QUOTE(pienių vynas @ 2015 08 04, 10:50)
Lauko pomidorai "Balčiai" (rausvi jau apskinti). Auginu jau trečius metus, esu labai patenkinta jais. Tik, galvoju, gal jau ir nuskinti visus reikia. Bijau, nepražiopsoti maro. Sakykit, ar dar nepasireiškė pas Jus maras niekur?
Liuks, nuostabūs Balčiai, sukurti ir subalansuoti specialiai mūsų klimatui

manau ne viena iš temos paprašys Jūsų sėklų

aš tame tarpe!
O maro nei lauke, nei šiltnamy, neturiu. Ir dėmėtligė vėlesnė ir silpnesnė nei iki šiol būdavo, išskyniau lapus, praktiškai nesirodo daugiau,
QUOTE(saintlina @ 2015 08 04, 16:36)
aš iš akies dedu, neturiu proporcijų. Tiesiog ragauju, kad man skanu būtų. Druska ir truputis cukraus.
Papildyta:
ania??.. Mano vaikas tai
Ex amžinai dėkingas ir už Samocvietus

Skaniausias pomidoras jam iš abiejų šiltnamių. Liepė kitąmet daugiau sodint.
Bijau prisimeluot, ar į litrą sulčių tik ne šaukštelis druskos

cukraus dedu, jei daugiau rūgštesni pomidorai, bet paparastai jas spaudžiu iš mėsingų, jie ir taip saldūs, papildomo cukraus neprireikia. O šiaip pritariu saintlinai - ragauk. Per mažai druskos nebus, tikrai laikosi, svarbu jas iškaitint. O per daug būti gali, tada labai neskanu
Aš suvalgiau vieną izumrudną samocvietą ir likau nesuprataus jo skonio. Prieš tai buvau surijus vieną neprinokusį, tai ten tikrai buvo neskanu

o dabar lauksiu dar, nokinsiu, mažu tas vienas irgi koks nedanokęs buvo. Bet ir nerūgštus, ir neskanus
Taip pat paragavau Liaguška Carevna - supratau, ką reiškia apibūdinimas "skystas skonis", būtent toks šis pomidoras ir yra. Man apskritai patinka rūgštų poskonį (bet ne skonį) turintys pomidorai, šitame to poskonio išvis nebuvo. Tikrai daugiau neauginsiu. Įsitikinu, kad žali pomidorai - ne man.