Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai, auginam,ragaujam

QUOTE(adija5 @ 2015 08 06, 14:16)
.

Lusasita,Girene užsirašiau aš jus.Aišku,pirmiausiai savo avilio bites aprūpinsiu,nu,bet ne po vieną pomidorą ant krūmų kaba ,gal liks ir man paragaut,ne tik sėklom nokint  biggrin.gif

Dekui
Atsakyti
Nai nai nai. Suvalgiau gusevo mortage lifter. Tikrai labai skanus dičkis. wub.gif
Papildyta:
O čia padariau eksperimentą kas užauga iš tų didžiavaisių žiedų mutantų, kur pavasarį būna pirmas. Eksperimento nekartokit ir tokias gėles raškykit nesigailėdamos, nes užauga iš jų tokios "gėlės"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 08 06, 18:06)

O čia padariau eksperimentą kas užauga iš tų didžiavaisių žiedų mutantų, kur pavasarį būna pirmas.

Vemsiu....
Nu ne, pas man tokios bjaurastys iš tų žiedų nei viena neužaugo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 08 06, 18:10)
Vemsiu....
Nu ne, pas man tokios bjaurastys iš tų žiedų nei viena neužaugo  schmoll.gif

Aš vardan eksperimento į tą pusę šiltnamio irgi žiūrėt negalėjau. Bet sustot eksperimentui negalėjau leist, juk aš stipresnė už pomį cool.gif bet kartot nenorėčiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2015 08 04, 13:57)
Atidariau ir pakabinau.

Na ziuresiu grizus po atostogu ar neisgeibo, naiviai tikiuos gal karsciai ir zemas santykinis dregnumas po ligotu lapu isskabymo nebeleis plist.. Arba reiks tada papurskaliot jei jau pakabinti veikia - man kazkaip keistai atrodo to purskalo jodo - pieno misinio sudetis.. Gal kuri esat domejusis o koks pieno vaidmuo jame? Jis kazkaip "papildo ar nugesina" joda ar turi kokia kitokia paskirti ( cia su ta mintim jei naudojamas pasterizuotas parduotuvinis pienas)? Esu kazkada profilaktiskai purskaliojus paskui visas siltnamis uzsmirsta doh.gif

QUOTE(saridon'e @ 2015 08 06, 10:59)
Ai dar kartą Ana Russian ragavau tai tikrai vidus atitinka aprašymą kad kreminis bet vis vien ne stebuklas kažko man trūksta jame  g.gif Bet derlingas krūmas ir su grietine net balti popieriniai "sueina"  ax.gif

Dekui uz patikslinima wink.gif na jauciu as juos kitamet rysiuos pasisodint - iskaiciau kad jiems reik karstesnes vasaros.. Gi nieks neuzdraus kitamet to tiketis biggrin.gif

QUOTE(Mičiko @ 2015 08 06, 17:06)
Nai nai nai. Suvalgiau gusevo mortage lifter. Tikrai labai skanus dičkis.  wub.gif
Papildyta:
O čia padariau eksperimentą kas užauga iš tų didžiavaisių žiedų mutantų, kur pavasarį būna pirmas. Eksperimento nekartokit ir tokias gėles raškykit nesigailėdamos, nes užauga iš jų tokios "gėlės"

Turetu gerai atidirbt atbaidant nuo ligu lotuliukas.gif
Atsakyti
Miciko- sitas monstras tikrai persjpove mano pries kelis metus augintus purple calabasus- barabasus. Drasiai galetu gaut klaikiausio pomidoro nominacija biggrin.gif
Atsakyti
Mičiko, o veislė čia kokia?

Aš Juodos kriaušės pražiopsojau, tai tik dvigubas vaisius, ir tiek.
Atsakyti
Niekada neskainioju dideliu ziedu ir pas mane tokiu baisuokliu nera buve, paprasciausiai didelis pomidoras gal ir dvigubai didesnis uz kitus, man net patinka tie dideli ir net sekloms palieku grazesni toki. Cia pas Miciko kazkokia anomalija, gal maisto medziagu jam perdaug teko g.gif
Atsakyti
Maras tokiose salygose neplinta. >30C jam netinkamos salygos. Tokioje temperatūroje didžioji dalis žūsta. Marui reikalingas rūkas, drėgmė. Greičiau bus nuo netolimai esančių bulvių sausligė įsimetusi. Arba pilkasis puvinys. Bet jam reikia ir dregmės turi kontaktuoti. Gal laša toje vietoje kondensatas jei plėvele dengtas. Po sausligės protrūkio slenka maras. Dauguma viska nurašo marui... Ir neverta purkšti. Tokiu oru preaparatai igri neveikia. Nuo maro purkšti kai jis pasirodo per vėlu. Paklauskite pardavėjos. Tie purškimai daromi 2-3 sav. Prieš maro pasirodymą. Nes tai sezoninis reikalas. Nuo maro jau rašiau kas padeda, nesvarbu kokioje stadijoje. O preaparatų nauda tokia pati kaip iš druskos tirpalo 10ltr vandens 1kg druskos. Stabdo maro plitimą.
Ir pats slapčiausias augintoju ginklas nuo ligų, visame pasaulyje visiems žinomas Aspirinas. Jį naudoja tiek rusai, tiek europiečiai ir amerikiečiai. Tik jo proporcijos nepamenu.
Dar kiti purškia su pienu, fasuotame parduotuvės piene yra maža dalis antibijotokų.

Dėmėtligė jų būna kelios atmainos ir tik viena kenkia pomidorams. Jei pardavimui galite purkšti, aš nepurškiu šalinu lapus ir tiek. Pomidorams ji nekenkia, jei tai ne piktybinė atmaina, ji pomidorų neliečia. Tik lapus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 07 rugpjūčio 2015 - 11:06
QUOTE(Upas @ 2015 08 07, 11:03)
Ir pats slapčiausias augintoju ginklas nuo ligų, visame pasaulyje visiems žinomas Aspirinas.

Įdomu... g.gif Pirmą kartą apie tai girdžiu g.gif Gal būtų galima kokią nuorodą apie tai ax.gif
Neįsivaizduoju, kaip aspirinas (acetilsalicilinė rūgštis)- nesteroidinis priešuždegiminis preparatas - gali veikti grybelius, virusus ar bakterijas g.gif Sodos ar jodo gydomasis poveikis augalams man atrodo žymiai rimtesnis.
Atsakyti
O kaip piene atsiranda aspirinas, reiskia ji naudoja gamybininkai nuo kazko, matyt nuo virusu ar grybeliu.

O gal sumaisiau su antibiotikais, kazka ''slysala zvon....'

Upas, o kuri demetlige yra kenksminga' koks jos pavadinimas, nes pas mano pazistamus ta demetlige visa derliu jau baigia ''sugrauzt'', o prasidejo anksti po kokiu 2-3 sav. po pasodinimo, liepiau jiems purkst su pieni ar soda, bet nebuvo kam ar noro nebuvo, tai va rezultatas jau toks, tik pradejo dabar nokt ir jau baigias derlius. Bet pas juos jau ne pirmi metai tik anksciau kazkaip ilgiau issilaikydavo pomidoru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 07 rugpjūčio 2015 - 12:31
QUOTE(Vobla @ 2015 08 07, 09:14)
Miciko- sitas monstras tikrai persjpove mano pries kelis metus augintus purple calabasus- barabasus. Drasiai galetu gaut klaikiausio pomidoro nominacija biggrin.gif

Visada skinu didelius pirmuosius žiedus ir niekada tokių pomių nebūna. Ale nutariau pabandyti. doh.gif Jei reikėtų įsivaizduot siaub, būtent taip jį įsivaizduočiau. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Daugmanta @ 2015 08 07, 11:48)
Mičiko, o veislė čia kokia?

Čia gigantas mortage lifter. Kiti vaisiai normalūs, laaaaaasbai dideli. Nuo 700 gr. Iš 3 krūmų tik vienas iš to didelio žiedo užaugino siaubiaką.
Papildyta:
QUOTE(Upas @ 2015 08 07, 12:03)
Ir pats slapčiausias augintoju ginklas nuo ligų, visame pasaulyje visiems žinomas Aspirinas. Jį naudoja tiek rusai, tiek europiečiai ir amerikiečiai. Tik jo proporcijos nepamenu.

Kai praitais metais varšuvoje gyvenau prie pamidoryno ir bendravau su jo prižiūrėtojais, girdėjau, kad jie nuo maro aspirinu saugo. Bet galvojau, bajeriuoja. Ale rimtai. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2015 08 07, 11:53)
Niekada neskainioju dideliu ziedu ir pas mane tokiu baisuokliu nera buve, paprasciausiai didelis pomidoras gal ir dvigubai didesnis uz kitus, man net patinka tie dideli ir net sekloms palieku grazesni toki. Cia pas Miciko kazkokia anomalija, gal maisto medziagu jam perdaug teko g.gif

Nemanau, kad anomalija. Panašiai elgiasi visų didžiavaisių apvalių ar kiek paplokščių pomidorų gigantiški žiedai. Kuo veislė didesniais vaisiais, tuo baisesni išeina.
Atsakyti