Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(tute28 @ 2015 11 19, 22:43)
drinks_cheers.gif Nesinori ir man tu vaistu. Gal kur skaitet gera informacija apie ne vaistines priemones gydytis? Dar ir apie ta thyroksina nesuprantu, raso, kai kai skydliaukes veikla susilpnejus, negamina pakankamai hormonu... Bet mano rodikliai virsija, tai per daug gamina, tada reik slopint? Nieko nesuprantu, gal kas zmogiskai paaiskint galit?
Papildyta:

Taip, tokie vaistai, ne Lietuvoje man cia israse. Diagnozes as nezinau, neivardino, buvau pas seimos gydytoja. Dabar israse siuntima pas endokrinologa. Kito jusu mineto tyrimo nedare. https://www.google.i.....ZwLKmUam_M8M:
Papildyta:
Na jau kaip ir radau ir po truputi atrinkau ' Padidėjusi TTH reikšmė (nuo 3 iki 100 kartų daugiau už normą) rodo nepakankamą skydliaukės funkciją (pirminę hipotiroz). Tai p adidejes rodiklis rodo ne kad per daug gamina, o kad nepakankama funkcija, per mazai gamina. Ot, kai nesusidurus su ligom tai sunku susigaudyti. Atsiprasau uz kvailas rasliavas  blush2.gif

Atpo tyrimas parodo ar yra autoimuninis tireoiditas.
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 11 19, 22:43)
drinks_cheers.gif Nesinori ir man tu vaistu. Gal kur skaitet gera informacija apie ne vaistines priemones gydytis? Dar ir apie ta thyroksina nesuprantu, raso, kai kai skydliaukes veikla susilpnejus, negamina pakankamai hormonu... Bet mano rodikliai virsija, tai per daug gamina, tada reik slopint? Nieko nesuprantu, gal kas zmogiskai paaiskint galit?
Papildyta:

Taip, tokie vaistai, ne Lietuvoje man cia israse. Diagnozes as nezinau, neivardino, buvau pas seimos gydytoja. Dabar israse siuntima pas endokrinologa. Kito jusu mineto tyrimo nedare. https://www.google.i.....ZwLKmUam_M8M:
Papildyta:
Na jau kaip ir radau ir po truputi atrinkau ' Padidėjusi TTH reikšmė (nuo 3 iki 100 kartų daugiau už normą) rodo nepakankamą skydliaukės funkciją (pirminę hipotiroz). Tai p adidejes rodiklis rodo ne kad per daug gamina, o kad nepakankama funkcija, per mazai gamina. Ot, kai nesusidurus su ligom tai sunku susigaudyti. Atsiprasau uz kvailas rasliavas  blush2.gif

Geriau jaustis man padeda Paleo mitybos principai. Skydliaukes temoje FB yra gydytojos interviu kuri pasveiko nuo sios ligos, pakeitusi gyvenimo buda. Bet yra viena salyga!! Tai neturi buti autoimunininis procesas. Jei pasikeitus gleivines struktura, tuomet vargu ar su laiku apseisite be vaistu.
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 11 20, 06:51)
Geriau jaustis man padeda Paleo mitybos principai. Skydliaukes temoje FB yra gydytojos interviu kuri pasveiko nuo sios ligos, pakeitusi gyvenimo buda. Bet yra viena salyga!! Tai neturi buti autoimunininis procesas. Jei pasikeitus gleivines struktura, tuomet vargu ar su laiku apseisite be vaistu.

Labai aciu, reikes pasiskaityti. 4u.gif
Atsakyti
O aš nerizikuočiau negerdama vaistų, kai tiroksino trūkumą rodo kraujo tyrimai. Jei taip neramu ar abejojama, geriau kitoje laboratorijoje pakartoti TTH tyrimą, bet jei ir jis rodys tiroksino trūkūmą, tai ir nežaisčiau.
Kartais tieisog nėra skirtumo ar TTH tik 6 ar TTH 56, tai priklauso nuo žmogaus, kiek jis jautrus, kiek jis jaučia, kaip reaguoja jo organizmas. Iki ligos diagnozės aš su TTH 54 jaučiausi žymiai geriau, nei po gydymo paskyrimo, kai TTH tarkim nuo normos pakildavo vos iki 5-7.
Echoskopija nebūtinai turi rodyti mazgus. Būna kad vizualiai ir nematyti pakitimų, arba rašoma kad skydliaukė, pav., nehomogeniška. Tai yra kad joje tokie tarsi "suirę" plotai.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 11 20, 12:17)
O aš nerizikuočiau negerdama vaistų, kai tiroksino trūkumą rodo kraujo tyrimai. Jei taip neramu ar abejojama, geriau kitoje laboratorijoje pakartoti TTH tyrimą, bet jei ir jis rodys tiroksino trūkūmą, tai ir nežaisčiau.
Kartais tieisog nėra skirtumo ar TTH tik 6 ar TTH 56, tai priklauso nuo žmogaus, kiek jis jautrus, kiek jis jaučia, kaip reaguoja jo organizmas. Iki ligos diagnozės aš su TTH 54 jaučiausi žymiai geriau, nei po gydymo paskyrimo, kai TTH tarkim nuo normos pakildavo vos iki 5-7.
Echoskopija nebūtinai turi rodyti mazgus. Būna kad vizualiai ir nematyti pakitimų, arba rašoma kad skydliaukė, pav., nehomogeniška. Tai yra kad joje tokie tarsi "suirę" plotai.

Kiek skaitau kitas temas, bet moterys lengviau priima reumatoidini artrita nei autoimunini tireidita. Artrito gydymas sunkesnis, neigalumas pasireiskia ryskiau. Kas mazai apciuopiama , gal ir kitaip suvokiama. Atpo padidejimas rodo ligos pradzia. O paleo mityba- tai savas ekologiskas ukis. Tai mesa ir darzoves ir vaisiai. Valgant mesa, apkraunami inkstai. Jie turi buti geleziniai:). As aplamai skeptiskai ziuriu i visas dietas. Emiau taikyti musu seneliu valgius. Na zinoma ne visus , bet pasnikas sugalvotas ne veltui. As manau kad tik pats zmogus gali atsirinkti kas tinka o kas ne. Visos kitos nuomones tik patariamos.
Atsakyti
Man tai vel eme daznai skaudet galva, kaip jums su galva ?
as jau plaukus bijau beplaut kaip slenka.....ir taip ir neaisku man nuo ko cia, tth tai norma siuo metu
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2015 11 21, 12:15)
as jau plaukus bijau beplaut kaip slenka.....ir taip ir neaisku man nuo ko cia, tth tai norma siuo metu

Man daznai spaudzia ties smilkiniais ir sukasi galva, spaudimas zemas.

Vistik nusprendziau gerti vastus, nes sveikata prasteja ir plaukai slenka, nagai luzineja, aplink akis baisiai pajuode, salta amziais, nors kambary 21-23C, buna sirdis makaluojasi, oro daznai truksta, atrodo neturiu kuo kvepuot... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 11 19, 19:35)
Laba, panasu, kad ir man teks isirasyti i jusu gretas,

Sveika 4u.gif
mano organizmas tai begalo matyt jautrus, nes tth jis nera buves auksciau 8, o as jau su tth 4 juntu begale simptomu, ir ne tik fiziniu, padidejus tth as iskart pasidarau labai depresiska, apatiska....
zodziu tavo atveju nors ale tik 6, tai nera tik 6, tai jau diagnoze, reikia gerti tiroksina
Papildyta:
QUOTE(tute28 @ 2015 11 21, 15:19)

Vistik nusprendziau gerti vastus, nes sveikata prasteja ir plaukai slenka, nagai luzineja, aplink akis baisiai pajuode, salta amziais, nors kambary 21-23C, buna sirdis makaluojasi, oro daznai truksta, atrodo neturiu kuo kvepuot... sad.gif

saunuole 4u.gif pamatysi jau po menesio pasijusi zymiai geriau
nors negalavimu visokiu buna ir geriant, nera stebuklu....
bet sveikata yra geresne geriant negu negeriant mirksiukas.gif
sekmes ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2015 11 21, 15:15)

Man plaukai buvo nustoje slinkt, dabarvel slenka..
Sirdis daznai permusineja... Negaliu pakest sitos ligos! Negaliu susigyvent kosmosas kazkoks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 11 22, 21:11)
Man plaukai buvo nustoje slinkt, dabarvel slenka..
Sirdis daznai permusineja... Negaliu pakest sitos ligos! Negaliu susigyvent kosmosas kazkoks  biggrin.gif

Man nustatytas autoimuninistiroiditas, vaistu negeriu, sake nereikia. Su hormonais viskas ok. Taciau ir man neramumas del sirdies permusimu. Daznai ir as jauciu tuos permusimu ir jie mane gasdina. Niekaip ir as negaliu susigyvent.
Atsakyti
QUOTE(manika @ 2015 11 22, 23:09)
Man nustatytas autoimuninistiroiditas, vaistu negeriu,  sake nereikia.  Su hormonais viskas ok. Taciau ir man neramumas del sirdies permusimu.  Daznai ir as jauciu tuos permusimu ir jie mane gasdina.  Niekaip ir as negaliu susigyvent.

O pagal koki tyrima nustate autoimunini tireiodita? Daromas atpo tyrimas ir echoskopija. Sirdies temoje apie rai nerasete.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2015 11 21, 15:25)
Sveika  4u.gif
mano organizmas tai begalo matyt jautrus, nes tth jis nera buves auksciau 8, o as jau su tth 4 juntu begale simptomu, ir ne tik fiziniu, padidejus tth as iskart pasidarau labai depresiska, apatiska....
zodziu tavo atveju nors ale tik 6, tai nera tik 6, tai jau diagnoze, reikia gerti tiroksina
Papildyta:

saunuole 4u.gif  pamatysi jau po menesio pasijusi zymiai geriau
nors negalavimu visokiu buna ir geriant, nera stebuklu....
bet sveikata yra geresne geriant negu negeriant mirksiukas.gif
sekmes ir sveikatos 4u.gif

Merginos. Situacija tokia. Po 5 m hipotireozes , kada tth budavo 40, 19 ir 25, per menesi nuo 19 tapo 5,8. Jauciuosi keistai. Silpna, miegu kaip meska po 12 val. Gal kas turi kokiu minciu? Gal organizmui sokas?
Atsakyti