Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

QUOTE(Nada... @ 2015 07 29, 14:49)
mes pas " a la barberus", bet atsiliepimai puikus, organizuoja jie visokius pasivazinejimus I dykuma su dzipais, labai geri atsiliepimai tiek is keliavusiu merginu cia, SM, tiek  tripadvaisery... kai susiplanuosit, parasykit, idomu, kaip zmones kiti organizuojasi  smile.gif

Pas berberus dykumoje esame nakvoję Maroke, todėl čia jau nebūtų kažkokia atrakcija. Kelionėje būsim tik savaitę, todėl norisi kuo daugiau pamatyt, įdomu ar Jordanijai apskritai dienos pakanka g.gif

O jūs turit susidėlioję ką norit pamatyt? Ir kokiu būdu ruošiatės keliaut?
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2015 07 30, 08:51)
Pas berberus dykumoje esame nakvoję Maroke,  todėl čia jau nebūtų kažkokia atrakcija. Kelionėje būsim tik savaitę, todėl norisi kuo daugiau pamatyt, įdomu ar Jordanijai apskritai dienos pakanka g.gif

O jūs turit susidėlioję ką norit pamatyt? Ir kokiu būdu ruošiatės keliaut?

bet maroko dykuma turbot kitokia, nei Wadi rum mirksiukas.gif
be to, nepamirskit, kad neapsimoka vienai dienai vaziuot del iejimo I petra kainos, nebent akaboj pernakvotumet , o ryte- I petra vietiniu autiku ( penktadieni nevaziuoja).
as dar tiksliai nezinau, kaip keliausim. Tikrai nuomosim masina I Masada, negyva jura, I Jaruzale vaziuosim. Buvau suplanavus raudonaji kanjona izraelyje, Ramon kanjona, bet jei keliom dienom I Jordanija vaziuosim, teks ju atsisakyt.. Na Jordanijai 3 dienos turbut, dar nezinau, visuomeniniu transportu ar nuomota masina vaziuosim, reiks kainas pasiskaiciuot...na ir Eilate norisi pagulinet kokias 3-4 dieneles, panardyt bandysim, nors skaiciau, kad nelabai kokie ten koralai... vis dar deliojuosi, nesu nieko dar uzsibukinus, nors ir reiktu turbut...
Patiko Marokas? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 30 liepos 2015 - 08:56
Nada, o kelioms dienoms važiuojat?
Marokas patiko labai.

Aš gulėt prie jūros nenoriu, kiekvienais metais važiuojam į tokį pagulėjimą kur nors Graikijoje, Turkijoje, todėl nuvažiavus į egzotiškesnį kraštą-man gaila laiko.

Dėl auto nuomos. Man l.keista, yra puslapiai, kurie nurodo, jog galima nuomotis Ovdos oro uoste, tačiau neleidžia suvesti duomenų, rašo, jog bloga data arba lokacija. Reikės rašyti laišką su užklausa (nes nu vis tiek netikiu, kad yra pasaulyje toks oro uostas, kur negalim agauti tokios paslaugos blush2.gif ). Man šitas klausimas l.aktualus, nes mūsų keliavimo stilius yra išsinuomot auto ir keliaut po šalį.
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2015 07 30, 10:14)
Nada, o kelioms dienoms važiuojat?
Marokas patiko labai.

Aš gulėt prie jūros nenoriu, kiekvienais metais važiuojam į tokį pagulėjimą kur nors Graikijoje, Turkijoje, todėl nuvažiavus į egzotiškesnį kraštą-man gaila laiko.

Dėl auto nuomos. Man l.keista, yra puslapiai, kurie nurodo, jog galima nuomotis Ovdos oro uoste, tačiau neleidžia suvesti duomenų, rašo, jog bloga data arba lokacija. Reikės rašyti laišką su užklausa (nes nu vis tiek netikiu, kad yra pasaulyje toks oro uostas, kur negalim agauti tokios paslaugos blush2.gif ). Man šitas klausimas l.aktualus, nes mūsų keliavimo stilius yra išsinuomot auto ir keliaut po šalį.

mes 12 dienu, bet viena issimeta, nes ryte skrydis...

na , tripadvaisery raso, kad ner nuomos, jei laiskiuku nuomai butu galima issprest problema , visi issisprestu mirksiukas.gif nebent uz papildoma mokesti jum privarys masina, bet irgi bus brangi paslauga...

Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2015 07 30, 09:46)
jei laiskiuku nuomai butu galima issprest  problema , visi issisprestu  mirksiukas.gif 

nepabandžius-nesužinosim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2015 07 30, 11:03)

ok, galbut galbut, praneskit , kai gausit atsakyma smile.gif

o ka Jus zadat aplankyt, gal kokiu idomiu vietu atradot internete?
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2015 07 30, 10:06)
ok, galbut galbut, praneskit  , kai gausit  atsakyma  smile.gif

o ka Jus zadat aplankyt, gal kokiu idomiu vietu atradot internete?

na mes standartiškai-Jeruzalė, Masada, Negyvoji jūra, Haifa su Bahajų sodu, na ir kaip sakiau-Petros noriu nežmoniškai. Jūs ilgiau būsit-galėsit sau daugiau leist
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2015 07 30, 10:03)

Pabandžiau unsure.gif

Thank you for your email, unfortunately we do not have any car rental agents at Ovda Airport, we are not able to supply you with a quote[B]

hm......
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2015 07 30, 15:50)
Pabandžiau  unsure.gif

Thank you for your email, unfortunately we do not have any car rental agents at Ovda Airport, we are not able to supply you with a quote[B]

hm......

rolleyes.gif

visada tranzuot gi galima, vyrus paslepiam , o pacios su vaikais - ant kelio biggrin.gif juokauju , aisku.
beje, Izraelis turbut vaikus nelabai myli, kokioj jordanijoj pilna viesbuciu, kur priima vaikus nemokamai iki kazkiek metu, izraely gi- grieztai ne siuo klausimu..

ot kokie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2015 07 29, 10:37)
nuo 2014m kazkokio menesio ivesta tvarka, kad nenakvojantis Jordanijoj turistas uz iejima I petra moka 90 dinaru ( apie 400 lt).
Taip kad vienai dienai I petra is eilato nevaziuokit  rolleyes.gif

Nežinau, kaip jie tai nustato, nes perkant bilietą manęs nieko neklausė ir viešbučio įrodymų neprašė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gile363 @ 2015 07 30, 16:45)
Nežinau, kaip jie tai nustato, nes perkant bilietą manęs nieko neklausė ir viešbučio įrodymų neprašė  smile.gif

o jus buvot po 2014m spalio? kazkur skaiciau, kad ir anksciau tokia salyga buvo, bet nieks demesio nekreipe, duodavo bilietus pigesnius, dabar raso, kad buna, kad pareikalauja irodymo- stampo pase, kada perejot siena mirksiukas.gif
Jei perejot ta pacia diena, , bet po petros nakvojat pvz. Wadi Musoj, grazina dali pinigu rolleyes.gif
Atsakyti

DVYNUKIENE,

Perkelkit savo naudinga posta is airnbn temos mirksiukas.gif turbot netycia susimaiset 4u.gif

Tai jus jau lanketes Jordanijoj , papasakokit, ar su savo auto vaziavot?
Nors yra turistu , labai patenkintu berberu svetingumu , as labia atsargiai ziuriu I juos- buvau egipte, tunise, na man tai tenyksciai arabai- grynai lupikautojai, na , butu keista kazkaip, jei Jordanija tuo klausimu isskirtine...
Del to ir turiu kazkiek abejoniu del nakvynes pas berberus, bijau nuotaika susigadint biggrin.gif
Atsakyti