Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 21, 15:54)
Mama gabi ,taip uzstatymo plotas ir yra pazymetas melynu konturu...  gal tada atsisakyt minties is garazo patekimo vidun? Bet visad svajojau kad jau kai kt nama turesiu jame bus toks dalykas. Gryzai per puga ,viens du ir namie. Bet gal atsisakyt ,ir tada bandyt duris daryt centre namo...

Man taip keista del tokio uzstatymo ploto g.gif
Musu sklypeliukas nesiekia nei 6a, bet nama jame mes galejome statyti bet kurioje jo vietoje, zinoma islaikant 3m atstuma nuo bet kurios ribos.
Kodel jus isprausti i tokius remus? doh.gif

Jei jums rupi tik tas vienas - iejimo klausimas, tai ir spauskit architekta, nugi tegu siulo tai, apie ka jus svajojote! Bet be sio punkto yra dar ne vienas projekto nepatogumas, apie kuri jums jau sake ir kitos nares - t.y. pvz. virtuve, kurioje nera kur prisesti arba valgomojo stalas gan toli nuo jos.
Ar jusu seimos neerzins, kad kai kazkas ilsesis ant sofos, ziures tv, kiti cia pat tarskins indais prie stalo?
Kur pvz. bus jusu TV bei kita muzikos technika? Uz valgomojo stalo, ant tos ilgosios sienos?
Ka laikysite tokio dydzio katilineje? Tanka? lotuliukas.gif Juokauju zinoma mirksiukas.gif Granuliniam katilui pakanka 8m2 patalpos...Ar pas jus koks grand malkinis pecius ten numatytas? Nes ta patalpa didesne nei jusu virtuve, kurioje visa jusu seima praleisite diiidele laiko/gyvenimo dali.
Tas pats ir su garazu - ar jums svarbiau jusu masinos laikymo ypatumai ar seimos nariu gyvenamosios erdves bei komfortas rolleyes.gif

QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 21, 21:06)
Mamagabi, suzymejau puses. Mano manymu garazas geroj pusej mirksiukas.gif
Tik dabar klausimas, net jei ir stogu auksciais suzaidus,vistiek tragiskai atrodytu i nama iejimas salia garazo? Gal atsisakyt to patogumo vardan grocio unsure.gif

Pirma susideliokite vidaus prioritetus, kai jie bus teisingi ir jus pilnai tenkins, tada ir apie stogo forma galesite pagalvoti smile.gif Bet...man asmeniskai graziau, kai didesne/platesne/erdvesne GUVENAMOJI namo dalis yra dengta aukstesniu stogu ( ypac kai matosi atviri stogo skliautai wub.gif ), o siauresne/mazesniu/daugiau pagalbiniu patalpu - zemesniu.
Jusu gi atveju "tokia garbe" tektu garazui ir katilinei verysad.gif

Galite siekti tureti pvz. tai:
user posted image

Bet gal jus tenkina tai, tada viskas ok ir as savo pasisakymus tada baigiu:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 22 rugpjūčio 2015 - 09:25
Laba 4u.gif
QUOTE(TuDa @ 2015 08 21, 08:11)
Prašom 4u.gif
lubos 1
2
3
Papildyta:

g.gif kaip keista biggrin.gif "Temos durų gamintojai" yra šitie http://medziomasyvas...u/duru-modeliai

Ačiū 4u.gif

Femee,
Kaip fainai bigsmile.gif Reikės medžioti ir man tada skelbiu lt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ccaraite: 22 rugpjūčio 2015 - 14:10
Aha, rytus su vakarais sumaisiau, pardon, per ta skubejima pries darba ryte biggrin.gif
bet siaure teisingoj puse biggrin.gif .
Toks uzstatymo plotas del to, kad sklypo gale sioks toks skardis, upe, ir artyn jos negalima statyt, ardyt ten kazka pamatai gali ir tt ir panasiai. Uzteks kaip yra cool.gif
Dar viskas kiek sunkiau su tuo architektu derinti nes vyksta per atstuma, ir tai bv jo pirmas siulymas, sutinku kad sumete belekaip, na gal jam atrode del kazkokiu tai priezasciu, kad patogiai, nzn, bet dabar issakiau kas buten negerai.
Realiai tai jau pati persideliojau, nusiunciau tegul dabar graziai papaisys, su normaliom proporcijom, nes as is akies drebiau biggrin.gif
mamagabi, taip su tais sklaiutais ir atvirais balkiais, svetaine tokia ir isivaizduojame wub.gif o kiti kamb bus 3m g.gif gal sakau ir gana? g.gif
imesciau cia savo perbraizyta keverzone ale labai jau ne meniskai atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 22, 19:41)
Realiai tai jau pati persideliojau, nusiunciau tegul dabar graziai papaisys, su normaliom proporcijom, nes as is akies drebiau biggrin.gif
mamagabi, taip su tais sklaiutais ir atvirais balkiais, svetaine tokia ir isivaizduojame wub.gif  o kiti kamb bus 3m g.gif  gal sakau ir gana? g.gif
imesciau cia savo perbraizyta keverzone ale labai jau ne meniskai atrodo g.gif

Mesk ir nesinervuok del to meno irnesakyk.gif Paziuresim ko ten prikeverzinai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 22 rugpjūčio 2015 - 19:52
user posted image
keverzones biggrin.gif
garazas reikalingas didelis, nes vyras tures susidet visa zvejybos arsenala, bei darbiniu irankiu begale, tad nemazinsim tikrai. Katiline didesne norejo jis, nes reik ir malkuciu kazkiek sausu atsinest, nemanau kad granulini desim, nors dar visu 100 proc nenusprendem, bet jau dabar su ankstoka katiline gyvenom, atsikandom taip sakant biggrin.gif
tik patalpu dydziai ner 100 proc tikslus, drebiau is akies, bet mazdaug. Taigi dabar pasvarstymas toks. Man tikrai lb noretusi iejimo duru per viduri, o i sonus po 2 langus, vienodai taip pat. Taciau lieka garazas, ir ta pastoge g.gif Na jie galetu but zemesniais stogais, kur svetaine iskeltas, kur kiti kamb kiek zemesnis, nzn dar del stogu, bet sakiau architektui kad zaisim auksciais. Bet tai jei svetainej iskeltas stogas, tai jau ir ties wc bei skalbykla jis juk irgi butu iskeltas ? g.gif Griztant prie duru, ties namo viduriu. (mano piesiny dar jos ne visai vidury,bet laiske architektui jau pasakiau)
Galvoju jeigu dar tilptu, pastumti visa garaza su katiline kazkiek nuo gatves, na kad toks kaip ir kampas susidarys, gal sakau graziau bus, iejimo durys, ir po 2 langus is sonu, tada garazas ciut pastumtas g.gif bet jauciu gali ir nebebut jau vietos kur stumti, ankstas tas plotas pas mus unsure.gif
Anyway, bent jau kambariu isdestymas atrodo man patogus dabar.

Virtuve gautusi kaip visad norejau su langu i kiema ties praustuve, ir daryciau su sala-bariuku prisedimui, bet noriu kad virtuve butu atskirta dviverem durim. Tiek del tarskejimo indais kai kazkas tv ziuri tiek ir kai mano zvejys keps zuvi, reikes uzsidaryt biggrin.gif

mamagabi, na pasakykit, kad bent kiek jau i geresne puse einam doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2015 08 22, 10:20)

Galite siekti tureti pvz. tai:
user posted image

mano svajonių lubos, bet norint turėti tokį skliautą reikia įvertinti namo šildymo kaštus, kad reiks didesnį plotą šildyt ir ta patalpa visada bus keliais laipsniais šaltesnė nei tos, kur lubos žemesnės.
Dar kitas labai sakyčiau rimtas argumentas tai šlaito apšiltinimas. Tai daug sunkiau padaryt nei apįiltinti perdangą (čia aš apie vieno aukšto namus), taip pat išspręsti mazgus dėl šalčio tiltų stogo ir šlato sujungimo vietose.
Kadangi mes taikome į aukštesnės energetinės klasės namą - atsisakėme tokių lubų, nors kartais širdį dar paskauda del to...
Papildyta:
QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 22, 21:22)

mamagabi, na pasakykit, kad bent kiek jau i geresne puse einam doh.gif  biggrin.gif

aš ne mamaGabi bet pasisakysiu:
wc duris darykit iš koridoriaus, o apie skalbyklos vietą dar kartą pagalvokit, negi su skalbinias lakstysit per svetainę į terasą padžiaut? na tebūnie ten džiovyklė, tačiau durys iš svetainės į skalbyklą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 22, 22:11)
mano svajonių lubos, bet norint turėti tokį  skliautą reikia įvertinti namo šildymo kaštus, kad reiks didesnį plotą šildyt ir ta patalpa visada bus keliais laipsniais šaltesnė nei tos, kur lubos žemesnės.
Dar kitas labai sakyčiau rimtas argumentas tai šlaito apšiltinimas. Tai daug sunkiau padaryt nei apįiltinti perdangą (čia aš apie vieno aukšto namus), taip pat išspręsti mazgus dėl šalčio tiltų stogo ir šlato sujungimo vietose.
Kadangi mes taikome į aukštesnės energetinės klasės namą - atsisakėme tokių lubų, nors kartais širdį dar paskauda del to...
Papildyta:
aš ne mamaGabi bet pasisakysiu:
wc duris darykit iš koridoriaus, o apie skalbyklos vietą dar kartą pagalvokit, negi su skalbinias lakstysit per svetainę į terasą padžiaut? na tebūnie ten džiovyklė, tačiau durys iš svetainės į skalbyklą  schmoll.gif

galima per katiline juos eit dziaut ir garaza, galima skalbykloj dziaut, o nieko tokio jei ir per svetaine pereisiu, nematau tame dideles bedos unsure.gif nesugalvoju kitos vietos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 22, 21:22)
na pasakykit, kad bent kiek jau i geresne puse einam doh.gif  biggrin.gif

Kazka reiktu sumastyti su ta virtuves siena, kuri sudaro ilga ir tamsu kolidoriu g.gif
Ar jums butina is garazo eit i skalbykla g.gif
Ar neiseina sienos daryti kaip nupiesta raudona linija?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 22 rugpjūčio 2015 - 21:25
QUOTE(mamagabi @ 2015 08 22, 22:23)
Kazka reiktu sumastyti su ta virtuves siena, kuri sudaro ilga ir tamsu kolidoriu g.gif
Ar jums butina is garazo eit i skalbykla g.gif 
Ar neiseina sienos daryti kaip nupiesta raudona linija?
user posted image

butina is skalbyklos, peciu eisiu kurt. per lauka gi neisiu i katiline...
Papildyta:
beje, iejimas taip istrauktas i prieki patiktu, pagal jus, kiek uztektu isnest i prieki ji?
ir nelabai suprantu siulymo mazo wc su skalbykla, na tos vietos.
Del koridoriaus tamsaus ir ilgo, neismastau nieko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 22, 22:26)
butina is skalbyklos, peciu eisiu kurt. per lauka gi neisiu i katiline...

Dvieju kamareliu (wc ir skalbyklos) nedaryciau, nes ta skalbykla susideda ne is tiek daug dalyku, kad jai reiktu atskiros patalpos ir dar dveju duru smile.gif
Ilgojoje virtuves sienoje "iskirtau langa", kuri galima dekoratyviai istiklinti - t.y. dekoratyvinis langas del sviesos ir grozio smile.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 22, 22:40)
beje, iejimas taip istrauktas i prieki patiktu, pagal jus, kiek uztektu isnest i prieki ji?
ir nelabai suprantu siulymo mazo wc su skalbykla, na tos vietos.
Del koridoriaus tamsaus ir ilgo, neismastau nieko verysad.gif

1)Kad viduje tamburas padidetu nors 50-60cm ir tai jau gerai. Bet tiksliau bus galima ivardinti kai matysis namo fasadas ir stogas, tada ir pasimatys koks issikisimas ziurisi ir negadina/neapsunkina vaizdo...
2)wc apjungta su skalbykla, o aparatai atskirti sienele, kad nesimatytu. Virs aparatu, toje nisoje, galimos patogios lentynos. Vaizdas kaip uzejus i wc, bet ten pasislepusi skalbykla lotuliukas.gif Uztai nusaunate du zuikius vienu suviu ir abi patalpos gali tureti langa - tiek wc puiku, tiek ir skalbyklai, kai galima issivedinti ir diena visada sviesu!!!
3) Nevarstomas dekor. stiklinis langas su skirtukais:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 22 rugpjūčio 2015 - 22:08
user posted image
Nekreipiam i tas sumaisytas kryptis R ir V biggrin.gif
Jei isnesti tambura i prieky, reiketu siaurinti visa nama, nes jau uzpildytas. Taip pat ir jusu raudona sienele, kur virtuve prateset, irgi kazin ar beitilptu, nes ten taip ankstoka, ner grynai staciakampis tas uzstatymo plotas.
Ziema skalbykloj dziausiu skalbinius, tai reiskiasi po akim maisysis dziovykla, uzsukus i wc g.gif
Virtuvej tas netikras langelis, nzn, einu ieskot pvz nes nzn kaip paskui su virtuvinio isdestymu, kai netenku tos visos sienos,ir kaip visa ta kampeliuka isnaudot reiketu g.gif Arba tiesiog niekaip neisnaudot, atrodo kuo puikiausiai tilptu ir sala-baras g.gif
beje, taip kaip dabar papaises buvo viena siena, langa kiek sonu, man visai atrodo neblogai butu vaizdas kiek kampu i gamta wub.gif ar jau labai ne i tema ziuretusi, nelabai prie klasikos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutele_S: 22 rugpjūčio 2015 - 22:20
QUOTE(Rutele_S @ 2015 08 22, 23:17)
user posted image
Nekreipiam i tas sumaisytas kryptis R ir V biggrin.gif

čia tema apie ind. namų projektus
http://www.supermama...howtopic=987319
Atsakyti