Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

šitaip

ankstesnė nuotrauka iš interneto tam, kad būtų aišku kaip kaminas išvestas (tiesiog vamzdis ir tiek), prie kurio jungsis krosnelė
siena būtų plytų mūro, tokio pat, kaip ir lauke
user posted image

plytos pvz.
user posted image

turi šiek tiek žalsvumo

sienos balta sp., balkiai ant lubų sendinti, balinti
langai - balinti

grindų dar nežinau, bet bus kažkas arba akmens masės plytelės arba vienos lentos imitacijos parketlentės.

Pati sau svarstau, kad kuo daugiau galvoji ir planuoji, tuo labiau "nusiplanuoji".

Jei daryčiau tik sienutę kur krosnelė, tai ir gartraukio nesimatys ir virtuvės spintelių blokas bus į nišą įrėmintas ir kaitlentė pasislėps...
Žodžiu daugiau pliusų nedaryt virtuvėje sienos mūrinės g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 24, 15:05)
Jei daryčiau tik sienutę kur krosnelė, tai ir gartraukio nesimatys ir virtuvės spintelių blokas bus į nišą įrėmintas ir kaitlentė pasislėps...
Žodžiu daugiau pliusų nedaryt virtuvėje sienos mūrinės  g.gif

Virtuves sienele plytomis dengti galima/verta butu tik tuo atveju, jei ji butu atvira/matoma ir ant jos kabetu tik dekoratyvinis gartraukis bei atviros lentynos - tik tada manau ji turetu prasme rolleyes.gif

Kitas klausimas - kaip deretu jusu balinti langai bei balkiai su tokio raudonumo plytomis g.gif Man prie tokio raudonio graziau ruda medienos spalva, o prie balintu (smeliskai pilku ar panasiai) langu bei balkiu man labiau patiktu blyskios plytos ax.gif, kad ta viena krosneles sienute neatrodytu kaip "kruvina" cool.gif
Prie jusu isvardinto/patinkancio/planuojamo pilksvo/balksvo medienos ar plyteliu kolorito, as isivaizduociau toki interjera, kuriame nera raudonio:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 24 rugpjūčio 2015 - 14:42
labai gražūs pavyzdžiai wub.gif
tos plytos nėra tikros raudonos (kaip vokiškos), jos labiau rudai žaliai pilkos, pabandysiu realias nuotraukas padaryt.

Kita vertus galima tą sieną ir baltą palikt, bet net neįsivaizduoju kaip ji atrodys po krosnelės eksploatacijos smile.gif

p.s. kiek laiko part.lt laiko paveikslėlius? uždėjau varnelę, kad trumpai, o kiek tas trumpai? jau kaip ir būtų laikas slėptis jiems, kad eterio negadint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 24, 16:03)
tos plytos nėra tikros raudonos (kaip vokiškos), jos labiau rudai žaliai pilkos, pabandysiu realias nuotraukas padaryt.

Kita vertus galima tą sieną ir baltą palikt, bet net neįsivaizduoju kaip ji atrodys po krosnelės eksploatacijos smile.gif

pasiziurejimui:

http://deavita.com/w...ellen-stil.html

http://pics2.mediast...4DC232B2E9B.jpg

http://www.oranier-h...rmetauscher.jpg
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 24, 17:03)
labai gražūs pavyzdžiai  wub.gif

p.s. kiek laiko part.lt laiko paveikslėlius? uždėjau varnelę, kad trumpai, o kiek tas trumpai? jau kaip ir būtų laikas slėptis jiems, kad eterio negadint smile.gif

Tai kad tokia krosnelė tikrai sienos neaprūkins, jos pakura gi gerokai toliau, o ir šiaip dūmint neturi. Čia kaip židinio kapsulė, galima ir baltus gipsus aplink sukt smile.gif
Man keistokai nuskambėjo vienodas klinkeris lauke ir viduje....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 24 rugpjūčio 2015 - 18:34
QUOTE(femme @ 2015 08 24, 19:31)
Man keistokai nuskambėjo vienodas klinkeris lauke ir viduje....

o man nieko keisto, nes laukas ir vidus pagal mane turi derėti.
Įsivaizduokite: sėdite ant sofos, per langus matote lauko sienas vienokios spalvos, o viduje sienutė pamūryta kita spalva. Man beisesnio varianto būt negali doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 24, 21:28)
o man nieko keisto, nes laukas ir vidus pagal mane turi derėti.
Įsivaizduokite: sėdite ant sofos, per langus matote lauko sienas vienokios spalvos, o viduje sienutė pamūryta kita spalva. Man beisesnio varianto būt negali  doh.gif

visada galima "apsimesti", kad viduje plytų siena yra nudažyta baltai biggrin.gif šiaip senuose senamiesčio mūriukuose visai populiaru smile.gif

sakyčiau pro langą matosi plytos, o viduje siena skaldytų akmenų imitacija išklijuota - čia tai baisu. mano nuomone pakankamas ir stilingas dėrėjimas yra plytos+plytos, o vienodos spalvos schmoll.gif jau perderinimas...

user posted image

net įsivaizduot nereikia - man absoliučiai normaliai atrodo už lango raudonos plytos. gal kaip tik sunkiau įsivaizduoju identišką sieną lauke ir viduje...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 24 rugpjūčio 2015 - 21:06
QUOTE(vida777 @ 2015 08 24, 18:47)

1) Ale loftas;
2) Kaip nereikia daryti;
3) Modernu siuolaikiska;

QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 24, 21:28)
Man beisesnio varianto būt negali  doh.gif

Toks poziuris klaidingas smile.gif

QUOTE(femme @ 2015 08 24, 21:51)
mano nuomone pakankamas ir stilingas dėrėjimas yra plytos+plytos, o vienodos spalvos schmoll.gif  jau perderinimas...

Man lieka tik pritart drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 24, 16:03)

Tokioj erdvėj, kur aukštos lubos, o ir grindų plotas nemažas, krosnelė gali atrodyti tarsi žaislinė. Ji tiesiog bus per maža turimai erdvei. g.gif nebent ten ji stovės kompozicijoj su lentynom, ar bus įvilkta į kokį rūbelį biggrin.gif

user posted image

Mano namai išstenėjo straipsniuką biggrin.gif http://www.manonamai...e.d?id=68815112
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 08 24, 21:51)
visada galima "apsimesti", kad viduje plytų siena yra nudažyta baltai biggrin.gif šiaip senuose senamiesčio mūriukuose visai populiaru smile.gif

sakyčiau pro langą matosi plytos, o viduje siena skaldytų akmenų imitacija išklijuota - čia tai baisu. mano nuomone pakankamas ir stilingas dėrėjimas yra plytos+plytos, o vienodos spalvos schmoll.gif  jau perderinimas...

user posted image

aš apie skaldytus akmenis nekalbu, man irgi negražu.
O baltai dažyti plytas gal ir neblogas variantas, bet jos turi būti lygios. Tuo tarpu mūsiškės grubios, rakinio formavimo. Tai net neįsivaizduoju kaip tokias nudažius atrodytų. Ir galiausiai, man tesiog gaila darkyt brangias plytas, verčiau tada sieną daryt be jokių plytų.
Atsakyti
Pas mane sienelė iš visai analogiškų plytų kaip mamaSandra įdėjo padaryta (buvau ją kėlus, kai patarimų dėl grindjuostės ir paveisklo norėjau), dar iš tokių pat plytų yra kaminas prie krosnelės, durys balintos, plintusai balti, daugiau plytų interjere nėra, tai galiu pasakyti, kad jos įneša daugiau tokio skandinaviškumo į interjerą (savo atveju to ir siekiau), todėl jei nenorit nuokrypio į skandinavišką, dėkit balintas plytas (pati dėl to ilgokai svarsčiau, bet rezultatu esu patnekinta smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 08 25, 08:49)
man tesiog gaila darkyt brangias plytas, verčiau tada sieną daryt be jokių plytų.

nesiūlau dažyti esamų fasadinių plytų, siūlau atsisakyti vienodumo idėjos, o jei viduje norisi plytų, jas klijuoti baltas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 25 rugpjūčio 2015 - 09:10