klausykit, o ką darot su TV auginant vaikus? ta prasme mes vis norim užsileist televizorių tai žinias pasiklausyt, tai ką dar pasižiūrėt, kol maitinam, kol šiaip ką žaidžiam, betgi jos baisingai žiūri į jį, nei galvą nusuksi, nei dėmesį atkreipsi - labai dėmesį prikausto... kaip darot tokiais atvejais - ar labai saugot, kad tik nežiūrėtų nei kiek ?
Kažkaip mūsų panai ilgai tv nerūpėjo. Jei labai spoksotų, nejungtume. Kurį laiką nežiūrėjome, o klausydavome per kompą visokių paskaitų. Visgi sudirgina tas mirgėjimas. Dabar daugiau įjungiu, bet jai įdomu tik kai gyvūnus rodo. Mano programų nežiūri. Labai reaguoja į reklamas, tad paprastos televizijos stengiuos nejungti, daugiau per youtube ar kokį filmą žiūriu. Jai irgi leidžiu kelis mokomuosius filmukus pažiūrėti. Jie apie gyvūnus ir rusų kalba. Maždaug po tris minutes. Labai patinka, džiaugiasi, kartoja paskui tuos gyvūnų garsus.
Beje, Vibrukol poveikio irgi nepajutau. Nors tvarkingai suvartojo visą kursą kelis kartus.
Man arba paranoja arba nežinau. Vakar užmačiau, kad ant dantenos mažei baltas taškas. Įkišu pirštą - aštrumėlis, ryškiai krūminio danties kraštas. Šiandien lendu pažiūrėt kiek paaugo - o nieko nėra.
Jau man kūkū ar taip gali būti?
Wiliux, aišku, kad supranta N. viską, bet gal užknisa, kad tikrini tą supratimą? Maniškė tai mėgsta "durniaus bėgį" įjungt. Būna, paklausia kas nors kur tas ar anas daiktas, tai nusisuka arba rodo belenką. Durniausia, kai paklausia "kur mama?". Pasižiūri tokiu žvilgsniu, tipo jūs jau visai idiotai ar kaip čia? Bet šiaip parodo į mane. O mama vadina maistą. Sakau, kad čia niamniniamni. Ok, pakartoja - niamniniamni. Bet po minutės vėl rodo į maistą ir sako "mama". Tiesa, atsirado "mamimi", bet dar nesupratau, ar čia "mamytė" ar tiesiog belenkizmas, kokių labai daug.
Beje, Vibrukol poveikio irgi nepajutau. Nors tvarkingai suvartojo visą kursą kelis kartus.
Man arba paranoja arba nežinau. Vakar užmačiau, kad ant dantenos mažei baltas taškas. Įkišu pirštą - aštrumėlis, ryškiai krūminio danties kraštas. Šiandien lendu pažiūrėt kiek paaugo - o nieko nėra.

Wiliux, aišku, kad supranta N. viską, bet gal užknisa, kad tikrini tą supratimą? Maniškė tai mėgsta "durniaus bėgį" įjungt. Būna, paklausia kas nors kur tas ar anas daiktas, tai nusisuka arba rodo belenką. Durniausia, kai paklausia "kur mama?". Pasižiūri tokiu žvilgsniu, tipo jūs jau visai idiotai ar kaip čia? Bet šiaip parodo į mane. O mama vadina maistą. Sakau, kad čia niamniniamni. Ok, pakartoja - niamniniamni. Bet po minutės vėl rodo į maistą ir sako "mama". Tiesa, atsirado "mamimi", bet dar nesupratau, ar čia "mamytė" ar tiesiog belenkizmas, kokių labai daug.
Sveikutes
Karalinda,sveikinu pagaliau esant namuose
Ir linkiu kad daugiau nebutu jokiu biasybiu ir augtumet dideli ri sveikuciai
Wiliux,aha as baigiau pedagogika,paskui dar filologija.Na,kai mokiausi 98 metais tai buvo toks bandomasis koledzas taikos korpuso.Tai nezinau ka ten is musu norejo padaryt
Mes 4 metus mokemes,ne tik savo specialybes (as anglu kalba) bet mokemes vokieciu,lotynu mokemes 2 metus, retorika,rezisura,meno istorija,teise,psichologija,filosofija visus 4 metus,labai daug dalyku buvo mums sudeta.Ne tik kad pedagogika ir viskas kas susije su anglu k. Baigiamieji darbai buvo 3 pedagogikos,psichologijos ir filosofijos.Paskui dar laikem baigiamaji anglu ir vokieciu egzamina.Aisku jei islaikydavom kitus,jei apsigindavom tuos tris baigiamuosius darbus. As skaiciausi kaip anglu ir vokieciu kalbu pedagoge.Anglu galejau destyti vidurinej mokykloje,o vokieciu tik pagrindinej.Turejo but aukstasis neuniversitetinis bet kaip buna danzai,eina metai keicias valdzia ir viskas ir pas mus pasikeite.Tai psichologija mokemes ir prenataline ir amziu raidos tarpsniu.As baigiamaji darba rasiau apie paauglystes butent psichologija,nors norejau rasyti kriminaline psichologija bet neisejo nes tuo metu tokios temos nebuvo nors ir zadejo kad bus.O vaika kazkaip auginu is dusios,buna ir as paskaitau Tavo vaikas zurnalas ar kt.zurnalu bet truksta laiko tai kol perskaitai menesini numeriuka tai tikrai ir menuo praeina
Natalija_V man mama sake kad ir man ir broliui buvo tokie bajeriai,o suzinojau is jos nes man su pirmagime irgi taip buvo-tai as nusigandus buvau kad gal jai koks kaulas ten buvo istriges o as palaikiau kaip dantuka ir tipo kad ji nuryjo ta kaula,o mama nuramino kad viskas ok,
Del kalbejimo.Tai as darzelyje kai dirbau su 3 vaikuciai vienas berniukas irgi labai mazai kalbejo,o po metu jau ciauske nesustodamas.Bet cia tai nieko,mano vyro draugo dukryte Vakare nekalbejo iki 3.5 metu.Isveziojo pas visus medikus,na nekurscias ir viskas ok ir zinokit,nepatikesit bet kaip tam anekdote; nekalbejau nes nemaciau reikalo
eme po kiek laiko ir pradejo kalbeti aiskiaisir graziais zodziais.Jei pati nebuciau bendravus tuo metu su jais,pasakysiu tiesa tikrai nebuciau patikejus kad taip gali but.O pasirodo gali
Dabar Vakare jau eina i mokykla,puikiai skaito ir dalyvauja konkursuose raiskiojo skaitymo.Va ir nekalbejo.Bet tik vienas pastebejimas;pradejo kalbet aiskiai ir graziai,bet ji ir siaip tylene net ir dabar.
O as sios savaites pab.eisiu pasigrazint.Jetus kaip laukiu
Papildyta:
O mes kazkaip nekreipiam demesio
Dienos metu nebun laiko paziuret TV,vakare jei paziurim tai koki filma atsisiunte ir daziausiai kol miega maziukas.Aisku jis ziuri i kompa kai as rasau cia as FB
ar kalbuos skypu
Mes irgi pastebejom kad maziukui musu patinka reklamos,gyvunai ir mazi vaikai,net i save filmuota jis ziuri idemiai net seile istysta arba kazka ciauska
Vyrui mano krepsinis prasidejo,tv eina vaikas vartosi ant kilimelio zaidzia,na pasuka galva paziuri ir vel prie zaislu. Bet siaip tikrai as nelabai saugau

Karalinda,sveikinu pagaliau esant namuose

Wiliux,aha as baigiau pedagogika,paskui dar filologija.Na,kai mokiausi 98 metais tai buvo toks bandomasis koledzas taikos korpuso.Tai nezinau ka ten is musu norejo padaryt

Natalija_V man mama sake kad ir man ir broliui buvo tokie bajeriai,o suzinojau is jos nes man su pirmagime irgi taip buvo-tai as nusigandus buvau kad gal jai koks kaulas ten buvo istriges o as palaikiau kaip dantuka ir tipo kad ji nuryjo ta kaula,o mama nuramino kad viskas ok,

Del kalbejimo.Tai as darzelyje kai dirbau su 3 vaikuciai vienas berniukas irgi labai mazai kalbejo,o po metu jau ciauske nesustodamas.Bet cia tai nieko,mano vyro draugo dukryte Vakare nekalbejo iki 3.5 metu.Isveziojo pas visus medikus,na nekurscias ir viskas ok ir zinokit,nepatikesit bet kaip tam anekdote; nekalbejau nes nemaciau reikalo

O as sios savaites pab.eisiu pasigrazint.Jetus kaip laukiu

Papildyta:
QUOTE(Tino @ 2015 08 10, 21:41)
klausykit, o ką darot su TV auginant vaikus? ta prasme mes vis norim užsileist televizorių tai žinias pasiklausyt, tai ką dar pasižiūrėt, kol maitinam, kol šiaip ką žaidžiam, betgi jos baisingai žiūri į jį, nei galvą nusuksi, nei dėmesį atkreipsi - labai dėmesį prikausto... kaip darot tokiais atvejais - ar labai saugot, kad tik nežiūrėtų nei kiek ?
O mes kazkaip nekreipiam demesio

QUOTE(Wiliux @ 2015 08 10, 17:21)
Labiausiai del smelio deziu. Draugai taip pat elgesi, jie is mediku seimos, konsultavosi.
Musiske dar mazoje keduteje, mums padejo kedutes perkelimas i prieki, dabar vaziuoja visai neblogai. Ai na dar visa arsenala "daikciuku" apziurejimui turiu.
Ir jus su artejanciu! Planuojam piknika prie ezero, 14 suaugusiu, netilpsim namie
bet aisku dalis atkris, tokia jau vasarinuku dalia. Ka jus planuojat?
Dabar jau ramiau del to nekalbejimo, nes matau, kad supranta. Anskciau buvo neramu, nes nerodydavo nei daiktu, nei padarydavo ko prasoma, neaisku buvo ar supranta ka nors apskritai. O to "mama" tikrai dar galiu plaukti
Musiske dar mazoje keduteje, mums padejo kedutes perkelimas i prieki, dabar vaziuoja visai neblogai. Ai na dar visa arsenala "daikciuku" apziurejimui turiu.
Ir jus su artejanciu! Planuojam piknika prie ezero, 14 suaugusiu, netilpsim namie

Dabar jau ramiau del to nekalbejimo, nes matau, kad supranta. Anskciau buvo neramu, nes nerodydavo nei daiktu, nei padarydavo ko prasoma, neaisku buvo ar supranta ka nors apskritai. O to "mama" tikrai dar galiu plaukti

Mes i zaidimu aiksteles einam, bet ji lekia ant supyniu, o i deze nelabai. Namie zaidzia smelio dezej, bet ja vakare uzdarom, tai nemanau, kad kokia kaimynu kate ilystu ten. O suo priziurimas. Tai kaip dabar mums daryt? Gal reiks gydytojos uzklaust kai nueisim

mes vel islekiam i pajuri, tai ten ir svesim, na pasipuos panelyte ir bus sventine vakariene tai tikrai,o visa kita tai kaip gausis

Kiek paskaitau, tai pas jus su raida lygiai kaip ir pas mus buvo, net vaiksciot tuo paciu metu pradejo. Jei taip par bus ir su kalbejimu, tai maniske kalba nelabai daug dar ir dabar. Metuku kai buvom pas gyd, tai sake, kad jei supranta, to ir uztenka, taip kad pas jus viskas gerai. O dabar tai jei 2 metuku sako na pav. ten mama sis, tai to ir uztenka, o manoji tiek sako, taip kad tikriausiai irgi sakys kad viskas gerai. O sunus kalbet pradejo anksciau nei vaiksciot, kalbejo aiskiai, sakinukais, tai jei lyginciau juos abu, tai sita beveik nekalbancia tureciau vadint

As irgi nelabai... Atsisukineja jau dabar o tv jam matyt mirga jis graziai:) jei pavieniai momentai tai nieko nedarau, is saugaua atstumo. O istisai ziuret aisku neleisciau:) beje Baby TV extra atvejais leisiu ziuret retom progom, palepinsiu
draugiu vaikai pamise del bany tv tu daineliu ir pan:) aisku nepiknaudziaujant:))

QUOTE(Edena @ 2015 08 11, 14:45)
beje Baby TV extra atvejais leisiu ziuret retom progom, palepinsiu
draugiu vaikai pamise del bany tv tu daineliu ir pan:) aisku nepiknaudziaujant:))

sutinku, superinis kanalas 1-3 metų vaikučiams, daug lavinamųjų filmukų yra

QUOTE(egk @ 2015 08 11, 14:43)
Mes i zaidimu aiksteles einam, bet ji lekia ant supyniu, o i deze nelabai. Namie zaidzia smelio dezej, bet ja vakare uzdarom, tai nemanau, kad kokia kaimynu kate ilystu ten. O suo priziurimas. Tai kaip dabar mums daryt? Gal reiks gydytojos uzklaust kai nueisim
mes vel islekiam i pajuri, tai ten ir svesim, na pasipuos panelyte ir bus sventine vakariene tai tikrai,o visa kita tai kaip gausis
Nors jau turejom sveciu savaitgali praejusi ir namie. O pas jus balius nemazas bus! O vaiku nebus?

Musiske miesto smelio dezese kuiciasi, ten tikrai visokio bieso pilna

Taip, dabar kai esu tikra, jog supranta man jau ramu. Matyt kaip Natalija rase, nepatiko N tie tikrinimai. O dabar kai "komandos" sudetingesnes, tai atnesa paprasytus daiktus. Tik suo nervinasi, nes ka nors atnesti tai jo pareiga

Del TV. Mes TV neziurim, bet vakare ziurim per kompa filmus, laidas. Gauna to mirgejimo ir miegodama ir migdydamasi

QUOTE(zuzla @ 2015 08 11, 14:56)
sutinku, superinis kanalas 1-3 metų vaikučiams, daug lavinamųjų filmukų yra
tik gaila nėra nei lietuvių, nei rusų kalba, mes žiūrim lenkų 

oi,kaip faina jums,as pas mus nemciau kad butu toks kanalas

egk ir wiliux grazios ir isimintinos sventes maziukems jusu

QUOTE(Afrodite69 @ 2015 08 11, 15:03)
oi,kaip faina jums,as pas mus nemciau kad butu toks kanalas
kaip tik zadam keisti paketa,o gal net ir paslaugos tiekejas tai reiks pasidomet.O lavinamieji filmukai super
As darzelyje kai dirbau tai vaikai labiausiai ismindavo zodzius ar pasakymus butent is lavinamuju filmuku

gala (teo) tikrai turi, kaip kiti nežinau.
galvojau, gal anglų kalbą nustatyti, bet kad anglų šiaip ar taip išmoks, o čia dar viena kalba bus pažįstama

sveikos,
nu mes jau tuoj nuprotėsim
naktį mūsų merginos iki pagrindinio maitinimo kėlėsi gert 3 kartus...
o pieną valgo nerealiais kiekiais... jas matyt troškina
duodam ir vandens, bet matyt neužtenka. viena prabudo klykdama, tai įtariam, kad atsirūgimas ėjo, o juk mes naktį, kaip sakiau, nebekeliam nei atsirūgt, nei nieko, tik pamaitinam. tai gerai, kad triukšmą sukėlė, o ką daryt, kad neužspringtų taip?
viena, kuri anksčiau lengvai užmigdavo dieną, pradėjo labia skausmingai užmiginėt... abi zirzia ištisai. kaip kitų kūdikiai su karščiu susitaiko, negi ramūs ?
aš irgi iki 3 metų nekalbėjau visai, tik viską supratau, o paskui pradėjau kalbėti pilnais sakiniais. jau irgi mama panikoj buvo, bet matyt nemačiau didelio reikalo

QUOTE(Afrodite69 @ 2015 08 11, 12:09)
Tai as darzelyje kai dirbau su 3 vaikuciai vienas berniukas irgi labai mazai kalbejo,o po metu jau ciauske nesustodamas.Bet cia tai nieko,mano vyro draugo dukryte Vakare nekalbejo iki 3.5 metu.Isveziojo pas visus medikus,na nekurscias ir viskas ok ir zinokit,nepatikesit bet kaip tam anekdote; nekalbejau nes nemaciau reikalo
eme po kiek laiko ir pradejo kalbeti aiskiaisir graziais zodziais.Jei pati nebuciau bendravus tuo metu su jais,pasakysiu tiesa tikrai nebuciau patikejus kad taip gali but.O pasirodo gali 

aš irgi iki 3 metų nekalbėjau visai, tik viską supratau, o paskui pradėjau kalbėti pilnais sakiniais. jau irgi mama panikoj buvo, bet matyt nemačiau didelio reikalo

QUOTE(Tino @ 2015 08 11, 14:26)
sveikos,
naktį mūsų merginos iki pagrindinio maitinimo kėlėsi gert 3 kartus...
o pieną valgo nerealiais kiekiais... jas matyt troškina
duodam ir vandens, bet matyt neužtenka. viena prabudo klykdama, tai įtariam, kad atsirūgimas ėjo, o juk mes naktį, kaip sakiau, nebekeliam nei atsirūgt, nei nieko, tik pamaitinam. tai gerai, kad triukšmą sukėlė, o ką daryt, kad neužspringtų taip?
viena, kuri anksčiau lengvai užmigdavo dieną, pradėjo labia skausmingai užmiginėt... abi zirzia ištisai. kaip kitų kūdikiai su karščiu susitaiko, negi ramūs ?

Na pas mus visa laika karsta, tai kai jau nepernesama tada pastebiu kad neramoki buna. Na bet pas mane jie isrengti gyvena, tik su vienu bodziuku. Jei tiek kiek tu prirengciau, tai turbut uzsiklyktu. Jei matau tik kad nugara slapia, tai vaikui zinau kad karsta. kartais ir atkloti miega. Gert pas mane jie negeria papildomai mp ir misiniu, kazkaip nereikalauja. Del atsirugimo tai jei jau man nepavyksta kurio nors atruginti, tai miegot guldau vaika ant sono ar pusiau sonu, kad jei ka, nepaspringtu. Gal ir tu taip bandyk

Tikiuosi praeis tie karsciai greit pas jus

QUOTE(burbuliacija @ 2015 08 11, 15:57)
Na pas mus visa laika karsta, tai kai jau nepernesama tada pastebiu kad neramoki buna. Na bet pas mane jie isrengti gyvena, tik su vienu bodziuku. Jei tiek kiek tu prirengciau, tai turbut uzsiklyktu. Jei matau tik kad nugara slapia, tai vaikui zinau kad karsta. kartais ir atkloti miega. Gert pas mane jie negeria papildomai mp ir misiniu, kazkaip nereikalauja. Del atsirugimo tai jei jau man nepavyksta kurio nors atruginti, tai miegot guldau vaika ant sono ar pusiau sonu, kad jei ka, nepaspringtu.
tai ne, dabar ir maniškės jau tik su suknytėm be rankovių, tik nakčiai šliaužtą uždedam.
mums irgi dieną gerai ir greitai atsirūgsta jau, ir guldom visada ant šono, tik tą maitinimą naktį nekeliam.
na, tikėkimės, kad beliko tik rytojus šiais metais tvert