpinus šaknis. Ir pagal mane pirmą kartą per trumpai nugenėtos. Reikia ne po vieną akutę palikti, o kelias tada daugiau naujų atžalėlių leidžia. Na čia sunku paaiškinti, tiesiog per daugelį metų paimi augalą ir matai kaip reikia daryti.

Genint reikia žiūrėti ne į koto ilgį, o kiek yra akučių iš kurių dygsta šakelės, nes būna trumpam kelios, o būna ilgas be nieko.

QUOTE(b.kite @ 2016 02 26, 10:09)
pavyks, vaizdas gerai, pamatysisit kaip per vasara subujos ir bus daug grazesnes nei pirmametes.. sekmes

Ačiū už paaiškinimus ir optiminstines prognozes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 02 26, 08:18)
Aš saviškių svyrančių viršūnėles nugnaibiau ir  įšaknydinau - jos buvo panašaus dydžio, kaip jūsų. Tiesa, dabar stypso, auga labai pamažu, saulytės trūksta, ir tie daigeliai tokie neriebūs, bet jau matosi, kad šakosis. Keli metai taip darau, tai nebijau.
Jūsiškes irgi kirpčiau ir viršūnėles šaknydinčiau - (pvz: dešiniausias vazonėlis - virš 5 lapuko - apačioj jie lyg trys, ir virš dar pora lapelių - tai virš tos poros kirpčiau, ir gaučiau šaknijimui tinkamą dar vieną). Bet gal yra didesnių profių..?

QUOTE(vija zemaite @ 2016 02 26, 09:35)
viršūnę gnybčiau, kai augaliukai pripras prie jūsų namų, parodys augimą. Jei norit pasidauginti, žiūrėkit, kad liktų kokie trys tarpybambliai (lapų prisitvirtinimo vietos), o viršūnėlė turėtų irgi 3. Vienas eis po žeme, du liks virš jos, tik prieš šaknydinant žemėj, reikia viršūnėlę padžiovinti, nes labai linkusios supūti. Jei nenorit dauginti, tada tik nugnybiat pačią viršūnėlę. Geriau tegul šakojasi. Turiu karčios patirties, kad išnešus ilgom kasom į lauką vėjas taip nudrasko, kad vėl atželti turi nuo pradžių. Tai geriau trumpas drūtas keriukas.

Ačiū jums už patarimus 4u.gif Pirkau kažkur prieš 3 sav., tai spėjo ir ūgtelti truputį, tai manau galiu drasiai viršūnę skinti.Bandysiu pasidauginti, tik šiame reikale ne kas pas mane blush2.gif , petunijų niekaip neišėjo pasidauginti, gal su pelargonijos geriau gausis blush2.gif pasinaudosiu forumo visų patarimais ir bandysiu.
Jei gerai supratau skinti reikia čia:?

[URL=http://radikal.ru/big/a37caf2570034a7f9e09ef835e73eb39]
user posted image[/URL]

user posted image
Atsakyti
QUOTE(patricija1978 @ 2016 02 26, 15:38)
Ačiū jums už patarimus 4u.gif  Pirkau kažkur prieš 3 sav., tai spėjo ir ūgtelti truputį, tai manau galiu drasiai viršūnę skinti.Bandysiu pasidauginti, tik šiame reikale ne kas pas mane blush2.gif , petunijų niekaip neišėjo pasidauginti, gal su pelargonijos geriau gausis blush2.gif pasinaudosiu forumo visų patarimais ir bandysiu.

Taip, skinčiau ten, virš lapelių tos poros. Parašysu, kaip aš darau - imu permatomą vienkartinę stiklinaitę, nebais didelę, kokių 100 ar 100su trupučiu gramų, pridedu pirktinės daigų žemės, sulaistau, pirštu darau duobelę ir į ją kišu nupjautą tą auginuką. Apspaudžiu iš šonų žemėm, uždengiu tą visą celofaniniu maišeliu ir statau šviesion vieton. Nelendu, kol nepradeda leist šaknelių - jos pro tos stiklinaitės sieneles matosi. Tada nudengiu, jei reik palaistau, kai šaknų paauga daugiau, persodinu.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 02 26, 15:35)
Taip, skinčiau ten, virš lapelių tos poros. Parašysu, kaip aš darau - imu permatomą vienkartinę stiklinaitę, nebais didelę, kokių 100 ar 100su trupučiu gramų, pridedu pirktinės daigų žemės, sulaistau, pirštu darau duobelę ir į ją kišu nupjautą tą auginuką. Apspaudžiu iš šonų žemėm, uždengiu tą visą celofaniniu maišeliu ir statau šviesion vieton. Nelendu, kol nepradeda leist šaknelių - jos pro tos stiklinaitės sieneles matosi. Tada nudengiu, jei reik palaistau, kai šaknų paauga daugiau, persodinu.

Ačiū už išsamų atsakymą, taip ir darysiu kaip jūs aprašėte smile.gif . Mano mintis buvo vėliau visas 3 svyrančias pelargonijas susodinti į 35 cm skersmens pakabinamą vazoną,gal nebus per tankiai g.gif norėtusi tokio tankaus gėlių kamuolio biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
4u.gif ai ištryniau savo postą, nes ir taip per daug kišu savo snapą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 26 vasario 2016 - 17:04
QUOTE(Vidam @ 2016 02 26, 18:01)
4u.gif  ai ištryniau savo postą, nes ir taip per daug kišu savo snapą smile.gif

O gaila.. Jūs juk profė, ir jūsų patirtis ir patarimai labai įdomūs ir naudingi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(patricija1978 @ 2016 02 26, 17:50)
Ačiū už išsamų atsakymą, taip ir darysiu kaip jūs aprašėte smile.gif . Mano mintis buvo vėliau  visas 3 svyrančias pelargonijas susodinti į 35 cm skersmens pakabinamą vazoną,gal nebus per tankiai g.gif norėtusi tokio tankaus gėlių kamuolio biggrin.gif wub.gif

Galiu parodyt, kaip atrodo panašus užmanymas, nes pernai taip, kaip jūs planuojat, sodinau smile.gif
Foto kelt tiesiai nepamenu kaip, tai va čia mano bloge, žemiau visų mezginių yra svyrančių pirmamečių pelargonijų, kurios po tris vazone, kurio skersmuo 30 cm - terasoj, šalia pilko stulpo ir pilko šlamučio, foto - jos išsikerojo tiek, ir dar daugiau vėliau, bet gaudavo trąšų, ir viskas buvo puiku.
Lovely, kuris ant plytelkų krųvos - viena antrametė ir pora pirmamečių.
http://mezgimasirkit...p;max-results=7
Atsakyti
vilnera, ir aš apžiūrėjau, paskaičiau...esat nebloga rašytoja, gražios mintys wub.gif Pelargonijos gražios wub.gif

Aš tikrai jokia profė schmoll.gif veislinių tik pernai įsigijau, o gėles auginu kaip išeina, eksperimentuoju ir ieškau būdų kurie tinka mano gyvenimo sąlygomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 02 26, 19:10)
vilnera, ir aš apžiūrėjau, paskaičiau...esat nebloga rašytoja, gražios mintys wub.gif  Pelargonijos gražios  wub.gif

Aš tikrai jokia profė schmoll.gif veislinių tik pernai įsigijau, o gėles auginu kaip išeina, eksperimentuoju ir ieškau būdų kurie tinka mano gyvenimo sąlygomis  smile.gif

Na, man jūs atrodot tikrai daug išmananti apie gėles - iš jūsų įdėtų foto tas juk labai matosi - kaip gražiai suformuoti krūmeliai, ir dar toks būdas jas per žiemą išlaikyt - pati taip nemoku..
Ai, o apie rašinėjimą - nuo hobių nuklystu į lankas gal mažumėlę, bet ką jau čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(patricija1978 @ 2016 02 26, 15:38)
Ačiū jums už patarimus 4u.gif  Pirkau kažkur prieš 3 sav., tai spėjo ir ūgtelti truputį, tai manau galiu drasiai viršūnę skinti.Bandysiu pasidauginti, tik šiame reikale ne kas pas mane blush2.gif , petunijų niekaip neišėjo pasidauginti, gal su pelargonijos geriau gausis blush2.gif pasinaudosiu forumo visų patarimais ir bandysiu.

man lapukai užstoja ir nematau, kiek nariukų lieka viršuj? Aš pjaučiau toj vietoj kur rodot, bet po lapukais. Turi likta tas nariukas, iš karto po juo įstrižas pjūvis, neš šaknelės lenda ne iš kotuko, o iš to narelio arba po juo. Pasiskaitykit plačiau apie auginukus.
Atsakyti
Apie dauginimą ir filmuką rusų kalba radau:

http://www.prim.lt/s..._ir_dauginimas/

Tiesa, pridursiu prie to, ką rašė vija zemaite - jei pjausit po lapukais, tuos lapukus nulaužkit, nes jie žemėje ges. Filmuke tas rodoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 26 vasario 2016 - 22:45
QUOTE(vilnera @ 2016 02 26, 21:36)
ir dar toks būdas jas per žiemą išlaikyt - pati taip  nemoku..

Žinokit nebūtinai kas tinka vienam, tiks ir kitam. Aš vis parašau kad mano rūsys daugiabutyje, be jokio langelio,drėgnas ir nėra pakankamai vėsus. Pas kitas yra su langeliais, vėsūs, jei po namu tai iš vis kitokios sąlygos. Tas pats ir suauginimu.
Taip kad reikia rasti savo būdą iš daugelio.

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 02 27, 11:43)
Žinokit nebūtinai kas tinka vienam, tiks ir kitam. Aš vis parašau kad mano rūsys daugiabutyje, be jokio langelio,drėgnas ir nėra pakankamai vėsus. Pas kitas yra su langeliais, vėsūs, jei po namu tai iš vis kitokios sąlygos. Tas pats ir suauginimu.
Taip kad reikia rasti savo būdą iš daugelio.

Jūs labai teisingai rašot, o dar su laiku atsiranda matyt nuojauta, patirtis, kaip tas augalas turi atrodyt, kada jį judint, žadint, ko jam trūksta ar reikia.. Man pvz su tais auginukais - laužiu, kerpu daug nemąstydama, neskaičiuodama, po lapeliu ten gaunasi, ar virš, kažkaip automatiškai viskas, ir žemėn kišant - iki lapuko pažastėlės taikau, kad tie lapukai palei pat žemės viršų gautųsi, nes šakotis pradės tada irgi iš pat krūmelio apačios.. Kitos galbūt daro kitaip, o svarbiausia, kad būdai kokie tai tinka, ir rezultatas geras.
Atsakyti