Šiandien vakarykščių likučių t.y. įdarytų makaronų naikinimas. Tad šiandien virsiu barščius ir obuolių uogienę su baltuoju šokoladu.
QUOTE(Melajja @ 2015 09 23, 10:39)
uzsimaniau svilpiku, reiks uzsiimt, bet noreciau ju minkstesniu, kazkur skaiciau, kad reikia varskes idet
Pas mane pietums siandien svilpikai vakar gaminti buvo, su lasisos, varskes surelio bei jogurto padazu Minkstuciai, tiesiog miltu maziau ideta buvo ir viskas
Kepta jūros lydeka, ryžiai, troškintos daržovės
Dzūkiškos šiuškės su šoninės-spirgučių padažu
Dzūkiškos šiuškės su šoninės-spirgučių padažu
Siandien pas mus kepti obuoliai su varske
QUOTE(Tepaluota @ 2015 09 23, 13:34)
Dzūkiškos šiuškės su šoninės-spirgučių padažu
nu ir prasom placiau apie siuskes
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 23, 16:07)
nu ir prasom placiau apie siuskes
Na, kad jau pradėjo visos apie švilpikus kalbėt, tai ir aš užsimaniau, tik kitokiu pavadinimu
QUOTE(jovivita @ 2015 09 23, 11:19)
obuolių uogienę su baltuoju šokoladu.
Gal galite receptu pasidalinti?
Brokolių-krabų lazdelių salotos
QUOTE(Tybuka @ 2015 09 23, 18:12)
Gal galite receptu pasidalinti?
Receptas
QUOTE(Renata123 @ 2015 09 09, 20:05)
As turiu. Tiesa, dar tik ruosiuosi isbandyti. Laukiu kol obuoliai is sodybos atkeliaus.
Originalus receptas
O as, kiek sugebesiu, tai sutrumpintai pavertejausiu.
Receptas nepaprastai skanaus kremo is obuoliu, baltojo sokolado ir vaniles.
Jo panaudojimo budas labai platus, pvz.: puikiai tinka pertepti lietinius, ivairiems desertams, pyragams, vafliams, bulkoms itt.
2,5 kg obuoliu
8 plyteles baltojo sokolado
400 gr cukraus
1 a.s. vanilines pastos*
Obuolius nuplauti, nulupti ir isimti seklalizdzius. Supjaustyti mazesniais gabaliukais.
I puoda ipilti truputi vandens, taip, kad tik butu uzdengtas puodo dugnas. Ideti supjaustytus obuolius ir kepti ant vidutines ugnies mazdaug 1 - 1,5 h. Obuoliai turi beveik visiskai sukristi.
Tuomet "blenderio" pagalba sutrinti i svelnius putesius. I puoda su obuoliais sudeti vaniline pasta, cukru ir gabaliukais sulauzyta sokolada. Sildyti maisant iki momento, kol ingredientai istirps ir susijungs tarpusavy.
Paruosta nutella sudeti i iskaitintus stiklainiukus, uzsukti ir pastatyti ausktyn galva iki kol visiskai atves.
Laikyti tamsioje, vesioje vietoje.
* Vaniline pasta galima rasti didziuosiuose PC, bet jei jos niekur nerandate, tai krastutiniu atveju galima pakeisti 2 pakeliais vanilinio cukraus.
Originalus receptas
O as, kiek sugebesiu, tai sutrumpintai pavertejausiu.
Receptas nepaprastai skanaus kremo is obuoliu, baltojo sokolado ir vaniles.
Jo panaudojimo budas labai platus, pvz.: puikiai tinka pertepti lietinius, ivairiems desertams, pyragams, vafliams, bulkoms itt.
2,5 kg obuoliu
8 plyteles baltojo sokolado
400 gr cukraus
1 a.s. vanilines pastos*
Obuolius nuplauti, nulupti ir isimti seklalizdzius. Supjaustyti mazesniais gabaliukais.
I puoda ipilti truputi vandens, taip, kad tik butu uzdengtas puodo dugnas. Ideti supjaustytus obuolius ir kepti ant vidutines ugnies mazdaug 1 - 1,5 h. Obuoliai turi beveik visiskai sukristi.
Tuomet "blenderio" pagalba sutrinti i svelnius putesius. I puoda su obuoliais sudeti vaniline pasta, cukru ir gabaliukais sulauzyta sokolada. Sildyti maisant iki momento, kol ingredientai istirps ir susijungs tarpusavy.
Paruosta nutella sudeti i iskaitintus stiklainiukus, uzsukti ir pastatyti ausktyn galva iki kol visiskai atves.
Laikyti tamsioje, vesioje vietoje.
* Vaniline pasta galima rasti didziuosiuose PC, bet jei jos niekur nerandate, tai krastutiniu atveju galima pakeisti 2 pakeliais vanilinio cukraus.
Trinta moliugu sriuba, kepti, troskinti vistienos kepsniukai, virtos bulves, savu agurku, pomidoru misraine.