Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

QUOTE(kami_ @ 2015 09 21, 10:55)
Gal receptą galite parašyti? smile.gif

Vištiena Saliamonui
Atsakyti
QUOTE(kami_ @ 2015 09 21, 09:55)
Gal receptą galite parašyti? smile.gif


http://skanusgyvenim...ena-saliamonui/
Kartais krakmole ir sojoje pamirkau po 2 kartus, išeina storesnis sluoksnis.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2015 09 21, 11:42)

QUOTE(gaily @ 2015 09 21, 11:43)
http://skanusgyvenim...ena-saliamonui/
Kartais krakmole ir sojoje pamirkau po 2 kartus, išeina storesnis sluoksnis.

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 21, 02:57)
Galima smulkiau?

2,5 kg melynuju slyvu (turejau 3 kg, tai visas ir sudejau)
1 kg cukraus
2 pak. vanilinio cukraus
150 gr tamsiosios kakavos
200 gr graikiniu riesutu (nedejau, nes neturejau)

Slyvas iskaulinti, sumalti mesmale (as susmulkinau virtuvinio kombaino pagalba) ir kartu su cukrumi virti/kepti apie 2 val.
Virimo pabaigoje sudeti vainilini cukru, kakava ir riesutus, dar pavirti 10 min. Karsta slyviene sudeti i stiklainius ir pasterizuoti 15 min. (As nepasterizavau, nes verdancia slyviene sudejau i iskaitintus, karstus stiklainius, uzsukau sterilizuotais dangteliais ir padejau vesti apverstus aukstyn kojom.)
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2015 09 21, 12:16)
2,5 kg melynuju slyvu (turejau 3 kg, tai visas ir sudejau)

bigsmile.gif O, dėkui! Pasirodo, aš panašios pasidariau, tik be kakavos. Reiktu dar bandyti ir su kakava. Jei paskutinių slyvukų dar kirminiukai nesuvalgė doh.gif

O šiandien - vėl konservavimo pusdienis. 1 - agurkai vynuogių lapuose. 2 - perlinių kruopų, agurkų ir kt mišrė.
Eičiau dar virt slyvukų+cukinijos+svarainių kompoto, bet ... prilijo ir taaaaip netraukia po šlapiu krūmu lyst ax.gif
O valgyt dar vištienos su bulvėm yra nuo vakar, tai kokių saločikių ir būsim sotūs.
Niu va - pasėdėjau, pailsėjau ir reikia toliau mint prie darbų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 21, 14:44)
bigsmile.gif  O, dėkui! Pasirodo, aš panašios pasidariau, tik be kakavos. Reiktu dar bandyti ir su kakava. Jei paskutinių slyvukų dar kirminiukai nesuvalgė  doh.gif

O šiandien - vėl konservavimo pusdienis. 1 - agurkai vynuogių lapuose. 2 - perlinių kruopų, agurkų ir kt mišrė.
Eičiau dar virt slyvukų+cukinijos+svarainių kompoto, bet ... prilijo ir taaaaip netraukia po šlapiu krūmu lyst  ax.gif
O valgyt dar vištienos su bulvėm yra nuo vakar, tai kokių saločikių ir būsim sotūs.
Niu va - pasėdėjau, pailsėjau ir reikia toliau mint prie darbų biggrin.gif

verdu ir as kasmet slyviene su graikiniais riesutais drinks_cheers.gif tik be kakavos , tik siemet neviriau, bet dar yra likusios nuo praeitu metu.

o kaip gaminate, sudomino - perliniu kruopu, agurku misre?

Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 21, 16:16)
o kaip gaminate, sudomino - perliniu kruopu, agurku misre?


Dariau pagal šitą receptą http://www.manorecep...nemis-kruopomis
Bet yra jų visokių variantų. Man čia viskas patiko, laaabai skaniai gavosi. Tik kruopų dėjau 0,5 kg Ir tai pasirodė per daug. Nors man tai patinka jos, bet visvien laaabai jau daug gaunasi kai išverda. Ai, ir cukraus nedėjau. Man kažkaip jis netinka nesaldiems konservams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 21 rugsėjo 2015 - 21:25
Dideli miltiniai blynai su varske.
Atsakyti
Vakar buvo guliasas, siandien planuose balandeliai.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2015 09 18, 20:12)
Salotos su medaus - citrinu uzpilu (rukola, sviezios figos, feta suris, kepinti ir sudyti zemes riesutai).

Šiandien gaminsiu panašias saotas, tik fetą keisiu mocarela, o zemes riesutus graikiniais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 22 rugsėjo 2015 - 07:05
Koldunai, idaras virta bulve + varske. Padazui sviestas + grietine.
Atsakyti
Koldunai, idaras virta bulve + varske. Padazui sviestas + grietine.
Atsakyti