Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(korida @ 2015 08 12, 12:38)
Lauke dabar ,rekupas rodo itraukime 32,8lC ,  o viduje ismetimo oro t. 23,7lC . I grindis nakti leidziu iki 18lC . Niekas nerasoja .Grindu temperatura apie 20,5- 21 lC. Dziaugiuosi ,kai  tai galiu isnaudoti .Siandiena ryte vesinima  isjungiau .

o jei paprasciau - kokia vidaus patalpu temperatura? ne ismetama, ne grindu, o bendra oro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 12 rugpjūčio 2015 - 12:03
QUOTE(arkava @ 2015 08 11, 21:48)
rolleyes.gif
pas jus prikaista?
snd ryte nuvaziavus 8.00 buvo 21...

Prikaista pas visus kai laukia virš 30 ir ištisai plieskia saulė.
21 skamba truputėlį nerealiai. Įprastame name ar bute temperatūra turėtų būti netoli 30. Net pasyviam name naudojant žemės šilumokaičius ar naktinį vėdinimą daugeliui pavyksta palaikyti 24 - 25 laipsnius.
Turėtų būti kažkokia priežastis dėl ko viduje tokia žema temperatūra. Gal dar negyvenama ir naktį atidaromi langai, o dieną uždaromi. Ar koks rūsys įrengtas. Ar namas medžių apsuptį ir saulės negauna. Fizikos dėsniai visiems turėtų būti vienodi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 08 12, 14:02)
o jei paprasciau - kokia vidaus patalpu temperatura? ne ismetama, ne grindu, o bendra oro.

23-24lC
Atsakyti
Kai negyvenau ir nevarsciau langu, name su geru siltinimo sluoksniu temperatura laikes irgi labai zema.

O dabar kur geras seseliavimas 1a 24-25 o kur dar vakaru saule ten isvis 27. Reikejo imt multi splita ir det papildoma kondiske 2a laiptinei.

QUOTE(DEU @ 2015 08 12, 12:19)
Turėtų būti kažkokia priežastis dėl ko viduje tokia žema temperatūra. Gal dar negyvenama ir naktį atidaromi langai, o dieną uždaromi. Ar koks rūsys įrengtas. Ar namas medžių apsuptį ir saulės negauna. Fizikos dėsniai visiems turėtų būti vienodi.  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 08 12, 13:35)

pas mus be rekupo ir vesinimo - 25, daugiau nepakyla per situs karscius. Reiskias investicija neverta pinigu? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 08 11, 22:09)
Man tai siaip visada labiau patinka gyvas pasisnekejimas, aptarimas (ka beje anksciau aktyviiai dareme).

Ar čia kvietimas į svečius?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 08 12, 14:40)
Kai negyvenau ir nevarsciau langu, name su geru siltinimo sluoksniu temperatura laikes irgi labai zema.

Kai negyveni visada buna zemesne temperatura ,negamini valgyti ,TV ir kitu elektriniu prietaisu nera ir paciu zmoniu nera kurie prisildo patalpas . Taip ir turi buti , tai gi vidiniai pritekejimai ta itakoja .
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 08 12, 14:41)
pas mus be rekupo ir vesinimo - 25, daugiau nepakyla per situs karscius. Reiskias investicija neverta pinigu?  cool.gif

Saunu ,kad tiek .Gerai viska seseliujant ir nevarstant lagu ir nedarinejant duru galima pilnai panasia temp. 25-27 islaikyti .Bet man tai maloniau,konfortabiliau su O investicija tureti 23,5lC .
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2015 08 12, 12:19)
Prikaista pas visus kai laukia virš 30 ir ištisai plieskia saulė.
21 skamba truputėlį nerealiai.  Įprastame name ar bute temperatūra turėtų būti netoli 30.  Net pasyviam name naudojant žemės šilumokaičius ar naktinį vėdinimą daugeliui pavyksta palaikyti 24 - 25 laipsnius.
Turėtų būti kažkokia priežastis dėl ko viduje tokia žema temperatūra. Gal dar negyvenama ir naktį atidaromi langai, o dieną uždaromi. Ar koks rūsys įrengtas. Ar namas medžių apsuptį ir saulės negauna. Fizikos dėsniai visiems turėtų būti vienodi.  4u.gif

Senas namas. Šiuo metu viduje +24. Vėsinimo nėra, rekuperatoriaus nėra. Ant pietinių langų užtraukti roletai.

Gal tie pasyvūs nelabai pasyvūs, kad tiek prikaista?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 12 rugpjūčio 2015 - 13:43
QUOTE(gllop @ 2015 08 12, 13:29)
Senas namas. Šiuo metu viduje +24.  Vėsinimo nėra, rekuperatoriaus nėra.  Ant pietinių langų užtraukti roletai.

Gal tie pasyvūs nelabai pasyvūs, kad tiek prikaista?

senas namas vėsinasi per pamatus biggrin.gif
Atsakyti
Lietuviškojo pasyvaus namo pagrindinė užduotis efektyviai užlaikyti šilumą šaltuoju metu, o ne vėsą kai karšta. Seniau net ir papildoma plytų eilė buvo laikoma papildomu termoizoliaciniu sluoksniu. Plyta kaip termoizoliacija - nu patys suprantat... O per vasaros karščius papildoma termomasė tikrai nemaišo.
QUOTE(gllop @ 2015 08 12, 14:29)
Senas namas. Šiuo metu viduje +24.  Vėsinimo nėra, rekuperatoriaus nėra.  Ant pietinių langų užtraukti roletai.
Gal tie pasyvūs nelabai pasyvūs, kad tiek prikaista? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 08 11, 22:07)
Aš tavo bloge nenoriu diskutuoti. Dėk čia nuotraukas, informaciją, o ne savo erdvėje, kurią gali kaip nori redaguoti. Ir šiaip jau vėlu kalbėti apie tavo namo statybas, nes tenai iš esmės viskas baigta.

Be to kol statei namą, tai savo blogai slėpei, nes norėjai privatumo. Tik vėliau paleidai viešai.

Nori diskutuoti, nenori, čia tavo reikalas. Faktas kaip blynas, mano statybos info su nuotraukomis viešai prieinama bet kam prisijungusiam prie interneto.

Kol stačiau savo namą neviešinau tiktai statybų blogo adreso, nes žinojau kad jis keisis ir jei kas būtų pridėjas nuorodų į mano statybų blogą, būtų daug painiavos. Bet kokiu atveju, mano blogas internete nuo pat statybų pradžios ir prie jo prieiti galėjo bet kas, kas tik panorėjo. Kas kad adreso niekur nereklamavau, googlas ir be reklamos į mano blogą atvesdavo, o kas paklausdavo, nuorodą ir pats pasakydavau.

Kol  galėjai neviešinai. Pats sakei, kad neviešinsi. Taip kad nereikia lia lia.

Viešino ir jis, tik atmintis tamstos paveda. mažiausiai pusšimtį nuotraukų iš jo statybų mačiau ir visos čia buvo paviešintos.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 08 11, 22:09)
Man tai siaip visada labiau patinka gyvas pasisnekejimas, aptarimas (ka beje anksciau aktyviiai dareme). Dabar IT amzius, tai visi gudrus tik prie monitoriaus.  smile.gif

Nesutinku su tavo teiginiu. Kiek aš gyvai bebendravau, visi tik pirštą prie smilkinio mokėjo sukioti. Bendraminčių su kuriais mane dominančią tema galėjau pabendrauti tik čia galėjau rasti. Dabar tai jau kas antras statybininkas žino kad yra toks pasyvus namas, bet pabandyk pabendrauti, pamatysi, kad apart namo pavadinimo nieko ir nežino, na kad dar "storas" apšiltinimo sluoksnis dar išlemens, ar dar kokį "pasaulio stebūklą" iš PN kasdienybės prisimins. Realiai su rimtai į šią temą įsigilunusiais žmonėmis tik per internetą gali susipažinti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 08 11, 22:26)
Sutinku. Bet blog'ai - jau įvykęs faktas.

Aš per blogą Hondai atlikusį putplastį pardaviau. Ten toks pats realiu laiku vykstantis gyvenimas kaip ir čia, tik tiek kad koncentruotas. Visa vieno namo statybų info vienoje vietoje.

Išbarstei tu savo namo statybų nuotraukas po visą SM forumą, prisiminsi kad jau matei pas tave kaip tas mazgas išspręstas ir ieškok. Pats ant manęs varai, kai kitiems pasiūlau pažiūrėt info, nes apie tai jau buvo diskutuota ir nekartą.

Dar vienas niuansas. Įdėjai vakar nuotraukas apie savo plyteles ir dar visokio bieso, bet nespėjai įdėti ir tos nuotraukos jau ištrintos. Aš net pamatyti nespėjau ir dar teigi, kad viešini nuotraukas. Nesvaik. Nemačiau aš tavo bent pusės "paviešintų" nuotraukų, nes jos jau ištrintos. Tu jas ne viešini, o jų pagalba konsultuojiesi su kitais, ar gerai darbai atlikti. O tai yra visai kas kita.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 08 11, 22:26)
Sutinku. Bet blog'ai - jau įvykęs faktas. Parašai blog'ą ir nelabai kas įsiterps į statybos procesą,

Skaito petras SM temoje apie Cibulio statybas ir ką, jos jau neįvykusios, čia tokia pat istorija tik kitoje rankoje.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 08 11, 23:19)
Aš čia dalyvauju, kad gaučiau informacijos. Ja keičiuosi. Galbūt kai kam padedu. Man irgi kai kas padeda.

Būtent, tam kad gauti informaciją tu čia. Tai ką paviešinai irgi, tik tam kad gauti informaciją ar kainas numušti, kai straipsnį statybų žurnale parašei ar laidoje nusifilmavai.

Patikėk, daug daugiau informacijos gavau iš EVOY ir Vilienės, bei jo blogo nei iš tavęs, ai dar Raitūzo blogas labai geras, ten irgi daug info prisirinkau. Tai ką tu "paviešinai" man jau seniai praeitas etapas.

O kitiems besistatantiems, ne tavo išbarstytas ir jau ištrintas nuotraukas per visą SM forumą siūlyčiau rankiotis o į Bango puslapį užsukti, vat ten tai tikrai rimtų sprendimų žmonės susiras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 rugpjūčio 2015 - 16:50
Nezinau, gal ir zmones nebetie - is senu statybu, dar dabar subendraujam (tiesa jie specifiniai PN'ininkai), o daugiau ukiniu budu bestatantys.
Dabar tai zinau - cia tiek intrigu, kad is pavydo (arba senu zaizdu) susitikimai gali baigtis liudnai (Matonis turetu medziagos) lotuliukas.gif lotuliukas.gif

p.s. man daugiau foto blog'e padeda, nei teorija...

QUOTE(mintas @ 2015 08 12, 15:46)
Nesutinku su tavo teiginiu. Kiek aš gyvai bebendravau, visi tik pirštą prie smilkinio mokėjo sukioti. Bendraminčių su kuriais mane dominančią tema galėjau pabendrauti tik čia galėjau rasti. Dabar tai jau kas antras statybininkas žino kad yra toks pasyvus namas, bet pabandyk pabendrauti, pamatysi, kad apart namo pavadinimo nieko ir nežino, na kad dar "storas" apšiltinimo sluoksnis dar išlemens, ar dar kokį "pasaulio stebūklą" iš PN kasdienybės prisimins. Realiai su rimtai į šią temą įsigilunusiais žmonėmis tik per internetą gali susipažinti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 12 rugpjūčio 2015 - 17:31