Pas mus vis dar karaliauja raudonviršiai
Taip ramu cia, ar grybai nebeauga ar tik nieks fotkiu nebeikelia
As siandien radau poniabudziu biskuti
Tik kai kurios buvo itrukusia ta virsutine odele, ar galima tokias imti ar ne? Jos nebuvo senos, tik ta odele ar kokiu sliuzu biski pagrauzta ar ka... Keliose vietose tokie lopineliai mazi, kur nera odos
Pasiemiau sveikas tik, nors grizus namo jau galvojau, kad galejau ir tas imt turbut
Pirma karta valgiau zalia, ir nieko, visai skanu, tikrai primena ridiku skoni. Uzsidejau grietines, druskos ir truputi svoguniuko raudono ipjausciau

As siandien radau poniabudziu biskuti

Tik kai kurios buvo itrukusia ta virsutine odele, ar galima tokias imti ar ne? Jos nebuvo senos, tik ta odele ar kokiu sliuzu biski pagrauzta ar ka... Keliose vietose tokie lopineliai mazi, kur nera odos


Pirma karta valgiau zalia, ir nieko, visai skanu, tikrai primena ridiku skoni. Uzsidejau grietines, druskos ir truputi svoguniuko raudono ipjausciau

Važiavome pavakary,labai neiilgam.Ir tai krepšį ir kibirą prisirinkome.Daug labai ruduokių,bet jau tokios ant peraugimo ribos,kokios dvi dienos atgal,pačios būtų.Raudonikių mažiukų nemažai radome,kad užeini,kaip prisėta ir paliepių.Ai sūnus vieną mažą baravykiuką rado.
Sūniukas,tai atsigavo,ketverius metus nebuvo grybavęs.Marti,tai tik fotografavo grybus,ne grybautoja,bet nors pasivaikščiojo.Stengiausi į gražesnį mišką nuvežti.
Tai gražesnius grybus uošviams užvežėme,sau ruduokes ir pamėgau mažuliukus raudonikius konservuoti cielus.
Sūniukas,tai atsigavo,ketverius metus nebuvo grybavęs.Marti,tai tik fotografavo grybus,ne grybautoja,bet nors pasivaikščiojo.Stengiausi į gražesnį mišką nuvežti.


QUOTE(IngridaB @ 2016 08 01, 07:05)
Važiavome pavakary,labai neiilgam.Ir tai krepšį ir kibirą prisirinkome.Daug labai ruduokių,bet jau tokios ant peraugimo ribos,kokios dvi dienos atgal,pačios būtų.Raudonikių mažiukų nemažai radome,kad užeini,kaip prisėta ir paliepių.Ai sūnus vieną mažą baravykiuką rado.
Sūniukas,tai atsigavo,ketverius metus nebuvo grybavęs.Marti,tai tik fotografavo grybus,ne grybautoja,bet nors pasivaikščiojo.Stengiausi į gražesnį mišką nuvežti.
Tai gražesnius grybus uošviams užvežėme,sau ruduokes ir pamėgau mažuliukus raudonikius konservuoti cielus. 
Sūniukas,tai atsigavo,ketverius metus nebuvo grybavęs.Marti,tai tik fotografavo grybus,ne grybautoja,bet nors pasivaikščiojo.Stengiausi į gražesnį mišką nuvežti.


gal foto cielų konservuotų būtų ?

Papildyta:
QUOTE(cavalli @ 2016 07 31, 19:53)
Taip ramu cia, ar grybai nebeauga ar tik nieks fotkiu nebeikelia
As siandien radau poniabudziu biskuti
Tik kai kurios buvo itrukusia ta virsutine odele, ar galima tokias imti ar ne? Jos nebuvo senos, tik ta odele ar kokiu sliuzu biski pagrauzta ar ka... Keliose vietose tokie lopineliai mazi, kur nera odos
Pasiemiau sveikas tik, nors grizus namo jau galvojau, kad galejau ir tas imt turbut
Pirma karta valgiau zalia, ir nieko, visai skanu, tikrai primena ridiku skoni. Uzsidejau grietines, druskos ir truputi svoguniuko raudono ipjausciau

As siandien radau poniabudziu biskuti

Tik kai kurios buvo itrukusia ta virsutine odele, ar galima tokias imti ar ne? Jos nebuvo senos, tik ta odele ar kokiu sliuzu biski pagrauzta ar ka... Keliose vietose tokie lopineliai mazi, kur nera odos


Pirma karta valgiau zalia, ir nieko, visai skanu, tikrai primena ridiku skoni. Uzsidejau grietines, druskos ir truputi svoguniuko raudono ipjausciau

čia turbūt prisiverst paragaut būna sunku

Einam miške, sako, turi rutuliuką?
Sakau aha.
Sako duok švaresnį.
Padaviau. Krimst, krimst kaip obuolį



o prsdžioj buvo didžiausias skeptikas šeimoj

QUOTE(cavalli @ 2016 07 31, 19:53)
auga, bet neįdomūs


Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2016 07 31, 10:52)
Pas mus vis dar karaliauja raudonviršiai
faina

ai, arbūzai augt pradėjo

QUOTE(saintlina @ 2016 08 01, 08:40)
faina

ai, arbūzai augt pradėjo

oij labai džiovinu, jie išdžiuvę atrodo super gerai, šviesūs, ne juodi.
Išvis, sako,kad raudonviršiai gal net labiausiai tinka džiovinti - labai aromatinga grybas.
Arbūzų tikrai primezgė ir auga. Reikia ravėt jau ne ir žolės labai užpuolė
man kalpokai patinka, o va raudonikiai nea, tik rasti ji smagu, medžiu trenkia
, o džiovintu aš aplamai nea
, bet ir džiovinant pajuosta jie kažkokdel



QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 01, 09:07)
man kalpokai patinka, o va raudonikiai nea, tik rasti ji smagu, medžiu trenkia
, o džiovintu aš aplamai nea
, bet ir džiovinant pajuosta jie kažkokdel 



jei džiovinimo metu neužtikrant visą laiką iki pabaigos pastovios temperatūros, arba džiovinat su pertraukomis - taip, pajuos. Ir baravykai nebus balti
Papildyta:

Sveikos, aš praktiškai negrybauju
Baravykai pasibaigė, raudoviršynų kad daug būtų nežinau. Šeštadienį palėkiau į Šiluvos pušynus: daug šilbaravykių senų ir voveraičių. Bet daugiau nevažiuosiu, nu neskanu man jos ir vsio.
Lyja gražus grybų lietus, kitą savaitę atostogos, mažu prasidės dygimas
Aš visada džiovindavau tik baravykus. man kažkaip atrodė, kad raudonikiai netinka džiovimui, bet dabar pabandysiu.

Lyja gražus grybų lietus, kitą savaitę atostogos, mažu prasidės dygimas

Aš visada džiovindavau tik baravykus. man kažkaip atrodė, kad raudonikiai netinka džiovimui, bet dabar pabandysiu.
QUOTE(ErikaN @ 2016 08 01, 10:39)
Aš visada džiovindavau tik baravykus. man kažkaip atrodė, kad raudonikiai netinka džiovimui, bet dabar pabandysiu.
Man džiovinti raudonviršiai irgi nelabai gražu, tai sumalu juos su kavamale. Gaunasi puikiausias prieskonis į visokius patiekalus. Maliau kažkada ir džiovintus lepšius, bet jie daug švelnesni už raudonviršius, nelabai aromatingi. Tai daugiau lepšių neberenku, nebent labai jau mažučius gražučius vakavimui...