Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

Merginos, Retroformoje tapetų gražuolių išpardavimai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2015 08 11, 22:37)
as jau esu pries kelis metus cia imetusi eksperimenta su alyvuotom grindim,

pamenu tą eksperimentą, ar jos taip pat gražiai atrodo? tarpai tarp lentų neatsirado?
gaila, kad masyvas šildomom grindim netinka
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2015 08 12, 10:45)
o kokios firmos alyvą naudojote?

nepykit, neieskosiu dabar pavadinimo. Jau ne karta kitoms esu rasiusi, gal kuri prisimins ir parasys jums. Bet laikai juk keiciasi, viskas tobuleja, gal yra geresniu gaminiu dabar. gal pabandykite daryti taip, kaip as dariau? O as tiesiog googlinau kas kuo prekiauja, skaiciau ju charakteristikas, kol galiausiai supratau ko noriu ir ko man reikia. Vienas is pagrindiniu reikalavimu, apart pacios alyvos savybiu, buvo galimybe alyvuoti patiems, be itrinimu ir specialiu prietaisu. Domekites, ko jums labiau reiktu.

QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 12, 15:05)
pamenu tą eksperimentą, ar jos taip pat gražiai atrodo? tarpai tarp lentų neatsirado?
gaila, kad masyvas šildomom grindim netinka

jokiu priekaistu grindims neturiu, kas liecia ju padengima. siaip jokiu nuvaiksciojimu, ten kur pastoviai judama nera. bet ir ne koridorius ar tamburas ten.
tarpeliai tarp lentu kai kur buvo jau iskart. ne gamyklinis variantas. Aisku, buvo imanoma atrinkti taip, jog susidurtu idealiai, bet mes tokiu reikalavimu specialiai nekelem, netgi pageidavom lentu ir su sakom, ir net su itrukimais. ir su kirvarpu skylutem kai kur tongue.gif. meistrai mus gasdino, kad su laiku del to turesime bedos, labiausiai del sakotu vietu. nieko nenutiko, kaip buvo pries sudejima, taip ir liko. su meistru teko pasibarti irodinejant, kad mums uzglaistytu tarpu nereikia (ir ko jie taip jaudinasi, tarsi mes mazi vaikai butume biggrin.gif), todel tarpukai kur buvo, ten liko. Nepadidejo ir nesumazejo, tai manau, kad reiktu dekoti tiems, kurie mediena gerai isdziovino wub.gif
Masyva berods Vida pirmoji ant sildomu grindu susidejo smile.gif veliau dar kazkuri is cia besilankanciu. ju reikia klausti, kaip toks pasirinkimas prabegus metams. musu su vyru nuomones issiskiria - as nebedeciau sildomu grindu vardan normaliu masyvo lentu, atsisakyciau dabar suklotu plyteliu (ir visu kitu alternatyvu). O jam patinka. Siltos grindys smagu, ka jau ir kalbeti, bet dabar rinkdamasi spjauciau as i ta sildyma, vardant lentu smile.gif. O prieziura daug kartu paprastesne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 12 rugpjūčio 2015 - 17:08
QUOTE(Cobre @ 2015 08 12, 17:08)
Masyva berods Vida pirmoji ant sildomu grindu susidejo smile.gif veliau dar kazkuri is cia besilankanciu. ju reikia klausti, kaip toks pasirinkimas prabegus metams.

niekas nepasikeite prabegus metams... tik reikia jau ir mums butinai persialyvuoti (nuo sudejimo antra karta dar nealyvavom blush2.gif ).
Musu ne lentos ant sildomu grindu, o azuolo masyvo parketlentes (1cm storio ir 10cm plocio).
Kuo parketo lentutes siauresnes, tuo geriau ant sildomu grindu. Placiu lentu sonai gali kazkiek uzsiriesti nuo temperaturu pokycio. Kiek - nezinau, neturiu patirties.
Atsakyti
As irgi dabar apmastymuose apie sildomas grindis. Noriu ju labai. Pas mus dabar masyvo parketas ir centrinis kolektorinis sildymas, tai kur trasos eina po grindim link radijatoriu, taip faina buna atsistoti:-) Neaukociau sio malonumo. Juolab, kad tikrai didelis pasirinkimas dangu yra ir tokiam sildymui, jei jau net masyvas gerai laikosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 12 rugpjūčio 2015 - 20:12
QUOTE(Cobre @ 2015 08 12, 18:08)
su meistru teko pasibarti irodinejant, kad mums uzglaistytu tarpu nereikia

ir gerai padarėt smile.gif nes esu mačiusi kaip atrodo užglaistyti tarpai po kelių metų medienos "vaikščiojimo" doh.gif jau geriau kelių mm storio tarpai nei neaiškus sutrūkęs užpildas tarp jų.
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 08 12, 20:15)
ir gerai padarėt smile.gif nes esu mačiusi kaip atrodo užglaistyti tarpai po kelių metų medienos "vaikščiojimo" doh.gif jau geriau kelių mm storio tarpai nei neaiškus sutrūkęs užpildas tarp jų.

zinojom ta. be to mums norejosi mazumele grubumo, netobulumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2015 08 12, 21:11)
Pas mus dabar masyvo parketas ir centrinis kolektorinis sildymas, tai kur trasos eina po grindim link radijatoriu, taip faina buna atsistoti:-)

Su šildomom girndim tokio efekto nebus, kad atsistoji ir aiškiai jauti šilumą, tik ant plytelių taip jaučiasi.
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2015 08 12, 21:51)
be to mums norejosi mazumele grubumo, netobulumo smile.gif

mes irgi prašėm, kad rinktų iš "prastenių", t.y. su šakom ir t.t. smile.gif po siek tiek daugiau nei metų nupirkom alyvos iš to paties Medžio stiliaus ir vyras voleliu per gerą pusvalandį nualyvavo, tik teko visam savaitgaliui išvažiuoti iš namų dėl kvapo.
O šiaip jei koks įbrėžimas atsiranda ar dėmė, reikia patrinti kad ir alyvuogių aliejumi tą vietą ir gerokai mažiau matosi.
Atsakyti
nu va ir aš apmastymuose apie grindų dangos pasirinkimą.
Šildomos grindys visur, nes pamatas naujoviškas plokštuminis.
Mastau gal net svetainėje dėt plyteles, nes būtų daug praktiškiau, ale medinės man yra medinės doh.gif
va ir nuspręsk žmogau kaip čia padarius, kad neprašovus. Masyvas tikrai žinau netinka šildomoms, reikia bent jau dvisluoksnės parketlentės.
Dėl lakuoto parketo: aš taip oeneikčiau jo dėl braižymosi, mūsiškis dabar nulakuotas Rowan best Zar laku, tai buvo vieta kur reikėjo atnaujinti ir nieko, pašveitėm, nulakavom. Tas lakas dvikomponentis, jis susilieja savaime su senuoju ir nesimato, kad blynas naujas nudažytas.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2015 08 12, 21:42)
Su šildomom girndim tokio efekto nebus, kad atsistoji ir aiškiai jauti šilumą, tik ant plytelių taip jaučiasi.
Papildyta:

Zinau, kad nebus, ne vieni draugai turi parketlentes ant sildomu grindu, tai isivaizduoju kaip tai atrodo, o pas mus yra virtuves zonoj sildomos grindines plyteles. Ten atsistojus tikrai maloni siluma per kojas eina, bet vasara, kai vesus oras man nelabai tos plytos saltos.
As tai nedeciau gyvenamose patalpose plytu. Nebent kokiam vasarnamy, bet irgi ne biggrin.gif g.gif

Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 12, 22:29)
nu va ir aš apmastymuose apie grindų dangos pasirinkimą.
Šildomos grindys visur, nes pamatas naujoviškas plokštuminis.
Mastau gal net svetainėje dėt plyteles, nes būtų daug praktiškiau, ale medinės man yra medinės  doh.gif
va ir nuspręsk žmogau kaip čia padarius, kad neprašovus. Masyvas tikrai žinau netinka šildomoms, reikia bent jau dvisluoksnės parketlentės.
Dėl lakuoto parketo: aš taip oeneikčiau jo dėl braižymosi, mūsiškis dabar nulakuotas Rowan best Zar laku, tai buvo vieta kur reikėjo atnaujinti ir nieko, pašveitėm, nulakavom. Tas lakas dvikomponentis, jis susilieja savaime su senuoju ir nesimato, kad blynas naujas nudažytas.

Labai aciu uz info apie apie Zar laka. Pas mus analogiskas reikalas. Reikes pabandyt atnaujinti kelias vietas. O su kuo sveitet?
Atsakyti
Mes lygiai taip pat svarstom dėl grindų. MB nori plytelių ir svetainėj, bet jau beveik įrodžiau, kad nelabai jos gerai. Trūkumai: šaltos nešildymo sezonu, lengviau daiktai dūžta, vaikai labai krisdami užsigautų ir šiaip vaizdas ne itin... O dėl parketo, tai medis pats nepatvariausias. Nebent jums visiškai nesvarbi kaina, tada gal ir gerai medis, bet labai kokybiškas. Liksim prie laminato. Tik pirksime kuo kokybiškesnį. Laminato ir spalvų pasirinkimas didesnis. Yra siūlančių PVC dangą, bet man nepatinka tas linoleumas biggrin.gif O kadangi pas mus virtuvė sujungta su svetaine, tai virtuvėj ir koridoriuj dėsim plyteles, o svetainėj laminatą.
Atsakyti
na o mes su plytelėm visame pirmame aukšte gyvenam, nesigailiu ir tikrai rinkčiausi plyteles vėl 4u.gif
Tikrai nėra jos ledinės vasarą - per karščius net šaltesnių norėtųsi, kad bent kojoms gaiviau biggrin.gif Gal akmens masė kažkiek įšyla pagal kambario temperatūrą g.gif bet visiškai komfortiška šiltuoju sezonu. O jau kitus drėgnuosius 9 mėnesius tai visiška palaima tos šiltos grindys wub.gif
Atsakyti