varskeciai su melyniu uogiene ir sonkauliu troskinys su darzovemis
parsivezeme pomidoru, kai kurie itruko transportuojant, manau gelbesiu juos gamindama brusketas

Šį saulėtą rytą jokiu būdu neketinau atsibusti puse šešių. Deja, mano planams nebuvo lemta išsipildyti. Pajutau, kad mane žadina
Pramerkus vieną akį, prieš nosį pamačiau ... apskritutį cukinijos griežinėlį. Vyras tiesig spirgėjo: "paragaaaaauk..." OMG, puse šeštos ragaut nieko nesinorėjo. Bet supratau, kad kitos išeities nebus ir paklusniai išsižiojau. OOOOO! Mmm... Greit atsimerkė ir antra akis
Daaaaaaaaaaar! Deja, sako. Palikau paragaut
Ir išvažiavo į darbą. O aš likau nepasitenkinusi...
Ką gi, teko ropštis iš lovos ir pačiai bandyti atkartoti tą "kulinarijos šedevrą" (galim ir pačios
) pakepiau plonai pjaustytus jaunutės cukinijos griežinėlius kol apskrudo, pabarsčiau mėgiamu prieskonių mišiniu (šiuo metu pas mane ant bangos santa maria maltos mėsos) Dar pora keptų kiaušinių, pomidoro griežinėlių. Serbentų lapų arbata. Jei visa tai patiekti naujoje terasoje ant besisupančio mikštasuolio - kuo ne idealus atostogų rytas?
Ko ir jums linkiu

Pietums kiaulienos sprandinės šašlykas, ryžiai, marinuoti agurkai ir svogūnai
Vakarienei tešloje keptas naminis sūris, kakava
QUOTE(Tepaluota @ 2015 08 12, 11:13)
Pietums kiaulienos sprandinės šašlykas, ryžiai, marinuoti agurkai ir svogūnai
Kaip suri kepsite?
QUOTE(baste @ 2015 08 12, 12:51)
Kaip suri kepsite?
Paprastai - riekelėm, į tešlą ir į keptuvę.
QUOTE(pašnekutė @ 2015 08 12, 10:20)
Šį saulėtą rytą jokiu būdu neketinau atsibusti puse šešių. Deja, mano planams nebuvo lemta išsipildyti. Pajutau, kad mane žadina
Pramerkus vieną akį, prieš nosį pamačiau ... apskritutį cukinijos griežinėlį. Vyras tiesig spirgėjo: "paragaaaaauk..." OMG, puse šeštos ragaut nieko nesinorėjo. Bet supratau, kad kitos išeities nebus ir paklusniai išsižiojau. OOOOO! Mmm... Greit atsimerkė ir antra akis
Daaaaaaaaaaar! Deja, sako. Palikau paragaut
Ir išvažiavo į darbą. O aš likau nepasitenkinusi...
Ką gi, teko ropštis iš lovos ir pačiai bandyti atkartoti tą "kulinarijos šedevrą" (galim ir pačios
) pakepiau plonai pjaustytus jaunutės cukinijos griežinėlius kol apskrudo, pabarsčiau mėgiamu prieskonių mišiniu (šiuo metu pas mane ant bangos santa maria maltos mėsos) Dar pora keptų kiaušinių, pomidoro griežinėlių. Serbentų lapų arbata. Jei visa tai patiekti naujoje terasoje ant besisupančio mikštasuolio - kuo ne idealus atostogų rytas?
Ko ir jums linkiu 

buvo smagu paskaityti toki vaizdinga aprasyma

QUOTE(AJIRA @ 2015 08 12, 19:31)
buvo smagu paskaityti toki vaizdinga aprasyma
ir taip gardziai pristatete cukiniju apkepa
panasiai ir as kepu, o serbentu lapu arbatos nesu gerusi, tik uogu, ka gi butinai teks pabandyti 

Dėkui

QUOTE(comep @ 2015 08 11, 08:51)
cukiniju lazanija gaminau kaip iprasta - tik vietoje lazanijos lakstu - plonai pjaustyta cukinija 
receptuose raso jog reikia apvirti - bet jei naudojat dabartines sviezutes mazutes - jokiu virimu, odeliu lupimu ir minkstimo skobimu
pjaustot griezineliais arba isilgai visa cukinija plonai ir pirmyn

receptuose raso jog reikia apvirti - bet jei naudojat dabartines sviezutes mazutes - jokiu virimu, odeliu lupimu ir minkstimo skobimu

pjaustot griezineliais arba isilgai visa cukinija plonai ir pirmyn

QUOTE(Irėnė @ 2015 08 11, 21:18)
tai kad kaip ir ner jokio receptuko
pakepiau svoguna, tada sudejau stambiais gabalais pjaustyta cukinija (nulupta ir isimta seklos), pakepiau, tada sviezias mazas pjaustytas morkytes ir patroskinau viska. baigiant kepti dejau druskos, pipiru, indisku prieskoniu su sezamais, cesnako pjaustyto ir cili pipiriuko pjaustyto.
man tai siandien tobuli pietus buvo per siltus nelemtus karscius
o vakarienei kepti vistu sparneliai su kalnu salotu (aisbergas, agurkas, pomidoras, paprika, svogunas su garstyciu-medaus padazu).

pakepiau svoguna, tada sudejau stambiais gabalais pjaustyta cukinija (nulupta ir isimta seklos), pakepiau, tada sviezias mazas pjaustytas morkytes ir patroskinau viska. baigiant kepti dejau druskos, pipiru, indisku prieskoniu su sezamais, cesnako pjaustyto ir cili pipiriuko pjaustyto.
man tai siandien tobuli pietus buvo per siltus nelemtus karscius

o vakarienei kepti vistu sparneliai su kalnu salotu (aisbergas, agurkas, pomidoras, paprika, svogunas su garstyciu-medaus padazu).
Ačiū, atrodo taip paprasta.

QUOTE(pašnekutė @ 2015 08 12, 20:57)
Aciu ir jums

Džiovinti serbentų lapai ar tiesiog nuo krūmo???