Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(maskatukas @ 2015 11 07, 11:06)
Oda nepakito nei su hiper nei su hipo. Kiekvieno organizmas reaguoja savaip.

po operacijos kelis mėnesius buvo pasausėjus,o paskui vėl išriebėjo
Atsakyti
QUOTE(Alicee @ 2015 11 06, 11:01)
Dabar geriu jau po 100mcg, ir jauciuos gan normaliai. Bet miego tai jau norejimas didziulis. Na,bet tikiuosi,viskas bus ok 😉

su mieguistumu tai ir man kazkas baisaus
galvojau del skydliaukes tikrai
bet dabar tth jau normoje
bet vistiek tas pats, neturiu energijos, noriu miego, viduri dienos atrodo uzmigsiu
vakare po darbu uzmiegu net prie kompo sedint su visais rubais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2015 11 07, 13:47)
su mieguistumu tai ir man kazkas baisaus
galvojau del skydliaukes tikrai
bet dabar tth jau normoje
bet vistiek tas pats, neturiu energijos, noriu miego, viduri dienos atrodo uzmigsiu
vakare po darbu uzmiegu net prie kompo sedint su visais rubais doh.gif

Nors tth ir geras, bet mes juk gauname sintetini tiroksina. Tai ir veikia musu organizma.
Atsakyti
Na as taip pat kuris laikas iki vaistu vartojimo tuo paciu skundziausi. Pirmo tyrimo metu TTH buvo 22 dabar 3 kaip vaistus vartojamt tai vistiek riba i aukstesne puse.
Akys istisai budavo raudonos, o as vis nesupratau kodel. Is dalies gerai kad atrado priezastis kodel, bet kita vertus tai pasidomejus sitos ligos eiga, gydymo salutiniais ir kad ji visam gyvenimui tai soka zmogus gauni.
Susistabilizuos hormonai jausites geriau.
[/quote]

as dabar kaip tik ir galvoju apie salutini poveiki.. kaip reaguoja tiroksinas kai reikia kokius kitus vaistus gerti? Skaiciau, kad lygtai nepatartina vartoti pieno produktu, nes tiroksinas tada blogai savinasi? Ar tikrai taip, gal zinote? Dar norejau paklausti, ar geriat kas papildomai vitamina D. Nes man ir jo yra trukumas, gydytoja sake nusipirkti, bet nepasake, kiek ir kaip ji vartoti. Tai vaistininke patare pirma gydytojos issiklausineti, o po to jau pirkti, lasiukais, ar kapsulem.. Kita savaite jau eisiu pas gydytoja, tai sikart turiu jau klausimu, nes pirma karta buvo tikrai sokas, negalejau nei vieno zodzio paklausti, nelabai net supratau kuo cia as susirgau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alicee: 08 lapkričio 2015 - 16:50
QUOTE(Alicee @ 2015 11 08, 16:50)
as dabar kaip tik ir galvoju apie salutini poveiki.. kaip reaguoja tiroksinas kai reikia kokius kitus vaistus gerti? Skaiciau, kad lygtai nepatartina vartoti pieno produktu, nes tiroksinas tada blogai savinasi? Ar tikrai taip, gal zinote? Dar norejau paklausti, ar geriat kas papildomai vitamina D. Nes man ir jo yra trukumas, gydytoja sake nusipirkti, bet nepasake,  kiek ir kaip ji vartoti.  Tai vaistininke patare pirma gydytojos issiklausineti, o po to jau pirkti, lasiukais, ar kapsulem.. Kita savaite jau eisiu pas gydytoja, tai sikart turiu jau  klausimu, nes pirma karta buvo tikrai sokas, negalejau nei vieno zodzio paklausti, nelabai net supratau kuo cia as susirgau

pas mane tragiskas vitaminas D. Pries pora menesiu sugeriau vitamino D ampule, nes kapsules visiskai nepadejo, po menesio zadu eit paziuret ar pakilo.
Atsakyti
[quote=Alicee,2015 11 08, 17:50]
Na as taip pat kuris laikas iki vaistu vartojimo tuo paciu skundziausi. Pirmo tyrimo metu TTH buvo 22 dabar 3 kaip vaistus vartojamt tai vistiek riba i aukstesne puse.
Akys istisai budavo raudonos, o as vis nesupratau kodel. Is dalies gerai kad atrado priezastis kodel, bet kita vertus tai pasidomejus sitos ligos eiga, gydymo salutiniais ir kad ji visam gyvenimui tai soka zmogus gauni.
[/quote]

as dabar kaip tik ir galvoju apie salutini poveiki.. kaip reaguoja tiroksinas kai reikia kokius kitus vaistus gerti? Skaiciau, kad lygtai nepatartina vartoti pieno produktu, nes tiroksinas tada blogai savinasi? Ar tikrai taip, gal zinote? Dar norejau paklausti, ar geriat kas papildomai vitamina D. Nes man ir jo yra trukumas, gydytoja sake nusipirkti, bet nepasake, kiek ir kaip ji vartoti. Tai vaistininke patare pirma gydytojos issiklausineti, o po to jau pirkti, lasiukais, ar kapsulem.. Kita savaite jau eisiu pas gydytoja, tai sikart turiu jau klausimu, nes pirma karta buvo tikrai sokas, negalejau nei vieno zodzio paklausti, nelabai net supratau kuo cia as susirgau
[/quote]

Pradejus vartoti tiroksina, po metu pajutau skrandzio skausmus. Dabar valgau pusrycius, po val geriu tiroksina. Po to nevalgau 2 val tikrai. Periodiskai geriu kali ir magni. Man jo visada buna mazoka. Pienas netinkamas vartoti su tetraciklinu. Esu daug skaiciusi, kad greifruktai veikia i daugeli vaistu. Nevalgau visai ir sulciu negeriu.
Atsakyti
[quote=maskatukas,2015 11 08, 17:34]
[/quote]
Pradejus vartoti tiroksina, po metu pajutau skrandzio skausmus. Dabar valgau pusrycius, po val geriu tiroksina. Po to nevalgau 2 val tikrai. Periodiskai geriu kali ir magni. Man jo visada buna mazoka. Pienas netinkamas vartoti su tetraciklinu. Esu daug skaiciusi, kad greifruktai veikia i daugeli vaistu. Nevalgau visai ir sulciu negeriu.
[/quote]

uch...reiks labai mityba ziureti.
Atsakyti
Laba! Turiu klausimą toms, kurioms hipotorozė pasireiškė po nėštumo. Ar jūs tyrėte savo vaikučius? Mano msžylei dabar 9 mėn., šeimos gydytoja sako kad nebūtina kol nesireiškia jokie simptomai. Bet gi labai sunku ant tokio mažylio pastebėti tuos simptomus. Endokrinologė sakė kad būtų gerai patikrinti. Kokia jūsų patirtis šiuo klausimu?
Atsakyti
Šiaip dar gimdymo namuose vaikus tiria nuo įgimtos hipotirozės ir fenilketonurijos (tas tyrimas kur ima kraują iš kulniuko).
Atsakyti
[quote=Alicee,2015 11 08, 17:50]
[/quote]

[/quote]

As klausiau gyd ne vienos, del maisto sako valgykit ka tik norit. Klausiau ir del spec dietos su skydl irgi sako nuo to veikt labiau neprades. Zodz ko beklausi esi ligonis visam ir psio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 11 09, 15:25)
Šiaip dar gimdymo namuose vaikus tiria nuo įgimtos hipotirozės ir fenilketonurijos (tas tyrimas kur ima kraują iš kulniuko).

Žinau kad tiria gimdymo namuose, bet mano endikrinologė sakė kad naujagimių iki 6 savaičių endokrininė sistema dar nėra susiformavusi ir hipotirozė gali pasireikšti ir vėliau. Dėl to ir susirūpinau.
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 11 09, 17:21)
Žinau kad tiria gimdymo namuose, bet mano endikrinologė sakė kad naujagimių iki 6 savaičių endokrininė sistema dar nėra susiformavusi ir hipotirozė gali pasireikšti ir vėliau. Dėl to ir susirūpinau.

Na tuomet ir mums reikia tikrintis, kokiu budu tai padaryti? Kraujo tyrimai?
Atsakyti